11 May 2012

persiapan kahwen kite

assalamualaikum..

okey..tau..tau..kite memang dah jarang hapdate menatang blog ni..sebab kite sangat2 sibuk..sangat2 okey!!
ala..kite kn nak kawen..last minute planning lak..kirenye kite decided nk kawen 2 bulan seboolomm majlis..
haaa..amik..gane nok prepare molek2 kn...

ni pon time kite update..kite tengah nk kemas rumah yg macam sarang tikus..sebab kite buat sorang je sume2..dari A sampai Z..kite yg buat..adik2 tolong la..tolong tengok je..n nak besarkan bilik pon..kite yg cari tukang okey!!!kite pergi beli paku sume..tunang yang tolong hantarkan..best x???

nape kite lambat sangat buat persiapan?sebab kite ngn tunang nak simpan  duit banyak2..nak buat majlis..bile dah cukup ongkos..kite pon terus decided tuk kawen..

honestly..untuk majlis kite nanti...kite tak amik duit mak abah even seposen pon!!!!tu yang kite giat berniaga sana sini..sbb nak cari rezeki..kite memang tak nak susahkan mak langsung sbb kite tahu selama ini hidup mak mmg susah..so dari lembu..peralatan sume..pelamin sume.sumenye kite guna duit yang kite cari..and tunang adelah bantu gak sedikit sebanyak..alhamdulilah..rezeki nak kawen mmg murah!!thanks to incik tunang sebab banyak sangat tolong kite!!!love u lebih lah!

minggu lepas baru kite pergi carik barang hantaran..owh..sangat letih(NAK MAMPUS)..please jangan try mcm kite..mmg kelam kabut giler!!!ni pon still kelam kabut!!!!

minggu lepas kite pergi KL..kite kerja kn..susah nak tinggal opis..so minggu lepas baru dapat pergi..penat giler!!giler giler penat!!

 shopping punye pasal!!!
okey..kite just dapat pegang duit camni utk tujuan shopping bile kite nak kawen je..
kalau x..
5 ringgit pon beloom tentu ado

  
sebelum pergi shopping..
haruslah mendukung anak sedare kite yg comel ini dulu
amik seri budak wakakaka
kite memang tak shopping yang branded giler for hantaran..
just beli yang biasa2 je:)
okey..terbang 500 hengget!!!!
 satu untuk hantaran..satu mcm biasalah..hahahah..giler shopping kn!!

kiet just pergi dekat midvalley and the garden je..satu tempat..malas nk pusing2..
telan air liuq tgok duit kuar macam air..
ishh..


Untuk doorgift nanti..
kite just memborong kat pasar seni je..
harge actually agak mahal..
tapi cantik!!
puas hati sgt
 
sangat comell untuk dibuat as cenderahati!!!!
satu tiga hengget..
amik banyak 2 hengget je..
nyum2..

okey!!
amik ape saje mmg best..
tapi time kena bayar lah sgt tak best!!
sangat2..

kesimpulannya..
nak kawen..memang kena pakai banyak duit
even majlis kite nanti..simple..biasa.
tapi tetap pakai duit!!!

otw balik terengganu..adik kite pon ikut sekali..follow kat belakang
u know what..sampai dekat tengah2 highway..tengah2 hutan tu.,.minyak kete adik kite abes.
ya ALLAH..dahlah xhensem..kete plak xde minyak!!hahah
 tau x!!!sangat2 ngerii stuck kat tengah highway..dah lah nak magrib..dekat 3 jam kite tunggu peronda highway datang..
xrela dah mak...
masalahnya..
pompuan ni ade macam muke tengah risau ke stuck kat highway???
ade?ade
hahah..tulah ceritanya..
wassalam


guys!!
lagi 5 hari before akad nikah!!!
dup dap dup dap...
so nanti..kepada yang nurul jemput..silalah datang..
jemput sume orang actually..
nurul dah pos kad..tapi kalau ade yg tak dapat kad..
xtau lah kot2 termiss..
but..datang jelalah ye if xdapat kad pon..
bye

THANKS FOR READING THIS
 

82 comments:

Nana Jay said...

tahniah kak nurul :') semoga majlis brjalan lancar n diberkati..

NOOR FATIN said...

tahniah nurul! selamat pengantin baru. semoga bahagia hingga ke syurga. amin ;)

yana lyana said...

Tahniah si cantik. Semoga semua bjalan lancar..


p/s : Kite dah lame follow blog kamu... :)

LIYANA MASTURA said...

Heheh, nampak seri pengantin kat muka kak nurul!:) Congratsss<3<3

NURUASHIA said...

sys...nuru ade kursus kawen la 19 mei nty cmne ni????? nk g wedding sys..huhuhuhu.. :(

Miss Red said...

bestnyer dia..Bila kite nk rasa macam awak jugak..(^_^)..hehe..Semoga semuanya berjalan lanacar ea dear...Selamat menempuh alam perkahwinan (in advanced)

fatin adawiah said...

selamat pengantin baru ye..wish2 siap^^ t jgn lupe update gmbr2 kawin ok^^

sea_lavender said...

tahniah2 bakal berkahwin =)
moga bahagia ke akhir hayat ~~

elyna mirsada said...

mga bhgia hingga ke akhir hayat nurul..(n_n)

Nurul Atikah said...

akak... tahniah. semoga bahagia dan kasih sayang hingga ke syurga... amin.......

Rafhan said...

lama sungguh tak tinggal komen kat sini. Tapi kali ni nak tinggalkan komen sebab nak ucap tahniah dan selamat pengantin baru... Semoga majlis perkahwinan berjalan lancar...

Nur Syuhada said...

Congrats akak ! Semoga bahagia hingga ke akhir hayat dan dimurahkan rezeki selalu . InsyaAllah :)

eZmALiZa said...

bismillah...

ya allah, berikanlah keberkatan dalam majlis perkahwinan seorang sahabat alam maya saya ini. walaupun aku tidak pernah mengenalinya secara dekat, tetapi aku kenalinya melalui setiap penulisannya.

kak nurul, tahniah seribu tahniah ezma ucapkan atas majlis yang bakal berlangsung ni :) semoga kak nurul menjadi isteri solehah buat suami.

bila dah kahwin nanti, kak nurul jgn malas update blog taw! hehehe =D

much love kak nurul :)

Fai Shaklee said...

walaupun kelam kabut tapi mesti puas hati kan sebab semuanya guna duit hasil titik peluh sendiri. fai doakan semoga semuanya berjalan lancar. selamat pengantin baru in advance nurul! ;)

Firdaus Alim said...

Congrats Sis...Semoga Dipermudahkan Segala Urusan..Yg Penting Peteh ganu Peteh ..Erkk

saya said...

congrtae sis :)
comell sangat sgt :)

cik violet said...

kat mane? bg la alamat. bole gak datang. hehe. congrat ea sis . mesti best da kawen makin xupdate blog la. heheehe

MiSz fiFiEyQa said...

dupdapdupdap...kite pun tumpang sekali neves ni..ehehe...
ehh...tudung hijau akak tu sama mcm kite punye la!!cume kite punye corak dia kecik sikit..ahaksss..

semoga segalanye berjalan dgn lancar yeee... ;)

Mira Amirudin said...

cgrats.... selamat pengantin baru :)

Nurul Jannah said...

auwwww, sweetnya! saya nak datang boleh? hehe apapun, goodluck kak! semoga berbahagia dengan si dia :)

syukri jalil lai said...

aduh kak long,dh nk kwin rupe nye..senyap lama ayah ngah n sume nye.g mne ek..urm.mklum la dh lupe fmily kn..orite

♥ Cik Zack ♥ said...

nak dtggggggggg :D yehuuuuu :)))

Srikandi Utara said...

hai... semoga masjid yg dibina berkekalan sampai akhirat=)

Huda Sindarela said...

sis..hopefully everything is gonna be okey ya. sori xpat attend mjlis kawin..nak sgt pegi tp sibuk kemain nih dh dekt final. in advance selamat mendirikan masjid..amin =)

MimieRara said...

Kalau takde aral melintang, insha'Allah kite datang menyibuk kat majlis awak nanti, hihi.

zubect said...

wow! bagus2 berbelanja ngan duit sndri, may Allah bless ur wedding akak!

✿ pink velvet ✿ said...

kite pon dah byk abeh $$$ utk buat persiapan kawen ni.. tapi takpe, insyaAllah akan d'murahkan rezki lagi kan? kan? neways congratz~~ jgn nakal2 ye nnt :P

Hani Shaa said...

tahniah kak nurul! selamat pengantin baru. semoga bahagia :)

Mata Pena Fadz said...

tahniah nurul...
moga mahligai yg dibina tuh nti..diberkati...n dirahmati amin~
:) sy tumpg bahagia..tgok nurul bhagia~

tweenpop said...

tahniah akak :)

piNky LuCiA said...

tahniah.. Selamat pengantin baru Nurul...

nurulmunirah said...

selamat pengantin baru kak.. :)

Ummu Fatin Nasyitah said...

Tahniah Akak Nurul,Semoga Semuanya Berjlan Dengan Lancar:)

Cik Puan Izan❤ said...

semoga dipermudahkan segala urusan...

Indah Mulya said...

tahniah sis! cant believe that ur gettin married this soon! wished i could go to ur reception, but im stuck in kuching..huhu..smoga majlis sis berjalan lancar n smoga ikatan sis n bakal suami berkekalan sampai syurga hendaknya =]

emieysandra said...

selamat melangkah ke hari bahagia! happy for u ^___^

shazika said...

salam kak nurul. sy tak balik ganu lg tyme akak kawen. x leh nak gi kenduri akk. dak pe ah, kita doa moge sume jalan lancar.. tahniah kak nurul n pasangan :)

myra abdullah said...

congrats kak =D
semoga berbahagia =DD

Orked said...

TAHNIAH AKAK...SIAN ADIK...HAHAHA

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

banyakkan rehat sikit ye nurul.. kalau nurul ckup rehat nurullah pengantin paling cantik tau.. nanti mata lebam..mata pun letih.. tak cntik atas pelamin... ok? semoga nurul bahagia.. nti tepek gambar kat belog ye..akak yg kat kl nie cuma dapat tgok dari jauh je

laskar pelangi said...

kak nurul santik!!!;)
tahniahhhhh auwwww dear:))
tak menyabor nk tgk akak gojes kita hupload gmbor dekat fb :)
fuhhhh!byk bena kan kena habiskan duit utk kawen ni haaaa...dah la suka shpg~Hik3 sekali seumur hidup kan =)
tahniah lagi sekali akak gojessss:))

m a w a r said...

tahniah kak nurul.
alhamdulillah turn sy dh lepas. same la, last minit pny preparation.
memang seksa sgt. huhu

PariPari Puteri said...

Akakkkk ! tahniah !!! hehehe , semoga berkekalan hingga ke akhir hayat , semoga berbahagia selamanya , dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan . InsyaAllah . Nak datang laaa . Tapi jauh sangat . wuwuu ...

Princess Feyqa said...

wah tahniah semoga berjalan lancar :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

semoga majlis akan lancar dan dipermudahkan semuanya. semoga hubungan yg dibina akan kekal hingga ke syurga..InsyaAllah

Terbang Bersamaku said...

semoga majlis nurul nanti berjalan dgn lancar...=)


stuck dekat highway tapi boleh buat photo shoot :) kalau kt dah nangis kat ctu...huhuhu..

Eyna Ixora said...

tahniah ya kak nurul..smoga bahagia dunia dan akhirat.. :)

B33HA B3n said...

waaah..kalau dah kawin update blog mcm biasa tak? hehhehe..

hazanis said...

Akak cantik...jangan lupa jemput kita....:P

aiNa yaZiD said...

congrate dear~! may Allah bless u. pray 4 ur happiness until Jannah. Amin!! =)

Sally Yatiey said...

Tahniah. Semoga semuanya berjalan dengan lancar :) Dan semoga bahagia sentiasa ^_^

ain dzaya said...

muka babyface kak nurul nmpak pucat la tnpa mekap..tp tetasp comel .:*
tak lama lagi jadi puan ^^

BLADE EDGE said...

salam nurul...

to those yg mungkin dok dpt kad tu, apa kata kalo nurul sms ke diorg smua ni (termasuk saya..hehehe) alamat rumoh nurul?? nnt senang nok gi...

saya duk ganu jer :-)

stichares said...

wahhh...happy for you nurul... wish everything will be ok...majlis ok..semua ok... semoga b'bahagaia hingga hujung nyawa.. t jgn lupa share pic kawen okies :)

Cik Eka said...

tahniah kak...semoga majlis berjalan lancar....

hehehe.best kan beli hantaran..hihi..
eka pulak masa tunang haritu dah bagi semua..nanti kahwin takdek hantaran dah..tinggal beli yg manis2 je..hehehe

O'gosh said...

Congrats dik...silalah pos gamba banyak2 nanti ye...

azalia hjsalleh said...

walaupun x dpt pergi sbb jauh sgt
saya berdoa agar majlis tersebut berjalan lancar
& buat kak nurul.. selamat melangkah ke alam yg baru
moga dpt jd isteri yg baik utk suami kat nurul nanti =)

cEro said...

wah! tahniah!!
semoga bahagia sehingga ke nafas terakhir..

Ulatpasirii said...

Assalamualaikum. Bila nurul story pasal kahwin nih, syukur n tahniah khas buat nurul n bakal suami. Biar ssh skrg, jgn d kemudian hari. Doa nih dari peminat setia pembaca blog nurul, di balik kepulauan Borneo, (Mukah,Sarawak khasnya) agar semuanya berjalan dengan lancar dan diberkati olehNya. Nurul cubalh mjadi isteri yg selayaknya kehendak si suami. Insyaallah...All the best!!!

AsH ShiKaNo said...

akak.. ni post khas untuk akak...
neway saya shikin unisza..

http://akulovehunter.blogspot.com/2012/05/nurulbadiah-lai-at-unisza.html

Ida Firdausi said...

Tahniah dear... semoga jodoh berkekalan hingga ke Jannah.

hupdat gambar kawen dengan kadar segera ok? fullstop.

NUNU EERA said...

congratz nurul.. best tau kawen ni.. :) *tetiber je kan..

Anonymous said...

kenapa mata kak nurul sembap je? jaga kesihatan yeap. :)

Fifi Qhidal said...

congrats kakak !!!!!!!!!!!! :)

Izzatie said...

Wowwwww bestnyaaaa die nak kawin dah ! :DD Happy for you !

Selamat pengantin baru in advance! Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Nanti update cepat2 ok pasal wedding awak tu. Tak sabarrrrrr ! :))

Nur Zaheera said...

congrats kak nurul. kak nurul cantiklah ;D may Allah always bless both of you and always praying the best for both of you too ;D

BLADE EDGE said...

salam nurul n others...

ni ade entri berkaitan majlis nurul hari tu 19.5.2012 yg saya sempat hadir..

nurul & suami, thanx a lot atas layanan korang berdua kat majlis tu :-)

tahniah buat nurul dan suami

Anisa Hang Tuah said...

nurul!

tahniah =)

d_LA said...

congrats nurul..lame x bukak blog, trlmbt taw..sobs..taw2 td tgk post nurul kat FB..
neway, hope jodoh nurul n suami kekal hingga ke akhir hayat..hepi2 salu n dimurahkan rezeki ye..Amin^^

Mek said...

tahniah nurul...

Nur Aischa said...

wahh Alhamdulillah.. tahniah ya kak nurul, indahnya menjelang hari perkahwinan :D

Izyan Masri said...

JADI ISTERI ORANG DAH YE.JAGA DIRI ELOK2.EYH SILAP.JAGA HUSBAND K KAK NURUL. :D

Izyan Masri said...

NAMPAK BERISI SIKIT.SIKITLAH TAPI.HAPPY KOT EYH :D

msredcheesecake said...

dah tukar status yea... congrats yea.... be a good wife and a happy one....

CikMai said...

seronok tgk akak ,moga bahagia :) love u

cik najihah said...

kak nurul..congrate...cantik sgt baju akak..semoga berkekalan hingga ke syurga. amin

chihiro imoiryan said...

wow. sya lak excited.. hehe.
congrat kak. hope appy ever after

♥Ain Najwa♥ said...

congrate kak Nurul.....! :)
nak dekat dah hari persandingan..mesti terbaik kan.....semoge success key....!~

Anonymous said...

peergh....
ZARA

Anonymous said...

Mcam xelok je menunjuk nunjuk duit macam duit. Ingat kawen nie utk belanje duit je ke.xperlu kot nk share bpe ribu dah dihabiskan ke wedding...buang sifat riak takbur tue.baik bersyukur je ade laki sudi nk kawen..my tots je

Anonymous said...

Irine kawen pon xde nunjuk duit cam
Ko ni

Nurulbadiah Lai said...

it is just an entry...
tak menunjuk pon..its about my storyyy tentang persiapan my persiapan kahwen..
take it positive dear..