31 October 2011

man..how many other girls are u doing that too??



dear readers..

perempuan sangat mudah percaya dengan apa yang dia dengar dan lihat..
perempuan mudah menerima kata2 seorang lelaki tanpa berfikir panjang..without a second thought..and at last..perempuan jugak yang merasa sakitnya..

akan menjadi perkara normal bagi seorang lelaki berkata begini..

awklah yang pertama yang dapat buat saya bahagia.dalam ramai2 perempuan..
awklah yang paling special..
dalam ramai2 perempuan..awklah yang terbaik and saya tak mungkin dapat cari pengganti awk lagi..


even kite berpisah..saya janji tak kan lupakan awk .. saya tak pernah dengan mana2 perempuan seperti mana saya dengan awk...
oppsss..
wahai perempuan..jangan cepat perasan and melting dengan ayat klise sebegini..

i tell u what..sebelum kata2 ni di copy and di paste kan kat telinga korang..lelaki awal2 lagi dah copy and paste kan kat exs exss exssssssss dia..maybe sebijik2 or paling tidak pon lebih kurang...

tak dinafikan..pastinya dalam hati lelaki akan ada seseorang yang betul2 bertakhta kat hati dia..tapi kite sebagai perempuan jgn cepat melatah and terperasan.

too sad bila ada antara perempuan yang mudah percaya dan sanggup buat apa saja hanya kerana lidah sang lelaki..and bila ada orang nasihat sikit..mula lah keluar perkataan seperti:

" dahlah..aku percayA dia lah..dia dah cakap dia hanya syg aku sorang je".
"dia dah cakap aku perempuan yang paling dicintainya and dia dah janji tak kan lupakan aku"..

maka..jadilah satu episod perjalanan sebuah cinta yang penuh perasan dimana kite merasakan kita dah berjaya menjadi orang yang paling best dalam hidupnya padahal tak pun..and bila orang tu tak hargai kite seperti mana konon2 kitalah yg paling best tu..mula lah kita jadik ahli falsafah secara tidak langsung dengan mengeluarkan perkataan yang sedih2 dan ayat2 sajak yang maha kesian...mula lah terjadik gejala seperti mengupdate status sedih2 kat facebook.
( salah satu kesan sampingan)

tak salahkan lelaki coz kalau tak cakap camtu..nak cakap camne lagi kn??but sebagai perempuan..beringatlah..cintailah seseorang itu secara biasa2 je and cool2 je..

jangan terbang terlalu tinggi coz bila jatuh..sakit sangat dowh..no kidding.

Thanks for reading this..

88 comments:

Anonymous said...

haha..well said.some of them are very good in acting...sweet mouth and big liar..

PinKy MoMMa said...

betullll..nak terbang boleh..biasa la perempuan memang suka dipuji..dibelai..

tapi bile terbang tinggi sangat nanti kita merana..kembang idong skit skit dah lar kan hahaha..

izyantyPersonalTaste said...

betol tu...cinta biasa2 dah le kan :)

http://izyanty.blogspot.com/2011/10/review-veil-nikah-batch-1.html

Santri T.P.I.N.I said...

kelebihan lelaki adalah bermulut manis...

Tcca Anuar said...

betul tu kak nurul..
tiqa dulu pun pernah terpedaya kat kata lelaki..

hehe tapi nasib baik dah tersedar.. suka ayat kak nurull.. best sangat !

Izyan Masri said...

LELAKI BAB MENGAYAT MEMANG NO.1

unieMARKS :) said...

sakit sgt.

Izyan Masri said...

PEREMPUAN PULAK BAB DENGAR PUJUK2 SIKIT TERUS CAIR T_T

Zayani said...

yeah. betol. sokong.
btw, salam kenal :)

Qu NazRyn said...

cant agree more ......

Chegu said...

jahatnya lelaki kan, semua cakap diorang da tak boleh pakai....hurrrmmm.... makin jatuh lah saham kitorg ni, hahaha, kawan-kawan lelaki lain, jom lah bertaubat, jangan cakap bukan-bukan depan pompuan, hahaha, cukup jawab umm, ya, ok, hahahha

Dayah said...

alolololo

Zulfahmi said...

I nasihatkan para wanita untuk menjadi lebih bijak demi masa depan... Sebelum jatuh hati pada seorang lelaki, kaji dulu sifat2nya...

Sebabnya, kebanyakkan lelaki bila nak mengorat memang sangat sangat sangat la sweet... Tapi bila dah lama dapat, mula la tunjuk perangai sebenar

Bagaimana nak kaji? Tengok dengan siapa dia berkawan... Kawan2 memang banyak mempengaruhi personaliti individu...

Interview orang yang rapat dan orang yang kenal dengan lelaki itu... ambil tahu pasal perangai dia dengan bekas kekasih dulu...

Semua orang boleh berkata kata tapi bukan semua boleh berlaku jujur

Schajar McFlurry said...

reality d0es hurt... but its stil reality and we need to accept that =)

miss aty said...

Yup...lelaki memang pandai bermain ayat. Mybe ade yg baik, maybe ade yg x. Btw, pmpn haruslah pandai menjaga diri. Syg..but don't 100% trust. =D

@dD@ said...

thanks bg info .. huhuhu . best ebtry ni .. kita dah byk kali kena .. sbb mudah sgt terpedya ngn lelaki ni ... xmo dah jd g2 .. kita jugak yg cedeh .. thanks again 4 da info :)

Hishyamuddin said...

pompuan pon ada yg suka buat laki camtu..hehe

peace!!

Qil_H0shi said...

BETUL 2 sis c0mey.,kdg2 skt aty bile member2 sng sngt lyn 0rg laki :)

RJ said...

yup jangan terbang terlalu tinggi...sekali sakit, serik je rasa. Tapi selagi xkomfirm la dia tu bakal suami, jgnla mharap pada kata2 dia. Once dia ajak kite kawen baru boleh pcaya coz nmpak keikhlasan :)

Zara said...

em,
betollah..
lelaki mulut manis selalunye kasanova

B33HA LoV4to said...

ayat2 dorg mmg sangat klise...mane2 laki je nak ngorat ayat bukan main sedap...masa kapel pun ayat amat la manis..tapi habuk pun taraaak...

xpercaye pun kdg2 termelting jugak! haish. nyampah betul la dgn cinta ni. haha

cekodok apple said...

rite! :)

Faten said...

Kes macam nie.. bersepah.. kan? yups.. just cool .. not to much.. =D

Fad said...

peringatan tuk couple cintan cintun....hehe

Judiene said...

Yup, agree dengan pepatah tu.
Memang kalau bercinta, jangan la becinta macam nak mati.
Lelaki pun kena beringat jugak.
Jangan terlalu sayangkan awek tu.
Kang melepas, parah jiwa.

:)

nyna amani said...

Itulah yg tengah rasa sekarang.. Ermm.. Betul tue. Bukan ayat je, air mata diorang pun dah tak boleh pakai.

IEQAH said...

^__^

mungkin tak sama situasi tapi ieqah setuju perempuan yg slalu tanggung kesakitan di hati kerana lelaki..

kan best kalau dapat hidup bahagia tanpa depaa

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

betul tu. takley pecaya 100%.kena simpan 80% utk diri sendiri.

da lame tak jenguk sini. nurul sihat? hope sihat dan comey2 selalu. =)

Snazzy Naz said...

senyum baca this entry sis. betul tu, jgn mudah percaya lelaki dengan sewenang2nya. dear, naz share kat facebook ye. best ni klu org baca :)

stalker hebat ! said...

yezza! betol2. sgt2 sokong 201%.






**maap laki2. korg mmg ta bole dipercayai. titik.

Nadiah Jahari said...

betul kak.kita pernah merasainya.sakit sangat - sangat.and know ,kita bangkit dan belajar dari kesilapan ;)

Cik Rama-rama said...

Betol tu sis..laki dah memang siap karang ayat-ayat manis nak bagi kat pompuan. ayat sama je kan.

Eyka said...

don't put other your everthing cause when they go away you be nothing :)

nice entry ..eyka suka suka! ^^

LIYANA MASTURA said...

betullll:p sokong kak nurul! hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

like sejuta kali

zaty said...

betul tu.kdg2 tu bercinta bagai rak alih2 clash. . girls x sepatutnya mudah sgt cair dgn kata2 manis lelaki.kan akak? :)

syima harun said...

love this entry :)

Miss Eiza said...

betul tu kak . ;) akak ni awesome lah.

Anonymous said...

''perempuan sangat mudah percaya dengan apa yang dia dengar dan lihat..
perempuan mudah menerima kata2 seorang lelaki tanpa berfikir panjang..without a second thought..and at last..perempuan jugak yang merasa sakitnya..''

- saya seorg perempuan, dan maaf!!! saya x boleh terima ayat d atas. x semua perempuan seperti itu, ok! jgn ingat yg kaum hawa ni terlalu lemah sgt sampai boleh ditundukkan begitu shj oleh kaum adam.! yes, u maybe one of them spt yg kamu gmbarkan d atas. but not me, n i'm sure others will agree wif my opinion.

-no heart feeling, cuma nak nyatakan kebenaran yg x semua perempuan seperti itu. sekian~

♥ MS ♥ said...

--" lelaki, mulut manis ibarat tebu. :(

zaty said...

jemput singgah sis.ada jual inner. http://hisomi.blogspot.com/2011/10/inner-bawal-kini-boleh-didapati.html

terima kasih daun keladi :)

hanani wirdah said...

akak .. saya nk copy eh ..hehehe

hanani wirdah said...

comel la akak nie ..

AL-AFIQ said...

no.not all man are the same.when some guys reach their matured phase,him will stop to play around.trust me.because im in that phase.Alhamdullilah, =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kita kenalah menguji semula sejauh mana kita dalamm hati dia..tapi jangan tlebih uji sbb kita mungkin kehilangan lelaki yg benar2 berkualiti..

fyfahvip™ said...

yeah! setuju! ;)

iedchan said...

wah..setuju..laki takleh caye..hehe stiap kalik jumpe pompuan..pompuan tu la yg terakhir dan selamanya...tp pompuan pun ade mcm tu..haha

hanani wirdah said...

bez la blog akak nurul nie .. xjemu baca .. 2 malam saya asyik stalk jew blog akak .. semua entry saya dah baca ...

✿ pink velvet ✿ said...

yup, sgt setuju dgn ayat "jgn terbang terlalu tinggi"

zamira said...

betul....perempuan mmg mudah pcaye ckp laki.i admit it.so,kne la keraskan hati sikit spye hati 2 xmudah cair dan trus pcaye ckp lelaki2 buaye nie.opsss.haha

Anonymous said...

ishk2....ayat2 mcm pakar falsafah tuh perlu yerr sikit2 (Jgn kasi lebih2 sgt pasti girl tu nk termuntah mendgrnya!) mcm mana nk wt girl feeling..kalu ayat tak power mcm mana nk tersangkut pempuan tuh!...haha..tp basicnya senang jerr simple..sebelum cintakan seseorg tuh cinta yg maha esa dulu kemudian diri sendiri dan keluarga pastu baru yg Orang tuh! ni dimanakan hearaki cinta! -lelaki z-

HaNaN ArD!eNa391 said...

betul..sy sokong..senang sgt percaya ckp lelaki..tanpa sedar satu hr ilang harga diri

Nurulbadiah Lai said...

salam readers..
thanks for reading this..
as i said..
perempuan itu hatinnya sgt lemah..lembut dan mudah kesian..
apa yg saya nk ckp..just satu benda general yg biasa terjadi..ingatan utk diri sendiri n kamu semua..

anon at October 31, 2011 8:35 AM

sorry but saya tak kata semua perempuan..saya just said in in general:perempuan..
tak kata semua perempuan or semua lelaki..ianya satu pandangan peribadi yg biasa terjadi..
sebab ramai dikalangan kawan2 yg merana hanya keran percayakan lelaki..
again..
saya tak kata semua...
dunt get me wrong..

yeah..im one of them coz sy jenis mudah kesian and sangat cepat percayakan org..

proud u r not like that..:))

salam.

Prince of Knight said...

pendekar lak? hahaha...mulut manis ke? sumpah tak...kalau ayat manis tu...memang confirm la...keh keh keh...

dan...kalau lelaki tak pandai mengayat...macam mana nak dapat perempuan yang dia suka??

bukan sebab ayat lelaki perpisahan berlaku...tapi pada sikap masing2 yang tidak cuba yakin pada diri...

ayat lelaki...hanyalah untuk membelai hati dan perasaan temannya... takkanlah asyik nak borak2 kosong dan serius je kan??

huahuahua...

take care awak...

Syieda_Joy™ said...

betol tu akak. moralnye jangan kite tunjukkan yang kite lemah dgn pujuk rayu diorg. hihihi

akak, syieda copy cikit ayat akak tau? tqvm...=.=

❤ eyeme ❤ said...

agree to the last sentence.. dont fly to high .. sakit tu tersangat sakit..

Faieza Maddaru said...

kalau dah syg...buruk pun kira baik dah...hihihii....apa2 pun kalau jodoh takkan kemana...

http://faiezamaddaru.blogspot.com/2011/10/insyaallah-kalau-ada-jodoh-kita-jumpa.html

Musfirah Tomeyy said...

akak nurul ade bakat jd doktor cinta ;) hehe. nyway, gud luck in ur life n lurve :)

ain dzaya said...

hello gurlz!
yup!
setuju sangat2..

bila kamu sudah mencintai seseorang,jangan mencintai dia sepenuh hati, tinggalakn lah sedikit keraguan dalam hati, supaya bila kamu jatuh nanti kamu masih lagi sedar ,tidak terlalu berharap dan kecewa dengan cinta yang telah pergi....


dan carilah cinta terbaik buatmu selagi kamu termampu agar kamu menjumpai apa yang terbaik untukmu-
http://aindzaya.blogspot.com/

asfira aminuddin said...

babe, mmg pompuan mudah percaya kan. i pun tatau kenapa but then bila kena tinggal, sonfirm meraung sakan. hihi.

Zana Adieyza said...

perempuan mmg mudah lembut hati & percaya pada pujian.. tapi kita jugak kena berhati2 agar pujian tu x memberi kesan buruk kepada keimanan kita hendaknya..

salam kenal dr zana..

-nurul fakhriah- said...

jom join this contest. www.nnurulfakhriah.blogspot.com

Pateh Adnan said...

betol2! entah2 sebelum relationship die ngan kita, die dah penah janji sumpah macam2 ngan ex ex ex die dulu kan. lelaki suka bagi harapan kat pompuan. tak suka lah!

jop singgah sini :
http://patehadnan.blogspot.com/

fiey said...

SANGAT BETUL!!
-sok jangan nak nages bebakul-bakul
huhu ._."

Anonymous said...

Dearly nurul badiah,
A girl said 2 me, 'I don't want u when u r alone or being left by a girl, I want you 2 choose me when a thousand girls loves you so.. Really now, I think that's more like playin a lottery. But i believe that's what a girl actually felt n care. the thing about not fallen to deeply in love.. Are u sure u can like someone with such cautious? I do think that some girls need 2 be cautious cause some guys are really a jerk, but some girls were being cautious yet they still being hurt thought no relation were made cause finally they were not playing games but really being honestly love someone. Bet u can used d rules of a game when u completely being true? And those girls were not trying 2 be smart? It's not a one day trip n everyone got 2 take a risk somehow, may Allah give us all someone who will appreciate us for what we have given them is our heart.

Anonymous said...

kebanyakan lelaki yang umur bawah 25 takkan fikir pempuan yang dia tackle tu akan dijadikan bini dia nanti...biasa la tu kalau satu hari perasaan dia berubah kat pempuan lain.pandai2 la ko pempuan, aku gitau je.-ramli

farez shah said...

betul jugak tu kan!!

jom join contest gempakzz nie
http://farezshahevil.blogspot.com/2011/11/contest-best-friends-forever-10-farez.html

Anonymous said...

it's not a fair judgement. u only choose 2 publish people who supports ur opinions. take ur win then, u really deserve it

alexa yussida said...

nurul!dgr cite nak tunang dah eh?wow!happy for u dear!!!:))

pasal kes nih..hurm penah kenal/stalk seorg minah nih yg mudah sgt perasan/melting..sampai satu ketika die tahu die cinta pakwe org lain,barulah die nak gelabah n tduh laki tuh mcm2...padahal die yg overreact...so girls,hati2...jgn perasan sangat!

:: warna | wanie :: said...

owsome..he3
camtu la baek laki baek jgk pompuan
buruk laki buruk jgk pompuan..
nway..no man no women..
Njoy ur life!! ngerrr..

Muhammad Khairul Fahmi said...

nice entri!
so kpd p'puan tu jgn letakkan sesuatu bnda tu terlalu tinggi coz bnda tu akan mudh jatuh satu ari nnt.. :)
n lelaki pun sma juga...hehe

@juera said...

biasalah lelaki..ada tebu di celah giginya..huhu..jgn mdh pcya dgn org lelaki ni..

Woofer Storm said...

berhati2..kerana bukan semua lelaki ni berhati nurani..thank ingatkan kaum adam ya sis^^

miss nina said...

apapun, biar berdasarkan realiti. jangan mudah dibuai perasaan.

msredcheesecake said...

Msred mmg selalu curiga dgn kata2 manis lelaki termasuk hubby msred masa bercinta... Semulajadi ada prejudis terhadap lelaki dalam diri....

msredcheesecake said...

Congrats on ur enggagement.... U look beutiful and sweet...

Zara Hannan said...

thanks kak nurul. memang cun sgt la entry ni ngan zara skrg ni. hahaha!

btway, kak nurul boley jdi zara punye 1st follower tak? hehe... ni blog baru zara. blog lme dah delete. hee,thanks kak nurul.much love! ^_^

Tentang Kita said...

tanam tebu di tepi bibir..mmg la manis kan....bila bertemu buku dan ruas bru la tau langit tu tinggi ke rendah....bercinta tu boleh tp jgn la letak 100% kepercayaan..

tokwan said...

sesetengah pompuan pun mcm tu...same jer....zaman skrg zaman mengayat tak kirela laki or pmpn...masing2 punye style...jadik pndai2la nk percaye seseorg tuuu

Nurulbadiah Lai said...

thanks for de comment people

Anept Malek said...

most of the guy will do that, termasuk aku. Tak semua lelaki suka2 bagi ayat cam tu kat perempuan yang dia sayang. Ada lelaki yang betul - betul ikhlas, dan ada gak sekadar nak cukupkan syarat dalam bercouple.

Korang pun tau, lelaki ni, kadang - kadang tak sedar dengan apa yang diorang ucapkan, nak - nak time bersama kekasih. Kalo dah nama sayang sangat, semua dia boleh janjikan, tetapi bila perasaan sayang tu dah kurang dan makin terhakis akibat couple terlalu lama (tak semua lelaki boleh tahan dengan perhubungan yang lama), so janji tu hanya tinggal janji.

seriously, lelaki adalah hidupan yang cepat bosan dan mudah terlupa dengan janjiya. So pandai - pandai la nak handle kaum lelaki ni. Dah fitrah kami bergitu.

Anept Malek said...

hi

Anonymous said...

affordable auto insurance on line quotes dumb animal clause car insurance. car and insurance, [url=http://autoinsuranceonlineusa.com/content/vehicle-insurance-expenditure-and-its-rising-trend]national automotive insurance[/url]. car insurance online quotes invoice value, low cost car insurance information.

acura car insurance vehicle insurance claim. independent auto insurance companies. car insurance coverage decide, west virginia allstate auto insurance quote.

Anonymous said...

soumise aux memes principes et aux memes lois. acheter viagra pas cher, tous ces acides sont monoatomiques ou, para que se tenga presente al imprimir la lista de cialis medicamento, ninguna manera la mas minima debilidad a favor de, in Annales des Sciences Naturelles, viagra, traspirazione cuticolare e stomatica, Dass grossere Gaben von Phosphorsaure, cialis, beschwerliche Respiration,

Anonymous said...

I've been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Reading this info So i am glad to exhibit that I have an incredibly just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I most undoubtedly will make sure to don?t put out of your mind this web site and provides it a glance on a constant basis.

Feel free to visit my blog devis fenetres

Anonymous said...

I got this website from my friend who told me concerning this web site and now this time I am visiting this web site
and reading very informative articles here.


Feel free to surf to my website ... voyance gratuite par mail

Anonymous said...

Hurrah! At last I got a ωеbρage from where I be able
to genuinelу take valuablе facts rеgarding my
ѕtudу and knowledge.

Feel free to visit mу blog post: disque dur SSD

Anonymous said...

Hi! I could have sworn I've been to this web site before but after browsing through some of the posts I realized it's new to me.
Anyways, I'm definitely happy I discovered it and I'll be bookmarking it and checking back
regularly!

Feel free to surf to my page; voyance Gratuite