03 June 2015

move on from expired EX

i cant get over the hurt and betrayal i feel from my last relationship..
no no no..u can!!
again terasa nk tarbiah skit mlm ni mybe it is just lame story..i have a friend who still x move on lagi even dia dh berkahwin and punyer anak..ni true story tau..tak taulah terlalu cinta and terlalu sakit hati tp masih teringat dekat ex (ex pon da kawen) ..yg worse lagi disebabkan dia x dpt move on, rumahtangga bergolak gadai..astrafirullah..


here some tips..


if someone tinggalkan u..or someone ceraikan u..or someone menduakan kan u..or someone break dgn u..
u rase u x dpt nk melupakan..u rase u x dapat nak move one..walaupun ckp memang murah dan senang..tapi percayalah.if u really love yourself..and if u believe that Allah love u more..lambat or cepat..u can get over it..

even mulut cakap..yee ak dah lama move on.
tapi kalu tangan asyik stalk instagram/fb/ twitter ex..tu tandanya x move on lagi..and itu namanya menipu diri sendiri sebab tu hati yg luka masih x sembuh2.
cakap dah get over tapi masih x dpt nk view ur ex sbb kene block(haha) sanggup buat fake account sbb nk add or sanggup suruh kwn ex sb nk stalk.nk tgok sapa kekasih baru..nk tgok ex tu downgrade or upgrade.klu tgok ex makin upgrade rase sakit ati and kalu tengok ex downgrade pon rase sakit ati..percayalah u mmg belum move on..in fact u masih mahu dengar explanation dia or kata2 sorry dari dia walau hati ckp sorry, no space at all for you..



cara nk move on?pertama buat kuar semua.utk sehari je.dont pretend ur fine.amik bantal.spend a night crying.jumpa kawan2.jgn jumpa ex or begging him to meet u.
.
jgn stalk fb/ig/twitter
jgn buat fake account or suruh member add
jgn bandingkan you dgn her new baby..

kedua?
jgn ingat kenangan manis.jgn ingat kenangan pahit.bile teringat kat dia bayangkan anda sebenarnya teringat tentang tahik ayam.busuk dan x de pekdah.

ketiga?
jgn block ur ex dr laman sosial.biarkan.jgn comment.jgn bukak page dia.
kenapa jgn block?
bile block menandakan yg kite x dpt terima.so dia menang.
so biarkan.kalu dia block kite lantaklah.yg penting kite, samada block or unblock.booo i dont care at all.

keempat.
delete pics bersama.xperlu simpan.buang barang2 yg dia bagi kecuali barang beharga.brg berharga kalu boleh tukarkan ngn duit xyah buang.kalu x nk buang kerana sentimental value, ok sampai tinggal kerangka lah u x dpt nk move on.silap2 lepas kawen u masih teringat.dosa tau!

ketiga?teringat dekat ex je amik wudhu.ingat mati.

follow me on intsagram : @nurulbadiahlai




insyallah.berkesan.
cuba amalkan.

22 comments:

Ein lanabulu said...

akhirnya...timboi jugak nurulbadiah lai ni no...steady la..kipidap

cik mah said...

Setuju skali...

Iza Fiza said...

hurmm...teringat plak.my exbf bercinta bagai nak rak tiba2 tinggalkan i bodoh2 camtu jer. sakit hati.nangis berhari2.then move on..jumpa laki lain then kawin..hari tu dapat tau dari someone my ex dah kawin..but dah cerai..kesian.hukum karma..awk sakiti org, esok lusa Allah buat hati awak sakit pulak..

Miss Nelydiaida said...

Mmg kadangkala susah sgt nk lupakan walhal dalam hati dah tekad nk lupakan dia..tapi kalau ex pun dok setaman dgn kita..rasa amik masa kot nk lupakan sepenuhnya kott.... hee :D

nayfatimah rasyid said...

betull tue , buat ape nak ingat benda yg dah lepas kan3x walaupon hati masih lagi dok ingat3x baik kita care yg ade depan mata itu lah yg terbaikkk ;)

Siti Hajar said...

:)

Gee Kuruskan Badan said...

Hati mesti kental untuk hadapi dugaan atau sedia nak rujuk kembali..

EZAN IDMA said...

yeahhh its true. bahaya kalau dah teringat ex ni

nadyasupra said...

thanks sis. been a long time since i've been here. and this post a lot little less stings me for various reasons ;) Just, thanks :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Mizuka Yokizu said...

nice info nya
mampir di blog saya
http://situsmovies.blogspot.com
Blog download drama korea terbaik dengan size kecil tapi kualitas gambar HDTV

Kak Mahh said...

Wow!....mendalam akak suka.

Noor Najwa said...

follow sini #11181

aina alia Makabah said...

betul step yg awk kongsikan tu... bgs. info bg mereka yg x dpt lupakan kisah manis... kadang2 sebelum kita ditinggalkan cuba untuk memperbaiki setiap kelemahan dan kekurangan.. ambil sedikit masa untuk memperbaiki hubungan yg kita sayang tu.. cuba untuk meneliti setiap ruang di mana kekurangan,, bincang dan 2 2 pihak kene jujur dan sabar mndengar sgl kelemahan.. dan xkan xde 1 kebaikan dlm pasangan kita tu.. so ckp kebaikannya supaya reda dn kurang kemarahan di hati..

ERIN QALEESYA said...

Pencapaian KOWAMAS tidak perlu disangkal lagi....antara Koperasi terbaik di Malaysia.
Untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun sila call Puan Azrinda 013-9864382 ATAU whatsap sahaja 019-9589155 UNTUK SEMAKAN KELAYAKAN DAN SEBARANG PERTANYAAN

ERIN QALEESYA said...

Pencapaian KOWAMAS tidak perlu disangkal lagi....antara Koperasi terbaik di Malaysia.
Untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun sila call Puan Azrinda 013-9864382 ATAU whatsap sahaja 019-9589155 UNTUK SEMAKAN KELAYAKAN DAN SEBARANG PERTANYAAN

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

hamizah che mat said...

stuju sangat
JOM FOLLOW SAYA

Nur A'adilah said...

jomm tengok blog saya. saya jual bnyak prduk kcntikan dan ksihtan dgan hrga yg murahh. http://hanibeautyandhealthshop.blogspot.my/

BERITA KELLY said...

rekomendasi:NAGAQQ.COM | AGEN BANDARQ | BANDARQ ONLINE | ADUQ ONLINE | DOMINOQQ TERBAIK
NAGAQQ.COM | AGEN BANDARQ | BANDARQ ONLINE | ADUQ ONLINE | DOMINOQQ TERBAIK

Azieera TajulRahim said...

paling best bila ex kawen, mak nyer jemput... datang jelah satu family makan kenduri kawen dia tu kikiki! Senang hati... kita happy dgn family kita, dia pun happy dgn org yg dia suka.