08 June 2011

im not a killer but dont push me to!!!!

salam semua..

akhir2 ni(berapa byk akhir2) saya malas giler nak update..kadang2 rasa cam nak tutup blog bile ade orang cam harem je kutuk2 saya..saya kan..saya kan kalu xsuka orang tu kan..saya masuk sekali blog die kan.. pastu tak masuk2 dah kan....tapi kan..kadang2 saya fikir..ade orang yang benci tapi rindu saya kan....benci tapi rindu ke??ke?

DSC_0325Align Center
motif?

DSC_0333
(really candid okey)
another reason jarang update sbb im busy like hell..
ya..busy like hell!!!

ikutkan hati pedal ayam saya..saya memang xnak update dah sumpah tapi xnak sumpah laknat okey saya takoot....and lagi satu..malas dah nak bagi pendapat2 saya kat sini sbb akan sentiasa ade org yang tak puas hati..hati manusia kan kuat nafsu memang sukar untuk dipuaskan eh hello..saya bukan tempat pemuas nafsu anda2 and bile xpuas hati xyah nak komplen2 la okey...

nak baca bahan ilmiah yang best2 bukak another blog or wikepedia lagi better...ini ade ke patot masuk blog perempuan cam saya pastu cakap entry xmenunjukkan orang yang masuk university sebab entry gune bahasa yang xcapai skema orang2 yang berpendidikan..
dah nak wat camne u oll saya ni graduated from tadika kemas je nak tulis berpendidikan sangat pergi masuk university la masuk kelas pastu pastikan attendance tak kurang dari 80% then baru bleh amik exam..then bila dah dapat degree start writing ur own blog and let me see..ok.I know I'm not perfect. I can't pretend to be, but before you point your finger make sure your hands are clean...

and also ive been controlling a lot of my fucking temper..sikit2 rasa nak marah i dunno why im bit emo now sebijik macam musang..luckily im a human i dont eat human coz tak baik membunuh sesama manusia..alhamdulilah 4 years study law it really educating me that killing is Big No haha..

and so..i am so kesian..blame it on PMS .

but then i got a word..eh ber word word kot to tell everyone..honestly from my heart..

this is my personal blog with rubbish entry..this is my own blog i pay my own internet to log in in blogspot..i used my own hand to write and my own brain to think..never wasting your time here if u are about to think that this is so damn pathetic blog becoz there is NO RULE THAT U HAVE TO READ THIS..

IF U DUNT LIKE THE WAY I AM..THEN DUNT COME AROUND ME..
IF U DONT LIKE THE WAY I TALK..THEN DONT LISTEN
IF U DONT LIKE THE WAY I WROTE..THEN DONT READ
IF U DONT LIKE THE WAY I DRESS..THEN DONT LOOK..

kihkih..rasa macam entry ni kejam dan sombong la..

pardon everybody..I won't allow anyone to step on me.. Please stop judging me simply because I'm not you.

p/s: marah sangat ni..:)
lepas tulis entry ni terasa cam idiot and tak matured tibe2..actually i dunt have wasting my time here to wrote something like this but ya.. i did...i feel like a total idiot sometimes..now i have to admit it..

bodoh kau nurul..

thanks 4 reading this..

73 comments:

Akulah Pak Lan said...

Cool babe..
Biasa la manusia..
ada saja rasa tak puas hati.
Keep on writing OK..
sometimes i will read something and use it for my own writing from your blog..

cik Ida said...

hahahahaha.. i loike!

and i always support u'r blog nurulbadiah sang lawyer yang comel :)

alinac lover said...

rileks..saya suka awak :)

ohh ddy said...

sejak dua menjak ni u macam emo je. kat blog, kat fb. huuuuu. be strong k! :)

Amir Naufal said...

saya rindu awak..:D

nurul nadia nasir said...

sape yg kutuk awak tuh?ish..tak ptut..byk bersabar ye..:)

h f said...

haha kenape "emo macam musang"??? tergelak bace. baru tau musang emo ;)

p/s; nurul pakai baju kurung ke bwh blazer dlm pic tu?? cantik sgt tau, mcm boleh buat baju grad. boleh x post gmbr full?? please...

thanks!

ayda said...

biaselah..org tu jelez ngan kak nurul...lau marah pon kak nurul cute jer...

NaEl said...

kak nurul, sabar k. Biasa lah. Semakin femes seseorang tu, semakin bertambah haters dia. (dah boleh jadi hypothesis ni) haha.
Thousands of others continue supporting and reading your blog. Including that one person yang kutuk2 tu. Hehe. So, keep on writing ye. Entry tak de motif pun, suka hati lah kan. Blog sendiri :)

wani said...

akk jgn tutup blog ni. nnti wani rindu :(

Phat said...

manusia sentiasa ingin menjahanamkan manusia lain..tapi x semua la..ada yang baik jugak ;-)

Raja Ellysya said...

agree with u sys,
dun let SHIT brings u down,
bcoz sometimes people try to bring u down just bcoz u r above them.
so,dont care about them.
:)

p/s : sorry if i'v said harsh words.hehe

n a d e a said...

i love ur writing style nurul. tho it might be a bit harsh but im kinda like it. it goes straight to the heart. keep on writing !

Miss Rainbow said...

u always the best blogger ^w^/

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ish..ada2 aje lah org tu.sabarlah cik bad.jgn ikutkn sgt org camtu.dia lg suke u tak blogging, down mcm nie.boo layan aje. chill k? =)

syieda said...

nape ni akak? keep smile..^_^

myra ashrul said...

huhu . kesiann akak cantek neh .
saba byk byk yekk . dorang jeles dgn akak la tuhh . hehe .

cimOt said...

pegi mati olang itu..yg penting sye syg awk akak nurul..

alexa yussida said...

kikiki..marah2 pon comel...

saba ye nurul :) tulis je macam biasa,blog nurul kan..so suka hati la nak tulis gaya mcm mana..nak update berapa kali skalipon..dorg nak komen busuk2,biarkan..bukan dorg dpt ape pon..depa akn dpt sakit hati sbb nurul xlayan depa je :D org2 kurang kasih syg mcm tuh la..kondem org je keje:D

i miss u!!skrg tgh exam lagi..arini down 1 paper..3 more 2 go:D

nadyasupra said...

LANGSUNG tak kejam dan sombong .

you nih kira baik hape ..
masih lagi fikir masak2 apa yg you nak tulis . bukan ikut sedap mulut/jari je ..

biarlah .. biar je orang2 tuh .. orang ada mulut, bercakaplah diorang ..orang ada jari, bertaip2an lah diorang ..

yg penting, you sis , kena tahu, masih je ada orang yang nak baca apa yg you tulis, masih je ada orang yang nak tau apa yg you fikir (opinion) , dan masih je ada orang yg kisah apa yg you nak suarakan .

peaceeeee C:

unieMARKS :) said...

sabar sis :)

y u y u Z u l a i k h a said...

hayya sayanggg! kenapa nii????????????? ishhh.. rilek dahh.. yuyu kena lagi teruk.. :)

BlueberrY CheesE said...

woww sabar dear..

Judiene said...

What are you doing in the pictures?
You're like getting ready to party with shiny shiny baju kurung.
Hehehe.

isyam mirah said...

huhu...

marah ny kakak...

jgn mrh2 , xcomel nnt... :)

bia je org nk ckp pe..dia bkn ny th pe yg kakak rse..sje la tu dia jeles, nk bg kakak rse down ..

anis zul said...

haish..kenapa ngn manusia skrg.kalau xsuka,jangan sebok2 nk buka blog org yg xsuka.dahla mengutuk plak.btw,chill k sis:)

scha_imal87 said...

salam..singgah BW..kan..sigh~tu hak indivdu la kan..nk wat ape ngn blog sdri..xsuke..xpayah baca,xyah tgk,xyah follow..sng..emo pulak..ngeh2..

Didiey Fadhilah Ramli said...

hey sis, on the bright side. YOU ARE NOW POPULAR!Biarlah org nk ckp apa,jgn simpan dlm hati.

So many people (ahem,including me) love you&your writings as it is.

Haters gonna hate.Let them be. :D

LittleGurl said...

sabar akak syg..manusia memang cmtu pon kak. ape yg kite buat ade je tak kena. lagi over kalau kite x kenal sape2,tup-tup keluar cerita bkn2 atau nak kutuk kite. adoyay. susah betol lau ade yg jenis kaki jeles tetibe. TT__TT. ape yg boleh kite buat? masok telinga kiri,kuar telinga tangan jela. kite jangan block/tutup kite pnya blog, nanti org akan kata kite pengecut. oh yeah! we are strong, kutuk la berapa banyak pon kite tetap maintain cool & bahagia sesangat! blog untuk kite share kite punye life, bkn nak cari enemy. LG nak akak sentiasa epi2 okeh!

just being urself my dear sis! ignore jela org laen. suka sangat blog akak!!!adore u so much!

*lots of hug*

hanisah said...

chaba(sabar) kak,chaba..sume mnusia ade kerenah msing2..sume pakat syok diri sndiri bgus je..jdik xyah nk ambk pduli psal owg len..u r u,owg len nk ckap ape,lantak diowg la..bkan diowg bg kite makan nasik pom..(tetibe rse mcm kjam plak tlis mcm nie)hehehee..ape pown,sis..sentiasa la ceria,ky?^^

NinaAz said...

jan hirau diorang tu.. jeles ja tu.. aku sokong ko dr belakang ok! gud luck for ur life! love ur style~

nurulafiQah said...

smart arh kak nurul =)

Haifaa Saberi said...

assalamualaikum,sis :)
firstly,saya nak cakap,tak baik tau cakap diri sis bodoh..kan sis dah graduate..pedajalkan orang yang cakap benda2 buruk kat kite..kite mana boleh tutup mulut semua orang kan?and saya dah lama sgt nak cakap kat sis,thank you so much kerana dah terlalu banyak sis bagi pendapat,nasihat and tips yang tersangat berguna kepada saya..setiap kali saya baca semua kata2 sis,saya jadi lebih bersemangat untuk teruskan hidup..so,thank you so much again and be strong,sweetheart:)

Love ya!

lini hasnan said...

Sabar je la. :)

puteri katak said...

no need 2 care bout others,,
juz be ourselves..
rite??

:-)

asiah_najihah said...

jgn tutup blog kak...entry akak semue best2..nanti xbest la xde bahan bacaan dah sy..hehe

Weeda said...

i like u nurul~~~


mmuahhh..big hug n kisses..

habsahharun said...

saya rasa kan..kan..kan..

erm.. awak buat tak kisah je dengan orang-orang yang suka sibuk-sibuk dengan life awak tu...

btw, jangan marah2..tensi2..ok?

semoga kuat dan cantik-cantik selalu :)

sru roz said...

1st

PinKy MoMMa said...

tak faham la naper ada org suka membenci org lain..hurmm

kesiannye dia bz..
kesihatan jaga ye nurul..
will always heart U ;)

ibu_honey said...

Nurul...setiap kali baca entry nurul mesti sy senyum. wpun nurul mcm marah tp still sy terhibur bc ur writing...sabar je lah nurul. abaikan komen2 yg x membina tu....=)

kaizen said...

sabar je kak dgn manusia2 cmni....

fieza lessi said...

chill girl. i pun macam tu jugak. ad je org tak puas aty. dah la stalk blog org , then buat kotor kat chatbox i plak. mmg bitch la pmpuan tu. geram!

iskandarzulkarn9 said...

sabar je laa......;-)

amy syahirah said...

sbar ye sis nurul !! luv u !!

auny aizie said...

comel akaks lawyer kita niii :)

Asha Nini said...

salam nurul.
pedulikan apa orang nak kata..sepuluh x suka...seratus lg suka. teruskan menulis ya. entry2 nurul banyak bg semangat dan motivasi. keep it up :D

Daisy Biru said...

relakslah cik nurul. memang dunie blogging ni ramai org camtu. kdg2 cari point kutuk2 sebab jelouse... be your ownself. menulis ni subjektif. our thought is infinity. tak ada skema. share je apa2 yang terlintas. ada org suka baca. ada org yang tak suka. but who cares. you like, you stay... otherwise, go away.

Daisy Biru said...

relakslah cik nurul. memang dunie blogging ni ramai org camtu. kdg2 cari point kutuk2 sebab jelouse... be your ownself. menulis ni subjektif. our thought is infinity. tak ada skema. share je apa2 yang terlintas. ada org suka baca. ada org yang tak suka. but who cares. you like, you stay... otherwise, go away.

L Y N said...

Biasalah tu. mulot org.
kalau lebih sekit je, org kutok saja rmai org nk cuba downkan org tu.
SO CHILL ;D

Sometimes we just don'e hate, we appreciate. Ignore those haters. trust me, things will get better then ;D

Hishyamuddin said...

ramai lagi yg minat kak dari yg xminat..jgn pedulikan mereka...org ganu kene kuat!!hehe

Keri Henry said...

1st...

RuHiL said...

ala nurul.. jgn la tutup blog ni.. (merayu) ari2 nak tgk ada update ke tak.. nak tgk gambar2.. nak baca2.. terhibur jugak tau ati suri rumah graduate ni (kena tulih.. takot nnt ada anon yg kata.. org tak graduate je yg nak baca.. kah kah kah..) btw.. klu sakit ati ngan komen2 tu.. delete je.. lalalala gitew...

ENCIK TIKUS said...

lama dah tak datang kan ? arghhh ;O

Neesa said...

Kakak

Can I call you kakak? Eheheh..can lah ek..
ahahah..

Let them be la..anon ke non anon ke, they can say anything they want. Only u urself know the way u are.

And plus..saya nak puji..perghh! you are beautiful lah sis! Ada style jadi lawyer gini. Teringat dkt cerita korea princess prosecutor tapi saya xlayan cita tu.

Smile always yah..blame it on PMS. Bahahah!

msredcheesecake said...

cik nurul,
org yang cemburu denag kita ni memang sentiasa akan ada disekeliling kita.let them be. we have to learn how to handle this im a good way, yg tak buat kita tensen.

Asru Rozimin said...

dont worry
i love u girl

Wahidah said...

alahai nuul..ramai sgt dengki ngan nurul ne yea..aperla diorang ne kan..buang masa je layan diorang nurul...


nurul gmbr nurul cantekla pakai kamera per eikk

amier azrul alias said...

just be cool :)

Shawl's@ayucinta said...

NURUL SAYANGGG ARI AHAD NI AYU POS SHAWLS NURUL..:)

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. ade gop eyh org gitu?
tu pon jadi isu.

blog ni dop semestinye tmpt nk skema2.
simple is better.

beng lyn r org g2 ow kak nurul. huhu :D

Bob Merley said...

peace nurul!!

Haffiz MohdNoor said...

sabarlah.. diorg saje kot nk test :D

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
alhamdulilah..
nurul rasa even nurul ni biasa..xbagus..
tapi akan tetap ade insan yg menghargai nurul diatas muke bumi ni..
alhamdulilah..

thnaks semua..

love u all

naz & sya said...

haha.. this is what we call semangat!!

IEQAH said...

yess i relly appreciate you..jgn la mls hupdate..rindu nk tgok pnulisan si lawyer ni..i just love the way you are :)

~+aSma dAud+~ said...

biarkan dorang xpuas hati yang penting saya selalu puas lepas bace blog ni..

..::warna::wanie::.. said...

~~Do da best..even we r not perfect~~
luv is sharing n take care sis....
xoxo...~~~

meaw said...

kakak,teruskan jela dengan opinion dari kakak tu, kadang-kadang meaw suka refer bila diri meaw ni da terpesong sikit dari hal yang berkenaan....apapon,meaw tak akan benci akak, suko lagi <3

bumm moore said...

dun worry. i am your team! :)

fiqaliqa said...

U GO SIS. HATERS NI MANE2 ADE. CEPUK JER. HAHA. THEY R DAMN PATHETIC .READERS LAIN TETAP SOKONG SIS :)

P/S :
ENTRY-ENTRY DARI BLOG SIS NI BYK BAGI PENGAJARAN KAT SY TAU :)

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

Salam dik..
Sbr ye dikk. Akk suka bca belog adik. pedulikan apa pon org nak kata sbb akk suka je baca belog adik yg bg akk bnyak menyedar dan menginsfkan.. Kira, mcm belog yg memotivasikan diri akk la.. Thanx dear. Sbb byk bg info. akk tetap akn teus baca blog adik smpai bila2...
Fyi, ni pestime akk bg komen kat belog nurul.. B4 this jadi silent reader je.. Salam kenalan ye de.. Kalau senagn2 silah jnguk belog akk.. Mama qadida

www.diarimaqadida.blogspot.com

Cik Aish said...

cool sis..bila kt berada di atas, atau berada dkt comfort zone, mesti ada yg tak puas hati..so to be professional, just ignore them ok..