17 January 2011

kalau dah suka..dalam toilet pon jadi..

hey mammals..

title entry sound dirty aite?tapi entry ni bukan entry dirty2 haha..
jom baca kawan2..

DSC_0207
this pictures taken dekat toilet mcd haha..

DSC_0199
memang xboleh blah!

guys..,
i bet..everybody has its own way to make their life happy and meaningful aite?so do i..

macam2 orang..macam2 pesen yang ade..ade suke music,.ade suke makan..ade suke main perempuan..ada macam2..macam saya ni...korang tahu kan..addict ngn flash camera..kat mana2 pon..i never have prob nak pose..even dalam tandas pon jadik..coz it's really make me brutality happy..

cakap pasal kegemaran dan keinginan..korang perasan x..kalau korang sukakan sesuatu tu..korang xkesah apa pon halangan..apapon tempat dimana dan dengan siapa..korang pasti nk lakukan jugak apa yang korang suka...so just enjoy the things that u wanna do..as long as u happy aite?

again on the same issue..saya tahu semua orang ada pendapat masing2..ada cara masing2..yang bagi kita okey..tapi bagi sesetengah orang x okey..
bagi saya..selagi kita xsakitkan hati orang lain..selagi kita xbuat orang yang dengar or nampak apa yang kita buat tu mati atau bunuh diri, selagi menda tu bukan suatu dosa..so just do it..persetan dengan mulut2 yang sentiasa xpuas hati dengan kita..

pokok pangkalnya..confident!

dan kenapa ada orang selalu iri hati dengan kita??

sebab..kita ada keyakinan yang mereka x ada..walaupon kita tahu kita banyak kekurangan..tapi jika kita yakin dengan apa yang kita buat..kekurangan itu sendirinya akan hilang..

so?

just stand with the things that u find it's right to do so..

DSC_0187
peace and lets start a war haha..

82 comments:

me suya said...

nurul comey.. hehehe confident tu pentingkan.. tak kira dengan ape kite deal with^^

Siti Noraisyah said...

Same! Siti pun addict wif camera's flash, lebih2 lg kalau ade geng, heeee.... rasa happy je.. ^^

-telordibasuh- said...

nape yerk girl suke take pic kat toilet hhehehee

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hee. comel comel ! toilet cntik kne la pose kn kn ? hihi

saya_smart said...

comeyyyy sgttt syg!!!i mishh u soo much bby!!huhu..syggg mkn ubat tau..love u soo much huny!!

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. benda paling suka.. amik gambar lam toilet! ade cermin besarrr ^^

sab said...

hehe. tetap cun!!

Diya Edhayaa said...

akak sgt cntek!
yep2.. wt xtw je gn mulut org..
letih lau na layankn..
btw, kite pn jnis suke posing2 walau d mne shje.. hik3..:)

asfira aminuddin said...

babe, akan rasa satisfied bila kite jadi diri sendiri. enjoy your life! :)

Miza Yusof said...

comel lah sis. miza pun suka snap kat dalam toilet. hihi :)

FarhanaFabulous said...

memang comel..be urself okeh..

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

dua dua comel comel belaka belaka ha ha

h f said...

siape lg sorg tu?? btw u both look awesome!! walaupun dlm toilet hehe :))

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

aww...comel jer snap dlm washroom. heee...takde geng nak wat cengitu.wuwuww

Bro Framestone said...

best apa bergambar dalam tue.. salah satu tempat mencari ilham tue

MuchuNadh said...

hahaha....
mane2 pun boleh....
asalkan comel .. :)

penyisir rambut said...

hahaha...
takpe...
seb bek kat lua jamban...
klu dalam jamban mmg tak ley dterima la...
hikkk...

oshin said...

cantek ;)

oshin said...

cantek ;)

~boy @ Mr. K~ said...

hahaha... kalau dah namanya addicted, lokasi tak kisah kat mana.. hasilnya tetap semmart.. hahaha
cuba tgk klo org yg tak addict ngan flash camera ni...biar hebat mn pun tempatnya... hasilnya tetap kureng...hahahaha...
(betul ke falsafah ni) hahaha

ed shahir said...

comellah! haha. lepas nie nak berlatih tangkap gambar sendiri depan cermin pulak. nak buat peace jugak. ekeke

Nisa A. said...

ehheheh sy pon sukeee ambil gambar dalam toilet kat kampus sbb ade cermin besarrrr.
ahhahahaa

yeahh saya suka karaoke dan photoshoot! dan saya konfiden. ahha :D

CIK CIRA said...

yup...betol tu...sokong!!

Hanani Izzati said...

yeah love peace not war. :)

wanie wonek said...

sis kalau bergambar kat mana pon cantik.

Halia Kentang @ Annpaan said...

agree 200% wif u sis
keyakinan tue penting dlm idup kita:)

BLADE EDGE said...

salam nurul...

yes..btul la tu...

biasa la org kalo minat dlm satu2 bidang tu, mmg dah xkisah nk wat kat mana pun..cthnya: taking pics la :-) ada sesetgh org maybe dah sampai kat desert or ntah mana2 destinasi yg kita blm penah dgr, just to tell the world yg diorg dah ke some places n ambik gmbr kat situ..bukan main tipu2 punye la...tp mmg real, plus diorg ada story to tell jugak...

as long as minat tu xbawa mudarat pd diri n org di sekeliling dan tidak menyalahi syariat, why not? teruskan jer la dgn apa yg diminati tu...

org dengki@jeles for variety of reason..maybe kita ada something yg dia xde..apa saja...kalo jeles tu menjadi motivasi yg baik utk dirinya move 4ward, its ok la..tp kalo ke arah yg xbaik tu, elakkanlah...

hasrul hassan said...

Salam .. hehehe... yearghh .. ehhh .. muka nampak matured ahhh

atien said...

akak ni cantttiiikkk sgttt...hihi. kite suka tgok akak pose >_<

nazirulhazwan~ said...

model jamban! haha;p

faradeeba said...

apsl gmbr dlm toilet comel sgt nih???
hahahaha
betol2, kdg ape yg kite buat tk kaco org lain pun tp ade yg mndengki nye.
aihhh, tk phm betol.

:D

tomatokering :) said...

tandas port baek punya . ekekeke , jeles lah tgk kak nurul pakai shawl camtu . boleh aja tak ? huhu

ada mokhtar said...

really agree about self confident =)

juliet. said...

toilet dalam pic tu ternyata bersih..hehehee ;)

bunga ungu said...

tiap kali sy amik gmbr dlm toilet, mesti menjadi... kalau luar dr toilet, ada je yg tak puas hati... huhuhu

Anisa Hang Tuah said...

nurul sangat cantikk
(:

LustfulLuv said...

Comeylnye baju Nurul!! Suke3x!!

alinac lover said...

waaa.lawa ah style shawl mcm tu

Ayun Ayunar said...

Comey omey omey!!! <3

ecah said...

sis nurul makin cute..geram tengok..

eykameow said...

HAHAHAHA ya u rite!!!!! i sokong ayat u! mereka iri hari dengan keyakinan yg kita ada, kalau boleh mereka nak sama jadi macam kita...tapi x boleh...sebab itu bukan diri mereka.

papepun, Be ur self lah :)
and yes be confident! peace ^_^

syamimi fatin said...

ye, confident itu sgt penting :)

~ As ~ said...

get a room!! hahaha, joke. bkn nurul sorang je mcm tu kot...yg suka ambik gambar dlm toilet..

~Dilazul~ said...

comel je sis.haha

shahrul said...

saya pon suka bergambar juga .huhuhu

Kassim Ahmad said...

peace gak!! heehe

Norfa said...

peace no war hokey.. kadang2 flash dlm toilet lagi hokey wat??? hehe

YB Raz said...

setuju dgn awk..pertahankan hak sendiri daripada tunduk kepada desakan orang lain..

~eZmALiZa~ said...

di mane jua anda berada, NURUL BADIAH LAI is the CUN!! :D

Melati said...

hobi kita serupa =) heheee

Farhan Zulhusmi said...

owh...cmtu erk??
ok...yakin...yakin pada diri sendri...
it depend what....hamba laki pon penah buat tongeng terbalik nie...hahaha....

padle said...

normal la tu..jnji ade cermin,ade camera...

Fariehan Ibrahim [LBC] said...

haha! tu diaaa,
mana2 tarak hal, jnji comel. =DD

.nuruashia. said...

cantek dear nurul!!!

suffian othman said...

wa. pose ngade3 :p haha. nice post act

~Airieda~ said...

hmm..btul tuu...selagi aper yg kita suka tuu x melanggar syariah...x menggugat akidah...why not we proceed wateva we like to do...kita adalah apa yg kita pikirkan...usah peduli aper org kater...ade aku kesah...

Bob Merley said...

anda kelihatan yakin!

Shahrul Tanaka Safeai said...

gambar no 2 tu awesome! nampak garang.

annna said...

kak nurul best la dah nak konvo.
nanti ana perform tau utk gamelan time konvo akak.
insyaAllah kita jumpa time konvo k?
hehe :)

masmaribell_mastura said...

blog walking..

saya_smart said...

mishhh u sooo much sygg..huhu.i love u sgt2..syg mkn ubat n hv a gud rest k.huhu.jage diri molek my princess..

Pena Marhaen said...

kalau dah namanya pompuan,camtu laa..hehe.

ayulunera said...

tehee...samela dengn ayu....toilet pon jadi...hehe

* f i f y said...

normal for a gurl kot sis...
sbb saya pn begitu...
hehehe! :)
loike u..

ara said...

hahhaa..
=]
comel gile..
ahha.
kiteorg pun sama ouh..
suke tangkap dlm toilet..
=p

bunga_lily_pink said...

rmai je suke amek gmbr kat toilet....tp toilet yg lawa la...hee~

saya_smart said...

miss u sooo much syg..huhu..hepi bithday my luvly princess..love u dear...mmmuahxx

♥e'in♥ said...

hahahaha.. kekadang e'in pon suke amek gmbr dlm toilet.. ;p

HaNa HoNeY said...

alololo..chomeinyer la...
^_^

Lyeanna Wana said...

kak nurul seyes addict pose..
haha..suke la..btol2..sokong2..asal x buat mksiat suda, mnde yg wtkn kite epi, troskn je!!

Mawar Merah said...

Btol2. Makhluk yg slalu dengki kt org ni actually xde confidence and xde apa yg kita da. Sbb tu diorg jeles sm kita. Allah dh larang kita busuk hati n dengki pd org lain. Maka, lebih baik ambik apa yg baik n hebat pd org lain dan jdkan itu sbgai contoh/matlamat/ikutan. Kan lebih bagus begitu dong?(^.^)

azalia hjsalleh said...

alolo chumelnya dia

wany dolly said...

same lah qte suke mek picca kat toilet..HAHA

nurul omeyy cangat!^^

saya_smart said...

hepi birthday my princess..smoga u sokmo sihat n hepi2 sokmo dear n berjaye dunia n akhirat..jd lawyer molek syg..all da best dear..love u soo much syg....mishh u lots

Izatie said...

Agree darling! :)

Mata Pena Fadz said...

yess..setuju ngan entry nih....
lgi stu...hepy bufday cik nurul badiah....moga pjg umo n murh rezky...

Mata Pena Fadz said...

yess..setuju ngan entry nih....
lgi stu...hepy bufday cik nurul badiah....moga pjg umo n murh rezky...

Nadira Nasarauddin said...

hehe. proud to bw ourself! dira pun saaannggat suke amik gambar. kat mana2 pun :)

Amirrah Zawani said...

i pun suka ambil gambar dalam toilet.. cahaya cantik :D

lady XOXO said...

wah2... lawa2 aih semua...

ahahha dalam toilet pown tak per la dear.. janji SNAP SNAP... ekekke...

dear nice header.. cantek

Arief Arf said...

hahaha
dalam toilet mcd pun boleh..
X)

p/s: sorry dah lame tak menjenguk. X)

WhiteHand said...

canteknyeee....