06 December 2010

because Love doesn't need a reason..

blogg 2


kadang2 saya rasa saya xubah seperti daun2 kering yang berguguran pada awak buruk.tidak berharga.sampah. terfikir, sedar atau tidak awak akan adanya saya?akan wujudnya saya?

betapa saya mendekati awak..semakin jauh awak meninggalkan.

saya berlari dengan harapan awk mengejar.saya berpaling..tiada awk dibelakang..hampa.sumpah saya benci itu.

saya menangis..tertawa mungkin awak.

terserah.saya xharus marah pada kenyataan.

saya mencintai awak.awak mencintai dia,(pernah mencintai dia mungkin)..pura2 saya tidak nampak..saya cemburu.tapi saya senyum untuk awak.

saya terima awk mencintai dia melebihi awk mencintai saya. sebab cinta saya pada awk tidak bersyarat..awk berhak mencintai sesiapa pon..tapi saya hanya mencintai awk.

bila saya menangis.saya tidak akan memaksa awak untuk menangis bersama saya...cukuplah awak terdiam di depan saya.jgn berpaling dari saya..bila awk berpaling...hati saya pedih..saya nak awk faham itu..

saya hanya seperti lalang dalam hidup awak..yang sekadar awak pandang sebelah mata ditengah-tengah perjalanan awk..yang mungkin awk tidak perasan akan hadirnya saya di keliling perjalanan awk.

bila saya sedar akan wujudnya saya pada awk..sekadar seperti lalang..seperti daun2 kering..saya terasa seperti mahu bertanya pada awk..

"Bila awak akan meninggalkan saya..bilang tarikhnya..agar saya lebih bersedia dan tidak menjadi gila kerana awk’

tapi.saya fikir..kerana cinta itu maknanya anugerah..maka biarlah saya begini..mencintai awak secara sederhana..kalau awak bahagia tanpa saya..saya harus berbahagia untuk awak..

IMG_9134

because Love doesn't need a reason...

116 comments:

Bulan said...

uwaaa..dear..
camnie la i rase skang..
mmg kne entri nie ngan i..
nk nangis pun ade.huhuhu
sabar2

yaya said...

oh, ini sedih. :(

Cik Amy said...

terbaekkk lah ayat akak :)

fast yg slow said...

kenape sedih ni?cheer up.cntik la gmbr kak nurul dgn lalang tu.jgn jd lalang sudaa =P

saya_smart said...

i will always love u syggg..u umpama permate yg i xkn jumpe kt mane2 pon syg..i wil neva leave u n wil wait 4 u dear..reali love u sygg..

Anisa Hang Tuah said...

awak.coolnya gambar
penuh makna tersirat

hari tu kite nampak awak
hehehe

takut nak tegur awak

puterihannan said...

jgn sedih2 ye dik.. love is general, n it is belongs to the ONE... akan diberikan juga pd yg meminta... :D

khalija ibrihain said...

tersentuh lah . :( btw entry ni untuk bf sis ke ???

me suya said...

wow~ nape ni nurul? mood xcenter eyh..take care dear :)

Rara Farah said...

sakit bila org y kite cintai berpaling...tp cinta itu pelik kn...meskipun terluka,kite tetap inginkan sidia bahagia....biarpun bukan dgn kita...

~eZmALiZa~ said...

wow!! penuh dengan kata-kata sastera you...di lamun cinta ke kak nurul nie..hehe.. :D

ieda said...

jangan kejar cinta...lagi dikejar lagi jauh ia pergi dari kamu..tunggu saja...cinta yg datang kepada kamu pastinya sesuatu yg sgt indah.

HanaBella said...

So touching.. ^_^

iamnerves said...

uhhh...nape ni dear...
argghh..
tinggalkan saje laki2 yang tak pernah tau erti kesetiaan...
*tetibe emo*
err..
aii kan ade...
fully avaiable siap untuk u sorg je..aiceh..
err...
tapi
u kene tackle i la sebab i tak reti nak tackle gegirl..
lala~

da2..namo nanges2...lap hingus tu

=p

kai azmier said...

suke ler bace entry awak.. macam besh jek..

meaw said...

alamak sis, kat sape la tu,hehe...

soffea said...

nurul.. kenapa ni syg? huhu. i pon sedih baca entry u ni.. tgk gambar2 tu, bertambah sayu.. huhu..


chill ya dear :) takmo sedih2. setiap apa yg kita korbankan, insyaAllah akan mndapat balasan yg baik dr Allah. termasuk juga perasaan cinta. have faith ya :)

senyum nurul ^_____________^

Nyssa Nuar said...

sis...
sadis sgt entry ni..
aduh...
tringat my ex love...
ooopsss..
my ex bf..
not ex love yet..
bcoz i still love him..
=((

Maizatul Akma said...

nape ni kak nurul?? sedih je bunyiknye...cheer up keh??? :D

cik lola said...

tacing2!!sedih...cnta mmg kejam..so sape yg sedia menerima cnta , sedia la jugak untuk dikecewa :(

Mimi Saidi said...

bhs yg sgt indah...
nice picca

::m!SS edURA hanUM:: said...

cinta xsemestinya bersatu
itu yang saya dah alami'sangat susah menghadapinyer sekarang

nIEza AniEyZa said...

npe ni sis...ala xmo sedeh2 ye..t xcomel la sedeh2..ngee~

take care ^-^

nur anis syafiqa bt azmi said...

oowhhhsss.feelings;')like it!

WunnyNiwaa said...

woahhhhh ! pic yg ini sumpah cantek!
nice. love the lalang2 plus u yg cantek amat :)

Adila said...

cintai dia kerana kekurangannya..akan membuatkan awk lebih mencintai dia..
awk wanita yang baik..percayalah..saya tidak fikir orang kesayangan awak mencintai perempuan lain melebihi awk..

jangan bersedih

Nadia arRumaisha said...

mak selalu cakap, orang yang kita sayang akan selalu buat kita menangis....huuhuhu

Wahidah said...

hurm bace entry ne make me sad also la nurul..

actually wai pernah in ur shoes..pernah berada di tmpt nurul..n finally wai yg decide to move on...

sakit??? honestly yes..

aper pun wai doakan yg terbaek buat nurul...

be strong k

shahirahkhairudin said...

indeed.. very profound dear..

Queen M said...

hmm taktau nak suke ke x dgn entry neh..i mean,mira xnak la suke kalo akak nga sdey..but the words are nice..and more or less,same wif my situation :))

Indah Mulya said...

sis..nape nehhh..
tabah sis..if sis nk sembang2 ke,i'll be here for u..juz inform me kt my chatbox..
xsyok sis sdey cmni
rs sdey jugak :((

aku..linda :) said...

betol tu kak nurul. kita sanggup berkorban sbb cinta tak perlukan alasan. :)

platipus said...

i am touched!

rainbowskittle said...

emo semacam je. :) chill chill

NadGorgeous said...

akak, nak feeling2 fotoshoot cmnih jugak! huhu.. cantik sangat!!! ;)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kakak ! tersentuh zama bc ni :'( dh nk menitis air mate ni. kalo mcm ni la stiap hati wanita, tulus btul cinta dan kasih syg die kn kakak ? :)

Kasih nur azie said...

kak.. kenape ni...?

Leya said...

ouhh betul2...
love your pics =)

FarhanaFabulous said...

like this entry !

Halia Kentang @ Annpaan said...

akak,
lawa nyer gambo2x akak ni:)
suka2x

SweetSyaza said...

sis...so sedih entry ni..............

LustfulLuv said...

Saye sgt setuju dgn nurul..!!~

piNky LuCiA said...

kat mana ni.. pemandangannya cantik.. =)

raudhah said...

Salam maal hijrah sis...tukar tajuk blog ek. hohoho..saya pun...ngeee =)

Muhammad Khalis said...

What an awesome blog you own! i just can't stop myself from scrolling down!

Keep on writing because I'll keep reading!

fathiah said...

tibe2 sedih plak bile bce en3 nih.. huhuhu... btw.. nice pic ya nurul :)

e F a said...

kagum dengan hasil nukilan awk....
sebab sekarang, saya berada d tempat "saya" tue...huhu...
semua yg tercatit seperti menceritakan ttg saya...huhuhu </3

e F a said...

kagum dengan hasil nukilan awk....
sebab sekarang, saya berada d tempat "saya" tue...huhu...
semua yg tercatit seperti menceritakan ttg saya...huhuhu </3

SyahmiFikri said...

wahhh.. puitis benar kamu yer.. best2.. heheh

asfira aminuddin said...

babe! agree. i pun tamau pisang berbuah 2 kali. serik!

Anonymous said...

setiap ari saya tunggu entry baru dari awak..tanpa jemu..
kali ni, bila saya bukak..saya pun terbuai dengan rasa sedih awak..hmmm sabar? kadang2 rasa benci bila orang bilang 'sabar'. sebab tahu itu bukan lahir dari hati mereka. sekadar ucapan di bibir..sekadar untuk meredakan jiwa yang berkecamuk..mereka tak nampak, tak rasa ape yang kita rasa..Hakikatnya, itulah yang perlu nurul lakukan. Tapi, bagi saya cinta itu rasional. saya tak akan tinggalkan hati dan perasaan saya pada mereka yang difikirkan tidak layak. Biar orang kata..'ooo banyak kali bercinta ek'..saya rasa itu tak salah. hak saya untuk cari lelaki yang terbaik untuk diri saya..alhamdulillah, saya sudah temui jejaka itu. saya harap nurul pun begitu. wahai lelaki, beruntunglah kamu..hati dan perasaan wanita idaman setiap lelaki adalah milik kamu~~~

zarifahmr said...

teringin nak photoshoot jugaaak. kan dah gedik haih

i am S!L4H.. said...

sis.....crite benar ke ni....
sdih je.....T__T

cimut munniey :) said...

badiah badiah badiah! jiwangnya anda! HIHI.

badewayy, suka ah the way you express you love! MUAHAHA mau plagiarism ah ah ah! AHAHAHA

<3 yeuuuuu :)

Budak Kuat Nanges said...

wah..nurul, cntik nye gmbr2 u :)

cEro said...

kehidupan, warna warni memeriahkannya..
hadapilah dengan senyuman..

ARC™ said...

gmba 1 cun gile....i mean, photography,,,model xyah citela kan~

nurul skang dah xdtg blog :(
Klik Like pun dah xde dah :(

:(

Anonymous said...

love does need a reason..the reason is bcoz of Allah..

alexa yussida said...

sayang????
is there any hidden meaning??

imissyou tooo...sumpah bz..sakit hotak buat itu ini..fenin2~ try curik masa dtg jnguk my syg kat sini..

nurul tc taw..ade bape paper ag?all the best maya devushka!

hannafauzann said...

muka akk mcm hana tajima la . serius !

Ayin Masliza said...

Setuju. Mencintai pada tahap yang sederhana. Jangan mencintai sepenuh jiwa. Simpan separuh untuk diri sendiri, andai kata dia pergi, kita masih boleh berdiri.

Rebelle Me said...

awat macam sedih ja?
:(

Hairil Rizal said...

Dik Pretty Nurul...nape skang ni wajah cam nampak pucat dan kurang bermaya je?

Tak cukup rehat ke?

Amirrah Zawani said...

putus cintakah?? :(

Rafhan said...

cinta yang hakiki milik ilahi, dan sujudkanlah cinta manusia itu pada ilahi..

Tomato Gurl's Life said...

betul..cinta tak memerlukan sebab...sedih la kalo citer bab cinta ni..sob3..

hazanis said...

"Bila awak akan meninggalkan saya..bilang tarikhnya..agar saya lebih bersedia dan tidak menjadi gila kerana awk’...

izzati shahidan said...

akk,sye da follow akk,akk follow sye blek keyh. .;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sis.. kenapa ni? sedih2 je.. chill laah!!!!!don't give up because of that matter ok..

uiks, ini luahan betul ataupun sekadar cerpen pendek?? apapun itu, relax and find where u can get the peace!!!

hiro said...

cinta datang dan pergi oh begitu sajaa.

Saiful Adha said...

menangislah syg kalau itu boleh meredakan kesakitan..
perempuan hatinya lembut maka tangisan itu adalah teman setia..
tabahlah kerana itu akan menjadi senjata kekuatanmu

Nurulbadiah Lai said...

terima kasih untuk semua komen..
tersentuh dan menghargai..
kisah disebaliknya..biarlah nurul dan tuhan saja yang tahu..

terima kasih diatas semua sokongan..

gambar2 tu..lokasinya kat perlis..ladang tebu gula..hehehe

thanks..love all of u

Jejaka Terhangat said...

aisehhh..dah byk org komen ni..siap dpt surat cinta drpd anonymous lg tu. haha..

komen gak la..ngehh..

love doesn't need a reason..
but that if heart completely taking over the love..

tanamkan konsep, "cintakan seseorang tu atas dasar cintanya kepada Allah. jika cintanya pada Allah gugur, maka begitu juga cinta kita padanya.."

then, once again. a reason is needed to love someone..

p/s: lame tak nmpak cik prettynurul kat blog jt..tak abes exam lg?=p

Jejaka Terhangat: Review Paling Kreatif AzzaFirza

♥..cik_mas..♥ said...

cyg...sebak bace entry ni... :(
r u ok cyg???

dr haidar said...

salam

1st time singgah ur blog
yes..apa yg u cakap tuh ada betul and ..ada lack skit..
i've experienced it once, bila bercinta mmg masa tuh kita akan jadi buta..semua tampak indah,bahagia..tapi yang sebenarnya??sakit kan?
i agreed with anon- love DOES need a reason..the reason is bcoz of Allah..


p/s:jangan jadi buta kerana cinta.

hafidzah hafidz said...

wuuu, macam biasa, i like ur words laa akak..cantek macam biase =) btw, akak sabar banyak2 k

sekamar rindu said...

salam..

saya pun rasa mcm daun2 kering...

delarocha said...

sayang tak beerti memiliki

Mawar Merah said...

Camni la cinta sesama manusia kan Nurul? Sy pun, walopun dh berkahwin, kdg2 meragui cinta suami terhdp sy. Sbb sy xtau apa yg ada dlm hati dia. Sy hanya dpt meneka dr perbuatan n perkataan dia kpd sy. Nmpk so-so je. Xde bunga, xde keindahannye. Cuma blh bersbr je la.

Neway, yesterday singgah UUM jmp cousin husband kt Kolej TNB. Lalu dpn Kolej Pengajian Undang2 kamu... lalala (^.^)

lady XOXO said...

Nurul dear.... y cam sad nieeeeeee.. namo namo camnie.. r u ok..tapi XO baca pown cam DEBUSH terasa gak... cedeh tau biler kita dapat tau dia suka pada org lain jugak.. rasa cam nak nanges.. dah nanges pown. uwaaaaaaaa... tapi toi kata nurul... kita mencintai dia ..tapi dia berhak mencintai saper pown..tapi kita hanya mencintai dia.. LOVE DOESN't NEED A REASON.. but every things we do is BECAUSE of our pure LOVE...

cedeh ar .... dear.. cheer up.. tapi kot mana pown.. perghhhhhhh PIC PIC Kamo mak ai cantek der.. so original...

eiffel said...

cinta tak perlukan sebab...kerana sebab itu hnyalah alasan...yg mgkin sgaja kita reka tnpa kte sedari...dn menjadikan kte seorang pencinta yg xikhlas..dn akan membuatkan kte mencintai dia semata kerana sbb tersebut bukan kerana cinta itu...penin?

cth :: andai cantik itu mnjadi penyebab cinta...maka bila dimamah usia, cantik itu akn hlg serinya...dn cinta itu akan hilg sperti hilangnya wajah nan cantik?sadis bukan?hilang cinta dn cantik sekaligus...

moga nurul sntiasa ikhlas...xperlu disebut...biar ianya hadir dr hati..

salam maal hijrah..

camtaek

Roxy zai said...

urmm,,dear hopefully this is just a post n not related to any of ur personal life coz if it does,then that guy sgt2 rugi melukai seorg wanita like u..<3 u!

Ain Tralala said...

tacink giler ..hohohi

M I A J A M A L U D D I N said...

are u okay dear?

iJa said...

cinta itu adalah anugerah terindah dr yg maha kuasa..walau apa pun jadi,tabah lah menghadapi semua dugaan :)

My MiRa said...

sayang..... i miss you.....sayanh..jangan biar hati kita di lukai oleh sesiapa ok...biar kan hati kita dimiliki hanya mereka yang layak.....yes..love tak perlukan reason..thats why i love you my fren...miss you so much!!!

Aliya Aimi said...

sayang i know..kalau betul2 itu terjadi..mmg hati kamu sakit kn?lumrah...kalau perempuan seperti kamu..mmg nampak sgt..hatinya lembut..

but i just hope..ni hanya sekadar entry..xsanggup rasanya nk lihat kamu kecewa..
love ur blog

Anonymous said...

tak nak komen apa..cuma nak cakap..

gambar tu sgt2 cun..
i suka sgt tgok ur pictures..
nak tanya..u ni model ke?
or u ni ade private photographer?
sume gmbar2 u mcm ade org pro yang ambik..
hehe

♥-- emieysandra --♥ said...

akak comel jangan sedih2..
betul tu, cinta tak perlukan alasan. ;)

Nyssa Nuar said...

Sis...Its u in my new ENTRY..pinjam sat..hehehe..pinjam taw..tak curik..

http://nyssanuar.blogspot.com/2010/12/cubaan-pertama-sorry-sis-nurul-badiah.html

alinac lover said...

mendalam jerk haa

Nyssa Nuar said...

sis...sis klik je picca tuh, nnt dy jd besar...sbb sbnarnye, picca tuh mmg besar...love u tooo..=D

echah mashuri said...

betul2 nice entry....terkedu baca.ur great sis!mmg sekarang tgh rase cmni gak..wuwuwuw...

echah mashuri said...

betul2 nice entry....terkedu baca.ur great sis!mmg sekarang tgh rase cmni gak..wuwuwuw...

Ullyana zaidy said...

sedihnyerr...
tp bes la ayt ni...pndai akak buat :)

Nurulbadiah Lai said...

darlings semua..thanks for your comments..:)
love u all..

F.I.C.K.R.Y said...

Taktaw nak komen ape sebab mata sudah terpikat akan kecantikan seni fotografi kat entry akak ni...

Serius lawa~

Melancong ke Korea ?

alexa yussida said...

nurul!cepatla update lagi..nk tgk pic nurul..nak baca kisah nurul..nak baca cerita nurul!miss u...

nk bw puas2 skrg..esk da stat bz balik even weekend..wuwuwuwu:(

misss u much!

..DaK KeCiK.. said...

badiah..
mintak izin nk copy paste ayat ni kat blog i...Suka ngan penulisan kamu dear..

Qaseh dalia adelia said...

sis nurul...cantek sgt pic tu...kena dgn entry...
love love love...
juz terima seseorang tu seadanya ~

faizziatul ikhmal said...

hai kak . kita punya blog terpilih dalam senarai awal untuk Blog Baru Pilihan Malaysia , tapi cuma perlukan undian jea , nanti akak boleh undi blog kite tak ? hee , kalau nak maklumat lg lanjut , dekat blog kite okayy :D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

cantik la..
penu dgn 1001 cerita (:

Einaz Shah Rizal Thomas said...

cantik la..
penuh dgn 1001 cerita (:

Sophia Rani said...

tabah ok... i pon lalui benda sama.. :)

**sHiKinn** said...

nurul budak cantik,
jgn sedih okey..

faizziatul ikhmal said...

btw . kak nurul chill okey :) sedih gila bila bace entry ni , tapi akak kool je taw taww ;)

mekdonel said...

nice post!!
juz nk ajk join blog sembang kencang : www.fdausamad.blgospot.com
bace 4-5 entry sure ketagih...blog brader ni memang betul2 awesome!!

Mata Pena Fadz said...

sedih nye..entry nih.... (T_T)

saya_smart said...

mishhh u soo muchh dear..love u dear..mmmuahxx

zarifahmr said...

mana cik nuyul pegi ni......rindu

nazirafarahinomar said...

sedihnya..

jangan sedih-sedih ya budak comel!dugaan datang untuk kuatkan semangat! jadi be strong cutie :) smile.

Nia Ridzwan said...

puitis. tulis lagi tulis lagi. suka baca. hihi.

btw,kat mana tempat ni? cantik :)

lieysa said...

sedihnye entri ni :(
btw, gmbar tu shantek...suka2

Nurul Huda Sheraj Idayu said...

sukenyer entry ni..at least buat sy sedar "LOVE DOESN'T NEED A REASON"..Thanks sis.....

~ Ms Mie ~ said...

i love tis post d most.. thanks miss nurul. ^_^

Nana said...

broga...