25 September 2010

readers and bloggers.. please respect other bloggers..!!

Dalam dunia blog ni.macam2 pesen blog kan..apa pon theme,konsep, pesen, or apa2 saja,,itu adalah terpulang pada ownernya..dan kita sebagai blogger and readers, harus menghormati blog orang lain..
ada blog otai yang sememangnya isi blog die best2..ade yang xbest pon..ada yang followers ramai bagai..ade yang sikit cuma..tp siapapon mereka..mereka harus dihormati kn..
konsep blog ni senang je..ade yang pandai menulis..ada yang tidak..kalau mereka adalah si photographer..besanya blog2 mereka dipenuhi gambar2 kn..kalau mereka ni seorang yang puitis..besanya blog2 mereka penuh dengan puisi2..ada blog yang sangat cool..yang setiapkali entrynya..penuh dengan benda2 cool..ade yang xda konsep pon..menulis pasal diri sendiri..kekasih hati and so forth..maka terpulanglah mereka..bukankah kita harus menghormati mereka??

makanya..setiapkali kita hendak mengomen, mengkritik atau apa saje, kita harus buat secara wisely..jangan sampai melukakan hati si owner..setiapkali kita hendak condemn blog orang lain..kita harus fikir and harus tahu..nobody perfect..maybe blog kita pon lebih teruk dari itu..betul x??

orang yang bijak..tidak akan mengkritik orang secara membabi buta..seperti
komen sesuatu yang xde berkaitan dengan entry..contoh entry pasal study, tapi pergi kutuk pasal cara orang tu berpakaian...
pastu tidak akan meninggalkan komen yang bersifat menegur, tp impliedly mahu mengutuk seperti..awk harus perbaiki English awk..bukan ape..saya rasa mcm sedikit menyampah dengan orang yang berlagak cool with his too broken english..
pastu meninggalkan komen yang berbentuk fitnah.contoh eleh..pandai buat entry nk nsihat orang, awak tu lebih teruk and jahat lagi..
pastu mengutuk konsep blog orang tu..blog ko ni bukan bagus pon..sekadar photopage macam ni..boleh jalan la..
and lastly..mengktitik benda2 yang sgt typical seperti..hanis zalikha yang true part time model pon xambik gambar atas tangga macam awk..

aku pulak...memang blog aku ni sangat biasa saja..im not good in creating nice and beautiful words..aku jugak xpandai nak buat entry2 yang cool..tp aku ade satu life..aku ade satu hobi yang aku rase leh share ngn orang lain..xkisahlah blog aku ni sekadar photopage je, xde apa2 info berguna pon..sebab aku memang xpandai nak menulis entry yang hebat2..
frankly speaking..sekiranya aku tidak mempunyai hobi yang suke berhot hot didepan kamera..aku tidak akan menpunyai blog..sbb aku memang tidak tahu menulis..

so..korang semua jangan lah terkejut or mengutuk sekiranya korang terjumpa bende2 begini dalam blog aku..

pictures perasan hot ala2 artis Hollywood bagai..

or gaya2 naughty separa lucah seperti ini...

xpon muke pesen control cun seperti ini..

atau..atau..gambar ala2 candid yang dirancang seperti ini...

ini xtahu nak describe ape..cume saja nak cakap..budak ini comel dan kami seiras..kan..kan..hehehe

akhir kate..teruskan menulis saja..hahaha:P

38 comments:

RAFHAN ~peace~ said...

haha, biasa la tu.. lumrah manusia, slalu lihat kesalahan orang, tapi keslahan sendiri x pernah nak baiki..

Pinky Pixie said...

like3..
biar apa yg org kata, kita x boleh tutup mulut mereka.

maka, jadilah diri kita sendiri. terima kasih.. hekhek

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu...blog awe pernah gak orang komen tib2 benda tak kena dengan entri...tapi awe ignore jerk...

AM SYA said...

betul tu syg~

juz be urself!!juz dun giv a damn...GTH with them!!

wh0 cares kn??

we dun live to pleased them!

sukati ah nk tulis apep0n..

xske jgn ah bace..bole blahhhh!!ppfftttt!!!

whateva it is sya suke blog kamo0 rumate syg!!

*jen0h gak has0t2 nurul wat blog dolu~ahaks! ;D lebiu bebeh~

bella dela rosa said...

okeh comel betol statement gamba ala ala candid yang dirancang.haha

g0m0k9enDek said...

lupakan org mendengki. kamo sweet!

ceguzeha said...

yup.
cant agree more.
hell yeah true.
each of us has our own right in writing and publishing.
for me,
comments and critics are welcomed,
but condemning isnt at all.
hihi ^^

NuR 'aQiLaH said...

belog sendirik. shuke hati sendirik la yedak? ngee :D

Kuman Chaos said...

spot on... tapi nak buat camne, cannot please all people kan. teruskan apa yang u buat kat blog nih.. a picture speaks a 1000 words... :)
p/s: budak kecik tu mmg seiras.. :D
Kuman "anak luar nikah" Entry

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

nice entri. n btul ape kate nurul tu :) like like .

Encik Tikus said...

hehehehe. nurul always cantik, tapi sayangnya nurul tidak menepati piawaian untuk menjadi model. nurul rendah kan ? main gayut pokok banyak2 okey. nanti jadi tinggi. kihkihkih ;P

natasha nadiah said...

kak, setuju sgt2 ngn akk! double thumbs up for u sis :)

ZACK ENTRY said...

yang elok jadikan panduan, yang tak elok tu tolak tepi..




latest entry Aku Guna Antivirus Avira

sab=) said...

yeah! terbaik la sis!!! memang betul!!! i sokong!!!!!!! pape pun.. u tetap sis cabtik i!! hee..love u :)

azhar said...

ape2 pu jgn cepat melatah...cool jer

ekyn ashikin said...

u nie.. jgn emosi tau.. mmg la org mcm tuh, x habis2 nk kutuk2 org.. pg lantakkan aja.. mcm la diorg yg kutuk2 u tuh bagus sgt.. pg jalan la kan...

honey amour said...

hahah..pedulik hape nagn komen tak membina..g la mohampossshhhh..

NICK IRFAN said...

menarik entry ni pelbagai-bagai blog yg ada kan? mcm2 cerita dorg luahkan... ape2pun blog awk pun best gak awk ni muka mcm ada sorg pelakon apa nama tah? x ingat... hehe

pinkyheart02 said...

abaikan je kalau teguran tu tak membina langsung.. kalau tak suka pada sesuatu blog jangan la datang lagi..kan? u can write, or do whatever u like..its ur blog afterall.. neway, have a nice day..chill~~ ^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

u r so rite sis..whoever we are, as a bloggerl respek lah blogger yg lain.. bak kata org2 tua, kalau nk org hormati kita, we have to respect others too;DD well, bout the foto yg last tu, serious baby tu memang chumell, like u!!!

sugar2 kapas strawberry said...

ku sgt suke ini entry.ahaha
respect others lah.nk critic pon agak2 la jgk kn.ni nk sakiti hati org je.then kdg2 ad otai berlagak mcmbagussgt.

joegrimjow said...

sampai hati delete my comment
huhuk
:(

perempuan comel klu guna 'saya' lagi menarik kot
auuwww

Indah Mulya said...

sis!ignore others!juz be urself..peduli orang nk komen pew..slumber SUDE..hehe

ARC™ said...

heheh ni serius bukan nak sampaikan mesej. ni saje nak tunjuk gambar hahahha

Bro Framestone said...

dlm dunia nie xsemua org leh agree 100% dengan apa yang kita buat..

klu x suka... xpyh la dtg bace blog nie kan huhuhu

he..23x comey je pic separa lucah tue... notty gitew...

pe2 pun nasihat bro.. tido kne jaga.. klu x bengkak mate tue...

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

The Sharkox said...

Hai Future UUM Lawyer,
U said that
"memang blog aku ni sangat biasa saja..im not good in creating nice and beautiful words..aku jugak xpandai nak buat entry2 yang cool"

But u know what, I even read theis entry sampai habis...

What does it means? It means, your blog memang tak cool, tapi ur blog is HOT..hot with nice sentences and Nice Pix also...

Sincerely from a not so cool guy who own a blog
The Sharkox: Jejaka Hensem dari Sintok
Bank Rakyat
UUM

asma said...

new reader here and i totally agree with you! bloggers must respect other bloggers!

Nabiel said...

biase la tuh kan?huhuhu..
kdg2..ade yg bermuka2..tuh ag bhye~
dpn baek..tp kt blkg..huhuhu.
nway, tolak tepi jek smua tuh!
jnji kta ade readers blog yg setia~kan2??hehehe

EDDYLEBS said...

Aku suka sangat entri ni...ada juga entri lain dari blog lain menulis hal yg sama tpi entri ni lebih terkesan di hati...dalam menghentam si 'xpuas hati' terselit nasihat kepada blogger agar tabah...Nice...ala Nur..'saman' je orang tu..

Rebelle Me said...

i'm imperfect & nobody does..
so dimaafkn la..
hehe..
mine lg trok kot..
(:

e F a said...

efa pun tak pandai nak berblog, tapi dalam masa yang sama, efa belajar gak sikit2...

nawal shahirah said...

wisely said ;)

lady XOXO said...

NICE ONE.. toi2 kena respect ler tuan blog.. kan kan

tulisan kemas said...

cantik nya . ajeem suka merah juga ^__^

jgn lupa folow blog ajeem taw
http://cakapgunajari.blogspot.com

farysa said...

AGREE!

Miza Yusof said...

miza setuju dengan awak. pedulikan orang ang mengomen yang tak membina tu. apa-apa kita dalam dunia blogger ni macam satu keluargakan. kena hormat antara satu sama lain.

btw, gambar tu hot ok. suka tengok gambar nurul. cantik! :)

Puteri Iqa Izyan said...

love u kakak. :D

tu je nk ckp
muehehehe :P

Rina Syazwani Zulkafli said...

whoaa..
ske tgk cik badiah bergaya.
sopan,cool,dan cantik !
ttg anon tu,lantak dorg la ye.
dunia blogging mmg gitu la gamaknye.
chill :)