18 November 2013

Beauty Tips: THE AMAZING LASER MASKER AND CC CREAM..


Assalamualaikum and hai...

am back with some tips ladies..
recently..i agak kurang bermaya and getting tired very easily...because of the stress and so on..memang my skin obvious nampak very stress..sekarang my daughter makin membesar so dia lagi kuat menyusu..malam2 i kena bangun and once bangun memang susah nk lelap balik..so the result???my eyes jadi mcm panda and my skin sgt2 tak fresh.......so solutionnya apa lagi..of course la i kena terapikan my skin kn..

i ni memang peminat masker especially yg rase very cool and lembap..so seminggu sekali mmg i akan terapikan my face ni..here i nk share the new mask yg i dah cuba..i memang suka shop dekat Hansaegee Nature..which is product dia from korea..so far semua mask yg i try kt sini mmg works on me!

here it is..


The AC Dressing Lacer
(2 step)

Actually ni first time i cuba mask yg ade 2 step ways of using it..
i tertarik utk cuba mask ni sebab kt dlm tu ade serum yg boleh buat my skin lebih moist, and boleh buat my skin look shining and glowing...kalu u ade scar lagi bagus sbb dia boleh reduce scar tau since ingredient dia mengandungi bahan called azulene, a-bisabolol and arnica extract yg mana good for your skin, good for brightening the skin and also lighting the scar marks.

jom..


firstly..remove all the make ups and dirty things kat muke dulu..biarkan ur face bersih bersih and kering sebelum letak mask ye.

then open the cover yg first step tu..take off the ampoule kt dlm tu!..dia rase mcm jelly tau very cool and relax...

then, spread it on your face biar sekata...
p/s: ampoule kt dlm tu banyak tau..so lebihan tu bolehlah u all letak kt tgn, neck, or kat mana2 part yg u suka...

then take out the sheet mask and letak dekat your face..
mask ni memang sgt2 bestttt..very wet and cool..apa yg i suka ttg this mask..dia mudah melekat..and i rase mcm mask ni like my second skin tau..tak perasan pakai mask after20 minit..over hahaha..
masa i pakai mask ni..i bleh rase my skin menyerap all the benefits yg ade kt dlm mask ni..my skin rase sgt2 lembap..very awesome!


after 20 minutes..am ready to take it off!!!
tadaaaa.....wanna see the result?

i feel so amazing!!!!
my skin not only become more glowing..tp i dapat lihat yg kulit i menjadi sgt lembap and tegang....
and even without make up...my skin still look fresh...!


masa i beli this masks..i order sekali CC Cream kt hansaegee bcoz my BB cream da abis..so why not i try CC cream plak!

THIS IS COLOUR CONTROL CREAM
only RM89..
i bet tahan dalam 3 bulan and above sbb just letak sikit je kt face tp dia jadi sekata dah..


kenapa saya pilih CC cream? sebab dia ni mcm all in one tau..semua fungsi yg i nak ade dekat CC cream..texture dia sgt lembut, tak oily, and apabila apply dekat muke..dia akan ikut warna kulit kite!!so tak de lah after bermake up kulit u all akan nampak mcm badut or bekas plastic!

i suggest sapa yg suke bermake up ala2 natural..atau yg suka bermake up nipis je and kepada yg x suka bermake up..use this CC cream! because CC cream ni more like " skin care with cosmetic benefit"

it is because kt dlm tu ade vitamin C & E and at the same time dia boleh solve your skin's problems..
dia bertindak sebagai anti- aging products, mencerahkan kulit, help to reduce uneven skin tone, age sport, cover the scar/pimples in natural ways, garis2 halus and banyak lagi!!

i use CC cream before i apply make up..
with bare face...i letak sedikit toner before letak CC cream..

the texture very smooth  tau..
and the cream berwarna putih..but when u apply and sapukan kt muke..this cream follow ur skin colour like u dont wear any cream tp nampak licin and shining tau..

lepas apply CC cream..my skin lebih cerah and licin...
then, i dh tak pakai apa2 foundation..
(kalu u suka u boleh letak foundation or sunblock ..in any way u like ya)
i just letak powder sikit, lipstik sikit and eyeshadow..
i guna  smooth colour utk nampak natural..

tadaaaaaaaaaaa.....
very natural aite??
p/s: forget about my panda eyes ya!!!
okey..lemme zooomm ya for you

as i told u before..this cream ikut ur skin tone..
so even u letak make up..ur skin nampak very fresh, shining and natural!!!!

selamat mencuba...

if u all nak try..apa lagi...go and shop at Hansaegee Nature ya..
manti u all click je kt ONLINE SHOP kt web diorang and shoppinglah puas2..

Thanks for reading this

8 comments:

Ann Ishak said...

seronok pulak nak cuba cc cream tu :)

Aya Zuki said...

kak nurul kulit kak nurul makin cantik.dan lebam pon dah tak nampak sangat..comell :)

Liza Licha said...

dah ramai jgk yg ckp cc ni bagus. tapi better dri bb ea? hihi.. mcm nk try je

Siti Hajar said...

Lamanyaaa tak update belog~~~~
Mask ni yang baru ea? Saya jarang tengok yang yang jenis ni daripada Hansaegee... ;)

Izyan Masri said...

I SHOULD GET ONE LAH.BECAUSE MY EYES JUST LIKE YOURS. PANDA PUN KALAH TAU. T_T I SHOULD GIVE THAT PRODUCT A TRY WUWUWUWU

Izyan Masri said...

HELLO SI CANTIK KAK NURUL BADIAH. BEEN AGES SINCE THE LAST TIME KITA DATANG SINI.LAMA TAK TULIS BLOG DAN BLOGWALKING :D

~♥dieyba_baby♥~ said...

comel sangat muka akak..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

cantek kulit awok! flawless..