15 May 2011

nak cantik dengan dress and shawl??jom baca..

salam beautiful..
im back..

today disamping nak promote Blogshop Lustlluv..nurul nak bagi sedikit tips camne nak mix and match DRESS dengan SHAWL.

DSC_2795
First...plain dress ngn plain shawl big turn off..elakkan pakai shawl yang plain dengan baju yang plain..and paling elakkan pakai shawl yg plain ngn baju yang plain dengan warna yang sama..major turn off..

sebab akan nampak macam sedondon..and nampak macam kosong sgt..
so kalu nak nampak style sikit..pilih shawl yang bercorak dgn plain dress...

gambar tu time nurul photoshoot and nurul match kan plain dress tu ngn pasmina kotak2..bagi nurul ianya kombinasi yang cantik..

DSC06000Align Center

second: pilih shawl yang warna lain2 xpe..bak pakai shawl yang warna campur2 xpe..yang penting biar ada warna dicorak shawl yang kita pakai kene ngn dress kita..macam yang nurul pakai diatas..dress nurul kaler agak2 putih kn..so nurul pilih shawl yang kaler hijau bercorak..tp ade kaler putih..so..it is a nice combination there..

DSC_2832-edit

3rd: pakai baju bercorak dengan shawl bercorak big turn off jugak..itu akan buatkan kite nampak macam serabut dan xkemas..kalau bleh..plain shawl adalah yg paling suit ngn baju bercorak..

but kalau nak pakai shawl yang bercorak jugak..pastikan coraknye ringan dan xsama ngn corak baju..kalau baju corak flora..jgn pakai shawl bercorak flora jugak..

macam photoshoot yang nurul buat baru2 ni..nurul pakai baju bercorak ngn shawl yang ade jalur2..bagi nurul corak shawl tu agak ringan..so xnampak serabut..

BTW..

semua gambar2 diatas..shawl2 yang nurul pakai adalah disponsor oleh lustfulluv..
ada banyak lagi yang pihak Lustfulluv sponsor nurul shawl..yang semuanya cantik..nurul suka sebab kain die xpanas..pastu berkualiti..ade custommade..ada macam2..
dekat Lustfulluv...ada banyak giler pilihan shawl2 yang cantik..dan harganye berpatutan..
kalau korang nak tudung2 yang style2..korang boleh terjah ke blogshop lustfulluv..ayuh korang..terjah ramai2 kat blogshop si cantik ni okey..produk2 die berkualiti dan style..nurul suke..

so korang boleh lawati blogshop Lustfulluv dekat sini..



so..selamat menjadi cantik..and happy shopping..

thanks 4 reading this

51 comments:

nurAMALLINA said...

Kalau kak nurul pakai apa pun lawooooo.

Bella HaLim said...

awesome lah sis.. (:

efa said...

waah good tip ni akak hehe tq :)

syamimi fatin said...

nice tips sis! sbb sy sukaaaaaaaaaa sgt pakai dress with shawl. tq ^_^

normala_ali said...

thanks for the tips sis.. :)

Mek Norfa said...

sangat lawa dan gojes.. hehe

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

nurul sgt comel...pakai apa pun cantiks... nurul sentiasa menjadi idola saya...^^

Norliyana Kartini said...

Thanks for the tips! Hihi kak Nurul ni cantik lah, pakai ape pun nampak cantik tau ^__^

NisaAdnan said...

WHOAAA SUME CANTEK2 LAH.
SUKE SUKE ;) PANDAI KAK
NURUL BERFASHION ^^

pinqy taraturuu said...

kakak cantik laaa~
huhu thanx bg tips~
will looking forward for it :)

ehda said...

owh mcm 2 erk...skg dh tau hehe. tips sgt bguna thnks dear sis ^_^

Rara Farah said...

selalu jugak mix and match nie...time pakai baju kurung.tapi kalau nak cepat plus tade mase...mane-mane tudung pun main sauk aje..hehehe

chapaticokelat^^ said...

thanks for the tips sis!
you make my day :D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

adik gorjes..sis suka yg atas skali, shalw tu auwwww tergoda u ;)
dah la petak2..kaler dia superb cntik!

nak satuuuuuuu hehehe

Anonymous said...

kak nurul cantik ! :)
jeles tgk akak prefect ! huu ,
love sgt akak pnye stail
btw ary suke cre akak dress ,
suke suke :)

ieda CUMA said...

tq akk... sangat2 cntik la kak nurul ni.. =)

saya bukan tomato said...

betol.. suka tips kak nurul !^^

ticca anuar said...

waah, nice information. thanks ;)

Nizam Ijam said...

smart.... tp saya tak leh nak pakai..hahahaha :)

http://www.nizamijam.co.cc/

alexa yussida said...

nanti nurul jd model..yus nak amik pic nurul gak..kehkehkeh :D

HaNa HoNeY said...

alamak!
hana suke pkai bju plain..then mek pakai shawl plain gak
hahah
thanks for the tips
^_^

haniey said...

akak pkai apa pun suma cantik.. :)

haniey said...

akak pkai apa pun suma cantik.. :)

Izyan Masri said...

SIS NURUL MEMANG MELETOP PAKAI APE PONNN.KANKAN :D

bella said...

thanx kak nurul buat tutorial ni.. sgt berguna.. :)

emieysandra said...

shawl dlm pic ke-2 tu cantikk~

leeza said...

thnx for the tips:D

Dea said...

wah..thnx sis... cantek giler shawl2 tu.. nak beli, tp xde bajet...

fifianggun said...

cantik semuanya!!1

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

first and second picture is awesome :D

msredcheesecake said...

cik nurul,
suka style yang no 3...my style...heheee...

ayleencutegirl said...

sooo.. cantik , nurul shoping dress selalu kat mana??

mengenaldiri said...

sis..
do read my new entry..
more specific..

http://mengenalidiri.blogspot.com/2011/05/things-that-make-me-fear-to-be-in-love.html

love u..

:)

Boo said...

: akak, saya adore sangat awak. lawa dan cute. saya tidak memakai shawl. tapi insya allah dalam masa terdekat ni saya akan menutup aurat dan saya nak jadi muslimah sejati. thank you kak nurul, sheila suka post kali ni. bagus .

Admin NurMycare said...

cantik... baru nak cuba2 pakai shawl...

Admin NurMycare said...

cantik... baru nak cuba2 pakai shawl...

SiGadesGilaLensa said...

hai sis. boleh ajar tak cara nak pakai shawl mcm yg sis pakai tu? shawl kotak2 the first picture? or any link maybe? tq (:

SuFy said...

nice nice nice..thnx nurul..;)

Mira Kay said...

love ur dress :)

asiah_najihah said...

info yang sangat berguna kak..(^_^)

einz miszmessy said...

santeknye!!!teruja lak...sygnye mmg tak gheti pakai shawl wlupun da belit kat pale byk2 kali...hahaha

aLya maNip said...

comei la dear..tp alya still takut nak berfesyen..hihi

btw, thanx sbb follow alya..hehe

RastaMat said...

shawl sana sini..

bosanlah..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

akak tak sesuai pakai dress la nurul sbb rendang sgt huhuhu, kalo nurul lainlah pakai apa pun ok :)

Cik Suheela said...

nurulbadiah soooo sweet dgn dress2 yu pakai.... i like ;)

Mas Ayu said...

cantik..hehe

Inche Vampire said...

tips! tips.. tapi bukan untuk ku. haha

ultimate blogging challenge..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge.html

join jangan tak join! hee..

Alin Marlini said...

sangat comey....

E K A said...

bajunya pun cantik.cer buat review sket...cantik sgt baju pink tu

Syafiq said...

nurul lawa....pi nk bagi tips untuk shawl ni nmpak terpesong cket...hehe..kalau la prmpuan scntik nurul(anugerah Allah yg Satu) ni bg tips pkaian muslimah kn bagus...ye dok?..gud luck..

Anonymous said...

Subhanallah...walhamdulillah wala ilaha illah allahu..akbar
Masya allah..andai dpt ku mliki
alangkah eloknya hidup ini..
Slam knl wat semua...
trimakasi.