21 January 2014

alkisah satu instagram.


Hai..
kite dah ade instagram u oll!!!pasni jgn tanye lagi eh nurul ade ig x???buatlah ig etc..
kite dh beli phone baru and dah upgrade dah benda2 teknologi ni hahah

citer pasal ig ni kelakar gak tau..sbb saya ni jenis outdated sket..jenis lambat and slow mcm semut..so bile orng buat twitter..memang saya xde twitter sbb tak reti sgt and plus x tau utk ape twitter tu..so xde lah tweet2 ni heheheh..

ok.sebenarnya citer dia nape saya yg suke bergambar sakan ni xde ig sbb handphone kite sgt2 purbakala serigala segalalah..hp nokia yg up sikit dr 3310 tu..haaa tu lah hndphone yg sy pakai..sbb sy ni jenis x giler gadjet ni..asal leh ckp, sms enuflah..dulu ade gak nokia yg touch skrin tu..tu yg husband bagi lah.urm sekali jatuh ..berkecai and tak bleh gune dh..nk repair mak aihh..sama mahal ngn harge hp..so terpksalah pakai henpon nokia yg paling ortodoks tu..tp yg best jatuh berjuta kali dh..atas jalan..atas bangunan..dlm tandas..balqis lempar..buang pijak..walaupun sekali jatuh tu berkecai semua..tp bila pasang balik..elok je haaaa..so setialah kite ngn henpon tu until beli yg baru ni..haaaa hebat x??

so citernyecamni..husband beli handphone baru last year..ok.sebenarnye sy yg bagi hadiah besday..sony experia ZL ke apatah tp gmbar memang cntik giler..mmg sgt best sony punyer kamera ni..so husband ni buatlah ig sbb sy suruh hahaha..so bile ade ig ni..sy pon gunelah ig hubby nk stalk sape2 kn tp kdg2 susah gak.ade yg set private..and baru je nk on..hubby nk handphone dia nk maen game..adus susah betul xde handphone ni..so bila kwn2 ramai yg private ig dia..xkn nk add gune ig hubby kn..so nk buat ig sendiri tp aduss..hubby lupa paswood ig dia and email dia..pulak!!kalu log out maknanya bye bye jelah hubby nye ig..
so tinggallah sy memendam rase xde ig hahahaha...over x??

and cite dia lak camni..laptop rosak sekali ngn hardisk!!!kiamat rase dunia sbb semua data hilang termasuk all the pictures!!!!!!!!!!all ok!!!!pitam jp!semua gmbar zaman berkasih kasihan..gmbar tunang.gambar study..gambar long call and so on ilang sekelip mata and nk try recover x dapat!!!!!!nangis weh!!sedih giler kot!termasuk gambar2 balqis baru lahir sume..sume sy sumbat dlm lappy tau x..sob sob
mujurlah ade blog and fb..ade gk gmbar2 lama kalu x..kenangan hanya mampu di ingati dgn hanya memikirkannya sahaja!!!!

so rentetan dari itu,.. sy sedar pentingnya ade ig yg bleh simpan gambar2 ni at least ade gk benda nk tgok in case lappy hilang ke..etc..and nk dijadikan citer hp bangang yg berjasa tu rosak plak..dia kdng2 mati sendiri..disebabkan dh rase mcm satu dendam tak tahu dendam kt sapa on the spot ajak hubby g kedai and beli handphone baru..tp yg samsung punyer and sebenarnya nyesal giler2 sbb quality kamera dia x sehebat sony tp adelah handphone canggih sikit..

so apalagi..mcm org giler ah snap gambar balqis, gambar kaki..gambar segala gambar..amik ko selama ni lama dh x maen benda2 camni..and buatlah ig..
ig pertama yg buat sbb bisnes..bynurulbadiah..lepas upload gmbar and active 2, 3 hari tetibe nk wat ig personal..tp.tp..ig business tu bleh plak sy terlupa paswood skali ngn email..klu log out maknya ilang lah ig tu..
so mcm org giler pikir2..apa lah paswood and ingat pon!!so kite pon buatlah ig personal 3 hari lepass kot and bermulalah episod stalk2 ig orglain bhahahahaaa.....

tu je nk cite..sekian terima kasih..

btw kalulah ade readers2 setia or kwn2 yg nk follow ig kite (coz nk update entry ni mmg jarang sgtlah..)
ni ha..search je nurulbadiahlai or go je kt  link ni  http://instagram.com/nurulbadiahlai



iolls dah ade ig u olss...ingat iols ni ketinggalan sangat ke hahahah..ok.caption tu memang nk mintak penampor.abaikan..

ni plak ig product2 and items yg nurul jual and cari rezeki..follow lah kalu suke shopping2 ya
bynurulbadiah or go je kt link ni. http://instagram.com/bynurulbadiah


kite jual mcm2 from USA..all original cume x sempat nk upload banyak2 lg..and insyallah akan upload more after this..

thanks for reading this...

10 comments:

nayfatimah rasyid said...

nanti nak follow instagram..mmmm
akak selalu lepak kat sini cari dan baca pasai NurulBadiah Lai..
kite punye is instagram nayfatimah

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nurul. hehe sadis betul. sheila follow ig awak ye. hihi nak stalk balqis :)

nadia arrumaisha said...

kita rasanya dah dua kali sebelum nih carik nuyul kat IG sbb dah lame nuyul xupdate.. tp hampa xjumpa kat IG... Alhamdulillah dia dah ader IG, boleh kita follow... kita doakan yg terbaek untuk kamu dear

NinaAz said...

kita dah follow nurul. yg ke 151 gitu. hehe.

Cik Puan Eka said...

hehehe best kan ade IG. DUlu memula IG ni ade, orang pakai ipong je bole guna.

Sekali lepas android boleh berIG, walopon guna henpon samsung Y je, gile ber IG jugak hehehehehehe...

kite follow

Ayu azmir said...

Harus follow ni

Siti Hajar said...

Dah follow dah. Lamanya sis tak update belog. Rindu dah :)

Mata Pena Fadz said...

yeah...nanti boleh follow nurul :)

# adda # said...

HIHI.. AKAK SAMALA KITE.. ORG DOK TANYA KO ADE TAK IG.. SEDIH ASE SEMUA ADE KITA TAK DE.. LAST2 BUAT JUGA LEPAS BLI FON CANGGIH SIKIT LA KAN.. HIHI.. OH YE PLS VISIT MY NEW BLOG.. NI PON BARU BUAT.. TAK TAHU APE PONN.. http://shakleesaya123.blogspot.com/
TQ

Mohamad Hafeez said...

dulu org asyik hot dgn fb, tapi skrg ada juga certain group of fb user dah muak dgn fb tukar kat G+ atau IG yg tak semak sgt... nak buat perniagaan online ni kena konsisten dan fokus, sama mcm kita buka kedai jugak... cuma platform je pakai internet.. basic concept lebih kurang je... good luck for ur new biz venture!