26 March 2013

newborn..my darling babygirl..

hello beautiful people..it's been a while since my last update..

alhamdulilah...im a mother now!!alhamdulilah...alhamdulilah segala puji bagi Allah..
being a mother and a wife make me feel  sooooooooooo wonderful..terima kasih Allah..

Tanggal 17 Mac 2013(cheewaah skema ayat) saya selamat melahirkan seorang baby girl yg sangat2 adorable macam saya..hehe..(ayat mintak pelempang ni..
actually tak sabar2 nak kongsi ngn u oll semua pengalaman bersalin yg sangat sakit(no kidding i tell u mmg sakit sangat) tapi pengalaman tu sangat indah..

disebabkan masa mengandung saya melantak macam seekor raksasa..berat saya naik mendadak..mulanya 3 kg sebulan..pastu akhir akhir trimester terakhir.berat badan naik hampir 3 kg seminggu..badan jgn cakap la.bambam sangat pastu kulit muke lak..Ya Allah memang balik awal lah..jerawat and bintik2 merah penuh satu muke...
back to the story.
disebabkan masa mengandung berat badan naik sangat..minggu ke 36 saya kena kencing manis.amik ko mak!bila kena kencing manis..doctor pon suruh saya bersalin awal daripada due date..tambahan plak air ketuban saya pon seket je..so doctor planned 10 Mac saya kena induce..

10 mac 2013 yakni hari ahad saya kena admit.masuk je hospital perkara pertama yg saya kena tempuh adalah kena check jalan..adus malu sungguh..memang saya teragak-agak nak bagi doctor check sampaikan kena marah..check punye check(sakit sangat) jalan baru terbukak 1cm..so doctor masukkan ubat agar saya rasa sakit nk beranak..lepas je doctor masukkan ubat..saya tak rase apa2..sikit pon tak sakit..
pastu esok plak doctor checck lagi jalan..baru 2 cm..doctor masukkan lagi sebiji..pastu esoknya plak sebiji lagi..pastu lusanya plak sebiji lagi..tapi jalan tak terbuka jugak...2 cm macam tulah..sakit pon tidak..
memang  kebal betullah..
disebabkan tak rase sakit..saya plak mintak doa supaya di datangkan sakit..ye lah sebab stress dah 5 hari doctor bagi ubat untuk induce kelahiran tapi jalan tak terbukak..pastu tak rase sakit..stress mak !!5 hari kat dalam wad memang rase mcm 500 tahun..

husband plak asyik suruh saya mintak balik..katanya duduk rumah lagi baik..bleh dia jaga..kat hospital husband tak dibenarkan tunggu melainkan visiting time je bleh masuk..tapi doktor tak bagi balik since ubat dh banyak dimasukkan..takut bahaya plak..
okey hal yg ini menjadikan saya double stress!!

hari sabtu..saya nangis sorang2 dalam bilik air..sebab baby kurang bergerak..maybe effect ubat tu kot..saya bleh rasa my baby stress sgt kat dalam tu..lepas nangis..saya msg husband suruh hantar nasi ayam..pastu saya pergi solat asar..lepas solat saya berdoa supaya didatangkan rasa sakit pastu terus beranak..hahaha..
kelakar betul kalu ingat time tu..

tapi tak sakit2 jugak..pastu pukul 7 ptg saya melantak nasik ayam dengan muke masam mencuka..pastu saya pon siap2 nak sembahyang maghrib..tak sempat solat nurse panggil suruh pergi check jalan..saya gitau nk solat dulu tapi nurse cakap pergi check dulu sementara doktor ada..maka untuk kali yang keberapa saya tak pasti sebab banyak kali dah kena check..doktor pon check..katanya jalan dh terbuka 3 cm tapi ketat lagi..sebab dah nak masuk 7 hari induce2 tapi tak sakit2 jugak..saya disuruh masuk labour room serta merta..

dengan penuh sehat walafiat..saya masuk labour room..tepat jam 8malam..doktor pon mula lah opeasi nak pecahkan air ketuban..tengok je doktor masukkan gunting..telan air liur..takut sangat2...gunting punyer gunting..tapi tak pecah2 gak..rupanya doktor tak berapa nak pandai gunting pastu datang doktor senior..terus dia masukkan gunting pastu terus rasa macam kena toreh..slurrp..air ketuban pon pecah..

time tu baru  dia panggil husband masuk..bila husband masuk..terus rasa semangat and tak takut dah..tapi tak sakit lagi..sempat lagi sembang2 manja ngn hubby..lepas setengah jam tak rasa apa2..terus doktor masukkan air untuk cepatkan jalan terbuka..doktor bagitau maybe 7 jam..1 jam akan terbuka 1 cm..saya pon senyum je and cakap..beres doktor!!(mentang2 tak rasa sakit lagi)

pukul 9..tak rasa sakit lagi..hubby sibuk tanya..syg..dah sakit blum???dengan semangatnya saya jawab..belum lagi lah abang..9.30 malam doktor tambahkan lagi kuantiti ubat..tak sakit lagi..saya dh risau..and doktor gitau kalu sampai 7 jam tak bukak2 jalan..memang kena operate lah..

pastu dalam pukul 10malam..tibe2 perut rasa memulas..sikit2..pastu dgn gembiranya saya gitau kat husband..
abg,syg rase dh sakit sikit2..senyum hubby...(mentang2 sakit sikit2..)
pastu dalam 10.30 malam..mak aih...terus tiba2 datang sakit memulas mulas ..non stop!!!!sakit giler2..
ya Allah..memang sakit sangat..pukul 11.30..saya dh rasa separuh nyawa je ade..hubby kat sebelah tak putus2 berdoa sambil mulut saya baca zikir2 supaya dikurangkan rasa sakit..
tapi sakit tu makin menggila..doktor bagi ubat tahan sakit pon..tak rasa apa2..Ya Allah..macam manalah nk tunggu 7 jam..kalau dh sejam pon saya dh tak tahan..
berderai air mata tahan sakit..memang menggelupur habis kat atas bed..abes saya terajang termasuklah hubby..
sekali tuhan bagi sakit..memang sangat2 sakit..padan muka..tadi nk sangat sakit..
pukul 12 tengah malam..saya dh tak tahan..memang tak tertahan dh rasa sakit..terus saya mintak doktor buatlah apa pon asal kesakitan tu ilang..
then doktor suruh saya sabar..katanya sakit beranak tak de sapa bleh tolong kecuali Allah..

masa tu lah saya berdoa tak putus2..mintak disegerakan..disebabkan sakit yang teramat sangat2..saya suruh doktor check jalan..doktor gitau sabar dulu..baru je 2 jam tak kan terbukak sampai 10cm..saya pon gitau sakit sangat...tolonglah check jalan saya..
then disebabkan saya yg dh tak keruan..doktor pon check jalan..
9cm!!!
Ya Allah..alhamdulilah..
then tak sampai 3 minit..jalan pon 10cm!!
terus doktor suruh teran..
saya plak tak pandai nk teran..
teran punya teran..tak keluar keluar.sakit jangan cakap lah..
doa tak putus2..hubby kat sebelah pegang saya kuat2 bagi semangat..
pukul 12.30 pagi..tenaga saya dh tak de..badan dh lembik..lemah longlai..and tibe2 doktor bgaitau..puan cepat puan..jantung anak puan dh slow tu...kalau puan tak teran sampai keluar.nanti dia lemas..
muke terus pandang hubby terus semangat ada balik..dengan lafaz bismillah..saya tarik nafas panjang2..terus teran dan akhirnya keluarlah my little baby girl...
alhamdulilah........
ilang semuanya rasa sakit bila doktor letak baby atas dada..terus kiss and husband azankan..

terus ilang rasa sakit ..
disebabkan saya masa nak beranak tu..pusing sana sini..banyak jugaklah koyak and banyak jugaklah kena jahit..
ya Allah..sakit sangat kena jahit hidup2.tapi disebabkan badan dh lemah..tak mampu nak kata apa2..biarkan je..

dalam kepala cuma fikir my baby je..tak sabar2 nak dakap and susukan dia..
alhamdulilah...
lepas je keluar labour room..sakit memang tak hilang lagi..tapi bila pegang baby..terus rasa sehat..
setelah 9 bulan lebih bawak perut kesana ke mari..
setelah 9 bulan lebih hubby melayan kerenah saya..
setelah melalui kesakitan yang amat sangat..
akhirnya Allah anugerahkan nikmat rezeki yang terindah..NURUL IZARA BALQIS AMIRUL IZHAN..
alhamdulilah segala puji bagi Allah..

izara balqis day one..
everyday ibu love u more and more...



am still in pantang..
gigihkan usaha untuk mendapat yg asal sebelum bersalin..
hati suami perlu dipikat kembali..chewahhhhh..gedik!



day 2..shes smiling..
i cannot wait to watch u grow little sweetheart..
when u smile at me..
i'm happier than i ever thought i could be




dear my little izara balqis..
me and your papa really love you..
while you grow..be sweet and kind ya..
be solehah..

till next time darlings..i will update again..very soon insyallah..

thanks for reading this..

118 comments:

Cinta hazanis said...

Ya ALLAH comel nya anak sis. baby girl lak tu. tahniah utk sis sekeluarga.:)

NinaAz said...

Alhamdulillahhh. Tahniahhhh :)

miza yusof said...

alhamdulillah :)
tahniah kak diatas kelahiran puteri sulung yang sangat comel :)anugerah Allah yang tinggi nilainya :)

Miss SS said...

ya Allah, bestnya pengalaman tu..

nurulfarehah said...

taniah ye. comel baby. pengalaman bersalin mmg xdpt nk explain dgn kata2. masa tu kite rasa betapa besarnya jasa mak kite dulu. nanti u akan rasa anak yg bru lahir ni trlalu cpt membesar. masa tu mesti rasa lagiiii sedih. btw, slmt bpantang ye. ;)

Mieya Atiera said...

comelnya, macam muka ibu dia.

nyna amani said...

Congrats kak! :)

Anataenotsuki said...

alhamdulillah :)

happy for you kakakbed.

Cik Puan Ila said...

Saya follow blog ni..

congrats!!! sy mmg tiap2 hari duk baca experience org beranak ni..ada lagi 5bulan sblm saya pulak yang hadapi apa yang semua org rasa.. ;)

Lavender Ungu said...

Tahniah nurul.. Doakan saya pon akan dapat merasa nikmat mengandung, sakit bersalin dan mempunyai zuriat sendiri ye..
Semoga balqis menjadi sorg anak yg solehah.. Amiinn..

Didiey. said...

aaaaaaa..lebatnya rambut baby! Alhamdulillah, tahniah Nurul :)

sYiRa LoKMaN said...

comelnyeee ^_^ tahniaahh

Anonymous said...

kak nurul..tahniah yer.
semoga kehadiran izara balqis akan memberi seribu makna buat akak n suami..
smoga mnjadi anak yg solehah n bijak pandai yer,izara balqis..
hehe

JS said...

scarynyaaaaa bacaaaa kak nurul. huhu

Indah Mulya said...

sis!! tahniah!!! ur baby is so adorable!!!!! im happy for u! :)
hrp bby sis akn membesar dgn sihat dan jadi ank solehah kpd parentsnye :)

Mimieesyeerro said...

alahai comelnyaaaa :)
hmm. sakitnyaa bersalin. can't imagine kalau saya ada kat tempat akak :(

yuna icha said...

alhamdulillah...
congrats akak!
comey sgt baby u...

Kasih nur azie said...

nurul...tahniah!!!!!

TeTerBanG said...

comelnya baby akak! nama baby pon sedap! baca pengalaman akak bersalin, buat saya takut nak kawin. hehe..

WanFadhilah said...

waaa... tahniah.. happy for u and ur husband :D

AMALINA YAAKUB said...

tahniah kak nurul, comel sangat sangat izara :)

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

menangis saya baca entry akak... alhamdulillah...

i love you kak..

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

rambut agak lebat.. lebat sangattt.. akak makan apa?

Nurul Jannah said...

congrates kak! rindu nak baca post akak, finally update jugak. tahniah sekali lagi untuk baby baru. hehe

miszme_ieda said...

Tahniah. i remembered i read about you getting engaged and nikah. now, dah ada baby. its either because of time flies or is it because blog ni jarang diupdate..hehe...rasa macam baru je semalam awak kawin. terasa laa i'm getting 'younger'....
to izara, may you grow healthily and makes ur parents proud =)

and tahniah again to parents izara sebab dah melangkah ke alam baru... semoga dilimpahkan kesabaran dan kekuatan untuk menjadi parents...

BLADE H said...

tahniah :-)

mirah & isyam said...

tahniah sis !
entry yang memang ditunggu2. hehehe

mirah & isyam said...

tahniah sis !
entry yang memang ditunggu2. hehehe

Anonymous said...

Menitis air mata gembira bila baca entry ni. Ya Allah. Syukur padaMu. ;) happy sangat. Semoga izara mjadi seorg nk yg solehah dan taat pada kedua ibu bapanya. Aamiin ya robb

hanani fiee said...

akk tahniah... besarnya pengorbanan seorg ibukan ? :,)
tapi izara sgt2 comel !! hehe

cik chinta said...

tahniah, adoii..dgr tang nk bsalin tu yg cuak.

B33HA B3n said...

comel!! muka baby banyak ikot muka husband ke?? tahniah!!

Shida Idris said...

gulp, x terkata baca u punya story. mine hujung bulan 6, ya Allah

sea_lavender said...

congrats k.nurul. Alhamdulillah.. akhirnya dikurniakan baby gurl yg comey :) SubhanaAllah takutnya bersalin.. kesakitan tu mcm kte plak rsa..

IlhamLiyana said...

Takutnya baca pasal sakit tu waaaa. Btw congrats! Comel baby hehe.

Nadia Gee said...

tahniah sis...

D Yatie said...

entah kenapa saya tiba2 jadi sebak teringat masa lahirkan arissa.. hehehe.. welcome baby~! arissa suka tengok gmbar baby.. :D

NurShafiqa Balqish Jaffri said...

alhamdulillah! congrats nurul..she is adorable :)

ameris said...

tahniah to u. bila baca pengalaman u bersalin teringat plak masa i bersalin thn lps, now my baby nk masuk 1 year dah bln depan. tp i operate. sakit jugak...
subhanallah so amazing...

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

alhamdulillah...comenya izara!

pelangi chenta said...

sangat comel.tahniah dear

Hana Soffelia said...

Tahniah dear. selamat berpantang ye. Welcome to the world izara..Nanti pasni leh posing bercamwhore dengan mama awak. hehe

normala_ali said...

alamak akk nk kawin cepat la.. nk ada baby dan nk bahagia macam akk ngn husband akk.. huwah teruja rasanya tengok orang yg dah ada family... (^_^) smoga sis berbahgia hingga akhir hayat...

Anis Salwa said...

tahniah...baby comel mcm ibunya..(",)

azura said...

alhamdulilah..nak nangis baca..teringat waktu lahirkan baby november lepas..selamat berpantang n take care..peluk cium untuk si manis izara balqis

Erna Ana said...

alhmdulillah rezeki dpt chaya mata..tahniah kak nurul :') comel baby!!

Mila Ahmad said...

tahniah kak, sedap nama !

hazelnut said...

May Allah bless your family kak nurul..
happy sgt2!!!
tahniah

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam nurul,
congratulations...dah jadi mama dah dia (: take care.moga izara akan menjadi anak solehah kebanggaan nurul sekeluarga.amin..

O'gosh Iskandar said...

Congrats dik! patutla lama sangat mendiamkan diri....anyway, welcome to motherhood land....hehehe...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nurul. alhamdullilah syukur dah selamat lahirkan baby girl. saya tertunggu gak entri ni. hehhe. izara comel! baby merah. hehehhee. take care my dear :)

Ibu Ilyanie(s) said...

Tahniah.. Selamat Berpantang!

nurin suyanida said...

alhamdulillah..
tahniah both. :)

Cik Aish said...

congrate sis

Cik Zety said...

tahniah sis! what a lovely doter u have ;)

Syazaa said...

tahniah kak nurul..comel sangat izara tu...alolohhhh...

updated http://sweetsyaza.blogspot.com/2013/03/behind-scene-dara-dot-com-bumper-issue.html

Cik Eka said...

fuh bedobar baca kak. hehehe

rasa macam ngilu pun ada..
alhamdulillah selamat semuanya.

tapi eka sedih gak ni bila adik eka,baru je pregnant dalam 9 minggu.Kantung babynyer tak cantik. huhuhu.
diancam keguguran..

sian dia..

sedap nama dia kak. suka suka.. yg day 2 dia senyum tu.. aloh aloh nomeynyerrr..

rasa tak sabar nak kahwin plak.. hehehe



cik dyla said...

tahniah kak..

~ Cik Azz ~ said...

Alhamdulillah...

Tahniah untuk kamu dan suami..

Comel baby Balqis tu...

Moga kedua ibu dan anak sihat.. Amin

~♥dieyba_baby♥~ said...

comel nye.. msti best kan pengalaman bersalin tu.. tp bila bce dieba pn rse debar2.. bakal nak lahir juga nie.. heheheh ape2 pun tahniah :)

Farah Fauzi said...

Salam. nurul tahniah...baby sangat comelllllllll....

Tihara said...

congrats ! :)

eyqaaman. said...

Salam kak nurul..congratulations!! semoga akak cepat sembuh..so cute your little zara!! hihii ;)

IRA ARINA said...

Alhamdulillah. Congarates Kak Nurul :)

Kopiolimauice said...

Tahniah sisi..chumelll sgt....

Fai CeritaCinta said...

alhamdulillah... dapat bersalin dgn normal. fai yg baca pulak suspen nak tahu ape kesudahannya.. hihi... bila dh jadi mummy ni, bila dah rasa sakit bersalin, barulah kita tahu betapa besarnya pengorbanan seorang ibu kan? auntie fai doakan semoga izara menjadi anak yg solehah ye sayang..

cikmerpatiputeh said...

tahniah nurul. semoga izara balqis menjadi penyejuk mata dan hati mama dan papanya :)

✿ pink velvet ✿ said...

uwaaa~ nervousnyer baca pengalaman bersalin ni.. sy pon dah nak masuk 36w ni.. pon doc syak kencing manis, tp minggu depan baru tau result, huhu~~

bella hamzah said...

alhamdulillah kak nurul selamat melahirkabayi yang comel.ada muka kak nurul sikit ala chinese look.masyallah begitu besar pengorbanan seorag ibu,nangis saya baca entry akak.

aLLya ZaRieFa said...

Salam..kak badiah...tahniah banget...cumel ank kak..like her mother..

EIKA said...

Tahniah sis!comel sgt ni....hopefully ika t dpt yg comel mcm ni juga la :)

MisAa said...

congrate sis. tumpang hepi... comei beby tu. :)

J I L A said...

17 MAC?? same besday dgn sy

Nur Zaheera said...

Congrats Kak Nurul :))

Comel sangat Izara Balqis ni. :D

Wahidah said...

Tahniah nurul..balqis is super duper cute..moga balqis membesar menjd abak yg solehah..selamat berpantang nurul..take care..♥

syafikah said...

tahniah sis!

ya allah , comel gila taw anak sis! :)

Sya_Merpati Putih 88 said...

tahniah dah dpt baby..so cute, mcm mama dia jugak..smoga besar nnt berjaya menjadi insan yg cemerlang dunia n akhirat..:)

sy baca entry awk nie, sy pulak yg terasa sakit n ngilu...=,="

btw, sy doakn smoga awk cepat sembuh n sihat seperti sediakala..jaga pemakanan dlm tempoh berpantang nie yer..take care sis..:)

dayah said...

alhamdulillah.. tahniah kak nurul!

hi izara..sama la birthday ngan kite..kim salam baby...mak sy ckp kan sy paling susah nak dia beranak....sy rasa sy degil nak klua kot sbb dari malam sampai time 3.33 pagi baru sy keluar..baby new born..take care k ;)

Nini Mohd said...

tahniah nurul.
neves pulak baca pengalaman bersalin tu. huhuu~
btw, comelnya gambar 2nd day tu.
suka tgk bby senyum. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Erin Qaleesya said...

tahniah sis nurul...izara balqis .baby yg sgt comel like her mother....

Ulatpasirii said...

As salam. Mula2, tahniah n syukur selamat mendapat cahayamata yg sangat2 comel. Kami doakan ksejahteraan dan kbahagiaan akan sentiasa memayungi hidup, amin... Be gud mother!!! :-)

eruniahasano87 said...

tahniah sis...comeyy baby...slmat berpantang sis :)

Ernyassmien said...

Ya Allah.. comelnya anak sis.. mama erny pun baru je lepas brsalin 14 mac lepas.. anak sis dengan adik bongsu erny sebaya la kirenye kan :) tahniah sis! :)

inspi(red) said...

a very big congratulations from me. ;) trgelak2 msa bca tendang sana sini.,. tpi last of da story rsa mcm sedih sgt,,,
anyway smoga bby sihat selalu,,

lizz said...

tahniah nurul..comelnyer baby nurul
teringat pulak akak masa nak bersalin dulu..sakit tak boleh nak ceritakan...tu pengalaman paling berharga...tambah bahagia bila anak depan mata....
selamat berpantang jugak yer...

Nurul Ainaa said...

wwah tup tup.. dah bersalin. dulu baca entri masa bujang2 lagi. hehehehe. tahniah ye =)

dya said...

salam pagi,dya follower sini iyer akk..bby awk comel >_<
jemput singgah my blog ya

HASMAH GHAZALI said...

tahniah...comel sgt baby

SYANI said...

Tahniah....

misz sheyla said...

taniah ..comel baby..nervous pulak bace pengalaman bersalin..eghhhh

IEQAH said...

Akak Tahniah. Alhamdulillah..
Ngiluu baca pengalamannn bersalin akak...

omeynyeeeee baby akak.

::thexieza:: said...

tahniah awakk..
comelnya baby..:)

Sh!Qe Asy!Q!N said...

tahniah sis..ouch..jeles nye sis ade baby cute..

Azney Shamsuddin said...

tahniah !!!

takutnya bila baca pengalaman bersalin nie huhuhu

Amanina said...

comelnya.. tahniah sis :)

Siti Rohayu Ayu said...

pengalaman bersalin yg wowww!! hehe tahniah sis..semoga bahagia dunia akhirat :) baby tu comellllllll sgt hehe

Khalilah MNor said...

Alhamdulillah... tumpang happy untuk awk sekeluarga :)

NUNU EERA said...

Congratz Nurul.. Doakn utk sy jgk ye.. Semoga dipermudahkn..Amin..

Bro Framestone said...

Tahniah atas kelahiran ini.

Doakan bro pula selepas nie

Anonymous said...

Howdy! This is kind of off topic but I need some
guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating my
own but I'm not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

My web-site - interest rate for bad credit

LaLa mhdnor said...

congrats, izara balqis so cute =D

.. Bicara Puan eta.. said...

tahniah nurul... sya pun akan deliver baby erly on june nti..moga semuanya selamat..insyaAllah.. your baby sgt2 cute..like u..

Faieza MdR said...

ALHAMDULILLAH....
alhamdulillah ...ya ALLAH ya tuhan ku berikanlah kesihatn yg berpanjangan kepada ibu dan baby... selamat berpantang nurul...baby itu sungguh kiut...(^_^)

Lin Azlina said...

sama date dgn ank buah saya... delivered kul 1.30 pg...

FieDaus said...

tahniah ye.. moga dirahmati selalu :)

Anonymous said...

I couldn't resist commenting. Exceptionally well written!

Also visit my webpage ... best reseller hosting provider

shida said...

kak nurul!!!
lama saya cari balik ur blog..Alhamdulillah finally jumpa..hee~~~

lebih setahun x sggh sini, tubtub dah dpt baby girl...hapi 4 u dear.. :)

semoga anak dididik dengan sempurna..jd supermommy..:)

Myra Abdullah said...

insyallah.she will read this one day =D

fatin aziz said...

tahniah akak..cute je..chaiyok2 akak habiskan pantang..muka pun still nmpak pucat..but never mind nampak sweet..hehe..takot plak dgar akak cite tapi mcm best je sbb benda ni x semua org lalui..semoga happy being a mother :D

onie said...

Assalamualaikum sis,
tahniah atas kelahiran puteri sulung yang cute ,happy onie :)


MayaYunus said...

tahniah nurul n famili ;)

Anonymous said...

k nurul, knape xbgi baby bsar nnti jdi lawyer??

Miz Fashra said...

amazing..awesome..subhanallah...mcm nk nangis klu dgr ibu2 story pasal delivered...u're really strong kakak :)

mama leen said...

tahniah dear.. nak bersalin memang sakit.. pastu dapat tgk baby terus tak rasa sakit kan.. :)

NauFa_b2sT said...

sob sob.. bru tahu rase sakit seorang ibu melahirkan anak.. rase insaf dgr cite akak ni.. ya Allah mcm mnelah nnti klu sye nk melahirkan? takut sgt.. dear mom sorry for hurting your heart.. baby akak comel sgt mcm spupu sye,cute sgt..!!

NauFa_b2sT said...

huuu~ rase insaf bce cite akak time nk beranak.. bru tau btpe sakitnye seorang ibu melahirkan anknye.. sorry omma for hurting your heart.. babygirl akak plak comel sgt..!! very very cute..!

adibah alwee said...

coomelll sangattt. kalah kak tonnn!

eyndayusoff said...

Tahniah!! :-)