11 January 2011

random things tentang saya hari ini.

DSC_0439

semalam saya menangis..hari ni saya happy giler..

dalam 3minggu ni saya busy sbb ade training course..bulan 2 insyallah saya start wat chambering..

arini saya dah tau result exam saya and syukur ade yg dapat A and ade satu yg dapat C hehe..saya bukan top student or saya bukan lecturer's fav..tp saya xkesah sbb saya percaya setiap org ade keupayaan dan kelemahan masing2.

saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan..

apapon perkataan anda terhadap saya..hidup saya tetap begini..xmerubah apa2 pon..tak menjadi lebih teruk..xmenjadi lebih baik.yang membuatkan hidup saya baik or buruk..itu adalah kerana saya sendiri dengan izin Allah.

saya sayang family saya dan kesayangan saya..saya sayang kawan2 saya..tapi kepada yang suka buat cerita..memburukkn saya,terima kasih.

saya tidak akan pernah percaya apabila sesorang datang kepada saya menceritakan tentang keburukan orang lain sehinggalah saya nampak didepan mata saya sendiri..cakap2 orang tidak pernah berbekas dihati saya kerana saya tidak bodoh untuk menilai mana yang betul dan mana yang tidak.

saya tidak kesah saya tidak dapat nak memenangi hati orang lain..saya tidak kesah ada yang tidak suka or benci saya..saya tidak kesah berapa banyak cerita tokok tambah tentang saya..saya hanya pegang satu perkara..saya sendiri yang tahu siapa saya..Allah tahu siapa saya..

saya tabah dan berfikiran positif..itu yang anda perlu tahu tentang saya..

bila saya sedih..sakit hati..saya mengamuk sorang2..5minit berikutnya saya sudah boleh ketawa dan berlagak seperti tiada apa2 yang terjadi..

saya suka menjadi diri saya sendiri..saya tidak suka menjadi orang lain hanya semata2 mahu menunjukkan saya bagus dan baik..ini adalah saya..anda berhak menilai tapi xsemua nilaian anda itu benar.

saya ada lelaki yang sgt baik dalam hidup saya..

saya sekarang gatal nak kawin..


DSC_0441

DSC_0445

DSC_0449 copy
I am somebody.
I am me. I like being me.
And I don’t need anybody to make me somebody...

thanks for reading this..

96 comments:

saya_smart said...

i love u soooo much dear!!!yeay i jd org 1st bace entry u arini!!u ponnn sgttt baik..im soo hepi wit u my love..i cintakn u sgt2..love u dear..mmmuahxxx

saya_smart said...

u comeyyy syg!!mmuahxx..sukee sgt!!

DarWieNa said...

Akak..teruskan kehidupan..berjalan ke depan..jgn pndg belakang lagi...hehe...Jgn hiraukn pe org kate...yg ptg kita bahagia dgn cara kita! okep..hehe...

nIEza AniEyZa.... said...

wah nk kwen da ke??hihi..

Encik Tikus said...

yeah nanti kawen jgn lupa jemput nurul.. =)

misyamissyou said...

sabar ye kak..mulut orang..pelik mulut org boleh jadi besar mcm mulut tempayan tp xleh tutup..
hee..cpt abis blaja cpt kawin kak! :P

Amirrah Zawani said...

hidup nurul badiah lai :)

Rani Rashid said...

Do they hurt you because they know you are strong enough to endure it?
emm, not letting them get to u, ok? :)

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. kakak comel dah nak kawin ^^ comel laa

Rani Rashid said...

Do they hurt you because they know you are strong enough to endure it?
Not letting them get to u, ok? :)

anassuhada said...

"saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan"

i likeee...!!!
betul tu sis. hehe. jgn sedih sedih lg ye sis comel. :)
kawen jemput anas okey! hihi

sab said...

best. sgt menarik untuk di baca. :)

Zuliana Harun said...

<3 sis nurul .:))

~eZmALiZa~ said...

i love ur words...

saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan..

yeahh!! betul dan tepat sekali kakak cantik! :)

The Sharkox said...

Yeah nurulbadiah lai make a comeback after seminggu..haha

CahayaCintaIlahi said...

yeay..sis nurul da updAte..suke2.. huhu .. jadik diri sndiri btul tu kte sokongg siisss huhu..;)

che'ila said...

true...we were not born to please anyone.so just stay in the way u r,coz its cool....he2!

btw,all the best chamberibg nanti.

Pena Marhaen said...

yang penting bahagia dengan apa yang kita lalui..manusia tak ada yang sempurna hingga boleh memuaskan hati semua pihak dan membuat orang senang pada kita adalah perkara paling susah.

annna said...

akak comel! hehe.

appleprimrose said...

it almost tears me up nurul..sedih bila sain aku kne khenat kotre gni..xpela yunk,let them b.sapela kte ni utk mghukum mereka yg mengutuk.Allah sntiasa ader utk kte..keep smiling baby!~ninnie~

eiffel said...

"saya gatal nk kawen"

sangat telus ayt itu...hahhahahahaa xD

Norfa said...

baik jadi diri sendir dari kite berpura2 menjadi org lain hanya kerana ingin kan kesempunaan di mata org..cayokk nurul

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

adik naz yg study uum pun baru bgtau result dier dlm 2-3hr yg lepas. Hee. Huwuwuw~ lusa dia dh blk uum smla..tadak geng dah.

HanaBella said...

Congrat for u exam result.. ^_^

alyaaboolat said...

saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan.

suke ayat ni..ape pon u who u are...dont messy up ur life wif others..

cEro said...

good things to you...
keep on smiling to the world even good is not always..

O'gosh said...

kuatkan semangat...u can do it..yeah!!

FarhanaFabulous said...

its true ! agree sgt..

AZLIN said...

ska la blog u neh..abaikan mereka yg mengata..mmg awk cantek pon..

Ari Blog said...

stament last tu yg wt i tergelak plak...aduhh..hahaha...(nk kawen)

UIA student said...

salam.....perempuan dan lelaki mmg diciptakan berlainan fungsinya tetapi tahap keimanan dan ketakwaan tetap diukur sama disisi Allah....sudah termaktub didalam Al-Quran perempuan merupakan fitnah yang terbesar dalam hidup mereka.....tetapi Allah Maha Adil,Dia menciptakan beberapa peraturan kepada makhluknya yg bernama perempuan agar fitnah tidak berselerak.....kekadang kite pernah dengar kebinasaan manusia adalah akibat dari perbuatan tangan kita sendiri....jadi wahai saudari ku....kembalilah kita kepada peraturannya....kte cube check diri kite apakah aku salah selama ini?
kepada yang berhasad dengki...anggap sahaja dugaan yang seharusnya dialami oleh manusia normal kerna selagi kite bernama manusia,kite tidak akan berlepas dr diuji.....setiap cubaan yg datang pada kite menandakan Allah terlalu sayang kepada kite kerana ape? kerana Dia ingin sekali untuk menyelamatkan makhluknya dari tersesat...sbb itu diciptakan syurga....kalau ramai yang masuk neraka...siapa pula yang akan masuk syurga....disebabkan itu Allah memberi peluang kepada cik nurul badiah untuk terus memperbetulkan diri agar kite samer2 muslimin dan muslimah masuk syurga.
ingatlah Allah nescaya hati akan terus tenang...

meaw said...

sis,sape laki tu.....meaw macam tau je,hehe :P

tia said...

saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan..

LIKEE!!

ouh, saya pon tgh gatal nak kawen! tp tade calon =.="

lady XOXO said...

I LOVE THE WAY U ARE dear.. be urself.. take the challenge and show to them that NURUL CAN DO IT.. ahhahah

Dear kamo makin lawa.. apakah rahsia... share ngan xoxo... ehehhe..

Dear aik cinin d jari manis kamo tu.. haaaaaaaa tak gitau xoxo pown

NURUL, congrats yer dh dapat result.. ada A tu kira ok yang..

So awat cedeh.. .harap dah mood happy kan..

LOVE U DEAR.. remember.. be the way u are.. because u r NURUL BADIAH... thats y we all love u ok..

XOXO from me daling

masmaribell_mastura said...

insyaallah.. gud luck in ur life! ;)

orkedwangi said...

pic comey ehhh..kak nurul,kat kdai mkn mkn kat pntai bb kah????

fathiahRAIHANA said...

hehe . comel laa pic muka trkejut tu :)

i am S!L4H.. said...

sis pretty.....
sme2 la kite pandang ke hadapan
=) =)...

bukan photographer said...

same la result..ade dpt A..tapi ade y dpt C-
T_T

platipus said...

suka tgk nurul happy n berkeyakinan mcm ni


jgn sdey2 dah!

..::: farraMEKAPstudio :::.. said...

u're da sem2 like akk k...sgt2 xkesah apa yg orng nak nilai tntng diri kita...masing2 ada pendapat dan pandangan....so, it's better to be ur own self...chaiyok2...i tetap sokong u k...

ain revival said...

idupnie xselalunya indah..kdng2 kite d atas, kdg2 d bawah..bile kite d atas ade la org y mula xpuas hati..jeles sana sini...
tp tu semua tu lumrah hidup..harap kamu tabah yep..cheer beb!!

zuk zuhaiza said...

nak kawen jgn lupe jemput sis..=)

alexa yussida said...

yeayy nurul kembali..
bz upenyee die...
all the best nurull

ehem,gatai nak kawen?hehe kawen masa sy kat msia ok:P

nerves said...

dah ada lelaki..hmmm
kechewa
=(





=p

♥..cik_mas..♥ said...

dear...gambar yg cantik sgt2 la cyg :)
rindu kamu.....hehehe

nazirulhazwan~ said...

gatai nak kawen??haha
bile agak2nye babe??

Anisa Hang Tuah said...

comelnye nurul
(:

nis dah private blog
:(

Lyaa Suriany said...

flawless betol kulit u yunk
envy i
i suka kulit cerah2 ni

JIJI YU said...

muehhe..chill2...rilek2..tarik nafas pepanjang then hembus kuat2...

Liya Laa said...

haaa. sy pon ada penyakit GATAL nak kahwin. muahahaha :)

Rara Farah said...

jadik diri sendiri kan lebih baik sis

GematriA™ said...

hye!

congrate utk result tu.
wah..wah..syg semuanya ya? syg followers kah jua?

ehehehe..
amboi.. gatal maw kahwin pula?
ish..bahaya.. kahwin lh cepat2 bah nurul..

qaseh elyanas said...

hy nurul.. just be urself & pedulikan kata2 org lain :)

Nurfatin Liyana said...

nughulll !! heee. :)

alana zainal (miss teddy) said...

kak nurul..sabar ye~ :(

btw, ajar la mcmane nak buat tudung mcm akak ni..buat tutorial..dalam gambar..kalau video, x ley tengok :(

plz ye akak~ tq

shahsyaz said...

let me be the 1st girl comment on u!!

lol u girl!!!

lantak ape org nk ckp pon!!!

My MiRa said...

nurul..mira rindu nurul...serius...nak cakap2 ngan nurul...nak ngadu2 ngan nurul....nurul dtaang la jumpa mira...uhuk3...:(

ishiko said...

hehhee.. pat2x kawen, nanty jempot.. >__<

zacky ~786~ said...

yerpp.. xkesah la org nk kata ap pn .. yg pntg kita ttp ngn cara kita.. sbb hidup kita.. diri kita sendiri yg rasa.. yg wt kputusn n so on ..!! :)

"hope ALL is weLL"

ct kamila said...

yes.. hanya kita yg mengenali siapa diri kita yg sebenarnya..

:)

ahmad endo said...

ada A....power tu

NaD said...

sys CANTIK + CUTE . arghhh . suke :D

Jeely jelly said...

boleh x saye nk ckp... saye x bace pun entry tu... sbb saye tertarik tgk ur pic je.. hehe .*pengakuan berani mati >.<

Amna.Qadeeja said...

heheh nurul,just the way u are oke..
smela,ske marah2 n ngamuk pas 2 serta merta jd oke blik haha kelakar kan ?:D

ChiLaBaey's Spot said...

Jadi diri sendiri lebih elok dari berpura2... Saya suka prinsip awak... Peduli orang nak kata selagi kita tak mintak duik dari mereka dan menyusahkan mereka... Janji kita bahagia dan sentiasa berfikiran rasional... :)

hiro said...

keh2..boleh tahan kuning.

duan lang said...

gatal nak kawen?wahahahaha

maisara qistina said...

nurulbadiah lai...its true

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
thanks coz reading this entry..n komen sekali..
semua komen2 nurul baca satu2 n all of u make me smile..

yup hidup kdng2 mmg banyak cabaran..bukan berniat nk minta simpati atau apa..cume just nk share ngn korang..
apa pon yg kite lakukan..kite mesti ada keyakinan diri even ade yg xsuke ngn kita..
ingatlah Allah itu sntiasa bersama kita..

love u all from the bottom of my heart

:)

love
-nurulbadiah lai-

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

congrats sis sbb dpt A even ade yg C pun. yg penting pass :)

btw , dont change anything about u bcus nurulbadiah will always nurulbadiah. if berubah sekali pun, remember , itu sume tuhan yg mahu kite berubah. berubah ke arah kebaikan lg la tuhan suke :)

so keep it up kakak :) me love u :)

Mr. Swift said...

Peace!

Ohh part

"I am somebody.
I am me. I like being me.
And I don’t need anybody to make me somebody..." like! :)

asfira aminuddin said...

babe! semoga cepat kawin. actually, i pun ada perasaan gatal skarang ni. haha!

Faaein Himura said...

smoga sntiasa kuat n terus kuat..
slalu sy tgk muka org tu merah2.. tapi yg ni jadi pink2 plak.. hehehe..

kun said...

sobs! ;(
apsal aku sedih nih~! *tetibe..huhu.
i am somebody,



[^_-]kun.

cimut munniey :) said...

i want nobody nobody but you :) HIHI

jadilah diri kita ang jangan jadi hypocrite and bermuka muka semata mati nak tnjuk we'r differ dpn org lain tapi blakang hareem :)

murnimahyum said...

i like "saya tak hidup dek pujian dan xmati dek kutukan.."

just be yourself dear, as long kite tau diri kite sape cukup. jgn dengar ckp org, klu x smpi ble kite x maju..
:)

Myra Arshad (: said...

wah. mata ada eyebag pun still cun :))

tomatokering :) said...

bagus coz be strong . :D

tgk gambaq yg 2nd tue teringat ceq pon ada gambaq yg lebih kurang cmtu . keke
but sis more beautiful lah . hehe

Syafiq Rosli said...

wah da kira bgus lah tuh..gambar cntik

echah mashuri said...

comeyy je akak..ehheeh..

ecah said...

sis..kawen jemput tau..ehehe

syamimi fatin said...

suka semua ayat kakak kt ats nih. kdg2 ur words bole bg smngt pd mimi.

tq dtg my blog wlaupun tinggal jejak je... appreciate it. sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nant dtg lg ye :P

Khumaera Ismail said...

ape lagi cik bad..cepat2 bina masjid..moga hati akn aman, tenang.. =)

hasrul hassan said...

Salam...
kehidupan tak selalu indah. :) tapi keindahan itu sentiasa ada .. cari dan semarakkan ia ...

http://hasrulhassan.blogspot.com

rasa penat? lepaklah kat bangku kosong.

Kasim Ahmad said...

hohohoho..

BLADE EDGE said...

salam nurul...

kalo org tanya pasal apa nurul mcm tu, jawapannya mudah jer

BECAUSE SHE IS NURULBADIAH!! :-D

Nasuha Salleh said...

jadi diri sndiri lebih tenang kan..
yg penting kite bhgia dgn sgla ape yg dah dikurniakanNYA ;)

p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

cik huda said...

semoga cpt kawen! hee :D

echah mashuri said...

sis ambik ayat sis sikit ye,tp jgn risau dah siap2 creditkan dah.ehheeh

ceguzeha said...

kakak...lama dah tak jenguk blog..
tgh bersara kejap dari FB n blog.hihi.
so, dgn blog kakak pun da lama tak tgk...

take care yek kakak! :)

shazika said...

aiyooo..tomey nyer sis

Anonymous said...

salam...
setiap apa yang org komen adalah untuk menyedarkan kita, sape kita dan muhasabah diri...
sabar hadapi cerita2 org pada diri, betulkan kesilapan kita...mungkin ada yang kita tersilap langkah & betul dengan apa yg org duk komen...
peace~~~~no war...

Anonymous said...

ok fine

Izat Tarmizi said...

Hahahahaha...tak sangka 1st commentator tu jiwang gilaks yea...hahahah..

Anis Nasri said...

selama ni just jd silent reader.. tp kali ni rase nk tunjuk kn diri plak. eheh. btw sume entry yg sis post betul2 menepati citarasa sy utk tujukan kpd org yg xpenah puas menjatuhkn maruah org lain. kalau sy ambil sikit ayat dr sis bole kan.