01 June 2010

what man want?

as i lepak2 kt kedai ni..tiba2 i terpandang satu couple ni..teens lagi la..diaorng mcm bergaduh la..then si bf tu terus blah mcm tu je after gf dia nanges..malu kt orng kot..so i pergi la tegur nape dik..die nanges and cakap..saya xtahu apa lg yang die nak kak..haih..ni leh jadi modal ni nk tulis blog..
so ni la kenapa i tulis entry ni..what man want??


i had a friend once joke with me that "men mostly want sex, woman want the right to be hypocritical, yet call men on their inconsistencies."..erk?

i pon selalu wondering what men want actually from a women?let say la..ni pon pernah terjadi kt i and sure pernah terjadi kt sapa2..fonomena biasa ni..

bila kite pakai cantik-cantik..lawa-lawa.dia cakap.
.ala..xpayahlah pakai cantik-cantik sgt..pakai besa-besa dah lah..nanti jadi perhatian org lak..xsuka..
pastu time kite pakai besa2 mcm yang dia nak..then bila ada sorang girl yang pkai cantik2 n hot2..dia pulak pandang tak berkelip..sakit hati kan?

pastu kalau kita manja2..dia akan ckp..
jgn la manja2..rimas tau..
bila kita xmanja..dia ckp lak..
awk ni kasar la...cuba lah manja sikit..lagi sakit hati kn??

then..if nak usha girl..let say dia nampak kita ..then dia tegur..kalau kita layan..lepas je dari pandangan kita..terus die bergelak sakan ngn kekawan dia ckp pompuan tu jnis mudah je bro..skali usha dah layan..pompuan zaman sekarang camtu la..
if kita xlayan..
dia ckp lak..perasan cantik..mcm la bagus sgt..xheran la setakat muke camtu..
kan?betul kan??

so..apa yang lelaki nak sebenarnya??wondering...


saya ketika entri ini ditulis..muke wondering ni..hehehe

p/s: what women want??ask me..hehehe

9 comments:

Atiqah Alluru said...

yup3..bt0l..sumtimes we give all our heart to them but it seems still hard 4 us t0 understnd what act they want..lelaki zmn skrg~~~
ish2..unpredictable right?
huhh*sigh

Encik Tikus said...

lelaki macam tuh melecehkan tapi yang saya tahu saya bukan macam tuh, hehe :P

AiDa AzRyN said...

a'ah btol tu nurul.. hmmm...

crywolf said...

^^ haha..
kan yg leceh tu sweet..

btw..cam best jer lelaki unpredictable...

Awek Tocang said...

100% agree!
susah nak paham lelaki.
buang karan je.
bek buat hal sendiri!

:)
i love my girlfriends!

Aidi-Safuan said...

dah betul la tuh. men want sex. 1 nafsu yang khas tersebut hanyalah sex. tak percaya? lelaki terfikirkan tentang seks lebih 20 kali sehari.( ini fakta).

Adila Ady said...

tak tahu apa laki nak..tpi kalau saya nak laki y sarkastik giteww..lelaki berhati kering yang kalau kutuk pape pon,xberbekas dihati..keh keh

Fane Davis said...

lelaki neh buat sakit hati jak lebih...sekejap nak itu...sekejap nak ini...suru mereka p kapel dengan angel lah...

kid said...

Aha..
dalam hal ni i think dua2 pihak problem..

laki : ade beberape sebab kt sini. 1st maybe dia sndiri x tahu pe dia
nak. 2nd, tgh ada masalah pun mungkin jugak. jd x sesuaila kot nak bergurau-gurau,manja2 time macam ni. tgk jugak la pd laki tu.
3rd, dah takde perasaan kat gf dia.
4th, mungkin nak test gf dia. nk tgk kalu dia buat perangai pe reaksi gf dia.
5th, bab tegor-tegor tu, laki mcm ni tak leh pakai.So buat donno saja :)

girl : 1st,tak kene time la kot..contohnya pakai cantik-cantik tapi korang n bf pegi kedai depan rumah je. 2nd, erm bila laki pandang girl pakai lawa-lawa, i think this is normal reaction. sapa tak suka something yang cantik kan. tp depends jugak ar pd penerimaan girl tu dlm hal ni.
3rd, bab tego-tego tu, kalu girl dah tahu laki tu mcm tu, buat donno je :)