28 September 2010

story of photoshoot: : the view from the street


i believe..every picture tells a story ....


Location: Chinatown Kuala Terengganu
Photographer: Zulhilmi Din & Garage Poklie

okey, ni nak story morry pasal salah satu photoshoot aku hari tu..actually malas gak aku nk update tp ingat x my previous entry pasal aku ckp aku obses giler ngn kaler merah..ni hah buktinya..semenjak dua menjak ni..Red really attracts me..haih..
ni jugak salah satu photoshoot paling aku suka sbb ada macam sebab la..thanks to photographer yang nak shoot aku kat sini..i loike!!
Chinatown ni..actually tempat aku bermain kecik2 jugak..sebab ayah aku kan chinese..so ayah selalu la lepak2 kat sini..aku lak anak yang manja ngn ayah..memang mengekor je kejenya..

here the pictures of that day..


Nurulbadiah Lai in candid mode..



shoot dalam keadaan bahaye gak la..coz kereta ramai giler mase ni..at noon kan..panas lagi..

pictures by zulhilmi..background kaler merah..baju,tudung pon merah segala..i loike haih....

xtahu nak describe ape..hehehe

picture ni remind me mase aku kecik dulu..ayah aku beli satu gelang jed kat depan tokong ni.time tu ade pedagang dari tanah besar dtg jual kat depan ni...cantik giler cost RM5 je..tp aku dah hilangkan..huhu..gelang yang sgt ade sentimental value tu dah xde..sedih bangat..

p/s: mood aku swing2 je..tuhan tabahkan lah hati..
p/s/s: readers and followers..thanks for reading this..sapa2 yang nak suh aku g lawat blog die..please tinggalkan link ya..insyallah aku akan singgah...

p/s/s: sayang2 sume..nurul da ade page blog because she is Nurulbadiah Lai..sila like ramai2 ye(dengan muka mintak sedekah)..muahhxxx

30 comments:

^linas^ said...

ganu pun ada chinatown eh?comel.

alinac lover said...

:) saya suka tgk muka awak..si merah!

Ari Blog said...

merah abis...huhu..cntik..klu free lawat la blog sy..(tyriz).hihi...xmalu sruh org g blog dia..

Ari Blog said...

merah abis..huhu..jgn lpe jnguk n komen ye..tq...huhu..(xmlu)

MiMiEy :) said...

suka gaya akk betudung.
cantik sangat :)

Pinky Pixie said...

merah2.. like2..
semua gambar dy chantek2.. jeles. T.T

Nasrina said...

cute3!! :p

meera^da cute..*_* said...

cantiknye...suke sangat!

~fisha~ said...

meh singgah blog fisha lak..hehe..

honey amour said...

nice pic la yunk..aku teringin sgt nak amik2 pic2 macam ni..tp takde photographer free yg nak..eheheee...

AcongEduardo said...

merahnyeee..nice!!!

g0m0k9enDek said...

chantek n comel.. nice sgt2...!

AiDa AzRyN said...

Kamoo sangat cantek! nice sume picture u~ ;)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

like the one taken by zulhilmi. nice :)

mien said...

sys sangat laa comel bile dikenakan dengan warna merah.. kulit putih.. i loike it! ;)

~SukEMakAn~ said...

boley jadi model nie!
hehe

Ain Tralala said...

chomel ;)

n photoshoot yg menarik..

http://aintralala.blogspot.com/

cEro said...

background semua nak merah..
mmg terbaEk!!

e F a said...

i like da pic with p.o box tue....cantekkk!!!

AM SYA said...

laaa~baru tawuu ni kt ganu

xpasan pon ade china t0wn

nanti kt sho0t sesame lak syg eh! ;)

The Sharkox said...

Nice red
The Sharkox: Jejaka Hensem dari Sintok

NUNU EERA said...

nice one..! model ke?? ;)

chocolate said...

You cantik! :)

Ct SoLeHa said...

merahnye~~ hehe..mst org tgok ape la panas2 pakai baju tebal..hehe..peduli kan~~ hehe

s.g.b.b said...

Memang lawa dear,keep up the good job ye !

Miss Comot said...

cntik cardi....bli kat mn ek? hehe3
skg ni dh ssh la nk cri long cardi yg cntik2 kan...wuwuu3

Elin said...

u re so cute girl...cantikkk.. :)

zulhilmidin said...

saye suke entry ni.hehehe

Anonymous said...

elow... katne beli jeans tue... nice colour....

COKLATLOVER said...

nurul jadik model aper?