19 May 2010

lagi-lagi no name..tired dowh..

kawan mesti macam ni..bukan macam tukang komen yang hipokrit tu..kan ewa kan?

dear no name and kl chic yang leave comment kt shoutbox..
bak kate no name..OMG.. u chnge a lot nurul. hmm x sgka gadis kmpung btudung labuh pd wktu dhulu skrg dah on n off pkai tdung.sorry to say, jgn mrh, juz tkejut tgok coz stau sy u dulu jnis sopan gitu...u ad tulis 'i trying hard to b a gud muslim'.. u x rsa hpokrit ke dgn ap yg dtulis tu?

bak kte kl chiq yng jugak hiding without link:ala biasa la.. itula yg dnamakn culture shock. dr kampung dtg ke ngeri org. mmg mcm itu lah jd nya..ak pon knal gak die ni. prnh satu skola.. tkezutt bsr akuu.

no name ngn kl chiq ni..buat saya tersipu malu ajalah..u ckp saya change a lot..terima kasih..nape?dulu sy ni ugly ke?sy ni bodoh ke?pastu skrng u terkejut tgok sy dah boleh jadi org yang agak berjaya dari u?mesti u dulu kan yang selalu gelar sy, ejek2 saya anak cina mkn babi..oh tuhan..mintak itu bkn u..
u ni ckp mcm u ni kenal benar saya kn?eh..hello..klu dulu saya sopan..sekarang saya sopan jugak okay.rasanya xpernah buat perkara yang boleh menghilangkn title sopan saya..apalah no name..nak memalukan saya pon..buat la cara sivik sikit.

no name ni..sampai hati kan ckp saya hipokrit..dah besar2 saya tulis im trying..apakah??u ni mcm xkenal sy je..klu u kenal sy betul2..u tahu sy bgaimana..
culture shock?bagaimanakah?i dont party..i dont go club..lepaking and bersosial pon bukan..berdress sexy pon xpernah..nampak sy xbertudung tu culture shock kah?klu saya nk culture shock..xperlu sampai sy nk pergi negeri org..half of my family members non muslim..they are Christian n buddha..diaorng berparti..minum..kalu nk culture shok..kt rumah sendiri pon boleh..betul x no name?

setakat kenal saya secipuk cuma..xpyah la nk komen byak2 kot..akui..bertudung wajib..mak berusaha mengajar dan mendidik saya agar bertudung..mmg dari kecik saya disuruh bertudung..on dan off..sbb saya adalah anak yang degil.my bad..thats why..sampai sekarang saya berusaha agar saya boleh menjadi good muslim..kalau x..pasti saya x akan pernah bertudung..

if u ikhlas mahu menegur dan mendidik saya.dont make allegation yang boleh buat org fikir saya ni gadis xbaik..itu bermksud memalukan saya..kenapa nk letak kat shoutbox yang public boleh baca..ada unsur mahu memburukkan sy disitu..msg je lah saya kt fb or hp.i accept it with open heart..conclusionnya..saya merasakan anda adalah pihak yng mahu memburukkan sy..mahu menjatuhkn dan mengajingkan saya..bukankah??
lain kali tiggallah comment yang cerdik sikit boleh..wth!

daripada layan org mcm tu..baik u guys enjoy panorama my village yang indah..

tempat i bermain kecik2..best...

i love natural view..

padi xde..baru je habis dituai..tp lyan je lah..kl chiq tu ckp die kwn sekolah sy..mesti kenal kn kt sini..kan2..
maha suci Allah yang mencipta alam

24 comments:

Anonymous said...

err. mahu tegur orang bertudung atau tak bukan begitu. i guessed. kalau anda (org yg mngr) lebih baik, mengapa anda tak tegur dia dgn cara berhikmah? mahu berdakwah ada caranya :)

keep on trying to b a gud muslim ;)

Shahrul Shaharuddin said...

nice photoshot.. =)

yours
SH

dysfunktion-tech said...

nurul baju u beli kat mane? cantik la

ieyka02 said...

cntek view tue nurul..peduli jew la anon2 tue nurul...yg pnting kite xkaco org n same2 try 2 b a gud muslimah kn..:)

fatihah mamatk said...

suka sgt dgn gmbr akak yg kat bwh sekali tu...very nice....

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

Anonymous-thanks ngn komen membina..saya alu2 kn sesiapa menegur sy..sy xperfect..tp try tuk menjadi yang baik..kn?
betul..berhemah adalah yang pling baik..dulu mak saya nk mendidik abah supaya solat..xminum..tinggalkan habit agama asal dia pon..mak buat dengan cara berhemah..mmg xsempurna..tp sekuraangya..niat utk berubah ada..kan..
sy mmg xsempurna..mengaku..tp si pengkomen sy kire..berniat mahu memalukan sy..andaian sy..die adalah rg yng membenci sy..
huhu

sharul-really?i just snap guna my hp sony k700..nice sbbi thot..de view tu mmg cantik giler..trust me..

dysfunktion-bju tu?if im not mistaken coming from beijing..dalam 15ringgit je if xsalah..kenapa?mahu?

ieya-yup..mmg cantik view tu ieka..meh dtg kg mak nurul..jom bergmbar sama2..btw..thanks for ur support ieka..

fatihah-thanks fatihah..akak pon suke..sbb pemandangan die mmg nice kn..

bella dela rosa said...

cantek gamba 2nd..hee.
sabar ea nurul dear,bukan semua sempurna and bukan semua suke ape yang kite ade.

chybee said...

wah cantik la gamba nurul..chybee suke! thumbs up for u! :)

crywolf said...

^^...
cool la..xperlu mengelabah pun..
chill.. we know what the best for us ryt...

ney said...

sabar ea kak nurul~

semua orang tak perfect,but i believe semua org dah mencuba tok jadi yang terbaik right~

bdw,akak memg caanteq,ley jadi model taw!~suke2~

Eizny Ejan said...

akak...wat derk je...ngan org no name n sowg agy 2..huhu
kalo nk tgor...tgor care yg baek la *cam akak ckp*
x perlu nk ckp public2...
btw...nice photo!!!!

Hasrol Nizam said...

Kepada org2 tu, jgn la baling batu lepas tu sembunyi tangan. Nak tegur secara ikhlas, jgn la jadi anon @ tak tinggal kan link.

btw, nice pic u hv there..dah lama tak balik kg ni..hehe

AiDa AzRyN said...

Ade je orang dengki kan.. hmmm.... well,nice ur picture.. i ske.. ;)

ApekxHensem™ said...

adehhh...mcm model...apek nk wat awek laaa....

AM SYA said...

sila abaikan si penjeles itu!!

new wedges ke darlink?? ;)

crywolf said...

^^..
si annon..., juz ryt after my comment..
haha \(^o^)/...menarik2

milimilo said...

cantik gila photoshoot bersame kehijauan..serius lawa..err,psl komen tu,all u need to do is ignore them.org nk menegur dgn cre yg elok,bkn nye dgn care kt public cmtu en.

Aidi-Safuan said...

hahaha.. usah dilayan anonymous nih. diorang memang selalu cari kesalahan orang lain. nanti u layan karang, diorang counter balik. yang penting, u tahu diri u sendiri camne kan? huhu... abaikan jerla diorang tuh okay. :)

MarelFira said...

for me, kamu sbr yer gan bnd2 mcm ni..at least u know, what is good or bad for ur life..marel yakin kamu dpt tempuh ini sume dgn bek..insyaallah..

keep on smile,n i will pray for ur happiness ya,dear luvly nurul =)

Liya Laa said...

nurul,abaikan komen yang kurang membina ok.
teruskan kerja anda.
liya menyokong. huhu~

mazhad said...

ska bergmbr n ska tgkp gmbr...nice.huhu...da~

ej said...

huhu ignore that kind of people,u r who u r.keep it up darl!

IR-MONO said...

eh mcm knl je tmpt ni..KEBOR AIR KN???

nurse @n!$ said...

kesiannye kamu..again..dey ol jeles..
n ppl do change lor..