24 November 2013

Kebaikan Suppliment Mutiara Pure Collagen and Secret White..

Assalamulaikum..

actually, tujuan nurul up this entry not only utk berniaga..but more utk share apa yg nurul rase bagus for those yg sukakan kecantikan and yg suka menitikberatkan soal kecantikan not only  luaran but dalaman jugak heheh..

before this nurul dh up entry pasal suppliment utk kulit yg nurul consume..so anggap je nurul repost balik since ramai yg tanye apa yang nurul makan n pakai for skin health..


from left is secret white and at the right side is mutiara pure collagen ya..

nurul dh bersalin almost 8 bulan setengah and kirenye almost 8 bulan jugak nurul consume this suppliment..
suppliment yg nurul consume ni di panggil Mutiara Pure Collagen..kolagen ni diasaskan oleh bumiputera, seorang doktor dimana dia bekerjasama dgn tokey stokis utk mengeluarkan suppliment ni (tempat nurul amik and edarkan kolagen ni)..

kenapa nurul suggest kolagen ni???and kenapa nurul consume kolagen ni over hundreds jenis2 kolagen lain kt pasaran??

sebab kandungan kolagen aslinya adalah sgt tinggi and pure..dia tak campur dengan apa2 bahan lain..ianya berasal dari kolagen sisik ikan plus rumpai laut yg dikeringkan n dijadikan serbuk kemudian dipackingkan..and kesan dia lebih cepat and lebih 30 kli lebih serapan berbanding kolagen biasa..and formula terbaru ditambah dgn pati buah berry utk rase yg lebih enak..

kenapa kite perlu kolagen???
apabila usia kite mula menginjak..20 an keatas..terutamanya 25 tahun keatas..maka kolagen dlm badan kite akan menyusut and berkurang..hasilnya, pada usia ni kite akn dapati kulit kite makin menampakkan garis halus, tidak setegang masa remaja dulu, kulit kusam, kering, and mudah menghadapi masalah..dgn penggunaan suppliment kolagen..ia boleh menggantikan kolagen yg berkurang tu and dpt mengembalikan keremajaan kulit, kulit menjadi lebih tegang, garis halus akan berkurang and kulit lebih fresh serta gebu..
kolagen juga dpt menghilangkan kedur\tan and jugak sebagai anti penuaan...
semua fungsi diatas di cover oleh Mutiara Pure Kolagen yg nurul consume sbb kandungan aslinya menpercepatkan kesan and penyerapannya..

antara fungsi Mutiara Pure Kolagen adalah

 -menambah baikkan keadaan kulit, tulang, gigi, kuku dan rambut
- menanjalkan kulit
- mengurangkan kedutan dan garis halus
- mengekalkan kelembapan kulit
- membantu penyembuhan luka dan mengurangkan parut
- memberi kesan anti penuaan
- meningkatkan penhasilan kolagen
- mencantikkan dan mencerahkan kulit
- awet muda dan melambatkan proses penuaan




ni pic masa mula2 hari tu..masa ni kirenye mcm baru lepas bersalin..hormon tak stabil..urat2 sume putus..and masa ngandung x jaga kulit sgt..u can see mata sgt2 lebam..kulit merah yg x cantik..x sekata and pori2 pon memang besarrrrrrr...



let me zoom, ya.yg ni dlm 2-3 bulan consume..my skin semakin ok but u can see liang2 pori masih kelihatan besar and kt tepi pipi tu mcm ade bintik2 putih sikit kn??my skin memang dah cerah tp problem nye bila skin kite cerah, mudah nampak cela, and kulit mcm little bit sensitive..kena cahaya matahari je terus jadik kering and bila make up..bertompok2..

this pic taken dlm 4 bulan consume kot...
am wearing bb cream only...bila kulit lembap, automatik apply foundation nampak mcm nautral and melekat kt kulit and dia akn bg kesan licin n glowing..


latest pic...ni nurul zoom..my face without any make up..
(taken this pic guna sony experia ya.)
.usia memang bertambah tp kite boleh menyembunyikannya..
lepas bersalin muke nampak matang tp selepas amalkan kolagen..nurul rase kulit nurul lebih kenyal n tegang terutamanya bahagian pipi..kulit pon lembap and pori2 pon kecik..garis2 halus memang berkurang..



so nurul melihat kolagen adalah satu keperluan suppliment yg penting and adalah sgt rugi kalu anda mengambil mudah akan kehilangan kolagen dlm badan..

yg best tentang pure kolagen ni..aturan makan dia hanya 2 hari sekali kerana kandungan kolagen yg sgt tinggi di dalam setiap sachet tu..and tahan utk sebulan bagi sekotak..terpulang pd u all nk consume berapa lama namun pengambilan yg berterusan akan membuatkan kulit anda sentiasa sehat and awet muda...

previous harge dia rm 80
sekarang RM 69 ONLY...

and jugak, nurul share nurul pon minum this suppliment sekaligus ngn kolagen sbb nurul mempunyai masalah eyebag yg sgt teruk and ade masalah penghadaman jugak after bersalin..
secret white ni juga mempunyai kandungan kolagen yg tinggi kt dalam tu,and dicampur dengan pati buah anggur, apple, berry, argan ,mutiara, ginseng dan vitamin C..
and dianya lebih kepada berfungsi untuk merawat masalah kulit seperti parut, jerawat, kulit kusam, kulit x sekata, and etc..jugak baik utk kuku, mata, kaki and rambut..cubalah sendiri..
so far nurul amalkan sekaligus dgn pure kolagen..kadang2 kalu terlupa consume salah satu je.//
u all nk amalkan salah satu pon on, nk amalkan sekaligus pon lagi ok..




even garis2 halus masih kelihatan terutamanya bahagian mata..tp setelah lama consume both secret white and kolagen..jerawat memang langsung x naik kt muke..parut pon tidak kelihatan lagi..and kulit memang makin shining and sekata..memang terasa sgt2 kulit lembut n lembab..and nampak lebih gebu n smooth..
sejak dh tua tua ni hehe..kalu nurul abaikan pengambilan kolagen n secret white..mmg kulit rase x bermaya, pucat n kering..(sebab kulit x cukup zat n vitamin kn..)


p/s: pregnant, menyusu, lelaki..adalah selamat utk consume:)
p/s: juga adala hselamat utk consume dgn suppliment lain seperti vitamin, jamu2, or ubat ubatan kerana secret white and pure koalgen tidak mengandungi apa2 kimia didalamnya..hanya sumber semulajadi yg tidak contradict dgn benda lain..ianya hanya sejenis suppliment berbentuk minuman and tidak menggangu fungsi ubat-ubatan yg lain..


cara makan kolagen: selang sehari saja satu sachet..campur dgn air dlm 100ml..lagi pekat lagi bagus(minum masa malam b4 tido atau campurkan dlm secret white je klu diamik sekaligus)


secret white: 2x sehari pagi n malam time perut kosong ..bancuh dgn 120ml air ya
sambutan terhadap suppliment ni sgt menggalakkan...
utk baca testimoni customer2 nurul nk dh consume..go to this link (make sure u all login to fb first)

Testimoni for pure kolagen and secret white

and kalu u all nk order..
bolah go to this link and pm me there : fb nurul badiah
or  wassap /sms kt 01125534437

price for secret white: rm80
price for mutiara pure kolagen rm 69..

cubalah...insaa Allah..berkesan ..

thanks for reading this ya

6 comments:

NinaAz said...

Canti kulit nurul. Dah sedia putih

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam. hi puan nurul.apa khabar? lama tak seng-kodeng sini.hehe..memng kolagen satu alternative terbaik lagi2 nk meningkat usia nie. =)

Anonymous said...

be extra careful when you are consuming too many "good" things.
the significant of the radiance are only the short term effects. but do you know what will happen for the next 10-20yrs?

honestly,your body only absorbed 20-30% of the "goods". but, what happened to the remaining 70-80%? nah, your KIDNEYS will do all the filtration process and swabbing down all the unnecessary "goods".if consuming continuously for many years,at the end of the day...i think you know what is the most diseases peoples tried to avoid..kidney failure.

just sharing some information.take care.;)

Anonymous said...

Salam.
Adik mahu.. hrga bpe ye???

Cikgu Norazimah said...

ada dengar gak tentang produk ni, tp CN prefer supplemen, cantik luar dalam ! hehe

Nur Aliyah Syofia said...

salam dear. nak tny camane nk buat template blog yang gojes ni? btw done follow u, follow me back?? http://aliyahsyofia.blogspot.com/