26 May 2015

how i miss blogging

Assalamulaikum..

sorry for the very long delaying updating this blog..fyi..after beranak kali kedua..i dont have time at all for blogging.in fact..i dont have time for myself too..
terlalu banyak benda yg i dh move on..boleh katakan lepas kawen.beranak...mmg new life betul..

well..so many things nak ditulis..nak diluahkan but masa  and status tidak mengizinkan.but naluri seorng penulis x dapat ditahan tahan so here it is..tertulis jugak malam ni hahhaha..
i hope everyone miss me.++puppy eyes winkwink..

btw..am not accepting the fact that im getting  older..haha.fyi..i masih sama.suke bergaya gaya and fefeling retis dekat rumah..cume tak aktif blogging sbb terlalu busy dgn life as wife and mother..

si balqis dah 2 tahun lebih and si Alliss dah setahun lebih..sekejap je masa berlalu.my last entry dekat blog masa i bru lahirkan alliss..how i miss blogging so much..

iam getting older..hahaha.but, still x reti menulis benda yg matured2..so sorry ya coz after this..kalu update blog pon..still menulis mcm dulu2..susah tau nk buang habit ayaq kasar2, sinis2 and cite bab cntan cintun ni hahaha..
nak cakap psl isu semasa.gst, pilihanraya..how to do this and that..mcm x sesuai and x kena ngn jiwa.
opss lepas ni jgn ade plak anon komen "woi ko tu dh mak org sila lah tulis benda berpekdah sikit kekdahnya"..wakakakaka..

oh well..perkembangan terbaru??ok.retis macam haku yg sendu ni tak de lah berkembang mana,
keding.skinny.otak udang.stay the same.
kecuali my lovely princess dua org tu..IZARA BALQIS and Alliss Aishah makin membesar.cutiey and cheeky.xpe puji anak sendiri.sendiri perasan sendiri tanggung pelempang.dush!!


oh well..bajet retis asyik oh well oh well..
then.baiklah.

baiklah.sekarang ak no longer a practising lawyer.just a lawyer on the title but not practice anymore.
utk sementara i say goodbye to my wonderful career coz i wanna focusing on my beloved family.cume adelah buat part time as legal advisor dengan company kecil2..dh almost 6 months x pegi court,,so for 2015, mmg sy ceased practise as a lawyer sekejap.tunggulah anak2 besar skit..
cant stand mayself , pagi2 before pegi keje..dedua baby pasang sound system sehabis maksimun..air mata lak berlenja lenja..mmg tak tahan tinggal anak last sekali i amik keputusan utk tidak bekerja buat sementara..
sayang tu mmg  lah syg.sebagai wanita yg biasa bekerja..and ade passion dlm kerjaya mmg satu keputusan yg paling susah nk dibuat,,tp i x menyesal sbb dpt tgok anak membesar dgn hasil tgn sendiri.amboi mcm melukis lak..hasil tgn gitu..
tak sangka lepas duduk rumah and buat kerja dari rumah..hati rasa tenang setenangnya..
rezeki pon makin bertambah..kalu ade kene buat site visit ke apa bawak sekali anak2.pendek kata 24 hours anak2 ade depan mata..

alhamdulilah.rezeki tu dari Allah..dr segi mana pon..asalkan halal..dah cukup buat hati kite tenang..

so..since i x bekerja dlm profession yg i ceburi..i buat business..im doing some online and offline business regarding beauty stuffs and fashion.
bukan satu decision yg mudah.in fact sgt2 payah.berbulan bulan tak tido..duk pikir.keje ke x keje.keje ke x keje??
last2 i made one of my biggest decision. goodbye advocates and solicitors world. for temporarily.
welcome new life as housewife sepenuh masa..!!
bercakap pasal suri rumah ni..ya ALLAH haku tak pernah menyangka jadik suri rumah ni lebih payah dr bekerja..
mase bekerja i masih ade lagi mase nk hirup teh slow2..gossiping waktu lunch..but once jadik suri rumah..dgn handle business lagi..nak site visit lagi..jgn kata nk minum teh mcm gaya paris hilton..nk mandi pon xsempat..makan 3 minit.mandi 3 minit..itupon anak2 dh terpekik mintak susu.mintak nasi.mintak dodoi.mintak dukung.sapa yg pernah rase tau lah. haha

my life?alhamdulilah.sgt sgt berterima kasih pada Allah anugerahkan suami yg baik dan anak2 yg sgt2 adorable..with them..i dont wanna ask more lagi..terlalu byk nikmat yg Allah anugerahkan.



banyak benda ak dh tinggalkan..i dont involved in any modelling jobs since pregnantkan Alliss..no more dunia glamer.no more publisiti hahaha..even follower blog x bertambah..visitor merudum and sampai satu tahap..tak de sapa pon nak baca blog NURULBADIAH but hey,..that doesn't matter much..seriously..bile ade keluarga..my life 1000% berubah.ciss tamak sampai seribu peratus...


haters?haters gonna hate.kahkahkah



btw if u guys nk follow my latest update..follow instragram nurul ya

@nurulbadiahlai
https://instagram.com/nurulbadiahlai/



nak beli handbags ke wallet ke kihkih folow instashop nurul ye

@bagaholicbynurulbadiah
https://instagram.com/bagaholicbynurulbadiah/






till meet again.nanti i cerita panjang2 k..
thanks for reading this:)


22 comments:

Kak Mahh said...

Adik pun besar dah tu.

Syira Lokman said...

selamat malam..lamanya tak jenjalan sini...malam ni melawat semua org :D
syira mencari sponsor utk ga akan dtg..boleh PM PAGE FACEBOOK : BLOG SYIRA LOKMAN ^_^

Anonymous said...

Your kids soo cuteee :)) btw, dress nurul cantik lama.. Mind to share beli mana? Hehe..

cik violet said...

wahhh.. anak dah 2 but still kurusssss

shahrul hairy said...

Salam sis!
Finally, u update your post ya? As a silent reader, kita memang tunggu apa yang u nak update kat sini =)

-SH

Ieqahgajah said...

Arghhhhh rindunyaaa kat akakk.
Happy tengok life akak nowadays.

Lots of love :)

ps: Rerajin update blog taww kakk

nayfatimah rasyid said...

comeiii nyer nurul ;)
happy family...

misz sheyla said...

huaaaa....lamenye tak update...besar dah baby...

Cik Maz said...

samalah kita nurul.. missed blogging jugak.. ni pun baru jek smpt buka blog ni ha.. In Sha Allah akan resign juga dalam 1 bulan++ . Dah hantar notice tapi boss suruh pikir dulu.. semoga Allah akan permudahkan urusan I juga..

Filzah Azzahra said...

akak dh ade dua babies? wooww, nampak sangat sy dah lama tak bukak blog. Happy Family :)

Liyana said...

Rindu baca entri kat blog ni :) update lagi k yg merapu tu yg weols suka baca hahaha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eh nurul akak still letak blog nurul kat side bar tau.. & i still baca apa2 pun nurul update kat FB.. tapi FB Nurul pun jarang je update haha

nurul.. dont worry about rezeki.. akak tak bekerja 2 tahun sbb jaga anak sakit jantung.. and survive dgn online business(nurul tau ke akak yg mana satu nie? haha)

and khairy bayar sendiri bil2 hospital dia dgn online business nie.. akak selalu sebut khairy bayar bil hospital sendiri sebab online business nie wujud sejak akak cuti tanpa gaji selama 2 tahun untuk jaga dia tau.. Allah pemberi rezeki jangan risau nurul and one thing meniaga sangat berkat.. dengan hasil online shop akak masih bayar segala benda yg akak bayar masa keja plus bawak anak berjalan2 & meronda.. kadang2 akak terfikir eh banyak sangat ke untung meniaga nie?

dan betul kata nurul..BUKAN SENNAG JADI HOUSEWIFE!!

GUD LUCK NURUL.. AKAK SELALU DOAKAN NURUL... SUKA TENGOK ANAK2 NURUL ..HOMEY2... AND YOU ARE BEAUTIFUL MOTHER...

-iLLa- said...

mengikuti cerita awak dr bujang lg dik.hiksss..

qhalida amat said...

i miss to read your blogs sis!. may allah bless you!.

nayfatimah rasyid said...

baju lawaaa ;)
cer sikit beli kat mana ;)

Siti Hajar said...

lama sis tak update blog. nasib baik ada kat bloglist, ternampak juga la kalau update.

Nway, may u always be happy in everything you do :)

Miss AdDA said...

salam awk.. sy mmg menunggu awk menulis lagi .. xpernah jemu baca blog awk. cantek2 anak perempuan awk. smoga jadi anak yang solehah yer.

sazasazot said...

salam kak.. first post tuk 2015 eh..hihihi.. but no worries.. i love ur blog..

Taukeh Pemanggang Ajaib said...

Tahniah kerana dah jadi Work From Home Mom....
Masa sendiri bisnes sendiri...

Mizuka Yokizu said...

nice info nya
mampir di blog saya
http://situsmovies.blogspot.com
Blog download drama korea terbaik dengan size kecil tapi kualitas gambar HDTV

Elly Khalid said...

wow...inspired me... ;)
btol nurul..anak2 dpn mata..ya allah trase nikmat x terkata..
aritu terigt blk tiap kali pg2 antar si kecik ke nursery..sayu balik kenangkan..trus meleleh airmata sebak... now, ank2 da depan mata elly..rasa syukur..bahagia..

n m doing online bis gak dr rumah..
moga rezeki kita diperluaskan oleh ALLAH swt...
in shaa allah..Elly percaya dgn aturan ALLAH..sgt hebat..dia yg maha KUASA kan?? ;)

Elly pun sukakan pd kecantikan..
bolehlah baca2 blog Elly..
PUTIH, GEBU, SIHAT