15 January 2014

Countdown 2013 lah sangat!

Assalamualaikum..

sebab arini tak busy banyak masa terluang kat opis..rase nk throw back balik 2013 punyer cite hehehe..

2014 dah lama menunjukkan muke nurul oii tak payah nk throw back sgt lah...
.so ni lah hasil review back things happened in 2013..kang tak tulis kat blog kan..nanti dh umur 70 tahun dh tak ingat!!!!so..lets throw back things happened in 2013~~~


im officially a Mother!!!!
alhamdulilah tanggal 17 Mac 2013 Saya telah melahirkan seorang bayi perempuan yg sgt2 adorable di mata saya..hehehhee..pengalaman melahirkan tu sgt manis even it hurt so bad u know masa nk beranak tu..lebih sakit daripada dihiris hiris ngn pisau!!!!


Nurul Izara Balqis Binti Amirul Izhan
dia dilahirkan dari rahim saya hehehhee..
(tapi bukanlah sebesar ni mase beranak k.take noted!)
syukran Ya Rabbi..

The New Me!!
everything is new for me..my life totally changed 500%..and i dont miss my old time (old time dikala sy jahil, berbuat sesuatu yg tak berapa baik, and etc)..i just love the new me and love the sweet memory that i had before..saya dah jadi ibu and isteri..so have to wake up early, cooking, cleaning and so on so forth..no time and i dont need pon utk melepak2 ngn kawan2, hang out, movies, photoshoot, and apa2 perkara yg tak guna..apa yg sy nak hanyalah dpt menjalankan tanggungjwb dengan baik..membaiki diri, mendekatkan diri pada Allah dan cuba jadi hamba yang baik..
not only attitude..boleh dikatakan semua benda changed termasuk the way i dress..saya hanya pakai apa yg hubby suka even kadang2 sy degil gak nk pakai apa yg sy suka but for good sake, sy kena follow apa yg hubby suruh..saya dh tak amik any modelling jobs or apa2 berkaitan dgnnye..kalu ade pon yg sesuai n berpatutan ngn situasi..byk sangat terlepas peluang nk buat duit hehehe termasuk advertise and promote org lain punyer products sebab tak menyempat nk amik...kalu amik pon yg betul2 berpatutan and reasonable sahaja hehehe..


how i love living in a very-moderate-lifestyle..


everyday am in Love!!
Yup i found my only true love and am happy sharing my life with him..tiada yg lebih happy and gembira melainkan apa yg saya rase di alam perkahwinan even selalu gaduh n berselisih pendapat..but hanya yg berkahwin dengan ikhlas and mengharapkan redha Allah sahaja dpt merasa apa yg saya rase chewahhh..
saya berkahwin bukan kerana status, harta, keturunan, rupa paras atau apa..perkahwinan saya hanya didasari oleh perasaan cinta yg sgt menebal and sy mengharapkan agar diberkati oleh Allah...
alhamdulilah..
saya tak tahu apa yg akn terjadi in future but sy berharap jodoh sy dengan husband berpanjangan sampai ke akhirat and insyallah jannah..
dengan adanya balqis..saya rase hidup saya lengkap sgt2..terima kasih Allah..


Ter-forget OUR 1st anniversary!!

18/05/2013
Sepatutnya anniversary pertama kami tapi bertuah betul ..boleh plak kami terlupa..sebab rase mcm sekejap je..rase mcm baru semalam nikah wakakaka...
nasib baik saya pon terlupa..tp kalu saya yg ingat and hubby terlupa..
tengok perang ke tak perang..memang declare war 7 keturunan lah..
alhamdulilah sekarang dh nak masuk setahun setengah lebih dah..syukur kerana kami masih berjaya harungi rumahtangga dengan sebaiknya and diharapkan berkekalan ke akhir hayat kami kerukunan ini chewahhh..
amin..amin..

TAU TAU..MEMANG kite berseri seri time nih kihkih


Firstime  RAYA paling bahagia as a mother and wife and 1st time raya paling sedih as a daughter!
raya tahun 2013 paling tak sabar sebab ade balqis...rase sgt complete and x sabar2 nk sedondon ngn anak even tak de lah sedondong pon..
yang penting ibu n papa balqis gigih pergi beraya sbb nak pau duit raye banyak2 untuk balqiss!

raya tahun ni paling sedih jugaks sebab 1st time raye tanpa arwah pak..huhu..bile amik gambar..rase missing something..yup..Pak dah xde...Mudah mudahan Pak tenang disana..Along sentiasa mendoakan Pak..:)sob sob sob..

selamat hari raye ..

Been one and half Year practising as n0t-awesome-lawyer -in town!!!
yeah dah dekat 2 tahun kot practise as a lawyer..konon2 dulu nk jadi awesome lah sgt hahaha..tp no need pon..dpt keje and dapat income..enough lah hehehheehe..

banyak experience gained..ilmu..byk bende kena belajar as a fresh graduate lawyer tapi tak sebanyak nak adapt hidUp ade anak..letihhhhh mehh tapi best..
tp jadik lawyer letih mehhh tapi tak bestttttttttttttttttttttt...
2013 ni pulun gak lah saya ngn hubby cari rezeki maklumlah komitmen banyak.and also rite now i try as hard as i can untuk beri kehidupan yg lebih baik pada ibu n adik2...sy buat part time business selling some products and prettystuffs..hey please check my blog fanpages and fb k untuk update2 terbaru barang2 yg sy jual.ade handbag..and mcm2 lagii..


motif?
sebelah tu pakai baju g court..sebelah lagi semuanye akan bertukar mcm otoromen bile balik umah..
jaga anak lah yoksss!

BALQIS membesar dengan jaya nye

Ibu balqis ni bagus ok..pagi2 bangun dalam pukul 6..lepas solat pergi dapur klekang klekang masak breakfast untuk hubby, ibu, diri sendiri n adik..(in case hubby outstation..sumenye termasuk ibu akan makan nasik bungkus je wakakaka)..nampak x kesungguhan disitu??sbb hubby ade rela masak hehehe..
then prepare baju , towel everything tuk hubby mandi and siap2 g keje..then around pukul 7..klekang klekang sekali lagi masakkan makanan untuk balqis(breakfast, lunch n dinner terus)..then baru mandi n g keje..hehehhehe...

balqis memang bagus.senang dijaga..tak susahkan saya langsung....and keleteh dia sgt2 membahagiakan..
teruskan membesar dengan sehat ye anak...

melting ....slurrppp

GETTING PREGNANT AGAIN!!!

subhanallah...inilah perkara paling gembira di akhir penutup 2013..tak tau nak cakap camne..ni lah hadiah yang sangat2 tak disangka dari Allah..

mengandung lagi bermakna terpaksa menempuh kesakitan beranak sekali lagi..terpaksa berselekeh sekalilagi..hehehhehe..
apapon..alhamdulilah syukur sangat..
doakan saya ke kwan2..

buncits yg membahagiakan hehehe..


LIFE CONTINUE AS USUAL..AND BUKAK BUKU BARU 2014..

yeah..2013 dah berjaya diharungi dengan penuh kerahmatan and kegembiraan..
hopefully..2014 menjanjikan sesuatu yg lebih baik dan membahagiakan..
semoga saya n keluarga dapat menjalani hidup yg penuh berkah..

alhamdulilah..
bye 2013..welcome 2014!



P/S: btw nurul ade buat instagram hehehe..but bukan personal punyer tp untuk bisnes hehehe..nurul ade jual handbags..wallets, clothes like MNG, ZARA, CK, GUESS ETC yg mana kawan nurul yg jadik pembekal kat USA..sumenye from USA and original ya..and also nurul jual jugak barang2 lain like dress tapi x sempat nk upload lagi..baru je buat semalam wakakakaa...
and baru je upload some items ..plz support my business and follow my ig BYNURULBADIAH..and wait for updates ya...tq so muchhhhh for your support..


THANK FOR READING THIS


14 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nurul. syukur alhamdullilah. everythings seem fine to u. saya doakan awak dipermudahkan bersalin yang ke-2 ni. balqis sangat bambam! sukanya tengok dia :)

Cik Puan Eka said...

sonok baca. eka mmg mengikuti akak dr sblum kawen lagi. rasa best plak baca hehehe..

balqis nk dapat adik dah yayy alhamdulillah

Trish Natasha said...

Wah pregnant lagi ya kak :') tahniahhhh. Geram tengok balqis, rasa nak gigit je pipi dia tu. Hehehe

Pipa said...

comelnya anak akak :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ada rezeki akak beli something dr nurul kay..

hazelnut said...

Assalmualaikum
kak nurul punya memori yg sgt indah utk 2013..saya hanya tersenyum sepnjg masa membaca entry ni and i can feel the keikhlasan and sweetness ;-) May Allah bless you and your sweet family!!

Yasmin Yusuf said...

All the best kak..I will follow your ig for sure and of course i never miss your updates.

Hennyza Faisal said...

Assalamualaikum...
Hi Eny ada buat contest kat blog..feel free to join the contest ...
http://www.hennyzafaisal.com/2014/01/blog-sharing-contest-with-victoria.html

syamimihaziqah said...

Balqis comel! Serupa muka kak Nurul! :D

nayfatimah rasyid said...

semoga suksess yer nurul and i will follow you kat instagram sbb nak rembat bag...kahkahkah ... ;)

Anonymous said...

sebak sgt bila kita baca part ambil gambar time pagi raya tu..kita pun tak tau kenapa kita beriya2 menangis baca caption kak nurul tu T_T kita pun doakan semoga arwah Pak tenang di sana...

ninaKAMARUDIN said...

nice!

Nurul Syuhada said...

cantik nya nama baby.. nurul izara balqis.. saya pun nurul.. hihi..
do visit my blog.. kalau sudi follow la sekali ye.. peace(v)

Nurul Syuhada said...

ala lupa nak bg linkk... =-=
http://lotoflove123.blogspot.com/