29 July 2013

cerita pergi beli baju raya

Assalamualaikum..
malas betul nk hapdate blog ni..siyes malas and tak de cer cer sgt nak cer cite kn..
disebabkan dh nak raya..buatlah satu entry g beli barang2 raye sebelum nak buat entry nk mintak maap sebelum hari raye nanti..hehehe

disebabkan oleh kerana kekangan masa..asyik tangguh je nak g shopping..time i free..hubby lak buzy..so susah sgt lah nak g shopping2 ni..i dah lah qada shopping2 ni dekat setahun dh..start pregnant,pantang and sekarang balqis umur 4 bulan baru bleh g jejalan..
kitaorang plak..keje dekat terengganu..memang tak lah nak pergi mana2 kan..so plan awal2..simpan duit banyak2 nak g lepas geram kat key ell lah sgt..so terlepas lah geram as last week kitaorng pergi membeli belah lah sgt!

sekarang ni tengah sale giler2 kan..kat sogo...midvalley..sumelah...i plak mmg dah lama x shopping baju2..sekarang dah jadi golongan mak mak ni..kena lah cari baju yg mcm mak mak sket...seganlah nk berfashion macam bukan mak-mak ni..
so citernye camni..
1st day kitaorang pergi Sogo..hajatnya nak beli baju baby kat situ lah..murah n byk sales kn..nk beli baju nak pakai harian pon kitaorng plan kt situ gak..
sekali masuk sogo..mak aih..ini orang ke semut?ramai giler sampai balqis apalagi..start enjin tekak dia lah..sbb ramai kn..dia xselesa..adus dugaan betul..

so nak tak nak..terpaksalah kitaorang blah dari sogo tu and terus ke midvelley..

ok.sebenarnya balqis ni papa dia kelek ngn carrier bag tu...tapi yelah..budak buas ni mana reti duk diam..tengok kitaorng sedap memilih2..mula lah nak mintak dukung!!!
terpaksalah kitaorang gilir2 dukung dia..
kitaorang mmg xbeli stroller baby as papa dia kunun2 gitau tak pe tak payah stroller..kita dukung dalam beg ni je..

camne?bila budak balqis nk dukung..nak tido atas bahu...lenguh sgt2..hubby pon surrender..camne nk memilih baju kn?so terpaksalah hubby beli stroller..
tau pun..dia ingat anak dia ringan hah????

mula2 balqis memang tak meragam..rilex and baik betul kat dalam tu..so seharian lah kami di midvelly...Zara. MNG, nichi...mmg sales gile2 and mmg fav i pon..so kitaorang borong banyak giler..membeli macamlah anak saudagar kapal hahahah..sebab dah tau jarang dpt g shopping2 kan..kitaorang beli baju nak pakai g jalan2..macam2lah hehehe..
setel barang2 hubby and i dekat midvelly..tinggal yg balqis je xtau nk pergi mana yang lengang2 sikit..sogo memang tak ah..


so..second day hubby cakap kite g suria klcc lah..senang..i pon cakap lah tp nanti kat situ mana ade yg murah2 nk pakai hari2..(sbb dalam hati tamak nk beli baju byk kat balqis)..
hubby ckp xpelah beli jelah ..xyah byk songeh sgt..amboi!!

camnilah balqis..tak nak duduk dalam stroller!pulak dah!!!!

kitaorang pon pegi kat isetan..aduh isetan pon ramai jugak orang...nak memilih pon cam aduhai...balqis lak..bila rimas mulalah nak nangis..so, sempat beli sikit je..nak tak nak..terpaksalah keluar dari isetan tu and jalan2 kat suria klcc..agak lengang xde lah crowded sgt..

letak dlm stroller rase bahagia betul i ngn hubby..senang nak membeli..
mula2 mengamuk gk bila dah berjam2 duduk dalam tu hahah..sian betul anak ibu..


xpe..kitaorang beli kawan untuk balqis..bila tido lena..senang kerja hubby and i..
so, kitaorg pon masuk lah kat guess kids, gap kids and poney!!and membelilah dgn lahapnya utk balqis tersayang..langsung tak rase syg duit utk anak padahal i nak beli dress sehelai pon pikir 2, 3 kali kalu mahal sikit..
nasib baik ade sales..so berbaloi lah..


ini barang i punyer dalam plastic!
ini tak tau nk cakap tamak ke apa hahahaha...


ini antara baju utk balqis...baju raya..baju tak raya..baju tido..baju tak tido sume rembat!hahahha

tulah ceritanya..dapat plak hubby yg rajin melayan kerenah macam2..syukur..dia nak marah je terus i cakap..lenguh and sakit tau nak beranakkan anak abg!hahahha..apaponboleh!

itu sahaja..

btw..as u guys tahu nurul jadi pengedar and pengguna tetap secret white and mutiara pure kolagen ni..jgn risau..ianya dikilangkan oleh syarikat yg ade lesen and diluluskan oleh kkm..juz nk share result ngn korang..alhamdulilah even bukan bisnes riban riban..tp feedback yg dpt dari custome sgt2 lah awesome!

to order..pm me on my fb:nurulbadiah
or sms 0129223221
order on je setiap hari
ni hasil terbaru..alhamdulilah.berbaloi..harga hanya rm80 utk kolagen and secret white..
berpatutan and stock utk sebulan

see the differences???this is non edited and non make -up pics
even my skin cerah..tp masalah kulit yg cepat nmpak redness kalu panas..pori besar, parut sikit and kulit xdelah sekata n gebu sgt...now my skin getting better and better .. alhamdulilah

thanks for reading this

12 comments:

yayath said...

wahh..comel n tembamnye baby awk :) hee..

eh..mcm nak order la :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. still manis muka awak. hehehe berkesan juga collagen ni. macam nak try je. nanti saya whatsapp awak yeee :)

Fatihah said...

Syoknya dapat shopping :D

Aesya Zealous said...

ya allah kak.. lamanya tak blogwalking blog akak ni. sampai dah ade baby pun kite xtau. hahahaha.. btw, balqis comey! selamat hari raya :)

intan said...

wah...seronoknya pegi shoping ngn hubby and anak.. budak2 memang kena letak atas stroller. kalau x penat nak mendukungnya and kesian dia bila ngantuk..

Cinta hazanis said...

comelnya balqis mcm ibunya. selamat hri raya sis. best shopping.<3

Fienazzuki said...

wah....sakan shopping....memang lepas geram and balas dendam betul nie...hehehe

Kasih nur azie said...

Kak nurul. Apa rahsia mndapat baby gebu?

Natasha Saharrudin said...

HOT MUMMY NIH...

BLADE H said...

salam nurul..

slamat hari raya :-)

Ain Dzaya said...

chubbyny balqis...mesti kuat minum susu ni kann...

Ain Dzaya said...

chubbyny balqis...mesti kuat minum susu ni kann...