20 February 2011

Just because you know my name..doesn't mean you know me..


DSC_7855


Just because you know my name..doesn't mean you know me..

enuf said.
kenapa dalam dunia ni perlu ada perasaan benci terhadap sesuatu yang dicapai oleh orang lain..?dan kenapa perlu ada perasaan gembira terhadap sesuatu yang hilang dari orang lain?

i lost my blogging spirit..
blogging bukan something yang happy dah bagi saya..
too much drama and hypocrisy..
too many people love to bitch about someone..
saya rasa dunia blog tak macam masa mula2 saya kenal blog.
saya ada blog bukan nak cari musuh.saya nak berkawan.if xsuka my blog or xsuka the way i wrote..or even tak suka saya..just stay away..i wont bite dunt worry.im not your enemy.

bila sesuatu itu tak mendatangkan kegembiraan bagi kita..
i think the better way is..
QUIT..
if your heart is not where you feet it..just quit.

btw..just because u know me..doesn't mean you know everything about me.

im signing off.

129 comments:

shahsyaz said...

nurul, u nk quit ker???

pliz jgn...

yananana said...

nurul jangan kesah ape orang kata kay? orang dengki, memang x leh watpe :) no worries, if one person hates u, u have millions who love u more than the one that hates :)

amy syahirah said...

sis nurul !! dont quit! i love the way u wrote in ur blog . jgan la signing off. pleez, pleez, pleezz . :(

Siti Hanizah Sahar said...

kenape perlu lari dr mslh mcm ni??
biarkan ape org nak kate..biarkan ape org nk buat kat kite...kte x perlu putus asa...kite perlu bnyk2 besabar..sebab ape yg berlaku ade hikmah...
bukan mudah nk buat org len suke kite...dan x mudah juga nak buat diri kita syg org len kan...
semuanye sme awk..awk lari jaoh pon..mslh same jugak akan berlaku...dunia ni bulat...
p/s...sy masih sokong ape yg awk buat selagi sy tak nampak ape yg salah kat diri awak...wlupon sy x knl awk..tapi sy anggap awk saudara islam sy...so,besbr k n jgn ptus asa..

Miza Yusof said...

hi sis. chill yaa. miza setuju dengan apa sis katakan tentang dunia blog sekarang banyak drama.

pedulikan orang macam tu dan teruskan tentang entry-entry sis okay:)

Anisa Hang Tuah said...

i agree!
to much drama & hypocrisy.

sherah said...

betul,.masa mula2 sherah kenal blog semua pun kawan takde pon gaduh2 bithc about other people ni =_=
but nuurl badiah pls jgn quit blogging :(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Assalam...
LM blogger baru.mmg sakit bila ramai yg dengki dan hipoktrit,nak halau lalat bkn mudah dlm dunia blogging.tp..abaikan lalat2 tu krn mereka sgt hepi tgk mood kita jatuh.

ria said...

sabar je la. .

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

what happen dear? takkan sb sekor-dua lalat u nak quit? T__T tak best ar camnie..

yang comel,
Khumaera Ismail

Norfa said...

y? nurul.. apa2 pun jgn putus semangat utuk trs kekal dlm menulis blog ni yer

amier azrul alias said...

signing off?
jgn~~
huhu

misyamissyou said...

ala sis..jgn quit..blog sape lg sy nak skodeng..heee..we don't live to please them kak..ntah pe la slh kite kat dia...ade je yg dia nak kritik negatif..jgn quit kak!!

pu3nuck_l said...

manusia kn byk ragam nurul...if kite skali kita xsuke org tp kita xtahu plak 10x org tuh xsuke kita..lau gtuh cmner dunia nk aman...

even nurul ase ramai yg nk wat nurul musuh tp ketahuilah masih ramai yg iklas dgn nurul..CHILL~^_^

bella said...

kenape cmni?huhu..saba ye..org yg xpuas ati ngn awk tu xdpt ape pn..ati die bertmbah busuk adelah..jgn sbb org cmni awk quit..huhu..t org ni bergembire di atas kesedihan awk..spttnye org tu yg kene sedih..not u..coz u're not wrong..:)

mimiey said...

hye , i like ur pic . its awesome , sweet , and i love it . ( ( :

nazirafarahinomar said...

nurul.. :( .
ur not strong anymore! be yourself!
let them be what they are, & you are not one of them.chill girl.

politicians, artists, lawyers, teachers, even imams are not perfect! think dear.if u quit, ur THE BIGGEST LOSER, BOO! They WIN!

I'm Sorry for you

i3na said...

alamak nurul dont stop please..

CahayaCintaIlahi said...

ala sis.. tu la betul ape yg sis nurul tu cakap.. blogging skrang ni macam tah pape tah.. suke melaga2kan orang suke mengkondemkan orang..sis nurul tabah kan.. tak yah pikir pasal ape orang nak kutuk kita. mulut smpi bila takkan berhenti bercakap.. manusia memang saling dengki mendengki aih.. sis.. i lyke ur blog.. i lyke ur style.. ramai lagy yg support sis .. termasuklah cahaya.. love u sis.. jangan pedulikan sangat ape orang nak kata ok ;)

anish ! said...

akak . sabar lah eh , w'pon ada yg tak suka akak . tapi ingat , masih ramai yg sygkan akak taw . btw , love ur blog akak :)

alyaaboolat said...

manusia ni x pernah puas sis..ade je yang x kena pd kite.padahal diri sendiri pon x betol..dan ini peringatan utk diri saya juga..chill:):p

efa said...

akak npa ni alo ignore ja kalau org yg tak suka akan kita tu biarkan dya yg penting kita happy2 berblogging yerp relax ya akak jgn stop berblogging erk

dk4me said...

we r like in da sme boat...
coz there r peeps y x syg mulut like them..

Halusinasi said...

eh, janganlah berhenti berblogging...
pedulikan apa yg orang kata...
mereka semua cemburu kamu.....
jgn mudah mengalah dear...
be more positive...

i will always support u...^^

sicKo^ said...

Jangan quiittt... Takyah peduli apa orang lain nak kata.. U just write whatever u want.. Klau ada sorang yg benci, ada 10 orang lagi yang suka baca blog u.. Jest remember that..

e F a said...

kenapa nie? i like ur post so much.. don't quit pls... :))

FarhanaFabulous said...

sis...jgnla quit..suke sgt bace blog sis ni..T_____T

Lana Bulu said...

hope u found ur blogging spirit back la nurul..ada lebih baik u petik gitar u tu layan lagu M Daud kilau lg sempoi..senyumlah,senyumlah..ahai cekmek molek..:-)

Anis Nasri said...

sis da xnk b'blog ke? alaaa nnt da xbole bace kate-kate semangat dr sis

Nadzmey Mohamad said...

comey pic yer......

lysasahara said...

hi kak nurul,

i'm ur silent reader for all this time...why y=u have to quit bcoz of all craps out there who never knw u..

sis...sye ade blog sndiri bape hari yg lps sbb i love the way u wrote...u really made my day...

pls don't quit :(

y u y u Z u l a i k h a said...

cantik nyyyyyyaaa T_T

susah nak tengok nurul update.. sekali update, takkan lepas punya.. :)

y u y u Z u l a i k h a said...

Nurulll! jangan quit dari berbelog :(

hmmm... nurul sendiri cakap dengan yuyu, buat tak tahu je dengan orang yang tak suka kita :(

tak mo la macam ni...

baru baru ni, yuyu kena lagi.. tapi, yuyu dah malas pk semua tu :(

nazirulhazwan~ said...

1) fuh, bia betik nurul reti men gitar.haha

2) laaa, xkan nak stop blogging kot, let me say something :

jgn kerana beberapa org yang membenci nurul, nurul hampakan beribu-ribu org yang sygkan nurul, termasuklah diri ini. err, mati klu awek den baco ni.hahaha

Rara Farah said...

semua orang penah alami perasaan camnie..semangat nak berbloging luntur...tapi semangat tu akan datang balik sis...

yep..Memang tak salah.Dunia blogging dulu dan skang dah tak sama.Bloging jadik sasaran umpat keji orang,buruk-burukkan orang.Dulu takde pun camnie.
Dimana silapnya ek?

O'gosh said...

sabar ye...kadang manusia ni memang kejam...

Wahida Nasution Thakhrim said...

biasa la tu.. dalam 10 org bukan 5 darinya belum tentu suka kat kita..

aisya said...

please jgn stop blogging....
rutin harian aisya bc blog kak nurul...
if kak nurul brhenti blogging,
boring la aisya nanti =[
ignore pe yg org lain ckp,
diorg mengumpat sbb diorang jelez....
org mcm tu,xde life,pathetic...
kak nurul,we love u <3

Amirrah Zawani said...

tak pernah benci dgn u.. sukaa je :D

Zur said...

ah, come on dear, let them said whtever they said, dont layan ppl who had mulut longkang like tht...

if u quit, they will smile...full of satisfaction

dont let other ppl made u sad, let u down, they hv no right to do that, dont think too much on something that u cant control..i knw u are happy, just the way u are..

take it easy , my dear..

May God bless you.. :)

asybedazzle said...

its your opinion. :)

NOOR FATIN said...

jgn cepat mengalah nurul. ramai lagi perlukan awak..

aiko kato said...

YERP...blog is for us to enterprise ourself kan??so...it is our right to do what ever we want about it...it's ok babe...xsume org akan suka dgn ape yg kite buat...
just ignore what ever ppl said...manusia xkn berhenti menkritik...just be yourself...n to hell with other ppl yg suka mem'bitch' kn org lain...

jgn ssh hati k pretty...take care!

xoxoxo~

starzieti said...

jgn la cam tuh kak nurul. tabah k. adat la tuh. ade org suke n xsuke. papepon, sy tetap sokong akak. teroskan berblogging k. :)

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

sabarrrrrrrrr :D

fathiah said...

biasa la dunia... lau x, bukan dunia.. huhuuhuhu... moga kita tabah mengharungi hidop ini :)

.nuruashia. said...

betuii tu ikut kata hati jee kn sys nurul :) btw, nice pic ouchh >,<

Nesa Wazir said...

lawanyeee gmbar ^^

faradeeba said...

nurul knp nih?
lme dh tgu awk update tau tk.
why dear?
anon?

cikk0dok.. said...

nape ni kak?...

zarifahmr said...

kadang kadang belog menempa parah yang berlarutan....hmmm

Lyaa Suriany said...

babe,
cikcik anon puaka dok menyebok lagi ke?

u ve to prove to them...
that words cant bring you down

still ramai readers yg syg u..
be strong
i know u r strong
...
keep blogging dear because i love ur blog damn much...

tomato said...

kak nurul !! jgn mcm ni.. isk isk..

ceq still nak baca lg blog kak nurul.. tapi kalau kak nurul dah buat decision , xpe..ikut kata hati kayh.. ceq support kak nurul sbb akak tau apa yg akak harus buat right? :)

tomato said...

but dont give up ! akak cakap " WORDS CANT BRING ME DOWN !!" right? :)

nelly said...

Teruskan berblogging !
=)

Mr. Swift said...

Alaaaa sape-sape?

*back-up sampai ni. tengah pegang kayu besbol.
*chill?

Pendekar Berkuda said...

Cik Nurul, masa mula2 cik nurul berblog.. orang tak kisah sangat...

pai bila dah lama dan nama anda semakin dikenali orang... sudah pastilah akan ada perkara macam tu berlaku...

apa yang perlu anda buat? Senyum sahaja.. kerana itu adalah bukti kamu setapak lebih tinggi daripadanya...

okay??

CWL wanie LovelA said...

yup dunia bolger skg xmcm dulu..but wanie bertuah kenal akak.akak lah owg blogger yg kali pertama kenal n byk support wani..akak mmg bloggert yg terbaik love u

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

ur natural beauty!!~~ sangat cantikk..secantik budi pekerti kamo yang baik hati..saya sukerr!!

wee!!~~ betul tu..tp kan kita xleh puaskan hati sesiapa pun..so jadi diri sendiri lagi baguss...sememangnya de manusia yang dengki kat kita kan!! pernah kena..saboww jerlah yerp dearr!!


Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

zeila said...

sis..
sy pun penah gak rasa cmtu..
tapi kan kalau akak stop blogginng kan msti hepi owg yang wat cmtu..
so, why not u juz ignore them.
u know urself better than them..
so,sabar y penting..

My MiRa said...

sayang!kamu dh ta ingtkn mira ye... :(...ni url baru mira...

www.darihatimira.blogspot.com

siti suraya said...

jangan lahh rasa camtuhh . blog awak shantek je . orang dengki tuhh , biakan je lahh . jangan layan oke . saya suke blog awak , dan sudahh follow (:

persona said...

sabarlah ya..memang kita tak dapat nk puaskan hati semua orang. Keep up your work or your artistic intuition..! Thats da spirit!

Ayuni said...

Ala, I really love to hang around here, please don't quit...

CikLilyPutih said...

words yang awak bold kan memang betul k lily agree sesangatlah.

FyhahRaza said...

ala...x syok la kalau sis stop blogging.

myakii said...

chill gurl...just ignore them... as long you're happy with you life..

Ibu Ilyanie(s) said...

dik... jgan la gitu dik... nnt akak tak de kawan dh...huhuhu.. :(

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nurul buat apa nak pedulik ngan cakap orang. Kita hidup dalam dunia bukan atas kehendak orang suka atau tidak.Jangan kerana kejian dan kutukan kita rasa fed up.Anggaplah dalam dunia berbagai manusia ada. Yang baik kita jadikan kawan,sebab kita tak cari musuh. Sukar senang,gembira atau duka, hidup harus dinikmati. ini dari hati makcik.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

b strong dik..dun eva quit..
kalau u quit mean u lemah..
b strong girl..
ramai lg mereka2 yg msh syg kan kamu..
dun eva show ur weakness to them ok
come on chill!
pls dun stop blogging..
chill sis! hugs~

farah dyana said...

kak nurul.keep on blogging.biarkan ajew diorg tu.mmg xboleyh tgk org len lebih dr diorg..sabar ea akak =)
lebih ramai org support dr org benci.

aima in luv said...

npe nie dear???
i like ur style...
pedulikan apa org ckp.. juzt be ur self...

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

jgn la mcm ni..huhu
people keep talking and envy b'coz they are human...pantang kita lbey diowg kutuk..
QUIT means u give up..ignore n continue wat u r doing means u r winner..
u r a strong woman..don let ur spirit down b'coz of the haters..
i always n will always support u
NURULBADIAH LAI :)

Kasih nur azie said...

kak nurul. biar la dorg2 tuh. jgn give up menulis. kite sgt suke entri yg kak nurul tulis. pelesssss

SAMMY said...

kak nurul, jangan la berhenti tulis blog... :(

delarocha said...

jangan bersedih, perasaan dengki itu sudah lama wujud

ekyn ashikin said...

nurul, u kat kl kan skrg.. gud luck k tuk keje u.. i selalu baca u...

alexa yussida said...

nurul dearie....sebab belog la kita kenal n terus cntact..pliss jgn quit :( atleast private kan je:(( i love u...sabar oki nurul dgn mulut2 jahat manusia...tc sis!

sab said...

i know u have a problems sis. be strong! ingat! jgn sis rase xde sape support sis..ramai yg ade ntuk sis :)

jika satu hri nti..sis xde sesape ntuk sis cerita n mengadu masalah..sis kena ingat..name siti sabariah..ade ntuk sis :)
love u.

Miss Meen said...

Alamak SIS !!!!
Jgn laa cepat mengalah dgn manusia tuh ..

Kita pk p0sitive yer ..
Makin tinggi tekn0l0gi zaman sekarang..
Makin banyak manusia yang akan menghidapi sakit mental ...
Mentaliti yang kurang berkembang hihi

Anggaplaa manusia tue saja nak menguji kita dalam tak sedar ...

Teruskan c0retan yer Sis ..
Besh baca entry kam0 ...
Jarang2 ada manusia yg b0leh tulis dwi bahasa sekali ..
Mcm sy pun tak ... ^_^

Biarlah manusia itu dgn mentaliti yg kureng tuh ...

Kami S0k0ng Sis ...
MY sweet lil Sis ^_^

Datin BERSERI said...

kak nurul~~
you want to stop blogging??

plezz say no~~
aaaa
i love to read your blog~~
its inspired me alot to become like you..

wuuu....
(-_~)

BonekadalamChermin said...

but

to some extend
we shud wonder

why those people who hate us


READ OUR BLOG?



enuff said here


they dont even have a life!

...


HAVE FAITH MY DEAR.

cheers!!

:)

nurul syazwani said...

alaaaa..nak quit ke?
merajuk la canie

Nurulbadiah Lai said...

darlings..

thanks 4 de support

but rite now..nurul tengah ada problem..and sgt2 down..
doakan hati nurul tenang ya sahabat..nurul xda sapa2 nak mengadu..nurul depressed sgt2..xtau nk story mcm mana kat korang...

thanks 4 de support

moga ALLAH membalas hati2 yang sgt baik ngn nurul

assalamualaikum

azalia hjsalleh said...

org dengki dgn kelebihan yg kita ada. apapun senantiasa bersyukur dgn kelebihan yang kita miliki sbb tak semua ada dgn apa yg kita capai hari nie.

rachmat said...

'alaikumussalam, nurul, sy jg pernah depressed, sy hanya ingin menyampaikan, syukuri apa yang ada, hidup adalah anugerah

Fadzleen Ezyani said...

nurul cantik!! senyum sikit.. =))

ramai lagi readers yg sokong nurul..jgn disebabkan seorang dua yg buat nurul kecik hati, nurul nak quit..contohnya ada 10,000 penyokong nurul, ada 2 org yg xsuka nurul..lantak dorang la..sbb nurul ada 9998 lagi yg dok sokong nurul tak putus2..ingat tu!! cheer my dear!! =)

Pena Marhaen said...

tak perlu tunduk pada tekanan dari manusia yg ingin menjahanamkan dan menjatuhkan kita..teruskan dan biarkan saja mereka ..

teruskan melangkah dalam dunia blogging!!

Dawa said...

pada saya, kalau kita xhappy, better quit. tp kalau nurul masih passionate dlm blogging, better keep going. jgn peduli. unless u want to quit sbb dah xpassionate, so tiada siapa boleh halang

Iaruz said...

Oh..just let them be..don't quit..i'm enjoying every bit of your entries..

Melati said...

Nurul are you dissapointed with sombebody?

dont stop blogging babe, u can share ur problems here. let us know, share with us, share with me, we can be friends kan?

take care girl!

Nak travel to China?Oke, u need visa!
&
Dressing tableHeheee♥ i

Nyssa Nuar said...

sis...dun quit bcoz of someone else... sorg dua jer yg dengki ngan sis.. but there r many ppl who love u more!!!! remember.. blog pakai hati.. n i noe u love blogging... chill2!!! =)

Arief Arf said...

this is just the blogosphere, it's full of keyboard warriors.
if you cant even handle the drama on the net, what more in life?
think about it.

cik bahulu oren said...

pesetankan kata2 org nurul
mengalah itu ertinya kelemahan
melawan itu itu ertinya kekuatan :)

Cik Miera said...

hye nurul...i'm ur silent reader..hmm mana pegi nurul yg selama ni kental n kuat hadapi kata2 liar terutama dari anon ni? pliss dun quit.! i love ur style...

SyahmiFikri said...

da keyword is KUAT!!

buat tak tau jer serangga2 cmtuh!!

mereka akan ada dimana2 saja.. serius.. mereka sgt2 bnyak!!

mereka lagi suka kalau kita melatah!!

cik ciput said...

nurul dearie, sabar bnyk2 k..jgn buat keputusan terburu2..

Cik Akma said...

dear, they love you so that's why they keep talking about you. chill :)

Aliana Isma said...

we have the same case dear.... kita buat blog bukan nak cari musuh....

aNa said...

sis nurul!! kuatkan smgt!! kalo sis undur cm2 je org2 2 lg suke sbb pk mreka da menang dlm mjtuhkn org laen!! yes.. it is so full of pain when being someone.... luv u:)

asfira aminuddin said...

pretty girl rock bebeh! nyanyi lagu tu kat diorg biar diorg rasa HOT u. chill dear :)

Datin BERSERI said...

Kak nurul....
If last time on my blog i said 'feeling like nk nangis' but this time i really did cry read ur comment.

Dah mcm part of rutin harian read and tatap picture kak nurul....
Hope u really continue on blogging..

U warm me up to keep blogging when u drop a cmnt on my blog when i make an entry bout u....
Sayang laa kalau kak nurul hampa kan 3k++ follower kak nurul nie..
See how many people drop their support here...
Wuuuu....
(~_-)

TK said...

mungkin ada org tu tak benci tapi cuma nasihat. Cuma nasihat di alam maya ni dengan wording ditaip tak lengkap, ejaan so simple, dan yg lebih penting bacaan yang tak dapat melahirkan intonasi atau expression yang cukup utk menggambarkan nasihat itu cukup lembut.

bolehkah anda bezakan antara 2 intonasi nasihat ini

1. Jangan buat macam itu
2. Jangan buat macam itu

Tak boleh bukan.

sebenarnya saya nak sampaikan dlm kaedah satu dibawah. bukannya kaedah 2.

1. seorang ibu yg lemah lembut penuh kasih sayang nasihatkan anaknya.

2.seorang general askar yang nasihat askarnya dipadang.

perkara di atas hanya contoh sahaja.

Sebab itu semakin banyak manusia menggunakan text dlm perbualan akan wujud salah sangka.

Anyway..keep blogging.

Izzaty Ishak said...
This comment has been removed by the author.
naem glizzy said...

orang tu mesti jeles ngan sis kan.. geram! grrr...

zOeY zAu YaH said...

wahh cantiknya....
saya follower baru..moh ke blog saya.ada tuto mekap dn liain2..klik sini zoey zau yah ska-ska hati

Mawar Merah said...

See. Rmai btol yg xnak Nurul quit blogging. Even MM pun xnak Nurul quit. Suke tgk nurul photoshooting. Biar la org2 yg nak bermusuh dgn Nurul tu. Nurul wt dek je. Pekakkan telinga, butakan mata-jgn amik tahu apa yg diorg bitchin about you. Ckp mmg senang kan. Tp, MM bukn ckp senang2 je. MM pun ada mslh cmni kt ofis. Mula2 mmg rs mcm nk benti n cr keje len. but, I dont coz I'm innocent. those yg still btiching-tggung la dosa fitnah n ngumpat. Dont forgive them. Biar diorg terbkr kt neraka nnt.

Faeza Suhaimi said...

hey, baru first time bukak blog nurul. tbe2 kata nak quit?

no way, i love your writing!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kakak, kuatkn semangat !

Bob Merley said...

siape laa yang kutuk mu tu badiah... sian ke mung. tobak ah. meh sini aku tolong hiburkan :)

Liya Laa said...

kak nuyu syg.. jgn give up cmni. blog kak nuyu femes. mmg org akan dengki. kak nuyu rileks ok. inhale...exhale..hehe.. i love u, kak nuyu. haha *tetibe

The Hetzel said...

saya juga first time singgah cni.. sdg membaca2 entry2 anda yg lain. nice btw!

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

no need 2 b Quit darling..so many people read u..
Only dat person say she/he dont like u..but u hv 2 realize..
we cannot do anything 2 people like diz..dey hate us but stick 2 our blog..read all of our new post as well..so wat iz dat mean?
dey juz jeles..all the haterz is jelesi..dey xtually wanna b like u..
coz u hv evrthg dey don hv..i know how u feel..bt, there iz no reason 2 b quit..we love to write..we love to share..xtually dey love our writing..trust me..

LittleGurl said...

sis,please dun be give up. 1 je pesanan LG, jangan berputus asa jika setiap apa yang berlaku bukan kerana kite. lau sis quit dr berblogging disebabkan lalat lalat hitam yang suke hentam org laen, LG x rasa u make a good decision. believe me, lau sis quit, org yang suke hentam hentam or jeles ngan sis tu akan tepuk tangan ramai2 and happy gile. hello,nak ke dorang happy bile tengop kite down? kite x kenal dorang kan, and dorang xbagi effect ape pon lam hidup kite. yes, maybe they all saketkan hati kite dengan kata2. but trust me, xperlu berputus asa dengan org yg macam tu. u got ur family, ur boyfie, ur fwens, ur gengblogger..ramai yg sayang sis dari yg xsuke. chill up! bangon and please behave urself. lalat lalat hitam tu akan larik lintang pukang bile tengop sis kental berdiri walaupom badai dtg melanda. trust me! sis seorang peguam yg smart ok! we always be behind u.

and one more thing, i love u.

IFA Athirah said...

pedulikn org lain.just follow u rheart & continue blogging with the way u like :)

NisaAdnan said...

tu tandanya akak da famous.
org femes kena byk sabar ^^

NisaAdnan said...

tu tandanya akak da famous.
org femes kena byk sabar ^^

Nahar said...

Nuyull... If you quit blogging, than I also quit. Huh? Ha.ha.ha... :-)

Really. I don't know why you're so affected with all those coward people? I don't understand how you are so selfish? If you do quit blogging, that means you only care about yourself, and let all of your fans down, after all these years have supported you faithfully.

Here's the deal. I think all you need right now is time for a break. Just don't think too much about blogging right now. Take some times off just to calm yourself down. Read books, make a lot of shopping, etc. Do what ever you like to do. And when you think you are ready, than come back here, and please entertain us with your story yet again.

So, how does it sound? I hope you like it. :-)

Cheers...

roxybelleiyramethyst said...

ala sis...jangan la cenggini...t nak baca blog sape lagi untuk memotivasikan diri???alaaaa....

eynda said...

Nurul...be strong....sis dah pernah lalui pengalaman & perasaan macam ni...baruuuu je berlaku....sis dah tutup pun blog masa tu..sebab betul2 down...betul2 kecewa dgn sikap manusia yg tak pernah puas hati dgn kelebihan orang lain....itu semua hasad dengki....mereka memang happy tengok kita mengalah...kekadang rasa rindu dgn hidup sebelum berblogging coz lately ramai yg lebih nak jadi musuh daripada jadi kawan....but alhamdulillah....tak semua benci kita....sis dapat support dari ramai kawan2....rasanyer seminggu sis tutup blog utk cari ketenangan....bila pikir dgn tenang, kita tak patut peduli dgn kata2 PHD yg hanya minoriti aje...ramai lagi yg suka dgn cara kita...jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelangan...sayangkan nak tutup terus blog...sis rasa hari tu macam berpisah dgn insan tersayang walaupun hanya blog hehe...

Btw....keep on blogging....dari komen2 yg nurul dapat, sis tahu ramai yg akan kecewa kalau nurul berhenti berblogging...hidup diaorg akan rasa tak lengkap tau... ;-)

Be strong ok :-)

Mata Pena Fadz said...

dont do this...we all msih berhrp nurul trus activ blog.....sedih la.....pikir pjg2 nurul :'(...sedih la....plz jgn fell down....jgn pduli ape mulut2 jht tuh berkate...we need u..

Miecyber said...

Saya newbie...saya tak tahu apa apa....


Kadar celik huruf wanita Malaysia terbaik di dunia

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html

bedpet said...

haish. takkan nak quit ? jgn patah semangat. biaq p org nak kata ape pun. mulut org tak boleh tutup. ignore them.

syamimi fatin said...

mimi doakan kak nurul tenang dn dpt settlekan mslh dgn baik ye :)

akan tunggu smpai akak update :)

NuR @n!s said...

salam sis..:))
yok ectly sye bru dalam dunia bog nie..n sgt2 mint pic kamoo yg ala2 hana tajima 2!!
n one more hiraukan mereka yg kamoo x suke n pikirkan orng yg suka kamoo:)

NuR @n!s said...

salam sis..:))
yok ectly sye bru dalam dunia bog nie..n sgt2 mint pic kamoo yg ala2 hana tajima 2!!
n one more hiraukan mereka yg kamoo x suke n pikirkan orng yg suka kamoo:)

sherah said...

semua buat karangan tak kasi u tutup blog!yay we love nurul badiah hehe

Anonymous said...

xsangka aku mu ramai peminat..mimi