17 June 2013

wordless entry: balqis si buchuk!

Assalamualaikum..
i have been incredibly tired since i beranakkan si Puteri bambam ni..the fact that dia kuat menyusu and malam2 bangun 3 and 4 kali untuk susukan dia, made matters worse,the fact that i bekerja as lawyer tak berape nak buruk..made matters worse and worse(in term nak cakap pasal keletihan la)..tapi in the term of kegembiraan ,kesukaan and kebahagian yg dirasai sejak dianugerahi cahaya mata ni..tak dapat nak describe mcm mana rase hati..
even letih tahap maximun..tapi balik rumah muka manis je bila tengok si anak..maka walaupun letih...tapi balik rumah still sempat mandikan dia..pastu susukan dia sekejap..and after kenyang dia tido-tido ayam and time tu lah terus pergi dapur siapkan dinner plak..while waiting my beloved hubby balik..i solat maghrib pastu hidangkan makanan..and then balqis biasanya akan bangun balik after her papa sampai rumah..then after dinner ..i bagi balqis kat papa dia ..time tu i basuh baju, kemas rumah, lipat baju and apa2lah kerja yg nk disetelkan..then i susukan dia sampai tido..after balqis tido barulah i boleh spend masa ngn husband..and alhamdulilah setakat ni..i dapat buat semua tu dgn baik..ikhlas dan gumbira!
and for all of that..thank you the Greatest Allah..

actually..this is wordless entry..so..lets make it wordless haha.

entry ni nak bagitau anugerah Allah ini dah berumur 3 bulan..cepat betul membesar!!!!


i sedikit cengkung gara2 dibuli balqis tengah2 malam!!ishhh..
tak hot lah cenggini mak noks!

ni gambar semalam..lepas je balik kerja terus paksa si adik bongsu tangkap gmbar!!!

sebab tu muke balqis mcm nak merajuk je!!
sebab qadakan dulu susu dia..pastu amik gambar!!
(biasanya after balik kerja..terus nganga mulut mintak susu..lepas bagi susu ceria semacam je)
kalu lambat bagi..cengginilah mukanya..mintak kesian!

bila bertukar tangan kat pak ucu dia..maka merengek2 lah!!!
ini muka nak mintak ibu dia pegang..
ye la ye la syg..mesti rindu ibu kn???

pastu bila i sebut nama dia..baru pause sekejap rengek2 tu..
tapi muke merajuk camtu ah..
geram betol ..pandai buat kesian!

bila tengok je muke i terus meneleh air liur!!!
alahai anak..lapar lah tu

so there's the girl..
she's stolen every piece of my heart..
and sekarang dia sudah berumur 3 bulan..

terima kasih Allah diatas anugerah terindah ini...
Thanks for reading this..

50 comments:

Mysara Ab Rahman said...

alahai comeynyer si kecik ni...besar sok msti cantik cm mak dye..hehe

eZmALiZa said...

arghhh.. pipi dia kenapa labuh sangat!! auntie ezma geram la dgn balqis!!!!

penyisir rambut said...

comel sgt anak kak nurul! tembam sgt2...

Ecah Ecot said...

and she's so cute!

Phat said...

mcm tak selesa je dia..panas kot

mama ila said...

hehe..gerammmm tengok..comel sangat!!

Cik Eka said...

comel sungguh la si kecik bambam ni.

geram betui tengok

Tcca Anuar said...

ah comelnyaaa.. nak je kiss2 pipi dia.. hehe geram geram.. pandai dia nak manja manja dengan mama dia. teheee

me suya said...

comey betul balqis.. putih melepak ikut ibu die sangat.. mata cam ikut ayah die la pulak.. :) Hope one day me also dpt anugerah ni...

Myra Abdullah said...

akak! cooooooooommmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeellllllllnye! balqis!

NinaAz said...

Cantiknya balqissss

TeQah Khaire said...

Embammnye, Comell sangat :)

aiEz said...

Ya Allah comelnya..geram jer tgk..anak,anugerah terindah yg tak ternilai..:')

aniswany said...

ya Allah...comelnya baby u sis :)
xsabar nak kawen camnih! hihih

diana said...

semanagt betul badan...geram tengok..:)

anna alaui said...

comeynye snsk nurul....gersmmm r..

anna alaui said...

comeynye anak nurul...geram r...

hana nabihah said...

she's sooooooooooo cute!!!!

~ Cik Azz ~ said...

Pipi gembol.. hehe...

Jannah Latif said...

bam bam nye dia.. comel sgt!

Miss Xyz said...

Ahahak, comelnyaaa :3 muka merajuk tu yang tak tahan. Alhamdullilah, nikmat Allah akak jaga baik-baik supaya jadi gegirl solehah ;)

Trish Natasha said...

comelnya balqis! rasa nak gigitttt. grrrr.

☻UsaGi NaNa☻ said...

3bulan????semangat.....comell!! boolat!!! rse cm nk geget2 pipi die..hahaha~!

Atiqah Wadiah said...

sumpah comel baby ni :)

ema angeloo said...

comel nye lahaii...muke copy paste awak..wish u happy kak! melting !!

bella hamzah said...

tembamnyyaaa geram ngan baby tembam ni,mka ikt ib dia chinese look hehe

D Yatie said...

Hehh. Pipi dia.... geram!!!!

pilot vs said...

comel anak awak kakak...

shida said...

tembamnyer!!!!
haha..ikut muka daddy!~~

Anonymous said...

Comelnye balqis....geram tengok..kiut cam ibu die.. :-)

Mass said...

sangat comel baby balqis...macam mama dia gak ;)

TeTerBanG said...

:D bambamnya balqis. bambam2 pon, balqis ttap ome (comel). hihi... kak nurul, send my warm kisses to balqis yaa :D

ekin schmidt said...

tembamnye!!
asal aini browse sume ank2 bam2?
comel!!
gse nk ggit2 je ..hehehe..


http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/masalah-makan-diri.html

Nurul Izzati said...

comelnye.. geramm.. bam2 betol pipi.. nk geget2 ase..

admin said...

maasha allah, beautiful

pleasae aD MY BLOG LIST
http://newmuslims2012.blogspot.com/
http://traveladvisormaldives.blogspot.com/
http://lovemarriageinfo.blogspot.com/
http://lhohiniyaz.blogspot.com
I AM BLOGGER, WEBDESIGNER, WRITER,DESIGNER MALDIVES,
THIS IS my drawing http://lhohiniyaz.blogspot.com/p/blog-page_21.html

Dila said...

Ya Allah comelnya Balqis !

yan shamba said...

comel sgt baby k.nurul :)

hazelnut said...

akak..serius muka sebijik suami akak!
haha..moga Balqis jadi solehah

Shafina Othman said...

Comelnya diaaa!

Aida Azryn said...

siyes comel! ;D

Sya_Merpati Putih 88 said...

cute nya balqis, tembam sangat..:)
baby balqis tembam sbb kuat menyusu, sbb tue mummy dia slim jer...
wajah balqis seiras dengan awak nurul... ;)
dah besar nnt mesti cantik macam mummy dia...

boni kacak said...

heehhehe. comelnya dia..

Ain Dzaya said...

balqis buat muka annoying sebab dipaksa selca dengan mama dia..ahahaha

Ain Dzaya said...

balqis buat muka annoying sebab dipaksa selca dengan mama dia..ahahaha

Schajar McFlurry said...

Alarh. comelnye baby sis! Seriously. Macam nk cium-cium pipi dye tu.

♥ CIKZEK ♥ said...

bambam ngat balqis ni kakk !! huahaha mnum susu ibu je yea :)

Shamira Farina said...

comelnya ank akk mcm akk..

Angah said...

tumpang bahagia tengok anak awak ni....comel

KBeauty said...

comelnya ibu dgn anak! ;)

Suhaila Su AnNajah said...

ala tomey tomey...nk pinjam nak gigit muleh??? gerrreeeemmm