22 April 2014

Warning: This Post May Harm Your Purse!

Assalamualaikum..



Hai .kemain lagi title hahaha..yup!!memang this post may harm your purse!!nape I cakap mcm tu???sebab kalu korang nak tau..ade satu portal online shopping yg sgt2 best..murah..banyak pilihan dan semua items2 dia cantik!boleh menangis tengok ok!!!!

Ok go. 
today i nk share pengalaman i shopping dengan nile.com.my..sumpah best giler sebab kalu korang nak tau..dekat nile.com.my ni sume benda ade..dari clothing utk pompuan and lelaki..clothing utk baby pon ade..and yg paling best..barangan elektrik mcm oven..kipas..powerbank..and peralatan sukan pon ade..giler x best???kirenye nile.com.my ni mcm one stop shopping center..tak perlu susah2 nk keluar beli sume tu..just dihujung jari je...

aritu aku shopping byk giler2 kt sini..utk hubby pon i ade gak grab..price jgn ckplah..murah giler..memang betul2 saved my budget la..dah lah cantik ya ampun..sesuai sgtlah dengan slogan nile.com.my ni "guaranteed lowest prices"!!!memang tak syak lagi!!!!

haaa nampak x sekali i shopping camne???
huwaaa nasib baik murah2 je kalu x menangess i!!


eh jap..pastu nak cakap..sapa2 yg duduk disekitar Lembah Klang bleh guna COD je..kat nile.com.my ni ade servis CASH ON DELIVERY..24 jam plak!!hengat pizza je ade cod delivery muahahaha..

antara conslusion yg i boleh buat dekat nile.com.my ni
1. harge memang terendah dipasaran
2. save budget giler2
3. barang berkualiti and comel2 ..cute2 sume
4. banyak choices dan satu online shopping yg lengkap utk seisi keluarga
5. very trusted online shop!!!!!!!

ni i nak share beberapa items yg i beli dekat nile.com.my..i mix and match supaya i boleh sesuaikan dengan suasana dan perkara..so korang bleh lah jadikan panduan manalah tau ade idea nk mix and match mcm mana kn..

Dinner/Function

ni part i paling suke pergi function ke..having candle light dinner ke..
so i choose this outfit

lovely kan???since im pregnant..so i choose dress yg boleh pakai time preggy and lepas preggy nanti..kirenye x membazir lah..evergreen sepanjang zaman gitewww..

Floral Chiffon Dress Bohemian Dress (white)  RM21.20  click here
Reflexed Thin gold buckle wave small suits (cream) RM 22.40 click here
Trendy Woman Elegant Heels (black) RM28.90 click here


tadaaa after i mix and match !!!omg i love this to the max!!
awesome!!!yess not only i can save budget..but bleh bergaya dengan jaya sekali..simple but nice kn??pastu that cardigan tu i bleh match ngn baju lain plak untuk pakai as casual..kirenye pandai2 lah korang pilih yg sesuai utk dipakai pada semua acara and situation giteww..

CASUAL

Haaaa kalu korang jenis sempoi and simple mcm i ni..memang best sgt shopping kat nile.com.my ni..sebab banyak dress..tops..shoes yg sesuai utk aktiviti2 casual ni..memang sempoi habiss pluss cantik...

pandai tak?? pandai tak i match???dahlah dari atas sampai bawah kalu count x sampai seratus hengget..siyes berbaloi..i memang suka kaler2 terang mcm ni lebih2 lagi nampak so casual....sopan and trendy je..
haa handbeg tu pon murah giler..cute sgt ade gmbar teddy beer..bleh isi segala macam mak nenek dlm tu..maklumkan as a mother ni..lampin..botol susu, pampers sume boleh sumbat segala..

palazo tu memang best,,selesa giler memakainya..baju pon best..dahlah comel corak floral dia..kasut pon comel..pendek kata sume comel lah..mybe termasuk me muahaha..
ok now ready untuk kuar berjalan jalan ngn balqis...hoorayy!!


Retro Summer T Design Woman Shoes (purple) RM 26.90 Click here
Flower design long sleeve blouse RM 31.30 Click here
Lycra Palazzo (red) RM 28.30 click here
cute bear design women handbag RM 21.50 click here

tips: if u are wearing plain pallazo..better u mix and macth kan dengan kemeja yang bercorak..look very nice combination tau!

HANG OUT/CASUAL/WEEKEND ACTIVITY (JUST NAME IT)

baju kat nile.com.my ni memang bayak sgt baju yg santai2..simple and cute..easy to wear and comfortable..so kalu nak kuar hangout ngn family or kawan2..memang wajib beli kat sini i tell u hehehe..

actually i ni suka mix and match..kadang2 kasut yang sama je tapi i sesuaikan dengan dress yg lain agar kena dengan tempat and occasion..



bawak my daughter pergi jalan2..hangout petang2 memang best dress up macam ni..selesa and cantik je..i just wearing the same palazo and shoes..but i match ngn dress lain..so i rase sesuai sgt utk keluar hang out ngn family..


Round Neck Long Sleeve Zip Dress RM 44.90 (SOLD OUT ALREADY HEHEHE..)
FOR MORE DRESS CLICK HERE

tips: kalu u suka red colour.. i suggest u macth dengan something yg bewarna putih..very nice combination..

OFFICE/FORMAL

kat nile.com.my jugak banyak clothing yg sesuai utk acara formal or nak pergi office..
as long as u pandai match kan.not only utk women..utk men pon ade formal dress kat sini..

i ade beli satu dress..actually itu dress yg casual..kalu pakai as casual..matchkan dengan something yang casual jugak..since dress yg i beli ni warne putih..so i macth with the black skirt and black shoes..terus sesuai utk buat pergi opis..

ni during i ade court cases..sesuai sangat black and white ni..i suke giler this dress tau!!

Star Design Long Sleeve Woman Shirt RM 25.50 
(ALREADY SOLD OUT YA IN THEIR WEB HEHEHE)
find something similar??click here

murah kan?????Memang rambang mata..now diorang dah update new design..soo apa lagi cepat2 visit web nile.com.my and shoppinglah sepuasnya..konfum jimat dan berbaloi..

oh dont forget..kat sini jual jugak clothing untuk lelaki tau..for my beloved husband..
i grab this for him..

dia tak sempat pakai lagi..nak surprisekan kononlah..
tak salah kan beli yang murah sekali sekala asalkan ianya smart and berkualiti..

i pilih ni untuk match kan dengan kasut tu...sesuai utk casual activity...




Plaid Long Sleeve Shirt RM 34.90 click here
summer stylist men casual shoes/sneakers RM42.00 click here

haa best kan???kan i dh cakap..memang best giler portal online shopping ni..dah lah murah..banyak giler product yg ade..i paling suke online shop yang ade banyak choices mcm ni..best sesangat!!

antara product2 lain yang diorang jual gak adalah :

BOOKS click here
SKINCARE/BEAUTY click here
SPORT EQUIPMENT click here
ELECTRONICs  click here

best kan???nanti dapat gaji nak order lagi...btw dress and blouse yang i order ni bukan saja time preggy boleh pakai tau..tapi after bersalin pon bleh pakai sebab i pilih yang serbaguna hahaha..so kepada mommies yang nak cari baju yg lelawa yang sesuai utk pregnant women..sesuai sangat shopping kat sini..asalkan pandai memilih dress or bloues yg sesuai..

kalu korang nk contact diorang please refer info kat bawah ye..

Website: nile.com.my
Hotlink : 1700-818-400 (panggilan dicas pada kadar biasa)
Email : enquiry@nile.com.my

TQ FOR READING THIS.

15 comments:

:: idzwa :: said...

super cantik!!!

Qaseh Ana said...

Yeahhh..tq sis..brtmbah2 collection tmpat shopping..hehe..:)

AyuArjuna BiGoshh said...

wah harus terjah ni

Azwan@Mr Money said...

hahaa.... betul2x harm. Buka je terus beli. :)

Anis Adila said...

kak..

dah lama tak datang jenguk sini.
lainnya muka akak..:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nurul, lawa gila. huwaaa nasib baik skrg prefer pakai dress dengan jubah je. hihii lawa awak ~~~

mama alya said...

Assalamualaikum nurul...memang cantik2 outfit tu...kena dengan u...kena shopping lah mcm ni....thanks dear!

mama alya said...

Assalamualaikum nurul...memang cantik2 outfit tu...mmg kena dgn gaya u...Thanx...kena shopping jgk ni..heheh

Bitt (double IS) said...

ye la cantik u :)

Bazlia Amoza said...

I pun suka shop shop kat nile.com ...berbaloi..sudi singgah http://ailzab.blogspot.com

Nur Qaseh Closets said...

Salam Sis Nurul,

Jemput singgah Nur Qaseh Closets FB untuk melihat pelbagai koleksi jubah, dress, skirt dll :)

http://www.facebook.com/NQclosets

Anonymous said...

You can use one or more of these per level so
if you only need to clear one more jelly and are completely frustrated with
a level that is an option. Mathews repeatedly claims maybe it's the combination of the two that are to blame.
If you've thus far steered clear of social games, Candy Crush is a good place to start.


Look at my page - Bubble Witch Saga 2 Hack Facebook

kaki novel@Cili padi_Mewmew said...

SO SWEET, U LOOK SO GORGEOUS simplee but nice like it.

Ayu azmir said...

Cantik semuanya...

Linda Ishak said...

dugaan di bulan ramadhan...