04 February 2013

my pregnancy...:)

Assalamualaikum lovely...
Been a while..i know..
I hope you don't think less of me.*look down..

I've missed you all, I really have.special wink...
long time no update.I don't have a good excuse. I'm lazy. And I'm tired. That's all...

warning!!entry ni panjang giler heheh!!!
delay this entry banyak kali..pardon me..
alhamdulilah..saya semakin sarat..bambam yg amat..now kandungan dah masuk lebih kurang 8 bulan setengah..cant wait!mudah mudahan selamat semuanya...

alhamdulilah..usia perkahwinan saya dah masuk lebih kurang 9 bulan..bersukur sangat kerana Allah bagi rezeki anak awal pada kami..actually...me and husband tak pernah plan nak anak bila..kami memang dah decide dari zaman bercinta lagi yg kami mahukan anak cepat2..thats why sebelum kawen..saya selalu berdoa sejurus je lepas kawen..Allah bagi sy rezeki anak..alhamdulilah..dimakbulkan...

time zaman berkaseh kasehan dulu...saya perasan sangat yg hubby sgt suka kan budak2..saya happy but dalam masa yg sama risau..why?sebab saya adalah wanita yg ditakdirkan mengalami haid yg tak regular since saya remaja lagi... every month saya kena makan sejenis pil horman untuk induce period supaya kuar..kalau saya tak makan..bermakna period saya tak akan keluar pada bulan tu..bit stress lah jugak.. risau lah jugak since kalau jumpa Doctor je..doctor akan bagitau chance saya nak hamil cepat maybe akan prob sikit coz tak tahu bila waktu subur..and benda ni sy dah bagitau husband awal2 lagi..and he always said to me..rezeki Allah tu luas, kalu Dia nk beri..Dia beri..


Ditakdirkan..seminggu sebelum kawen..period saya tiba2 datang and circle dia berakhir pada hari saya kawen..so after kawen,.saya tak putus2 berdoa agar Allah beri saya rezeki awal..

seminggu dafter kawen..saya dah gatal pergi beli pregnancy test tapi resultnya negetif..eksaited punyer pasal..after satu bulan..period saya delay..saya pon apa lagi..pergi test lagi..tapi negatif...and after 2 bulan..period saya delay jugak and masa tu saya bagitau hubby ..so laju2 kami pergi farmasi beli pregnancy test..berdebar2 kami tunggu resultnya tp negatif jugak...saya betul2 frust masa tu...so saya decide utk makan ubat bagi nk induce period keluar..biasanya after makan..dalam 2 hari period akan keluar but my period tak datang2 jugak...time tu sy sangat stress and pada hubby lah saya mengadu..


time tu bulan puasa..saya and hubby sama2 tak berapa nak selera makan..tapi saya jadik suka makan mangga muda..and hubby pon tibe2 suka makan mangga muda and sampai berebut ngn saya..masa tu period saya dah delay 2 bulan setengah..tak tahan menunggu akhirnya kami pergi check kat klinik..test negetif!tak puas hati kami scan..tapi frust sgt sebab tak de apa2..kantungnya pon tak de..kata Doctor kalu sy pregnant..kalau ikutkan dengan period yg delay..dah nampak kantungnya walaupun tak jelas..so bila tak de..maknanya tak pregnant!

dalam keta masa balik dari klinik..kami sama2 diam..hubby pon tak cakap banyak takut saya terasa..and husband cakap..tak pe lah tunggu je period datang ..kite usaha dan berdoa je..

thats why pada hari raya..saya tak de mood sangat..tak tau kenapa saya jadik tak berapa suka amik gambar and hubby pon jadik malas nk amik gambar saya..saya jadi moody...moody sebab fikir pasal period saya...dah dekat 3 bulan period delay tapi tak pregnant..sebagai wanita..saya rasa tak sempurna...mujur hubby yg banyak bagi sokongan..tq hubby..

and tak tau kenapa tiba2 terdetik hati nak beli pregnancy test lagi..sy pon beli tapi tak eksaited sangat..biasa je..lepas beli pon sy tak laju2 check..saya simpan je kat dalam beg..and saya pon decide nak test sorang2 tak nak hubby tahu..sebab saya sedih bila tengok muka frust hubby...


pada pagi yg indah tu..chewahhh..bila saya bangun tido...tibe2 teringat pasal pregnancy test yg saya beli hari tu..sy pon bermalas malasan pergi toilet..actually at that time..yakin sgt yang saya tak pregnant..so after saya letak 2 titik urine kat benda tu..dia pon bergerak slow2..and naik lah satu line je..hukhuk..saya pon ngn frust letak alat tu kat atas katil and after beberapa second..naik line ke dua!!!!
masa tu saya speechless..airmata laju je kuar sampai terketar2 and terus lompat atas katil and kejutkan husband dengan kasar sekali..haaaahaaa..

husband yg tersentak terpinga pinga tu terus saya tunjukkan result tu..husband pon terus peluk sy erat2 and tak putus2 sebut alhamdulilah..

so malam tu terus kami pergi klinik..jangkaan kami maybe usia kandungan dalam 2 minggu sebab line tak clear sgt timbul..bila sampai klinik..doctor pon scan ..Ya Allah bahagianya rasa sebab dah nampak dengan jelas..bukan lagi satu gumpal darah tapi dah nampak macam terbentuk sikit anggota tangan and kaki...

and doctor cakap usia kandungan dalam 2 bulan 3 minggu macam tulah...dekat 3 bulan dah...katanya saya bunting pelamin as usia perkahwinan sy masa tu dalam 3 bulan beberapa hari je..syukur...

tulah ceritanya..sekian...hehhehe

sekarang ni menunggu hari untuk deliver..berdebar2..ya Allah ...permudahkanlah semuanya..
kawan2 yg dikasihi...doakanlah saya selamat semuanya.baby selamat kuar ngn sehatnya...saya pon selamat melahirkan dengan sehatnya....sesungguhnya kata2 yg baik dari kawan2 adalah doa yg sgt diperlukan oleh saya...tq in advance....



ni pics semasa kehamilan saya..


time hari raya ni..kalau ikutkan saya dah pregnant dalam 2 bulan lebih tapi saya tak tau..
actually perut saya memang membuncit sedikit tapi sy tarik nafas dalam2 sebab nak amik gambar..hehhe
pada masa ni jugak..saya lebih menyukai husband lebih dari biasa..
saya tiba2 suka pada bau badan husband and suka duduk dekat2 hehehe..

see my tummy???pada masa ni dalam 2 bulan setengah dah pregnant..
saya tak tahu..
tapi perut saya memang kedepan sikit!



ni hari pertama sy tau sy pregnant..2 bulan 3 minggu usia my lil one dalam perot sy..
after balik klinik..laju2 pergi mcd tibe2 terliur nk mkn mcd..hahaha..

ni dalam 3 bulan rasanya....
masa ni kami happy sangat2..asyik keluar je jalan2 sebelum semuanya tu hilang apabila saya start muntah2 and alahan yg agak teruk..



ni rasanya 4 bulan lebih dah nak masuk 5 bulan..



ni time 5 bulan ..my tummy cute2 je..
time ni alahan menggila..saya jadik tak suka keluar..tak suka naik kereta..tak suka semua...
ni time 6 bulan lebih..nak dekat 7 bulan...

masa ni peel ya Allah tuhan je tau..
tq hubby kerana sentiasa bersabar...
masa ni saya menjadi semakin selekeh..
muka pucat and tetiba menjadi wanita yg tak berapa nk jaga penampilan..
kulit muka jadik kusam..
and saya menjadi sangat tak suka bermake up..


yeay..7 bulan lebih dah..
baby in my tummy dah tendang laju2..
selalu je kejutkan saya pada waktu malam..
and dia dah pandai respon pada tangan papa nya..
kalau hubby gosok2 perut sy..baby akan tendang2 ..nampak perut mcm gerak2..
alhamdulilah...

cinta hati kami dah 8 bulan dalam kandungan..
and naluri keibuan saya makin melonjak2..
sangat tak sabar..
see my tummy????dah bambam sgt

ni paling latest..
how berisi i am..hehehe
sekarang dh tak pikir pasal diri sendiri dah..
me and hubby pikir pasal lil one kat dalam perut ni..
hopefully dia sehat2..

Ya Allah..permudahkanlah segalanya nanti..
jadilah kelahiran anak ini nanti sebagai pengikat kasih sayang antara aku dan suami..
jadikanlah anak ini anak yg soleh dan solehah..
amin..

mood: tak sabar...takut pon ada..doakan yg terbaik utk nurul ye..

thanks for reading this..

94 comments:

pelangi chenta said...

alhamdulilah.dah lama senyap tetiba post dah preggy sambil tunggu due ye.tahniah.lepas nie saya pulak yang bakal menyusul.insya allah sy due bulan 9 nanti

Hidayah Munirah said...

Seronoknyeee...tahniah akak..:) semoga baby sihat jugak mcm mama die jugak nanti..:)

cik chinta said...

waaa..xgtau pon gender. Nwy..smoge dpermudhkn smua

Fatihah said...

amin..

can't wait to see your baby. :')

Tcca Anuar said...

Ya Allah alhamdullillah, kita follow since akak belum kahwin sampai sekarang bila kak nurul excited nak dapat baby, saya pun tetiba excited jugak.. hehe moga mendapat didik anak dengan baik :)

mama leen said...

assalam nurul.. patutla lama tul berdiam.. tahniah.. selekeh2 takpe sebab seri ibu tu baby dah amik.. hehe.. semoga semuanya selamat ok..

Cik Eka said...

tahniah akak..tak sabo tunggu baby akak..

jaga kesihatan elok2 yer

eka tgh menanti adik eka ni.kompem atau tak kompem pregnant dia...

Farisya Anastasyia said...

bestnya..hehhe..nak kawen cepat2 gak...tahniah sis :)

mirah & isyam said...

dah lame tunggu kak nurul update blog. dari dlu asyik jd silent je, terus rase nk komen kat entry ni. hehehe. suke entry ni. rase nak nangis pom ada part yg th akk pregnant tu. :)

smoga dipermudahkan segalanya.. amiin :)

Ayu sukatiakula said...

semoga dipermudahkan..inshaa allah

eZmALiZa said...

semoga kak nurul selamat melahirkan baby yang pastinya comel2 belaka... kak nurul sgt beruntung dapat husband yang sgt memahami dan menyayangi kak nurul. org kata, masa pregnant ni perempuan byk songeh.. aduhhh..risau pulak... apa pon, tahniah in advance buat kedua-dua mommy and papa to be niii :)

fathiahRAIHANA said...

Akakkkk comelnya walopun makin bambam! hihihi.
Moga akak dan baby sihat selalu ya :) tak sabar jugak menanti baby akak. heee.
May Allah bless!

Anonymous said...

semoga dipermudahkan segalanya... :)

Anonymous said...

semoga dipermudahkan segalanya... :)

MisS NuruL Bahiah said...

Lama kak nurul x update blog.
murah rezeki kak nurul sekeluarga.Moga dpat baby comel.

boboy ke gugurl?hehe

:)

Anonymous said...

semoga dipermudahkan segalanya... :)

Nur Izzati said...

semoga akak berjaya melahirkan anak.. zati doakan akak.. akak kena hati2 tau.. jgn buat keje berat2 sangat ya.. :)

fifie said...

Fie dah follow blog Nurul since sebelum Nurul kahwin lagi dan Alhamdulilah fie gembira nurul bahagia sekarang. Tahniah for you, lamanya tak dengar berita Nurul. Selamat menjadi ibu in advance

ateyn nasuha said...

how sweet demo kak :)
semoga sehat sllu.. and hope dapat baby yg comel cm mama die :) AMIN~
p/s: jaga kesihatan ye

S x R said...

congratulations nurul & hubby! hopefully you have a safe delivery... can't wait to see your baby!

Phat said...

semoga semua nya selamat ye nurul x lama lagi ada kawan syaza

Nadya Bubble said...

Wahhh tahniah sis :)
Moga segalanya berjalan lancar.

Nurul Fadila said...

Sy pun tgh pregnant 3 bulan. Tp perut kecik sangat, mcm tak pregnant je. Hehe. Semoga kk badiah selamat melahirkan ur lil one ke dunia nanti & menjadi ibu yg terbaik :)

tomatokering said...

Semoga kak nurul deliver baby comel dengan senang nanti.. aminn ^-^

normala_ali said...

wah bestnya dengar story sis.. macam2 dugaan akhirnya sis sabar menanti barulah dapat berita yg happy.. tahniah.. and welcome 2 lil baby.. mesti cute macam sis and daddy dye.. (^_^)
semoga semuanya selamat sis.. :)

Hasrina said...

tahniah dan good luck

Amanda Suria said...

tahniah dear...ya allah...banyak betul dugaan preggy kamu kan...jaga kandungan baik2..selamat menjadi ibu...

NuNU EeRa said...

AMIN.. semoga dpermudahkan..

nyna amani said...

Kak Nurul, happynya baca entry ni.. Semoga dipermudahkan segala urusan. nanti dah deliver update pic baby ya.. :)

ReeneeRaaid said...

Congrats dear! i'm so happy for u :)

GematriA™ said...

Salam nurul.
Wah rasa mcm sekejap seja.
Itu hari jak rasa nikahnya skrg mau jd mummy sudah.

Tahniah ya!

Fieyqa Adelova said...

tak sangka dah nak ada baby dah. dulu waktu mula-mula jadi pembaca setia blog akak, masih anak dara lagi. sekarang dah nak jadi ibu! hihi :D

tahniah kak. semoga selamat melahirkan bayi yg sihat dan comel :)

belle hani said...

Assalamualaikum. Kakkkkk!!! semoge selamat. May both of you selamat. May Allah bless both of you :)

sYiRa LoKMaN said...

comelnyeeee ^_^

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

semoga semuanya baik-baik saja.

munamuni said...

hai, nurul!... tahniah... Alhamdulillah... life seems perfect to you.. may Allah ease ur journey to become a mother. Amin

Indah Mulya said...

sis! im happy for u! smoga Allah permudahkan sgalanya! tak sabar nk tgk ank sis nnt :)

Anonymous said...

salam..congrats...boleh tak nak tau amik pil hormon ape utk normalkan period yg awk amik tu?

NinaAz said...

Tahniah sisssss. Happy for youuu.... doakan saya cepat dapat anak jugak yea. Hihi doa ibu mengandung mujarab. Semoga dipermudahkan segala urusan

Anonymous said...

Moga Puan Nurul dan baby sihat2 saje... Moga dipermudahkan semasa melahirkan.. :)

MayaYunus said...

anyway akk nyer prob sama mcm nurul
period circle x cun dn doc penah ckp yg mebi chances tuk aku peggy tipis sgt

mmg rasa down pun tp alhmdulillah dgn kuasa allah...akk pun bunting pelamin gak..

now yv eldest 7thn n da youngest 1y.o..

tahniah tuk nurul n hubby ;-)
semoga sumenyer dipermudahkn...amin..

MayaYunus said...

anyway akk nyer prob sama mcm nurul
period circle x cun dn doc penah ckp yg mebi chances tuk aku peggy tipis sgt

mmg rasa down pun tp alhmdulillah dgn kuasa allah...akk pun bunting pelamin gak..

now yv eldest 7thn n da youngest 1y.o..

tahniah tuk nurul n hubby ;-)
semoga sumenyer dipermudahkn...amin..

Mysara Ab Rahman said...

tahniah sis..moga selamat sgalanya..insyALLAH..:)

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

Tahniah kak..

semoga baby dan akak selamat.. =)

azizah :) said...

tahniah sis nurul.. speechlessnya mula2 tahu preggy kan lepas 2bulan delay..syukur la masa tu takde apa2 berlaku.. kuat rahim sis nurul..

Alhamdulilah.. semoga Allah permudahkan sis nurul bersalin..

kano san said...

pray the best for you sis :)

♔ Cahaya Permata «^.^»♔ said...

wah alhamdulillah . Tahniah akak . Hope baby tuh sihat-2 jer dlm perut dan menjadi seorang anak yang soleh/solehah nanti . Allahuma Ameen . tak sabar nak tengok !! :)

nurul diaa said...

so sweett :) like to read <3

nurul diaa said...

so sweett :) like to read <3

Sya_Merpati Putih 88 said...

Rindunya nak baca tulisan kamu..!
yeay after sekian lama menyepi, update jugak akhirnya..
happy saya baca entry nie...:)

smoga nurul & baby sihat sentiasa hendaknya,serta semoga selamat melahirkan dan smoga segala urusan dipermudahkan...
smoga baby yg bakal lahir nanti menjadi anak yg soleh dan bijak..:)

Miz Dayah said...

tahniah :-)
semoga semuanya di permudahkan oleh Allah. amin :-)

Bie Cimbelang :) said...

wahhh finally ada update! :)) u look so pretty! Semoga dieprmudahkan semuanya kak :)

hasyimahshe said...

tahniah tahniah tahniah!!!!
baby boy eh??? hehehehe

zuhaida said...

yeayy! saya pulak yang excited nak tunggu baby kak nurul lahir. hihi.

moga semuanya selamat. dan semoga kak nurul dan baby sentiasa sihat. jaga diri baik-baik okey kak :)

nurayunni said...

insyallah semuanya dipermudhkan..amin..:)

Anne Rihann said...

tahniah..semoga semua berjalan lancar, baby n mummy sihat.. :)

Anataenotsuki said...

my goodness. alhamdulillah.. congrates sgt. :)

TeQah Khaire said...

Tahniah akak :)
Akak amik gambar cover2 perutlah konon kan. Takpayah cover2lah comel ape. hehe

syafikah said...

tahniah sis! patut la lame diam jer. hihihi..

semoga semuanya dipermudahkan . amin . tak sabar nak tengok baby . hehehe

dora_jeehan said...

salam...kak nurul tahniah sgt...pd pndgn sy akak makin cntik la bila pregnant...
anyway sy zihan junior law akk time kt uum...sy tgh chambering skang..
take care kak

anna alaui said...

semoga segalanya dipermudahkan...amin...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

MisS tWiLighT said...

tahniah! semoga akak selamat melahirkan anak..dan sihat2 semua..=)

Cinta hazanis said...

tahniah sis. mesti baby yg bakal lahir comel macam sis. :)

Anonymous said...

If you would like to grow your knowledge simply keep visiting this site and be
updated with the most up-to-date gossip posted here.
My web site - affiliate internet marketing

Anonymous said...

I'm amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both educative and
interesting, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is something not enough people are speaking intelligently about. Now i'm very happy that I found this during my hunt for something concerning this.


Here is my blog post how to buy a car with bad credit
My blog ; buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Hanim Irsyad said...

hehe. seri ibu naik. cantik. mesty baby comel naty. mihmih

fatin aziz said...

seronoknya dengar. saya pun jenis period tak teratur jugak. tapi belum kwen lagi la. takot jugaklah klau2 lmbat pregnant nanti kwen tapi bila dgar cite akak ni rasa lega la skit sbb semua ni kuasa Allah kan. Tahniah!!!

El-Janna said...

seronoknya.. aminnnn smoga dpermudhkn ye kak^^

atyn nayn said...

alhamdulillah. tahniah akak! semoga selamat lahirkan baby comel nanti n baby jadi anak yg soleh :) hope jd mcm akk. kita pon jnis period tak normal gak. sedihh n risau. tp kuasa ALLAH. harap dpt rezeki cpt cm akk bila da kwen nanti :)

atyn nayn said...

alhamdulillah. tahniah kakak. semoga selamat melahirkan baby comel nanti n baby mbesar jd anak yg soleh :) hope sgt jd cm akk. kita pon period tak normal. bnyak kali g spital dpt ubat hormon. sedih n risau. tp kuasa ALLAH kan. kita tak tau. harap sgt dpt baby cepat cm akak bila kwen nanti :)

Islet said...

Agree lah sangat.There is no privacy in marriage..between husband and wife..kena kongsi apa saja...

But agree, jgn mengongkong terlebih sudah, supaya tak tercekik pasangan masing-masing..
:)

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Visit my web page :: hottest smoking aids available

Anonymous said...

Congrats akak bakal jadi ibu. Dah lama tak dengar kabar berita, tiba2 dah prgnant. Hopefully live happily with ur husband n new babies. Anyway, kalo ngidam strawberi jgan segan cari saya di Tanah Rata. FOC akaknya psal. P/S Kg taman Sedia

ezzaty said...

salam kak nurul,.org tua2 ckp klau xsuke make maybe bby b0y,.hehe

Faieza MdR said...

so sweet...tahniah dear, doakan kite juga dapat rezek awal....

Zainal said...

tahniah , rezki tu Tips SEO blogspot | Tajuk entri depan tajuk blog dalam Blogspot

Fafafafafafa said...

Confirm lelaki :) Hehehe. Tahniah Kak nurul. Semoga semuanya berjalan lancar. Semoga yang dilahirkan dan yang melahirkan tu nanti sihat walafiat. Jangan lupa post pasal beby pulak ye.and mana taw kak nurul ada tips untuk kitorang yang lain ni jaga badan lepas lahirkan anak.hehe..

aqila ramlee said...

akq comey..bila nk dtg unisza lg..akq ajr qla buat blog.hee..btw akq comel sgt ble preggy..tp muka akq nmpk pucat jew..jge dri baik2 yew:)

aqila ramlee said...

akq comey..bila nk dtg unisza lg..akq ajr qla buat blog.hee..btw akq comel sgt ble preggy..tp muka akq nmpk pucat jew..jge dri baik2 yew:)

Amri Falihi said...

http://afalihi.blogspot.com/

Nini Mohd said...

alhamdulillah. tahniah.
semoga dipermudahkan semuanya. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Mama Adra said...

Salam Nurul ;-)
Semoga Allah permudahkan proses kelahiran nti ;-) InsyaAllah.

Faieza MdR said...

rasanya kite dah penah komen sebelum ni...tapi gatal nak baca lagi post ni.... dan nak kome 2 lagi...

so sweet...baca kali keberapa ntah, bestny kalau kite dapat scan baby nurul...

sedangkan yg scan pun rasa teruja sangat..inikan pula yang first time jadi ibu....

tumpang bahagia ye dear...
sungguh comel bakal ibu ni...
mood:: sayang nurul (^_^)

Vicky Virginia said...

Hi nurul tahniah ye naik seri ibu mengandung..nak tnye nurul beli d mana baju2 maternity tu coz cantik2 semuanya..i pun peknen baru 2 bln lbh so nak get ready tuk maternity outfit bila perut dah besar nanti..tq in advance.. ^_^

Wawa Tasliman said...

congrats.. take care tau.. :)

Dahlia Hijau said...

alhamdulillah...tuptaptuptap...x sedar dah nak time...anyway,semoga semuanya selamat ye...

Miss Lavender said...

tahniah with your pregnancy..mesti excited giler kan dh nak ada baby..

wish you selamat melahirkan nanti..jangan lupa post la gambar2 baby nanti..x sbar nak tengok..heheheh

Schajar McFlurry said...

Cantik je sis masa mengandung! berseri.. *ikhlas ni*

Anonymous said...

Here are some factors that would affect the pregnancy and can also give rise to high risks. If you are determined to get pregnant despite ovarian cysts, it is always wise to have a word with your doctor beforehand. The sensation of pregnancy makes a mother feel in high spirits.
http://pregnancyhelper.in

Anonymous said...

Akak, blh share x akak amek ubat ape tuk induce menstruation? Saya pon period xteratur.sedih sgt2 ingatkan preggy dh bape kali cek -ve tp period xdtg..pls share..

-ina

Anonymous said...

salam sis boleh tak share ubat hormon apa yang sis makan untuk induce period supaya keluar? sbb sy pun de masalah macam sis. da dua tahun kawen masih belum ade rezeki. hope sis tak keberatan share menegenai ubat hormon tu. mane tau sesuai dgn badan saya. runsing sgt bile period tak keluar. tq sis.

Anonymous said...

salam sis boleh tak share ubat hormon apa yang sis makan untuk induce period supaya keluar? sbb sy pun de masalah macam sis. da dua tahun kawen masih belum ade rezeki. hope sis tak keberatan share menegenai ubat hormon tu. mane tau sesuai dgn badan sya. runsing sgt bile period tak keluar. tq sis.