06 July 2014

the idea of what i wanna wear on this coming raya!!

Hai ..
assalamualaikum and salam ramadhan..

rindunyee pada blog dah lama giler tak update..first of all..i dah delivered my baby and now dah habis pantang 44 hari..and yes  disebabkan terlalu busy ngan dua babygirls sampaikan semua benda tak menyempat..nak tempah baju raya pon tak sempat aduhai terpaksalah beli yang ready made je!!

Ramadhan kali ni so far alhamdulilah..good2 je hehehe.cuma rutin harian bertambah busy.busy sgt actually hahah...dah habis pantang ni so busy jugaklah duk usha online shop nak beli baju apa utk hari raya nanti..well…of course lah  I nak pakai something yang cantik di hari raya but in my budget lah kan..

mesti rindu nak tengok i kan hahaha(dont slap my face)


latest of me hihi..

tau tak kat mana I beli outfits yg cantik jelita ni ull???
of course lah dekat nile.com.my
my favorite  online shop ever and poreverrrr giteww !!!

antara items yg i borong kt nile.com.my


here some of my ideas on what to wear on hari raya nanti…so korang bleh la usha2 nile.com.my ya manalah tau dapat idea nak pakai apa kn nanti.

Ni salah satu outfit yg I nk pakai on hari raya pertama nanti tau..i actually suka something yg simple and suke something yg boleh pakai dua dalam satu gituu..

so I beli lace blouse yg boleh pakai ngn jeans and also bleh buat baju raya kalau match kn dengan skirt..nampak mcm kurung moden gituuu..dah lah murah giler..RM 22 something je tau!

cantik tak i match kan blouse yg cantik tu dengan chiffon skirt yg comel ni???
melaram sakanlah i nanti on hari raya ..ingat u all je ke nak melaram??i pon x nak kalah hokayyy


blouse ni i match kan dengn chiffon skirt ..lepas raya pon bleh pakai ngn kemeja and baju yg lain asalkn pndai match kn..like i told ya beFoRe..i suke pakai benda yang two in one..jimat kos and bleh pakai at any place..at any time..at any occasion and at any where gitu ..

btw..chiffon shawl tu pon i beli kt nile.com.my..I mmg jenis suka pakai shawl..kire sumelah from head to toe I borong kt nile.com.my hehe

blouse yg cantik ni bleh beli kt sini tau..click here (RM 22.90)
chiffon skirt yg cute miut ni bleh beli kt sini .Click here (RM 18.30)
Chiffon shawl yg super selesa ni bleh beli kt sini..click here (RM 15)




Btw..cantik kn shoes in gold kaler ni kn??RM 29.90 only !!tak ke giler murah!!
wanna try some????CLICK HERE (RM29.90)

done on first raya hihi

WHAT TO WEAR ON SECOND HARI RAYA???

Hai,,on second hari raya plak..of course lah I pilih nk pakai baju kurung moden..ayu and nampak traditional gitu..

I plan nk pakai warna yang blocking so I pilih this colour..


cantik kn??
I suka sangat skirt dia..nanti I bleh je match kan ngn baju lain sebab design skirt dia ni  bit modern ..macam mermaid skirt pon ade..baju kurung sulam pon I suke..simple yet cntik..

harga pon sgt2 berpatutan..wahh I like sgttt..

this baju kurung modern only cost RM 78.50 ONLYYY…
klu korang nak beli something like this  bleh CLICK HERE (RM78.50)

BTW shawl lycra tones yg cntik ni hanya RM 14 ONLY!!
CLICK HERE to purchase!

ok..tahun ni konon2 nk beraya sakan 3 hari je muahahaa
raya keempat nk rest je.nk raya sakan sgt nanti run of budget tak ke nayaaa


WHAT TO WEAR ON THIRD HARI RAYA??

On raya ketiga plak I plan nk pakai jubah dress..
Opps recently I obsess ngn warna ala2 green gitu,,bile Nampak kat nile.com.my ade warna ni..berdessup I order takut out of stock hahaha!!
I suke dress sebab dia macam comel je klu pakai kn..nampak sopan and ayu gitu..



cntik kn dress dia???mmg berbaloi and puas hati sgt sbb I rasa mcm princess plak wearing dress yg kembang2 gini hahaa


Get this beautiful dress here ONLY AT RM 41!!!
to purchase CLICK HERE

fuhh..gigih tak I amik gambar and buat entry hahaha so that I dapat share ngn korang idea on what to wear on hari raya nanti..hope korang dapatlah idea nk pakai apa terutamanya org mcm I yg sibuk and tak sempat nk tempah baju raya hahaha..

so korang apa lagi…serbu lah nile.com.my dan dapatkan outfit raya korang kat situ..
murah dan cantik semua tau!dah lah sangat banyak choices plus selain outfits untuk hari raya..korang bleh shopping macam2 lagi like shoes..dress.tops.blouse..babystuff..male stuffs..power bank and many more!!!!

and last but not least..from the bottom of my heart hahahah memang sgt2 berbaloi kalu shopping dekat nile.com.my..sebab I memang biasa shopping kat sini tau!!dont worry yourself with the price here tau because it surely will not cause a burning hole in your pocket!!!sebab memang suma items kat sini very affordable..totally!


nak comel macam saya???hihi
dont forget ya to visit nile.com.my





opps btw during ramadhan ni..diorang buat promo  free postage tau dengan minimun pembelian RM48 dan keatas..tak ke untung kan??nak tau lebih lanjut tentang promo raya freedelivery Click Here ya

SALAM RAMADHAN

Thanks for reading this!
  

22 April 2014

Warning: This Post May Harm Your Purse!

Assalamualaikum..



Hai .kemain lagi title hahaha..yup!!memang this post may harm your purse!!nape I cakap mcm tu???sebab kalu korang nak tau..ade satu portal online shopping yg sgt2 best..murah..banyak pilihan dan semua items2 dia cantik!boleh menangis tengok ok!!!!

Ok go. 
today i nk share pengalaman i shopping dengan nile.com.my..sumpah best giler sebab kalu korang nak tau..dekat nile.com.my ni sume benda ade..dari clothing utk pompuan and lelaki..clothing utk baby pon ade..and yg paling best..barangan elektrik mcm oven..kipas..powerbank..and peralatan sukan pon ade..giler x best???kirenye nile.com.my ni mcm one stop shopping center..tak perlu susah2 nk keluar beli sume tu..just dihujung jari je...

aritu aku shopping byk giler2 kt sini..utk hubby pon i ade gak grab..price jgn ckplah..murah giler..memang betul2 saved my budget la..dah lah cantik ya ampun..sesuai sgtlah dengan slogan nile.com.my ni "guaranteed lowest prices"!!!memang tak syak lagi!!!!

haaa nampak x sekali i shopping camne???
huwaaa nasib baik murah2 je kalu x menangess i!!


eh jap..pastu nak cakap..sapa2 yg duduk disekitar Lembah Klang bleh guna COD je..kat nile.com.my ni ade servis CASH ON DELIVERY..24 jam plak!!hengat pizza je ade cod delivery muahahaha..

antara conslusion yg i boleh buat dekat nile.com.my ni
1. harge memang terendah dipasaran
2. save budget giler2
3. barang berkualiti and comel2 ..cute2 sume
4. banyak choices dan satu online shopping yg lengkap utk seisi keluarga
5. very trusted online shop!!!!!!!

ni i nak share beberapa items yg i beli dekat nile.com.my..i mix and match supaya i boleh sesuaikan dengan suasana dan perkara..so korang bleh lah jadikan panduan manalah tau ade idea nk mix and match mcm mana kn..

Dinner/Function

ni part i paling suke pergi function ke..having candle light dinner ke..
so i choose this outfit

lovely kan???since im pregnant..so i choose dress yg boleh pakai time preggy and lepas preggy nanti..kirenye x membazir lah..evergreen sepanjang zaman gitewww..

Floral Chiffon Dress Bohemian Dress (white)  RM21.20  click here
Reflexed Thin gold buckle wave small suits (cream) RM 22.40 click here
Trendy Woman Elegant Heels (black) RM28.90 click here


tadaaa after i mix and match !!!omg i love this to the max!!
awesome!!!yess not only i can save budget..but bleh bergaya dengan jaya sekali..simple but nice kn??pastu that cardigan tu i bleh match ngn baju lain plak untuk pakai as casual..kirenye pandai2 lah korang pilih yg sesuai utk dipakai pada semua acara and situation giteww..

CASUAL

Haaaa kalu korang jenis sempoi and simple mcm i ni..memang best sgt shopping kat nile.com.my ni..sebab banyak dress..tops..shoes yg sesuai utk aktiviti2 casual ni..memang sempoi habiss pluss cantik...

pandai tak?? pandai tak i match???dahlah dari atas sampai bawah kalu count x sampai seratus hengget..siyes berbaloi..i memang suka kaler2 terang mcm ni lebih2 lagi nampak so casual....sopan and trendy je..
haa handbeg tu pon murah giler..cute sgt ade gmbar teddy beer..bleh isi segala macam mak nenek dlm tu..maklumkan as a mother ni..lampin..botol susu, pampers sume boleh sumbat segala..

palazo tu memang best,,selesa giler memakainya..baju pon best..dahlah comel corak floral dia..kasut pon comel..pendek kata sume comel lah..mybe termasuk me muahaha..
ok now ready untuk kuar berjalan jalan ngn balqis...hoorayy!!


Retro Summer T Design Woman Shoes (purple) RM 26.90 Click here
Flower design long sleeve blouse RM 31.30 Click here
Lycra Palazzo (red) RM 28.30 click here
cute bear design women handbag RM 21.50 click here

tips: if u are wearing plain pallazo..better u mix and macth kan dengan kemeja yang bercorak..look very nice combination tau!

HANG OUT/CASUAL/WEEKEND ACTIVITY (JUST NAME IT)

baju kat nile.com.my ni memang bayak sgt baju yg santai2..simple and cute..easy to wear and comfortable..so kalu nak kuar hangout ngn family or kawan2..memang wajib beli kat sini i tell u hehehe..

actually i ni suka mix and match..kadang2 kasut yang sama je tapi i sesuaikan dengan dress yg lain agar kena dengan tempat and occasion..



bawak my daughter pergi jalan2..hangout petang2 memang best dress up macam ni..selesa and cantik je..i just wearing the same palazo and shoes..but i match ngn dress lain..so i rase sesuai sgt utk keluar hang out ngn family..


Round Neck Long Sleeve Zip Dress RM 44.90 (SOLD OUT ALREADY HEHEHE..)
FOR MORE DRESS CLICK HERE

tips: kalu u suka red colour.. i suggest u macth dengan something yg bewarna putih..very nice combination..

OFFICE/FORMAL

kat nile.com.my jugak banyak clothing yg sesuai utk acara formal or nak pergi office..
as long as u pandai match kan.not only utk women..utk men pon ade formal dress kat sini..

i ade beli satu dress..actually itu dress yg casual..kalu pakai as casual..matchkan dengan something yang casual jugak..since dress yg i beli ni warne putih..so i macth with the black skirt and black shoes..terus sesuai utk buat pergi opis..

ni during i ade court cases..sesuai sangat black and white ni..i suke giler this dress tau!!

Star Design Long Sleeve Woman Shirt RM 25.50 
(ALREADY SOLD OUT YA IN THEIR WEB HEHEHE)
find something similar??click here

murah kan?????Memang rambang mata..now diorang dah update new design..soo apa lagi cepat2 visit web nile.com.my and shoppinglah sepuasnya..konfum jimat dan berbaloi..

oh dont forget..kat sini jual jugak clothing untuk lelaki tau..for my beloved husband..
i grab this for him..

dia tak sempat pakai lagi..nak surprisekan kononlah..
tak salah kan beli yang murah sekali sekala asalkan ianya smart and berkualiti..

i pilih ni untuk match kan dengan kasut tu...sesuai utk casual activity...




Plaid Long Sleeve Shirt RM 34.90 click here
summer stylist men casual shoes/sneakers RM42.00 click here

haa best kan???kan i dh cakap..memang best giler portal online shopping ni..dah lah murah..banyak giler product yg ade..i paling suke online shop yang ade banyak choices mcm ni..best sesangat!!

antara product2 lain yang diorang jual gak adalah :

BOOKS click here
SKINCARE/BEAUTY click here
SPORT EQUIPMENT click here
ELECTRONICs  click here

best kan???nanti dapat gaji nak order lagi...btw dress and blouse yang i order ni bukan saja time preggy boleh pakai tau..tapi after bersalin pon bleh pakai sebab i pilih yang serbaguna hahaha..so kepada mommies yang nak cari baju yg lelawa yang sesuai utk pregnant women..sesuai sangat shopping kat sini..asalkan pandai memilih dress or bloues yg sesuai..

kalu korang nk contact diorang please refer info kat bawah ye..

Website: nile.com.my
Hotlink : 1700-818-400 (panggilan dicas pada kadar biasa)
Email : enquiry@nile.com.my

TQ FOR READING THIS.

14 April 2014

Broken English???????just be cool with it.


assalamualaikum..
akhir2 ni i ade terima several emails dari unknown yg penuh dengan kata2 yg menyakitkan hati..especially with the way i wrote in my blog and the language i used..he/she kutuk giler2 my english but she/he said..just nk tegur and correcting me..also kutuk giler how on earth i ni working as  a lawyer but my english broken macam budak tadika..well..i had enough on this..since today i bersenang lenang kat opis..why not i up an entry .yup..just to waste my time here..

well..4 years back kot..kalu korang yg setia follow my blog..u all tahu yg i got many haters hahahaha which i dont know why..and its okay then..i still remember precisely..somebody commented on my blog (i copy n paste here rite)..

1.  are you really a law student?
your English is just....yeah, leaving me speechless..not that i loathe your blog, but i have this tiny weeny bit of pet peeve with someone trying to sound COOL with his/her too-broken english.

2. your attitude will give trouble for your "chambering" time later. but whatever makes you happy and shiny and 'hot-as-you-claim-to-be" as always, do it with all your might, my dear. My name is Shahril by the way, but maybe you don't even eager to remember. Nevermind, see you around courts someday, hopefully. 

3. If you cant take people condemning you like this, and come out with strong reasons (which i doubt, not really..more towards making myself LOL) oh, well...good luck for your chambering, miss.And for the last and really final here, dont cry. you will be a lawyer soon honey.

few years back..bile terima words yg macam ni..memang rase diri ni sgt2 down..bertambah tambah rase rendah diri..rase sgt bodoh..rase sgt outdated..tak de ilmu etc..sebab?rase apa yg i buat semua salah and tak kena..asyik kena hentam je..padahal blog ni just utk suka2 je..bukannya tempat utk buat thesis or assigment which i kena make sure semuanya correct..without any grammatical error ect..i plak memang jenis style menulis campur camni..klu ade mood recheck balik apa yg i tulis..kalu xde..haremm i nk recheck..lagipun i rase yg baca my blog ni sume manusia bukan alien..so bleh kot faham apa yg i tulis..dh my blog..sesuka hati i lah nk menulis camne ye dok???

but now..am matured enough.bukan student anymore hehehe.i plak rase nak LOL..really hope to see that " commentator" in court..lol..

well..mybe tak ramai yg bersetuju dgn my opinion..but i have my own reason too why am saying this and that..for me myself..
kebolehan menguasai bahasa asing satu advantage..but tak bermakna when u are poor in english..u cannot go anywhere..bagi i..as long as u faham..org faham..u can write..people can read.thats ok..coz am not gonna be an english teacher pon..i admit as a lawyer ..your  english must good..tapi rasenye tak perlu kot perfect giler2..coz kalu u punyer ilmu tentang law kelaut..tak bermakna pon ur high level in english..seriously..

i rase orang yg rase dia perfect english..tak perlu kot nak kondem or kutuk org lain yg nk cuba speak/write/use english even broken giler kot..coz we are non native speaker..so we cannot  avoid of making errors or mistakes..

ntahlah..i rase even native speakers pon also make mistakes and using ungrammatical english,..actually..i sgt2 kecewa dengan mentality malaysian yg boleh berbahasa english dengan cemerlang sekali but always lol lol lol dgn org yg x berapa pandai..oh come on lah..you are not that good either..
btw..the funny part it is..org tu konon2 nk menegur i and his/her email..ya Allah panjang seriously like an essay..and i wonder..rajinnya..and u know what..the funny part lagi..dia gune bombastic english..mcm nk antar  assignment dlm  english literature subject lol.. i pon x tau dia nk prove yg english dia sooo perfect or what..but klu nk tegur org yg tak berapa pandai mcm i ni..use the simple words pon x pe..insyallah i faham..tak gitu muahahahaa???
ntahlah..dia mybe lupa kot..no one's english is perfect unless you're 100% European, Australian and so forth..urmm oh well..then i suppose u must be born overseas then to have such perfect english..lucky u dear..:) not like me..dilahirkan di kampung..dibesarkan oleh uneducated parents (which i really proud of)..and berada di persekitaran yang bercakap in terengganu dialek..so..i admit my weaknesses which i think make me a better person..sad to say..dgn kewujudan org mcm u..maka u telah menghancurranapkan hati/semangat/keinginan org2 mcm i..but its okay..i  x rase yg i perlu merendah diri sgt dgn u muahahaha..

btw..correcting people isnt wrong..but then..it is wrong when u're actually condemning people..

so last but not least..
jgn pernah takut nk buat mistakes..org yg pandai tak akan sesenang nk hina/kutuk org lain sbb dia ade byk lagi benda nk buat..tp org yg biasanya " perasan" pandai je melebih2..jgn pernah takut nk mencuba..nak buat apa2 pon asalkan x salah disisi agama..tak gitu?????

tak bermakna u lemah dalam english..bermakna u fail in everything..tak bermakna u bagus dlm english..u bleh nk kutuk2 org lain..coz klu u rase u bagus..berjuta lagi org yg bagus dari u..

btw..kalaulau ur english tu terlalu bagus sampaikan u rase org yg x reti gune english dgn betul ni sebagai memalukan bangsa dan negara like u told me before.. i wonder..nape u tak jadi  english lecturer in OXFORD????

???????????????????????????????kalaulah u bagus betul kn...
ini bermakna.u tak lah bagus sgt...:)

p/s: entry ini actually bersifat umum..and those kata2 tu i tujukan pada org yg suke merendah2 kn kemampuan dan kebolehan org lain..tu je..peace.:)

Thanks for reading this..

follow me on ig :http://instagram.com/nurulbadiahlai
follow my ig shop..am selling handbag ya http://instagram.com/bagaholicbynurulbadiah

tata