02 February 2011

Pakai apa yang kamu suka..bukan orang lain suka..


ART_7761
salam...
topic of the day..STYLE..
Saya seorang yang sukakan fashion..addict kot..kalau fashion tu was a crime..pasti saya dah masuk penjara lama dah..to be honest..masa mula2 dulu..saya suka sangat follow others style..saya nampak dia cantik..so saya nak jadi dia..kadang2 saya pakai apa yang orang suka..just to make them happy but deep inside..im not happy with that..

But lama2 saya fikir..if u have to follow others fashion or style..u cannot be yourself..i still remember my friend Bella told me this "Nurul be humble with yourself..wear something you like, not others.."

start from that..saya dah xterikut ikut,cuma kadang2 buat mereka sebagai sumber inspirasi..tapi untuk follow mereka 100%, TIDAK.

Saya senang dengan cara sebegini..cantik ke..tidak ke..terpulang kepada si penilai..tapi my advice is..
pakai apa yang kamu rasa selesa dan sesuai dengan kamu..bukan pakai apa yang sesuai pada pandangan orang lain..kalau kita pakai sesuatu untuk nampak cantik selalu dimata orang lain..pakai dengan niat untuk impress others..pakai dengan niat supaya others think yang kita ni omg sungguh style..oh baju die sangat mahal..trust me..it wont make u happy..

everybody is beautiful in their own way..so..just be the way you are..

ART_7822
i love the simple outfit..even dalam photoshoot pon..i love to look simple..

ART_7770
this is me..im happy with they way i am now..:)

thanks ARTOUKGRAPHY for the shoot.

p/s: i love to stick with one wedges and one handbag i dunno why but bila beli yang baru pon..yang satu tu jugak jadik pilihan..:P
what about u guys?

thanks 4 reading this

116 comments:

Kumbang Jingga said...

kamoo memang stylor lah girl..suka tgnk hehehe..boleh jadi fashion designer heheh

Fifyjammieasbim said...

awak awak :)
buat la tutorial nak pakai tudung mcm awak tu ^_^
fify ske la :)) selalu usha blog ni :P

Pendekar Berkuda said...

tinggalkan tanda dulu...

hehe...

Pendekar Berkuda said...

then...
dah habis baca entry...

okay... setuju dengan rakan anda...
pakai apa yang anda suka.. bukan pakai apa yang orang lain suka..

but...

mesti ada batasnya...
am i right??
(^_^)

Judiene said...

Yup, couldn't agree more.
I used to be that person, who kept thinking about people judgement and not afraid to wear something that I want.
But that was 2 years ago.
Now, even though some people might don't like what I wear to class, I still wear it.
I even said to them, it's my money, they don't have the damn right to tell me what to do with that.
Hehehe.
Brutal kan??

:P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

agree! try to get our own identity rite?

Phat said...

ye betul x yah dgr ckp org yg penting diri kite sendiri happy ;-)

Anisa Hang Tuah said...

nurul
i adore with ur wedges laa
(:

nurul2..
bile konvo?
nis nak amik2 gmbr nurul la..

La Dolce Azila said...

betol la 2.. setuju.. sy pon sm.. tengok org lin sebagai sumber inspirasi je.. klu nk ikut semuanya x de la kita style sendiri.. tp ap2 pon sis so chantekkk.. i like!!!! ^_^

SYAFIQ TENGKU said...

sis..arhhh..cantik nye u..i nak cari wife cam u gak la..hehe

sis meh layan vid arahan i(^^)v

~AliFFaNiS~ said...

hye akak..anis akrg tgh kliru ngan identiti anis.anis xtaw ape style yg ssuai ngan anis..anis x reti nk berfesyen n tiap kali anis nk b'fesyen,msti nmpak pelik..huu..bley akak bg tips??

Anna Cullen said...

waa , cantek kasutt

:D

Anonymous said...

hahaha. ade jugak gmba ayu y baju merah tu! thanks bebeh!

EmanCloud said...

yup pakai ape yg kite selese x yah dengar cakap org sangat. kite punye badan suka ati aaaaaaaaa hehe http://bilatergigithalia.com/2011/02/02/blog-tips-pentingkah-domain-hosting-kelebihannya/

Cik Tqah said...

alwayz cute..like ur style :)

pu3khaleeda said...

yes! true! fashion is about being comfortable in what u wear..(^_^)

nice shoot.. luv it

$YAzana raszilan said...

same..i pown stick dgn 1 jam jew,1 beg jew,1 kasut jew,1slipar jew:)

Bro Framestone said...

apa yang nurul pakai.. tetap comey di mata bro he..23x

tapi lagi comey di lensa kamera

aima in luv said...

awk cute + cantik..
so pakai apa pon mmg kena dgn awk...

Indah Mulya said...

i love wedges!n outfit yang simple jugak..sng tak yah pk bny..tp skrg cmni cm besh lak pkai skirt..wuhuuu..ayu2 gitu sis..hehe..nice picha!as always =]

khairunnisa ♥ said...

nice kak nurulbadiah ^__^ suka yang simple. tapi bila ada yang tegur beri nasihat, take it positively :)

g0m0k9enDek said...

baju merah tu cik epal ka? huhu.. samalah.. salunya kita mmg akan stick pada satu2 perkara yg kita suka kan? hehe

nuR izyan said...

sis sy suke entry ni..:)
kite pon suke yg simple2 je..
btw sis nurul sgt cute :)

Leya said...

you look so gorgeous dear..
hehe me too..
i pn like de bnyk shoes and bags..
but mesti akn wear the fave jer..
syg yg laen2 xb'pkai..hehe

Farehaa :D said...

thanks for the advice :)
i think im the one yg suka ambil kira pndangan org laiinnn

~eZmALiZa~ said...

yes kak nurul! i agree with you!

jgn jadi sperti ape yg org lain nak..just jadi diri sndiri..kenapa perlu ikot kate org??itu hipokrit name nyer kannnn??? :D

fiq. said...

ye2, janji selesa n boleh datangkan mood yang baikkk..
huhurm, simple2 pon santek jugak, xnampak complicated..

efa said...

nice photoshoot...like it :)

Siti Nor Salwa Che Lah said...

setuju sangat2...i like ur style la kak nurul...ur actually give me inspires 2 believes in myself....sayang akak keta2...=)mirmo zibang

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kalu naz, handbag jalan ngn g keje mmg lain. tak bole lasak sngt...kang kena kuar duit lagi. hehe.

naz suka berfashion, but struktur badan yg mengehadkan. wuwuw..cane nak jadi kurus ni nurul? (T_T)

unieMARKS :) said...

hehee , comel :)
love to be the way i am :)

aah-ah sama laa kalau pakai kasut kan , sampai rabak ! haha

shidarashid said...

sis pakai pe pown somel laa sis. i agree wif u. be ourself. tp xsalah inpire someone kan. ngee~

lily said...

love the shoes hun!! yeah...stick to yourself and you won't go astray...Insya Allah

NUR HazieRAH said...

the wedgesssss, sgt cantik laaa...

Rara Farah said...

betul tu sis...biler beli hand bag,atau kasut ke..rara suke kekal pakai yang tu je..slagi tak rosak,jgn harap nk tuka...hahaha....

jadi diri sendiri lebih afdhal kan3

Namaku Asumira said...

hehe same la tu
ntah la.. sb klau dah selesa yg tu..
mmg akan stick dgn yg tu je smpai rosak hehehe

FarishNadyaRazumi™ said...

Salam sis..b4 this saya punya style more to boyish style..even bertdung, sye prefer wear jeans jacketlah..Rasa mcm fresh jer style mcm tue..Thn, bf lagi ske gurly skit,style lbih matured..thn i try n go for it lah kan! tbe-tbe laaaa nie melekat teros style mcm tue..dari tak suka flower patterns dah jdi suka..tak suka warna sweet2 dh jdi suka..OMG! but now, dah mixed sana sini style and came out ngan idea sndrik dh jdi giler pkai bju tak suke matching2 warna..hahaah..watevr it is yg pnting confident rite??? =]

EZATUL HANI said...

awak ni cantik lah
suka tengok muka awak lama2
heheh

*cair jekk
hehe

ayulunera said...

yep.....sokong totally what u said...kadang2 tengok org pakai cantik...n nak jadi cam diorg..tapi takde confident nak face people...so..nak selamat..baik pakai ape yang kite rase selese dan confident kan...ehee

faradeeba said...

ye, betol tuh.
buat ape nk pakai benda ygkite tk suke.
mmg rasa tk selesa.
rasa bkn diri kita.
so sekarang tak lagi.
i'll be myself.


oh, kite pon jenis yg dah suka yg tuh, yg tuh je la nk pakai.
smpai da buruk pun snggup pakai.
huhuhu :D

SUE said...

yup . thats rite . kalu kita folo style uwg , tapi kita ta slesa , tade guna gak ann . :)

Mr Daha said...

Gambar happy moment membuatkan saya pn berasa happy.. :D

Ina said...

yup nurul.. follow your own style.. being different is absolutely beautiful and it attracts people to you.. don't let people change you .. believe in who you are .. love & accept yourself as you are now .. :))

Anonymous said...

Assalamu'alaikum

Saya setuju, pakailah apa yang membuatmu nyaman, be your self..

But...
I think better if we are wearing apa yang Allah suka dan juga membuat kita nyaman.

Right..
Do you agree that may sist?

fathiah said...

betol3..... kamo mmg cantek :)

mq said...

Salam kak Nurul,
Suka sangat style shawl kak Nurul sekarang, ikut cam Hana Tajima?
:D

Syariniey Amran said...

agree with you
:)
u r sooo comel la dear!

Siti Noraisyah said...

setuju. tak semestinya ape yg kita tiru tu sesuai dgn diri kita kan?

azira said...

nurul..awak dah cantik..
pakai ape2 pun still nmpak cantik..
so xperlu kisahkan ape orang cakap kan...hehe

Jejaka Terhangat said...

err..kategori tabbaruj ni cik pretty nurul..semoga suatu hari nnti terbuka juga pintu hati utk berubah..JT just kurang setuju muslimah kita taksub dgn fesyen sampai ketepikan pandangan orang lain..muslimah yg baik bukanlah utk jadi santapan mata orang lain..no offence ye cik pretty nurul, it just my humble advice...=)

Hitam dan Putih Hati Seorang Lelaki.

Nyssa Nuar said...

NN suke pakai ape yg cntik pade NN sbb kdg2 pd org laen cantik tp pd NN tak cntik.. Sbb tu la NN ni bkn jnis yg too fashionable.. Biase2 aje.. Tang kasot n handbag, NN mmg stick to one.. Da lme x tuka handbag.. Kalo kasot, tgu jahanam bru tuka.. Hehehhe

saya_smart said...

saya tetap gay

bella said...

agree..but u are pretty..:)

Halia Kentang @ Annpaan said...

love ur wedges too..
style sgt:)

Syima Emi said...

betul tu nurul.. just be ourself.. xpayah nak terikut sgt.. cuma bolehlah nak dapat ilham dan ikut kesesuaian kita.. kalo terikut sgt, letihhhhh kita.. hehe.. i x pandai sgt berfesyen2 ni..hihihi

azilah othman said...

terBAEK!
:)

Juee MohdRazin said...

setujuuu ! tak kisah pakai mcm mana pun , yg penting kita puas hati . and and , i love ur style . ehe :)

cik fara said...

awak comel :)

Nurulbadiah Lai said...

salam semua...
as a girl xdinafikan semua org suka nmpak cntik..semua orang suke berfashion..so what nurul mean here adalah..even kita ni suke nak nampak cntik semua..tp jgn sampai kita seksa diri kita..be humbe dengan diri sendiri..hanya kerana nak nampak cun sentiasa..kita xjadi diri kita..but of course la..etika pakaian tu sebagai seorang islam kene jaga..itu memang perkara asas..jaga etika dan aurat sebaik mungkin..memang kadang2 kita xsempurna..tp at least..berusaha untuk menjadi lebih baik..

anon: sangat agree..pakailah apa yang Allah suke..itulah yang terbaik dan sebaiknya..sis xnafikan itu..maka sebagai muslimah..kena jaa etika pakaian dan berusaha untuk berubah..xdinafikan sis suka fashion dan kadang2 terlandas dari etika pakaian seorang muslimah..tapi sis sekarang lebih beringat2 dalam pilih pakaian agar tidak nampak sexy..btw thanks 4 de comment dear..

JEJAKA TERHANGAT: nurul setuju dengan komen dari jk..tidak menafikan walau sedikitpon..tp apa yang nurul maksudkan jgn pedulikan pandangan org tu bukan bermaksud pakaian yang kita pakai tu sexy ke apa.. umum diketauhi kita muslimah xboleh pakai sexy dan menonjol sgt..cuma yang nurul mksudkan disini adalah fashion atau style..i mean that not becoz kita nak jadi stylo giler kita sanggup xjadi diri kita sendiri..btw thanks for ur humble opinion thanks ya..


thanks all..

love
nurul

saya_smart said...

syg!!comeyy ngak pics u.doh u suke paka handbag mane syg??mishh u soo much dear...take care dear..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

yuppp nisa pon suka stick ngan satu kasut je... smpai ade yg tegur nisa asyik pakai heels yg sama utk photoshoot.
haha...
tp nak buat camne.. nisa akan pakai yg satu tu jugak selagi boleh pakai. ahahaha~

shahidan said...

mishhh u sooo much sygg..huhu..u looks soo beautiful my dear..i like ur style..sygg u sgt2..

platipus said...

u got ur own style..

cantik..

atien said...

akak...ur shoes! soo marvelous!!!wee! i suka... >.<

Hasyarghh said...

Simple is awesome. Y U SO PRETTY ? :)

mOOn said...

sekarang fashion ala2 vintage macam makin glemer. tapi saye lebih suka tengok je, nak try. hurmmm.. takpe lah. time kasih la. Selesa dengan taste sendiri lagi.. hehe.. Nurul tak minat ke vintage2 nie..

hana nabihah said...

cantik wedges kaka nurul tuh..like sangat :)

nazirulhazwan~ said...

pesanan den selaku orang ramai yang menjadi pemerhati, berpakaianlah, tp jangan sampei jadi mangsa fesyen. dan den setuju dgn pendekar dan JT:)

Amirrah Zawani said...

nurul cantik..
yeap2 kadang2 i cam u juga..
walaupun ada beg2 n kasut lain..
tapi lebih suka pakai satu kasut tu je.. dah sedap pakai yg tu :)

MILA said...

bila dah selesa dengan satu benda tu, memang pakai yang tu jaa sampai rosak. =D

Ayun Ayunar said...

Sukanyaaa kat kasut nurul...
Coemel betull la nurul ni.. nak sikit comell tu.. hehehe :)

numey said...

erm, ok ke law kite pakai something yg kite rse slese tapi nmpk wierd. macam pakai skirt pendek dengan stoking belang-belang dan sport shoes?

Nadia Khan. said...

kita sama la! hehe :D

sab said...

as usual. sis cantik. :)
sab pn mcm sis..bile dh suke 1 heels tuh..nk jek pakai bnyk kli. bukan heels jek. bnyk lagi. hhehehe

OrenLimau said...

style2 sis!

h f said...

love your wedges & tops, nk pinjam boleh? hihi.. love you the way you are ^^

Faizal n Fashitah said...

Cantik! memang bleh jadi fulltime model ni XD

ChiLaBaey's Spot said...

Sebab awak ada darah cina, saya ucapkan Happy Chinese New Year yer... :)

lady XOXO said...

Ya thats true NURUL just be urself.. wear what u like and what comfort u more... be humble dear.. coz thats y people adore n like u dear... nice pic dear// lawa as usual/// XOXO

aLya said...

waa..wedges kamu santek la..papepon, suke tengok ur style. len dr yg len :)

Aimi Razman said...

dear, i adore your hijab style on pictures above. pls do some tutorial my dear.

NOOR FATIN said...

kamu sgt cantikk!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kakak ! i know that white simple dress ! hihihihi. me miss u.

lolitasinta said...

sis !!!! nice wedgess !!!!!
luv it !!^^

UXOP said...

fesyen yang simple dan menutup aurat..it's cool..

~Dilazul~ said...

sangat cantik.baju n shawl pun cantik jgk. :)

alexa yussida said...

salam,
nurul..bz lagi skrg?imiss u damn much..br smpi moscow 4hb smlm,bw balik fever ke moscow yunk..agugugu

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Salam, adik Nurul =0).
Nice style & fashion.
I really like it.

amier azrul alias said...

dah stylo mylo dh..
dont wori :))

alinac lover said...

love to be simple

Leenda said...

nice to read yr blog, cute

Wahidah said...

org kalo dh stylo pakai ape saje in je la sista...

:)

cik bahulu oren said...

org cntik pakai ape pun cntik nurul ;)

lea said...

suka tgk pic 1st tu
comel!

aQmam JaFFar said...

suke tgok akak..hehe

محمد زهراوي said...

peace! :)
http://mohamadzahrawi.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

shahidan said...

misss u soo much syggg..

Kaspersky Seller said...

Salam kak nurul. tumpang lalu. jom shopping2 kt blog saye. jgn lupe promote kt member2 ye.tq :)

Cheap Kaspersky Online Store - Click Here!

misyamissyou said...

yep2..stuju! jd diri kite sendiri and be happy with ourselves..

hehe..sis, tu maknenye sis favvy/syg dgn wedges n handbag tu..

eykameow said...

sangat setuju dengan u weh!
dari mata i, i tengok rmai nak jadi star bila dressup! tapi nampak gaya macam kekok saja n nmpak dia sgt lah tak selesa. huh. org tgok pun macam....errr apekah?

for me, just be urself. fashion x semesti nya kene up to date. biar bergaya asal selesa sudey :)

*silent reader*

Khairul Adli Abdullah said...

"Pakai apa yang kamu suka..bukan orang lain suka.." Setuju... Menjadi jadi sendiri bukan hipokrit... Dan paling penting 'Pakai apa yang Allah s.w.t. suka... Insya-Allah kehidupan lebih bermakna dan diberkati Allah... ^_^

Pena Marhaen said...

pakai je apa yg kamu suka janji menutup aurat dan mengikut hukum syarak dan tidak berlebihan kerana kecantikan dan keindahan tu fitrah manusia..hehe

i am S!L4H.. said...

wedges tu cntik la..heee
mcm stylo je..hakss

Mata Pena Fadz said...

simple..n ikut citarasa sendri..lbih menyenangkan..n lebih yakin diri... :) kmu comel cik nurul...

Anonymous said...

Pakai apa yang kamu suka, bukan orang lain suka...Yang lebih penting pakai apa yang Allah dan Rasul suka..Maka akan beroleh keberkatan, keredhoan dan kedamaian.. :)

Man68

ShyBaboon said...

same here, fashion is our thing!

Maizatul Akma said...

kite pon setuju dgn kak nurul...asalkan menjolok mata, lantak ah nak pakai ape pon kan <3

tomatokering :) said...

yupp sokong kak nurul . dulu sy takut tau nak pkai fesyen2 ni . but tgk kak nurul and yg lain pkai je , sy pon beranikan diri and skrg xkesah dah org nk ckp ape . :)

NeenaAnuar said...

yup! totally agreed with you dear!! I pun suke pakai apa yg I rasa selesa and makes me feel comfortable.. but at times nak mintak pendapat org tak salah.. but yet we must make the right choice and decision kannn... hehehe. in other words.. Be A Trendsetter.. Not A Follower! :D

where said...

ayarkkk..
seb bek aku bukan pompuan..
kalu x..
mesti mati punyo diriku dek kene kutuk sebab xpunyo taste..
adoiyai..
go on..
straight je k..
jangan belok2 dah..
jangan pandang belakang..


p/s: dua ibu jari tangan keatas!!

Nadzmey Mohamad said...

i like ur style my beloved model.suka sgt shoot dengan u..mmg punye karektor tersendiri...

dayapelangi said...

okay. wedges tu cantikk sngat. :)

syamimi fatin said...

no wonder la akak stick to only 1 wedge. sbb cntik sgt! :D

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

yaaa!!~~ setuju!! kalo nak berstyle kena ikut kata hati..baru rasa xterpaksa kan..neway..suka gaya2 kamoo bershawl..sangat cantikk!!~~


Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

Anonymous said...

akakkkk!!!u look gorgeous...seyes nk jd cam akak..sy ska suma style akak dr ujung kaki hgga hujung rmbut..high heel akak shantek2 sgt..like3

Bella Hudgens said...

Sumpah u gile cantik. Lately baru i nak buat belog balik.tu pun lepas clash dgn my bf. Haha. Im not be myself when im with him. Nk bust belog pon x boleh. Sbb tu i sepikn diri. Mse tu ingat lagi, i start blog sme gn u tp u dh beribu!! Tahniah u dh success. Haha. I bru nak active balik. Hihihihi