27 August 2013

beuty tips: HOW TO PROTECT YOUR SKIN

Assalamulaikum everyone..

i adalah seorang individu yg sgt lasak and aktif..sebagai seorang lawyer yg sentiasa bergerak kesana kemari..and also as a wife and a mother...my life very busy..aktif and kalu di ikutkan..memang tak de masa nak jaga kecantikan muke sgt but tak kanlah nk biarkan muka kite ni mcm hantu kak limah kn?nak x nak...sy terpaksa explore banyak2 dalam2 nk cari apa product yg sesuai tuk my skin!salah produk x ke naya u alls !

i memang makan suppliment tambahan(secret white and collagen untuk cantikkan kulit dari dalam) but kalu makan suppliment je tapi kulit muke tak jaga and protect..mimpilah nk dpt kulit yg sehat uolls!truth to be told..dulu i memang fail bab2 nak protect2 muke ni.main hentam je pakai bb cream..pakai foundation even bedak pon padahal sebenarnya it was my big mistakes!kerana i memang kurang melindungi my skin lah...jerawat tumbuh, liang roma terbuka and skin pon mcm hangus terbakar and berjerawat!
so now since my skin mcm dah cantik sikit walaupun mybe i perasan je..so i memang nak mantain n jaga betul21 so memang i tak nak abaikan protection utk my skin..
this u all should know...cream/foundation or bedak yg korang pakai tu mampu x nak jaga kulit korang dari sinaran matahari yg bahaya????kalo x mampu better korang try yg lain sbb terlalu terdedah pd sinaran mataharilah kulit korang akan cepat rosak, berkedut mcm2 lagilah!

korang ingat lagi tak my entry sebelum ni(link) yang i suka sgt order masks dengan diorang sbb memang best and bagus utk jaga kulit i dari luaran..disebabkan i yakin yg product skincare diorang memang best..
i pon try lah order sunsitive sun cream kt diorang..murah je u all..rm 80 something kalu x silap and u know..tahan berbulan bulan sebab amount dia banyak!jimat and berpatutan..

ni ha rupanya cream yg sgt miracle ni!!
dia punye texture dia sgt2 lah melembapkan..konfum kulit x kering..very soft and creamy but not thick, not greasy ..not stick!!memang best giler pakai sbb bila apply je kat muke..nampak mcm sangat natural padahal kite pakai cream kn..langsung x oily tau sbb dia anti sweat tau..x payah reaplied berjuta kali sbb dia long lasting..memang awesome sgt2 this product..!

dia ade SPF  50+ / PA+++, and provides strong shield against UV A, and UV B.!!!!!
so konfum2 kulit korang akan dilindungi semaksima mungkin!

apapon warna kulit korang..hitam je putih ke kuning ke..boleh apply..sensitive ke..kulit normal ke..boleh apply semua sbb warnanya cream yg sgt nature and suitable utk semua jenis kulit!!

and why i suke sgt this suncream?
sbb i suka ke pantai...this product very perfect for the beach or outdoor activity!

and yang paling best...dia jugak boleh digunakan sebagai make up base!!!!so memang jimat lah..since i pakai ni..i dah x pakai apa2 foundation dh..after apply this kat muka..teus i apply bedak ..kadang2 i just apply this cream sahaja pastu terus pakai blusher and eyeshadow..mudah!

ni ha contoh after i pakai suncream tu..very smooth and so natural even i bermake up pon!
semua kulit bleh apply, hitammanis, putih ke kelabu asap ke..coz it’s natural skin color naturally corrects the skin tone..



so natural texture!


my activity for the whole day during weekend!beach time!

xrisau u olllss sebab kalu i pakai sun cream ni..memang konfiden kulit i tak kan hangus or rosak or berminyak walaupun berjemur like omputih kat pantai!

even at the very maximun sunlight pon..i tak perlu risau(nada suara iklan dlm telebision wakakaka)



main2 kat tepi pantai no hal punyer..actually cream ni boleh apply dekat children jugak tau..tp since balqis very the kecik..so i x sampai hati nk letak takut dia huwaaaa huwaaa tp takpelah anak...kulit awk dh gebus but kulit ibu tak berape nk gebu so kena jaga elok2 hehehe..

ini besarbapak punyer gambar..
yg bestnye even seharian terdedah pada matahari..habuk, pasir n peluh..tp my skin maintain comel je..x oily langsung and long lasting sgt..so x delah i nak tempek bedak acap2 kali nk cover part2 yang oily mcm i pakai foundation dulu!

so nilah benda yg wajib ade dlm my handbag tau!sebab kadang2 i berhenti nk solat so terpaksalah apply balik kt muke hehehe..senang nk dibawa!


disamping tu..after seharian berjalan2 and letih..adalah perlu untuk i restkn my face pada malamnya..
bab2 mask ni memang i suke sgt2 sbb memang masks yg i beli dekat Hansaegee memang best..

so this time i guna I.P.I Lightmax Ampoule Mask...ianya digunakan pada malam hari after seharian kite melakukan aktivity luar kn..
dahlah boleh melembapkan kulit..dalam masa yg sama lak..boleh mencerahkan kulit ..


ni ha rupa mask tu...murah je..rm 10.90 je..
tapi hasilnya mcm u all pakai mask product ratus2 tau!

so tempeklah even muka kau mcm makhluk asing pon masa pakai mask!!
nak cntik sanggup mak noks!
after 10-20 minit..nilah hasilnya..
kulit lembap..licin, x hangus and cerah ..memang magic kn??
without any make up!!!right after tanggalkan mask and biarkan lebihan air dia meresap kt dalam kulit?
awesome right??

so inilah yg i nak share kali ni kat korang...
i x jual semua benda ni..korang kalu nk..
korang beli dekat sini..


(btw..senang je nk order tau..korang nanti click kat online shop kat web tu..pastu shoppinglah dengan bestnya)))
sharing is caring..

tq for reading this



8 comments:

Cik Mun said...

mcm best ni..kena cuba nnti..

Alin Marlini said...

geram tol tgk anak nurul.

Kak Alin pun nak try sb kak alin pun kulit sensitip

Mya said...

aww so comel gambar awk w ur baby! :)btw macam best je suncream tu :)

nadzirah said...

wow. eyebag akak dah hilang! thanks for the tips! suka tengok kulit akak. harap dapat kulit mcm tu jgk. hehe

nadzirah said...

wow eyebag akk da hilang! btw, seriusly kulit akk flawless abes. harap dpt skin mcm akk jgk :)

hanani fiee said...

lawanya kulit akak..

Schajar McFlurry said...

spf 50+. wow. tinggi nye.
btw, baby u sangat comel... :)

Anonymous said...

Jgn tinggal solat yer