05 June 2013

Beauty stuff: Jom mencantikkan diri macam orang korea!

hai everybody..

yeay..barang yang di pesan dah sampai dengan selamatnyaaa...gara-gara jelous kejap tengok orang korea yg kulit dia gebus and melepak..i google lah kat internet nk cari produk apa yg diorang guna..cari punyer cari..tersesat dekat blog hanis zalikha tengok dia review tentang satu produk ni.Hansaegee Nature..i pon laju je click kat web tu..and camne tah..i terjumpa plak yg fatin liyana and maria elana pon guna this produk..and i apa lagi..laju je order heheh..

this is second time i order that product and result dia for me..sangatlah awesome!!!
disebabkan after ade baby ni..malam asyik berjaga je..and i can see yang kulit i macam makin lesu and mata pon sangat lebam!!

so..jom tengok i review produk yang i beli..actually..i just nak share dengan u guys supaya kite sama2 dapatkan kulit yg cantik heheh!!!kenapa i nk cuba this product??sebab the ingredients of products are concentrated formulasion of natural materials!!and sangat sesuai untuk kulit orang Asia seperti i..

so...inilah rutin mingguan i sekarang dalam menjaga kecantikan kulit..!!

apa yang diperlukan adalah facial mask, nose pack, eyes patch..

mula2, sebelum mulakan proses mencantikkan kulit, basuh muka bersih2..bebaskan daripada segala macam make up..lapkan and letak sedikit toner..pastu apa lagi....tempeklah produk yg best ni dekat muka satu persatu..

ini muka without any make ups and selepas dicuci..
(malu jap)
penat tau nk amik gambar sambil2 buat facial !!

actually..kulit i ni agak sensitif and apabila terdedah kepada cahaya matahari yg keterlaluan...kulit i ni akan buat perangai huwaa...
mata i sangat2 lah lebam as u guys can see on that pic kn??and lagi satu...disebabkan faktor usia yg semakin tet tet..nampak jugak garis halus kat bawah mata........oh no...i dont want to get old so fasttt okay..
nasib baiklah produk yang i beli dekat Hansaegee ni sangat2 membantu i untuk dapatkan kulit yg lebih cantik!!


Step one:
ini adalah Beauty Clinic Sulfur Blackhead Suction Nose Pack..

ni paling favorite sangat..hidung i yang kemek ni memang kalu di zoom dekat dekat..nampak jugak blackhead yg tak di undang..kadang2 kalau i terdedah sangat dengan cahaya matahari or selalu bermake up...alamaknya..blackhead akan tumbuh macam cendawan..stresss tau!!
i letak benda ni dalam 2 kali seminggu ..sekotak tu harge sangat berpatutan pastu ade banyak pack jugak kat dalam tu..memang best lah..


put that nose pack dekat hidung around 10-15min..

see that??ini memang melampau..eeee..so disgusting yackkkksss!

this sulfur nose pack ni bile letak kat hidung..like gam tau!!
bila tarik je..sume blackhead akan tertarik sama..lebihan sebum dekat hidung pon akan ditarik sekali sampai satu pon tak tinggal!

tadaaaaaaaaa...kesannya...blackheads yg jahat tu keluar and pores pun semakin mengecil...yeayyy..like like!
kulit muka dekat hidung pon rase macam glowing je...and obviously..pores memang mengecil tahap tak bleh nak describe....



Step 2:
ini NMF Aquaring ampoule mask.
murah je.rm10.90

actually masks ni ade banyak jenis..tapi for this time i sengaja order yg ni nk tengok camne kesannya.mask ni dia ade hyaluronic acid which when i google it..dia berfungsi untuk serap and store the water.so kiranya this mask berfungsi untuk membuat kulit fresh, glow, and at the same time, mengecilkan pori jugak..
walaupun macam alien tapi demi nk cantik ahaks...tempek jgn tak tempek..
it fits my skin perfectly and adheres to my skin very very well...

kesan serta merta yg i dapat rase adalah....sangat2 rase lembut kat kulit walaupun mask belum dicabut lagi..rase nk tertido pon ade..rilex sangat..kulit rase sejuk macam ais and rase lembab giler wa cakap lu!

nak buang mask kat muka pon rase sayang!!siyes i rase mcm kulit cantik giler hahaha  perasan kejap..
tak sangka yg kulit i rase sangat lembap sampaikan 3 hari pon tak ilang lagi.. magic!

tada!!!walaupun muka masih basah, cepat2 i tangkap gmbar..raw and unedited supaya korang terpegun haahaha......adakah nampak seperti kulit i bertambah putih and licin??
even korang tak jawab..i akan jawab ya!!!

lepas cabut mask tu..i tak basuh muka..biarkan je ia kering sendiri..sambil tu i buat step 3 plak..

STEP 3:

Haa..ini plak eye patch aquaring gel..ini adalah water solution eyes patch yg berkesan untuk mengurangkan wrinkles and melembapkan kulit tahap maximun!dia macam jeli tau, dimana essence gel tersebut akan diserap dan diresap kedalam garis garis halus and ianya berfungsi untuk menjadikan kulit lebih elastic and muda..garis halus akan berkurangan..awesome sgt!

buat muke cute jap!hehehhe..
eyes patch ni bes giler!rase sejuk giler kat bawah kulit mata tu....i letak dalam 1 jam..over tau!


after satu jam..i pon cabut..seriously no kidding..macam magic betul!!kulit bawah mata jadik macam kulit baby plak..lebam yg gelap berkurangan..and small lines yg ade kat bawah mata pon tak kelihatan sangat!konfum kalau pemakaian yg berterusan akan men-double kan lagi kesannya and pasni baby face lah mak!!

p/s: tengok my pipi..rasenya semakin menggebu kn?itu effect daripada pemakaian mask tadi dimana dia slowly buat kulit i shining like a diamond!amboi hang over sesangat!



sejurus selepas eyes patch ditanggalkan..inilah kesannya untuk keseluruhan proses2 diatas ahaks..
i biarkan basah macam tu and tunggu dia kering sendiri..
forget about my duck mouth..dia rase macam dia tu cute sangat kot+++
so.itulah rutin mingguan saya sekarang..seminggu sekali dapatlah rase kulit yg bersih and sihat..ok lah tu kn???
kalau u all rajin..bleh lah buat dalam 2kali seminggu  ..lagi lah gebus u all!

this is my skin look alike after an hour..just put a little bit compact powder ..done..am ready to go out...
i dont need heavy make ups anymore..Thanks Hansaegee!

so korang..why not try kn????bagi i..this product memang 1st class punyer product!!!teramat jatuh cinta!

p/s: kalu korang nak beli this product..ni ha laman wed diorang..diorang just jual online je..sure korang tak menyesal..cubalah okay!

Thanks for reading this

19 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum! lawanya ibu ni. hehehee thanks buat review. insyallah mesti ramai serbu website ni. hehehehee :)

penyisir rambut said...

lebamnye mata akak!

P U C A T said...

saye pon ade beli tp beli yang nose pack saje.yg mask tu tak berani la sebab dulu pernah pakai mask tp er..memudaratkan...nanti nak try la eye patch..mate kite same ber-bag -bag eye bags nye.ihiks :)

My Love said...

As salam, tq for sharing Nurul..nanti boleh try :)

El-Janna said...

huhuhu cantik la nurul tanpa mekap^^

diana said...

produk kecantikan kalau dari korea memang banyak yang bagus2 ..kan..sebab depa memang mementingkan kecantikan kulit kot..

LaLa mhdnor said...

ya Allah kak, nape sampai camtu sekali mata?

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

dh lama usha brg hansagee...tp tak terbeli lagi. huhuhu. still stick ngn sabun susu beras yg rasa dh sngt ohsem tu. haha.

Anonymous said...

Nurul cantik semulajadi la...tq for sharing

BLADE H said...

salam nurul...

lama xsinggah sini :-)

hahaha... xyah tunjuk lebih2 pun..nurul dh cantik dahh..hehe

cik dila.. said...

comel la kak tapi teruk la eyebag tu.nampak sangat.huhu

Anonymous said...

eye bag kamu mcm tak tido sebulan....must do something about that....yg lain dh okay dh tu..... :)

Ain Dzaya said...

alamak! eyebag tu memang menakutkan...

Anonymous said...

Saya dh cube produk nie tapi.. Kulit saya makin teruk.. Just asking..
Akak ce cube produk dari Korea..? Name produk tu 'Cathy Doll'.. saya rasa kulit akak sesuai dgn produk tu.. Assalam^-^

beautified by MK said...

Salam nurul...i suke sangat tgk blog u..sgt berwarna warni, colors of life.. orangnya pun cantik..anyway, I would like to invite u to Mary Kay Balloon Party Ahad ni (6/10/2013)..jemput datang ye..:)

http://mayabeautyempire.blogspot.com/2013/10/jemputan-ke-balloon-party.html

sumayah said...

Nak beli kat mana semua barang??

sumayah said...

Nak beli mana semua produk ni???

TeenagersLife said...

Wow.. Like this products so so much ..!! InsyaAllah i will try it .. Thanks for showing that Akak Nurul.. Btw u look so gorgeous and Nature beauty..hehe see u

Lynn B. said...

Thanks sis. suka sgt baca blog sis. menarik jugak review ni. Sis ada review produk GlutaCaps tak? Dengar kata glutacaps produk putihkan kulit seluruh badan paling hot sekarang ni?