03 January 2011

bila berbicara tentang C.I.N.T.A.

pernahkah korang rasa sakitnya perasaan korang bila cinta yang dibina xkesampaian??
sometimes..after several years..someone yang kita sayang leaving us, bila fikir balik masa yang dibazirkan bertahun2..perggh memang sakit dan seksa kn..

time tu kita rase die totally jerk..apa yang kita nampak all the bad things about her/him..time tu lah kita makan xlalu..tido konfum2 xlena..pastu crying sambil mkn ecekerim..memang masa awal2 tu kalau orang masukkan kita kt hospital bahagia..konfum kalu ade exam tahap kesewelan kite dapat nombor satu kn..

tapi korang fikir x..kadang2 ade hikmahnya..xpelah kalau die nak tinggalkan kita..harini kita nangis la sepuasnye..esok kite bergembira sambil shopping2 lak insyallah kn..If hes stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!

kerana manusia memang tidak sempurna..maka maafkan lah dia..itu yang terbaik..

dan..sakit jugak bila kita mengharapkan orang yang kita sayang hidup bersama kita..bermacam usaha kita lakukan..tapi kadang2 takdir ALLAH kita tak terlawan..bila die xditakdirkan untuk kita..memang separuh sasau, apa pon nasihat kadang2 langsung xberbekas pada hati kn?sbb bagi kita..hanya kita yang tahu perasaan kita..but..Don’t let someone become your everything, because when they’re gone you have nothing!”

to be frank..cinta kadang2 tidak selalu menyebelahi saya..die membunuh hati saya selumat-lumatnya..
tapi bila saya fikir..Allah tidak akan pernah menzalimi saya..malah DIA sentiasa ada untuk saya..bila saya fikir camtu..saya insaf..

kawan2..dugaan itu melatih kita untuk menjadi kuat.Sometimes we must get hurt in order to grow..we must fail in order to know..

apapon yang kita lakukan..just remember your pride..dont exchange it for nothing..

Forget about the sad things..jom tenangkan hati korang ngn layan gambar2 nurul bercanda ditepian pantai sambil menikmati indahnya panaroma ciptaan Tuhan chewah..cantik x negeri saya??cantik kn??

DSC_0863
masihkah kau ingat..kita berlari lari..dikaki langit..mencari pelangi..(layan lagu skali hehe!)

DSC_0848
tepi pantai yang cun tempat tuk tenangkan fikiran yang kacau ok..not tempat tuk bunuh diri ingat tu!

DSC_0871
erti sebuah keriangan..

DSC_0878
mereka sgt cool and sporting..

DSC_0896
i love beach more than i love my bf siyesly i dont lie...:P

DSC_0889
speechless..alam ciptaan Allah sangat indah dan cantik..

DSC_0891
actually ni bukan photoshoot session..tapi pose gedik like a model wajid ade hehe..

DSC_0908
kesimpulannya..
pandanglah sesuatu itu dengan hati dan akal kerana setiap sesuatu kejadian Allah itu bersebab.
hehehe..amacam, ade rase termotivasi tak??

p/s: jiwa kacau...

104 comments:

saya_smart said...

sygggggg i reali love u bby!!i wil neva regret 4 loving u sygg..u r sooo beautiful my princess..i syggg u sgttt..mishhh u dear,,mmmuahxxx

Anisa Hang Tuah said...

nurul.tersentuh nis baca entri ni..
semoga nurul akan dapat cinta yg tulus (:

dugaan cinta sgt menguatkan kita.

oh..nis suka semua gambar2 nurul dlm entri ni..

okei2..setiap kali entri nurul,nis mmg suke semua gambar nurul
sgt menarik
(:

kamu cantik,nurul..

Ryna Tri Asmara said...

i like your caption,

"tepi pantai yang cun tempat tuk tenangkan fikiran yang kacau ok..not tempat tuk bunuh diri ingat tu!"

hahaha~ idk why orang selalu bunuh diri di tempat yang cun² kan ?

EmanCloud said...

suke
If hes stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!

like!

Edura Hanum said...

thnx.
mmg kena lebih bersemangat bila semuanya dah "dilepaskan"
memula mmg down.take time juga nak kembali semula.tpi percayalah selepas tue kita akan sedar...ada hikmah segala apa yang telah tersurat pada kita.terima ia dengan redha.

MiYOKO TACHIBANA said...

apa yg berlaku tentu ada hikmahnye...

penah sedih satu ketika dahulu ketika ditgglkan tunang...tp, skang sudah bahgia ngan teman baru...

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnye dan hanya Allah yg berhak menentukan segala2nye...

be strong ye.. :)

Zuliana Harun said...

sis. you sangat cantik. :))

Lil'jueluvya said...

sangat bermotivasi kak..!! thumbs up!!

♥cik cahya♥ said...

betul kata awk. sy pun skrg cuba tuk gmbirakan hati ni. ingt tahun baru buat kita happy. tp tngkapan sy salah.first day tahun baru da kena tggal dgn someone. mata ni da bgkak. smuaye tak lalu nak buat.insyaallah mggu depan sy hanya boleh sibukkan diri. hope boleh lupakan semua tu;D

joegrimjow said...

macam biasa
xbaca tapi tengok gambar

lalala

aNaYaNa said...

be strong dear..putus chenta bukan putus nyawa rite??..bagos hepi2 becanda di tepi pantae..heheee..

Cheq Tun said...

manusia yang pembawa cinta tu yang bermasalah. cinta ni duduk diam2 je. orang yang mengaplikasikan cinta tu yang kadang bermasalah.

nurul...betul la orang cakap belajar cinta diri sendiri dulu sblum cinta orang lain. Kalau kita dah cinta diri kita kita takkan buat benda2 bodoh lagi.

cinta la manusia yang berbaloi untuk kita.

ah! pening la hal cinta ni. makan lagi bagus!

IFA Athirah said...

xpe.jgn sedih sbb slalunye kite x brsama dgn org tu sbb x serasi/x ngam utk brsama.seriously.it's true.jgn riso nnti jumpe the right one :)

zeila said...

u r right sis...
mana tau ada y lebey baik tuk kite kan...

Dayana Nasir said...

when you love someone, dont give him 100% ;)
baru tak kecewa gila bila ditinggalkan or cinta tak kesampaian.

eiffel said...

hohooho..nk tukar profisyen ker cik nuyul?

jadik pakar motibasik lak..

hurm...kekadang kite senang nk nasihatkn org, melihat kesilapan org len..tpi kte sgt susah nk tgk kesilpn sndiri..atau memotavisikn diri..sehinggakn kte terpaksa menipu diri sndiri..

pelik kn?

hey nuyul, cool oke...PERPISAHAN itu PASTI seperti MATI..

tak kira, berpisah dgn apa pown, dgn siapa pown...ianya tersangat PASTI...jd, mgkin kita jga harus bersedia spti kita bersedia utk mati...

penin?camtaek kan!

nelly said...

nice pict n nice entry

*lalaluna bella* said...

setuju..sesungguhnya maaf itu dendam terindah..

maafkan sesiapa yang membuat kita terluka kerna di saat mereka terluka..pasti pengajaran yang mereka berikan pada kita akan menjadi igauan kpd mereka..

jangan terus tunduk pada rumitnya masalah..tp tunduklah pada jahilnya menyelesaikan masalah..

selagi saya maih bernafas..takkan saya biarkan kamu keseorangan..& andai saya telah tiada di saat kamu memerlukan..ingatlah Dia sentiasa ada menjadi pemangkin kekuatan..heart u more than u noe buddy!!!!

Nisa A. said...

credit to u untuk entry ni sis. i totally tersentuh :)
ehhee~

syamimi fatin said...

oh... i love beach... :) kakak ni cntik laa
bru smlm sy buat entri psl putus cinta

FarhanaFabulous said...

mmg sakit la sis bile break up ni..nk lupe kan tu mkn mase lame kot..

platipus said...

gaya nurul macam putus cinta je..cehh

echah mashuri said...

sis..mana pic pakwee..nak gak tgk..hhee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heheh. Allah mmg ada untuk umatNya. kita je kdg2 xingat Die :(

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

cinta tu, kdg2 menyakitkan..tht y mungkin naz amat sukar buka hati after several years. Takpe, jodoh kita akan ada okey syg, cuma masa tu belum smpai. jgn mudah mengalah, kecewa dlm bercinta..jdkan kita lebih matang syg ♥

CM said...

ramainyer anak2..huuhu

ishiko said...

yeah!!!! i luv u la sis ~

ghah said...

yaa , ciptaan allah mmg indah .. mmg cntik gmbr-gmbr tu suma .. =)

efa said...

tak pnah bercinta taktau seh ^_^ btw nice all photo like it :)

Abu Luqman said...

ada apa pada cintaaaa...huhu

alexa yussida said...

kenapa ni?nak share sumtin tak..i can lend u my ears syang..papepon..jgn serabut serabut ya..sayang nurul sgt2:)

Ibu Wawa said...

WALLA DIK!!!!! akak sayang sgt2 kat adik.. rasa nak sgt jumpa adik... :D.

P/s: akak doakan semoga anak2 gugurl akak sekuat, setabah, secerdik dan sepandai kita berdua... heheheh :D

Indah Mulya said...

perghhh..ayat mantooopp sis!
hehe..tp cm frust pn ade jugak..
mmg ssh nk ckp psl cnte nii..huhu

GematriA™ said...

c.i.n.t.a

cinta yang dicari, biasanya akan tinggal pergi.
cinta sejati tk perlu dicari.

namun, cinta ALLAH kekal abadi.

;-)

btw, best entry cinta ni!

wakmizie said...

pic dgn kanak-kanak rebina tu x nmpk mcm ade org dewasa.. huhu..

O'gosh said...

pandai posing la...wewittt

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

pantai best ! :D

~Dilazul~ said...

sis tgh sedih ke ni??alaa..kesian nye.. :(

Sy nak blk kolej da.klu free nt sy singgah blog sis ye.Tc! :) jgn sedey2!

Bob Merley said...

Cinta tak pernah suka kat saya. tu pasal saye tak bercnta kot :)

SweetyMui2 said...

gambar time sunset tu cantikkkk :D

BLADE EDGE said...

salam nurul...

betul la tu..dulu saya pun dah rasa pnglmn cinta gitu..masa bcinta tu, rasa mcm dia tu segalanya laa..tp tiba2 dia mintak putus tanpa bgtau apa sbbnya..pastu? nothing..rasa kosong n sunyi pulak..nasib baik ada kwn2 yg sporting..at least blh jugak hilangkan keboringan ni..

mmg la berat rasanya bila lpskan dia pergi tp kene ingat, kita xtahu apa yg Allah sediakan utk kita later in the future..segala pnglmn hari ni Allah bg pd kita as persediaan sbb Dia nk bg pd kita yg lebih baik...so ambik jadikan la segala yg berlaku hari ni sbg pngjaran..

sab said...

haih. sis ni. cara ckp mcm putus cinta jep. huhu.
pape pun. sab sokong dgn pe yg sis ckp..sebab sab pernah alami...huhu. tido malam. mmg basah jek bantal sebab frust menonggeng. :'(

nerves said...

pernahkah awk rasa sakitnya perasaan bila cinta yang diharapkan tak pernah berbalas...
langsung!..selama hidup kat muke bumi ni??

mmg sakit..

...

nurul cHempaka said...

wah!!ada la rasa termotivasi!haha!

My MiRa said...

cayang...nape ni??nurul tengah sedih ye....da lame kite tak sembang..hurm...nurul jangan luakan mira ye.......sory mira busy ciket 2 3 hari ni jarang dapat singgah sini and tak tau pown kalau kawan mira ni tengah sedih....tadi bukak fb nurul....nurul macam sedih...dear ...dont be sad ok.. i love you ma fren

ieyka02 said...

nurul!like stetmen kamu nie..hehe..:)
"If hes stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!"
nurul cantek p0se..hehe..xjemu jenguk belog kmu nie..hehe~

penyisir rambut said...

so suweetttt..
hik...
tak saba nak g tganu...
sy bkal org tganu...
hee..

meaw said...

sis,meaw lagi suka pantai...memang rasa macam nak duduk kat tepi pantai je ouh ......... sis miss u :D

sis rasa meaw bley menang tak?jom komen entri ni.....
http://letopkeypad.blogspot.com/2011/01/contest-fesyen-untuk-semua.html

JIJI YU said...

maen lumbe lari tepi pantai

kembatolo™ said...

boleh tahan. hekhek

Rara Farah said...

pntai mne nie sis....lame xmenjenguk sini...terasa rinduuuuuuu skali....

ekceli bace entry nie smbil tersngih+menghayati entry cinta...baru thu ecekerim tu eskrem..keh3....

Kasih nur azie said...

kak....buat solat istikharah utk dptkan yg terbaik... :)
saye suke pose last. bibir angelina jolie.

liyanaziz said...

kak, cantik gilo pantai tu! katne?

zEri sAfEerA said...

waaahhh,,, sy suke yg ni "dun let sum1 bcome ur evrything, bcoz when they r gone u have nothing"...

LustfulLuv said...

You really love the nature, don't you.. ^_~

misyamissyou said...

aww..cantiknye gambar..stuju dgn sis! mmg termotivasi bila bace ni :D

PiNky@hEarT said...

bestnye!! laut mmg cantik kalau xkena tsunami... huhuhuu.. btw, u look stunning as always! *_*

Aretikz said...

Pergh ~ motibesi tu.. tapi napa jiwa kacau? hehe..

Selagi kita cinta kepadaNya.. pasti dia akan beri yang terbaik buat kita.. jangan lihat apa yang berlalu pergi.. kerana Dia pasti menggantikan atau memberi sesuatu yang lebih baik lagi.. yang penting.. kita bersyukur kepadaNya.. ^^

y u y u Z u l a i k h a said...

subhanAllahh.. lawa nye cik nurul dengan pantai tu :)

heheh

thanks comment yuyu.. teruja gile! dah la minat cik nurul.. tetibe komen pulak.. cam nak lompat tetinggi!

ekyn ashikin said...

i love terengganu ok.. i penah duduk kat jalan pusara kuala terengganu for a month.. terengganu besh ok.. best giler.. suker kopok lekor dekat adik beradik tuh.. kat batu rakit pun sedap.. miss terngganu..

Syafiq Rosli said...

foto awak cantik2 la

ARJUNA.Inc said...

huhu..tol 2..kdang kita kcewa..bru la kta ingat kan tuhan...msa bahgia kita lpakan dia..haih..sy pn insaf gak ngan pe yg jadi..hurm..trsa gak la..dri ni teramat teruk..

ziema said...

ziema pun baru je faced dugaan ni.. sangat sangat sakit sampai pergi berubat.. huuuu :(
macam macam kita harapkan kat dia..
at the end dia boleh tinggalkan kita macam tu..
dont let yourself alone dear :)
nanti nangis sorang2..
try to enjoy with peeps around..
Allah knows everything.........
cheers!! kita kan cantik!!! :p

cik ciput said...

bestnya pegi pantai..dah lama x pegi..huhu...

**cintakan bunga, bunga akan layu
cintakan manusia, manusia akan mati
cintakan Allah, itu yang kekal abadi =)

Mr. Swift said...

Perghhhhh!

marble_muffin88 said...

sy pun pernah kecewa dalam cinta.makan masa berbulan jgk nk lupakan org kita syg ni.yela,dah lama biasakan hidup kita dgn kehadiran si dia..bila dia hilang,kite pon jd x tentu arah.tp cara sy sng,sy maki dia dalam hati,buat dr sy jd benci dgn lelaki tu alhamdulillah ia sgt mmbantu sy cpt melupakannya.dah lupa kita pn jd x berdendam.satu perkara yg biasa berlaku,after break up kami dh x berkawan.mksud sy berkawan rapat.stkt jumpa tegur tu ada la.tp dh xde la nk msg2 bertanya khabar ni because ex boyfriend ni become stranger bila dh xde apa2.rs awkward plak bile sj2 msg nk bertanya khabar.xpe la.takmau dia pk kite ni blom lupekan die plak.hee.life must goes on right.skrg dh jumpa insan yg sudi mnyayangi sy sepenuh hati.alhamdulillah

hiro said...

cinta sempurna bila kita tak berharap apa2 pembalasan daripada dia.

Lily Al-Jamilullail said...

sis yg cantek!! :)

hasrul hassan said...

Salam .. awesome photos.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Fatima said...

beautiful pictures!

student said...

pantai mana ni ye? cantik dan kelihatan bersih.

Wahidah said...

jiwa kacau pun dpt bergmbr ngan canteknya kan..

kalo rs tk leh nak go on..leave it nurul..

pk pesal future n kerjaya..fokus kt kerjaya,then bz kan diri mungkin bole ubati luka tu sket..

chills k..:)

rafiq said...

hehehe :)

CIK TOM said...

cantiknya...kat mana ni sayang??pantai batu buruk ke??huhu..

p/s:nurul yg psl gathering blogger trg tue..tok esah ada ura2 nak buat lagi bulan 2 tahun ni..kalau nurul free jomlah join sekali..konpem lg best ada blogger hebat+cun :)

Maizatul Akma said...

cantiknya ambience :) kak nurul pun nice poseeee. kat terengganu eh kak nurul? sukeeeeewwwww!

♥e'in♥ said...

sy setuju.. tp bunyi cm kene kat awk je..

Faaein Himura said...

i love beach too... =]

cinta? buat hati sakit juga walaupun tak mengenal lagi apa itu erti cinta..

honey amour said...

sangat termotivate dear..btw..i suka la tgk pic² u ni...so beautiful...keep it up...

CahayaCintaIlahi said...

hehe sis ni mang bermOtivasi laa.. dan memberi kan mOtivasi tu kepada kte jgk yeah... suke tgOk gmbr2 sis... n gaya2 sis..cOmel tak mcam 24 pun.. weeeeeeeee... ;)

NOOR FATIN said...

cantiknya nurul! hehe pantai kat mana tu?? bestt!!

ruby zaizi said...

nice pic !! :)

maria_m0hamadiah said...

thanks ye untuk nasihat tu. memang sakit ditinggalkan. tapi hikmahnye lebih besar..=)

Oasis said...

berlari-lari bebas di tepian pantai...itu lagi seronok kan.

Myra Arshad (: said...

suka ayat ni ''If hes stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!'' :)

kita tak bole nak salahkan dia, maybe ada hikmah. kan ? tengs for ur spirit sis. now dah rasa btter :)

Anonymous said...

babe..u ar really irresistible.

kemal said...

some takes time. some takes a lifetime.

Nurulbadiah Lai said...

kawan2..
thaks 4 de comment n support..
ya admit that..nurul mmg dalam sedih now..ade lah bit prob sikit..baca komen korang buat nurul rasa tenteram sikit..

apatah lagik ramai yg beri kate2 motivasi..really thanks..

kalau nurul kuat..korang pon harus kuat..and vise versa kn..:)

ARC™ said...

nurul, posing last tu ridiculous. serious :P

d_LA said...

wahhhhh gilerrr best ni lari2 tepi pantai..ske la tgk baju nurul sume santek2 taw..ekceli nurul pakai ape pom cantek laaaa..ngeeeeee~~~

raudhah said...

pantai mana tu sis?

cantik siottttt..

nak pegiiiii!!!!!!

Cik Akma said...

because love is unpredictable :)

Amna.Qadeeja said...

nurul,cantek giler pantai kat negeri kt an?heheh..pix nurul sume cun2 ske tngok ngee

serius,tacink bce entri nih..xsumer benda yg kt nk kt akn dpt..mungkin Tuhan nk temukan insan yg jauh lebih baek dr sebelum ni..

semoga Allah melindungi hatimu.. =)

Green Apel said...

nurul sangat cantik..ralit tengok...hehe=)

Zawifatul Aziah said...

salam nurul..im azie,ur new followers.hehe.suke tgk u, comel..em sy penah rs keadaan mcm tu,ditinggalkn mcm sampah bile kite dh sayang giler kt dia..tp ada hikmah disebalik semua tu,sbb kita akan jumpa lelaki yg lebih baik dari yg sebelumnya tu..jodoh pertemuan Allah dh tentukan :). chaiyok2 dont stop never giv up ye dear. kalo free visitla my blog yang xseberapa tu ye.
--> http://aziesuhaimi.blogspot.com/

YOUsoF said...

Hehe agak termotivasi jugakla..

gambar budak² tu memang super cool! ;)

Nurulbadiah Lai said...

thanks all..
ya bercinta memang indah..tp ingat,,jgn jadik hamba cinta ya kawan2..:)

soffea said...

nurul. love this entry. sgt touching. i do feel the same. kdg2 i rase takde luck in love. but whteva pon, have faith in Allah kan~

thanks nurul for all the words :) it's inspired me a lot~

Sophie Al-yahya said...

cinta tak semestinya berakhir dengan keindahan. =)

amier azrul said...

kt mane ni ek?
huhu

Hani said...

Bila bercerita tentang cinta pasti xlari dari berbicara tentang hatikan..
i pun masih dalam mood bersedih sekarang...
i sepatutnye kahwin raya cina nanti dgn dia..tp bln lepas ayah dia meninggal..mula2 mintak tangguh then suddenly mintak putus pulak..bcoz dia kata dia dah x sayang kat I..sedih betul..lg sebulan nak kahwin semua ni jadi..dgn kad semua dah edar..i mmg xboleh terima kenyataan dia tinggalkan I mcm tu je..tp harap ada hikmah di sebaliknye...=(

HonEyBuNNy said...

kerana cinta buat kita kuat n tabah kan...;-)

SURIA AMANDA said...

cantik2 gambar kat sini...sumpah kamu mmg cantik...

Kumbang Jingga said...

suka lah baju petak2 tu..ala ala vintage dan grunge..tergoda kumbang hehehe

wan ariffa said...

hye babe..huhu ni 1st tyme i comment blog u..true babe i agree ngan entry u ni n sgt ske part "If hes stupid enough to leave you, be smart enough to let him go!"...
btw terengganu mmg negeri yg sgt cantekk..n u as usual n always gorgeous dear..hehe n_n