25 February 2012

Fall in love ke??

guys..


fall in love or fall in like??

okey tajuk macam haremjadah..
kadang2 kite tak pasti samada kite ni sebenarnye jatuh cinta kat someone or just kite ni jatuh suka je??

erk.aku sendiri pon kadang2 tak pasti sebab kadang2 ade lah jugak aku rasa orang tu macam sweet..bile die buat benda2 yang suwet2 bukan suwa suwe good morning ya(kantoi my fiancee sure will kill me soon haha)..so aku rasa macam aku ter fall..tapi tak tau lah fall yang macam mana..tak kan aku jatuh cinta kat orang tu kn..so aku decided that feeling just satu perasaan suka yang temporary je..just on the middle of the road to kuala lumpur from kuala terengganu.suka yang tak memberi apa2 makna pon..

sebab tu ade istilah aku baik ngn kau bukan bermakna aku nak kat kau..aku suka kat kau bukan bermakna aku nak kapel ngn kau..aku ambik duit kau sebab memang aku nak amik duit kau bukan sebab cinta or suka wakaka..
#perenggan akhir deleted..tak berkaitan dengan perbincangan..


back to the topic..tapi kadang2 benda2 macam ni tersalah erti..kite beria2 nak hidup dengan seseorang sebab kite rasa kite cintakan dia..but sebenarnye kite just suka je kat dia..

cinta ni biasanya lambat hilang..tapi suka tu cepat je hilang..

and biasanya kalu kite ni betul2 cinta or terjatuh cinta kat orang tu..hari ni..esok..luse..dia perangai macammana pon..kite biasanye dapat menerima seadanya..

and kalau dengan orang yang kite suka..bila esok,luse,tulat,tubeng(ambek kau)..hati kite cepat rase panas..cepat rasa die berubah..dan sukar tuk menerima perubahan2 dia..yelah..sebab at the first time that feeling just "like" not "love"..so bila someone that u like doing something that u dont like..basically u willl start not to "like" then anymore..

satu lagi..biasanye kalau kite dah jumpe orang yang benar2 kite cintai..datanglah mahkluk yang macammana pon..kite steady je..sebab bila kite benar2 mencintai someone..memang hati kite cepat stick dengan dia..
and kalaulah kite tak sedar yang perasaan tu hanyalah satu perasaan suka yang just hadir at the first time..mata dan hati kite still lagi seperti mencari cari.and bile kite jumpa someone better..hati kite tibe2 rase excited eventhough kite dah ade someone special..

Love is when u care about someone more than you care about yourself..
love is when u still admire about someone even there is nothing special there..

like is when u care about someone because of their sweetness and apperance..
like is when u start complaining about someone just because they are doing something contrary from the first time you meet them..

it is not love..it is just a "like" feeling that will go away like a dust when u meet someone better..:)

do you love ??or do you like??
is your love one really love you or they just like you??


i have no answer because i dont know either..

try tanya hantu kak limah..


p/s:warning: maaf atas penggunaan bahasa yang kasar.:)thats the way i wrote hope u guys can understand..xoxo..

Thanks for reading this..

55 comments:

Izzul Amir said...

pernah tanya soalan ni kt ue fiancee ? kahkahkah

Siti Nor Salwa Che Lah said...

wah best entry nih....ska sgt bca kata2 madah kak nurul...

Hidayah Maznan said...

Hai nurul! Hmm i like ur entry..mcm kena je ngan sy..i think i just like him.. not love..

nuruashia said...

wohooo..ssh la kalo ngn perasaan sndiri ni sys..aty kta suke mulut kata cnta...hmmmm

Anonymous ™ said...

Salam, like ur statement.. that helpness..

EyqaLuvender said...

kdg2 tak pasti sama ada kte jatuh cinta or juz a crush...

asiah_najihah said...

ade no tepon hantu kak limah tak.. nak tnye die..hehe

cik najihah said...

kak nurul..mcm mane plak kalau someone tu cakap die nak tunggu kite? nak caye ke x?

Indah Mulya said...

couldnt agree more sis =]

~eZmALiZa~ said...

now people can describe better which one is love and like.

but seriously! i like your entry.. oppss..nope! more to loveeee!! hehehe :D

sstandsforsuraya said...

cinta pertama susah nk dilupakan... n its still have a very special place in the bottom of our heart even its have been years...

najmi^^ said...

wuuu~ cbe tngok lagu maher zain :)
when u ask me about love~
about it..im so free~ to say everything about Allah~ the pure love~

SuhanaSamsuddin. said...

waa~~ saya terasa dgn entry ni. hahaha.

btw entry akak ni best ! hee ^_^

B33HA B3n said...

haish..cantik aje... ^_^

err..ade no. kak limah?

asfira aminuddin said...

sometimes i pun tak dapat bezakan antara suka or cinta. complicated and i hate it very much. arghh! *tetiba emo. hehehhe.

khairunnisa said...

true love will come naturally,insyaallah..it will come out from our inner self =)

miEwa biEwA said...

hehe. suka entry nie. best la. buat mata sy terbuka besar2 gitu. huhu

Dila azie said...

Hi ! Emm , fall in love , takuttt . Hee , taktau kenape (:

Eyfa Zalifa said...

haha..im sure what situation im in now:P haha..as usual,nice entry..for me it wasn't too rude language..just nice:)

♥ MS ♥ said...

hmm. fall in love ...or fall in like ye ? alaa, kena renungkan sambil tengok bulan ni. hehe

Anonymous said...

thanx kak. akak pnye entry wat saye lg fhm mksd suke gn cinta...

FiNĂȘ said...

Sungguh AYU..Membuat daku terpegun disitu..Heheh.

nyna amani said...

For 6 years, sy cinta dia, tapi dia hanya 'suka' sy.. Kalau dia sedar awal2 kan bagus.. Tak la sy kecewa sgt.. Btw sis, thanx comment kt belig kite.. Terharu... :D

Ernee Azmn said...

antu k.limah ckp : I LOVE U...heheh..

anywy tq akak senior sbb sudi singgh blog buruk ernee..(^^) terasa kembang 88 hahah :)

i wish u kekal ngn cinta sejati :)

Snazzy Naz said...

suddenly confius with myself. kenapa cam love kat 2 org serentak. hmmmppp.camne ni? :(

Anonymous said...

thumbs up sist..u just doing a great job :)

Fadzly said...

bukan jatuh cinta but naik cinta (=

Silent said...

mcm mane plak mula2 xpasti then bila die dah ad orang len bru pasti? huhu

onie said...

takutnya bercinta :(



miss u too kak nurul ^_^

Prettywrite said...

setuju ngat2..hehe..
perasaan ni mudah sangat disalah tafsir..

♥AieN ChoiN♥ said...

huhuhu.. :) suke tak bermakne cinte, yer betul tu..tapi kekadang diorang prasan terlebih ler plak..padahal, nak suke2 jer pown..wat geli2 ey kak??..xdek pasal la nak tangkap cintan kowt..hati dah dimiliki..permainkan org, xbaek kowt..setuju wif u sis ! :)

Syazwan Che Deraman said...

esok luse tulat tubeng, anok ruse berok tunggeng.

heheeh.

setuju dengan perbezaa yang dikemukan tu.

have a good daayyy..

EKA AMIN said...

dah penah rasa. n yes memang suka dan cinta tuuu lain rasanya.

O'gosh said...

yup...there u go girl...

memang dah matang bout the love subject....

sYiRa LoKMaN said...

suke n cinta kn berbeza...suke baca entry kaka ^_^

myu said...

Nice entry :)

piNky LuCiA said...

suka tak bermakna cinta. maknanya kalau cinta, kita suka laa kan? hehehe

IEQAH said...

Pinkyy sis tomeyyyy

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

i think i'm fall in love..^____^

fathiahRAIHANA said...

oh jadi apa saya rasa skrg adalah cinta? kalo based on statement akak tu la, heee.


tapi kalau tak berbalas, tak guna juga ;(

Spudin said...

hehe ..adat bercinta dan adat berumah tangga..cewah...haha

Notami said...

hmm..no comment..huhu..

MiSz fiFiEyQa said...

hurmm after I read diz en3,I realised dat all this while..all da boys dat I used to admire tu sumenye just suke2 je..bukan cinta..no wonder la perasaan tu cepat hilang..haha..so dlm erti kata sbnr,sy memang belum prnh jatuh cinta rupenye..heeee

Orked Cleopatra said...

NTAH LAA KAK, XLEH NK DIFFERENCIATE LAGIK YG MANE SUKA N YG MANA SYG...SEDIH LAK NK BUAT PILIHAN...THNX SINGGAH BLOG SY...SYG AKAK :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

previously totally in love with my ex.. right now.. i wanna think deeply, do i really going to love my future gf? or my future wife?

dont wanna make same mistake again..better put love to wife :)

Terbang Bersamaku said...

mmg ade banyak bezanya antra cinta dan suka..

~di depan org yg kita suka kita lebih terbuka utk berkata-kata tanpa ada rasa kekok atau gentar, di depan org yg kita cinta lidah kelu utk berkata hanya mata & senyuman yg meluahkan rasa cinta..~ (^___^)

alya_sygs said...

wahhh.. betol betol feeling nih ;)

Iffika | Ruslan said...

yeah , thats right ! suke suke entry ni !

aniswany said...

anis pun cepat sgt suka kan someone mcm anis suka NurulBadiah Lai..hikhik

milo fuze said...

hehhe.. cm kena atas batang idong sendirik je.. now da taw, juzt like him not love him..

hehe

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu..kalau cinta..kita tak kan beralih arah lagi...setia padanya..heheheh

Fadhilah Bakri said...

kite selalu rase suke kat seseorang..after 6months later kawan dgn dye...cam dah takleh nk g kt or lain..nak die aje....

bukan ape...memikirkan yang jodoh is sumthing u boleh ubah.. kalo dah stat suke,,,teruskan. pupuk rasa cinta pulak. lame2 melekat terus cam gam gajah tu..!

then after tens years later teringat kisah2 cinta,,mesti tersenyum sendiri kann...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

You are really banyak pengalaman about LOVE, i guess! Most of your stories membuatkan most of the teenagers stick to read untuk mengetahui banyak tentang CINTA. kahkah... kak nurul! Lama fifi tak jenguk. RINDU

Zidan Paker said...

Ass

kartini marzuki said...

Argghh sangat sangat lah setuju..