08 March 2011

Hijab Tutorial: loose style

hye darlings..
im back with the hijab tutorial..


loose style ni adalah fav saya..recently saya memang suka pakai shawl dengan style camne..mudah and cepat..kalau u all perasan..kalau u all tengok sume pictures saya akhir2 ni..saya pergi photoshoot ke..pergi mana2 ke..saya memang prefer pakai camni je

DSC_7540

actually saya rasa ramai dah tahu camana nak pakai shawl style camni ..but atas permintaan , saya buat jugak tutorial..

kepada darlings yang xtahu lagi..u can watch this video and belajar hehe..

warning: sorry video ni sgt xproper..saya hentam buat je..but hope u all faham k..



p/s: korang pandai2 lah kemaskan..tapi basic nya..camtulah cara memakainya..

selamat mencuba..

94 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kemas & simple!

kak pinky loikeee!
tiba2 rasa nurul kerap update kalau compare ngan baru2 ni kan..gud dear =)

nak jemput nurul sggah blog kak pinky kalau sudi..

eppy blogging all =)

y u y u Z u l a i k h a said...

Kegemaran yuyu sekaranggg ^^ heheheh... lagi pun senang lilit kan sayang~

Edura Hanum said...

try style camnie
tapi muka jenis bulat
terus takut dengan muka sendiri
hehehehehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cam mudah je...br semangat rasa nak beli shawl pas ni..hihi.tq nurul

anassuhada said...

kak nurul saya comel!!!

Shu Shinju said...

lawanya kamu.... thanks for sharing...:)

lagu pon best..hihi..

intan.maisarah said...

alahai.comel nye

EJA said...

comella kamu..

bella said...

cool..n sgt cantik..tp kalau saye pki camni mesti muke nmpak bulat xigt..hehe..btw, can adapt your idea to my shawl style..thanks for the tutorial:)

sasa said...

hehe..sng je nmpk u pkai..macam minat je pakai macam tuh..tp nanti kot..^^

love ur style!!

-ilhamArman- said...

no doubt... mu cilok bt video kat opis!!!.. repot kat BOSS!..hahaha

Faa Eryna said...

comel akak ni tauuu!

FarhanaFabulous said...

nice tutorial sis...

eesyaheera said...

thanks for sharing. kite baru nak tanya camne nurul pakai style cmtu :P

Diari-Selebriti-Mama said...

hai nurul..kamu sgt gojess!
nice work!simple dan cepat.:)
dari blog

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kls-sangat-happy-chillax.html

Oasis said...

wow...siap buat tutorial lagi tu. Tapi saya tak boleh tgk video tu sbb kena block. Cam ni la klu guna komputer kat offc. huhu

alinac lover said...

cumil! yons suka style gni juga~

Ryna Tri Asmara said...

i like your outfit ! :D

.nuruashia. said...

nice sys :) mau try laa hik3...

Srikandi Al-Qist said...

cantik....
tapi lagi cantik kalau labuhkan sikit pemakaian tu tutup dada..
manis...
sesuai dgn muka kakak yg putih gebu nih...
=)
nice... =)
mungkin lebih cun kalau digayakan tutup bawah sikit...
nice fashion... =)

aNa said...

chomelnye kak nurul.. smpt g bt peace 2:)

Ayuni said...

erm, beautiful...

penyisir rambut said...

yeay!!.
boleh tiru da la pas ni kan??

Syeeda Sobbihi said...

oo camtu eyhh..thanks for sharing! comey sgtla dik!

shazika said...

thank sis kasi tunjuk tutorial nih! saya try aritu menggelebeh jek. tak reti wat :(

LittleGurl said...

dear sis!sangat comel la..LG nak jugaks try pakai camtu. tapi LG speaky,macam xseswai je. T_T but wish to wear like this someday..ehee~

meaw said...

sis,sempoi r .... boleh try ni,tengs sis :)

sherah said...

bile pulak dia ade bonggol =_= hey cute babe.kulit as usual lah flawless gilee :D do add me in facebook if u dont mind.i wanna know u more ;)

find me raja shairah

Anonymous said...

ade bonggol ke?
bonggol unta yg harem~

Nurulbadiah Lai said...

thanks 4 all de comment ..
happy sgt kalau u all yg tertanya2 psl camne nak pakai ni dah tahu camen nk pakai nye..hehhee

thanks 4 de very positive comment si serinkandi..Moga Allah membalas jasa anda..

anon: saya xde bonggol la..:)

Reen Tart Nenas said...

thx for the tutorial... skang nie terdetik juga nak mula pakai... huhuhu doakan!

♥yaya budak suka embun♥ said...

sis comel...yaya tak leh tgk video sis ni sbb UUM block :(

Shazreen said...

sis cantek!

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

naz pn suka gaya loose camtu...lately mmg guna tu la. tp naz gn shawl panjang sket.heee

NOOR FATIN said...

sweet and simple!

Datin BERSERI said...

sis....
hehe
actually yong pon pakai shawl mcm tu..
hahaha
but u look more amazing wearing that style...

pakai shawl mcm mana pon still akan nmpak gorjes...

jeles tol..
hehehe
btw ilove u sis nurul...

Nurul Ashikin said...

hye akak! cikin pun baru tau cmner nak pakai style cmtu. kalo akak x buat tutor nie, sure cikin tertanya2. thanks byk2!
^^

Nini Mohd said...

comel jer. ;)

inspirasiizra said...

smart la gambar tu,,bersahaja '-'

aLya maNip said...

comeinya..hehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

yey!! adik manis cantik dah tuto kan..thanks lalimmm!!~~ nanti akak try pakai hokehhhh!!

keep it up blogging!!~~

muachhshsss!!

HonEyBuNNy said...

nak pakai mcm ne pulak la...heheh

storyfromme said...

sangat simple.tq!

fieya said...

thnkz sharing tuto ni kak. :)
suka sgt. simple. <3

Einaz Shah Rizal Thomas said...

exchange new link ;)) :


http://einazshahrizalthomas.blogspot.com/

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nurul..

ada special entry utk kamu =)

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/watt-nurulbadiah-lai-is-here-pengsan.html

utk kamu..nnt baca ye kalau free..
thanx sayang!

keep on blogging =)

estee_8980 said...

salam nurulbadiah...

suka la bila tgk org pakai shawl camni..
teringin nk pakai jugak..
tp memikirkan muka yg bolat..
mcm x sesuai je...
hehehe

jemput singgah ke blog saya dan kalau sudi jadi follower saya di : estee8980.blogspot.com
thankss

MamaEma said...

shawl kat rumah memang ada..
cuma tak reti nak pakai saja...huhuhu...
simpan buat pekasam...hehehe

.::cintabungablogspot::. said...

just nice :) love ur style ^^

Maizatul Akma said...

suke la tengok video kak nurul. loose style mmg ber-style tapi tak tahu bila nak try. by the way, nice one kak nurul :D

Nur Aju said...

sng gler!nk try gak lh.. ;)

Amirrah Zawani said...

nurul cantik.... :)

puterinuraqiliah said...

ello kak nurulbadiah lai^^
sy follow blog akk sudah:)
btw, this style nmpk kemas n nice.. thnx for sharing kak<3

Cik Suheela said...

nurul comelnya!!!!!

thanx 4 sharing d tutorial :)

keep blogging..hidup gadis terengganu!!! heee ;)

gigiAriEma said...

wahhh comel ye.. suka la tgk cra pkai cm ni..nak cube2..hee

zarifahmr said...

skrg mmg pakai style camni. sempoi but nice :))

cimut munniey :) said...

eiiiiiiiiiii! geram! macam hana tajima je badiah nie! cun!!!

Enna Banana said...

thanks for teaching me! always do love ur style >.<

fathin zulkifli said...

Thanks so much for the tutorial! xD

alexa yussida said...

alololololo tomey tomey :D

Mata Pena Fadz said...

cun style ni... :)

Anonymous said...

cantik la baju awak..kat mana blh beli?

lady XOXO said...

aLA COMEINYA... thanks for the tip dear... leh xoxo try erk ehehhe

Anonymous said...

cantik la baju awak yg warna hijau tu..kat mana blh beli?

Shawl's@ayucinta said...

COMELNYE..:)

fatinhanna said...

yay.akhirnya kak nurul buat tutorial lagi..thanks tau.fatin pon pena tanye gak cmne kak nurul pakai shawl cmnih..heheh
muah3. loveu kak nurul :)

aMy said...

yesh ! finally abis jugak khatam anda nye blOg !!

baru tau ade blOg menarik cam blOg ni semalam . sO terus meneliti membaca tanpa henti ~ oke ! tipu ~ perlu berhenti bile rase mata dah pedih tgk skrin pC hehee

btw blOg sgt menarik then byk2 bsabar dgn mulut2 org tak btggjwp eh ;)

Engku Artini said...

ooo.. senangnye pakai. pasni nk tukar pesen shawl camni la.. anyway u are sooo gojes!! cun melecun!!

eh.. kita samelaa org ganu dear

Qaseh dalia adelia said...

rasa malu nak pakai tudung camni tak tahu nape sis..huhu

CahayaCintaIlahi said...

love it!!
so cute lOrhh.. hehe
tanx sis for sharing this video
nanti nak try.. weeeee
love u sis.. muacksss ;))

Ifa Young said...

nurul, anak tudung tu kat mana bleh jumpa??kalo dekat trg kat mana??

Nurulbadiah Lai said...

u guys memang cool..

try jgn tak try ye hehee..

baju jau tu saya beli kat time square.

kak fa: tudung camtu ade dekat dalam giant..ade kedai tudung dlm giant..boleh la pergi usha

thanks 4 all ur comments

ayoy said...

woot.. gmbr tu nmpk mcm heliza la ;)

efa said...

nak trai tp tkut tak menjadi kalau km pkai ahhaha...

MAI @ WAWA said...

cantik ;)
boleh try..
thanks for sharing! ;))

sharifah18 said...

terima kaseh buat tutorial niee .sangat bergune :)

d_LA said...

uhukkk..tenett selow la pulak nak tgk T______T

iyou said...

owww... baru tau awak slalu wat hijab tutorial =) nice!!

rahman said...

berapa punya comel la awak ni...........

NuR IzZaTi said...

comel!! =)

Tyraaa said...

woah ! thanks kaka ;)

Aimi Razman said...

cantik !

Sharienz Sz said...

nice la dear..
nurul sbgi rujukan saya tau..
cntk style :)

Cinta Lea Ixora said...

tergelak tgk vid nie.. hehe.. chumel sgt

Rahimah Ramlan said...

ok, boleh di try!

kamu sgt cute~ ^ ^

Lolly Gurl said...

kak nurul... tutorial shawl yg sbelum ni, ade yg x wat video kn? buat la video sbb sye x paham.. kempunan nk pkai.. trutama yg ala-ala hana tajima tu... huhu.. btw, akak best sgt!

Misz Eisya said...

nmpak simple... nnti nk try pakai jga la ^^

mynameismy said...

love the way u wear!

nk tnye, anak tudung n yg kat leher tu pakai ape ye? ape name die?

bumm moore said...

chop chop kak, yg starting kat leher tu nak pakai ape n camne? thanks. :)

cik mumu :) said...

senang sangaatt ! nak cube tp .. tk sesuai kott . :)

sesegar said...

subhanallah,cantiknya ciptaan Allah
akak guna kain jenis apa ya selendang ni? strechable ke?

IQEISYA's story said...

love it.. :)

Fify❤ said...

Comel ^_^

Anonymous said...

you are sooo gorgeous dear<3