15 November 2011

anon ni kerja dia menghina je kan???so whattttt...


she/he said:

" i did drop a comment before but u didnt approved..miss nurul..u really care about your reputation..oh never mind..first time come to ur blog..leaving me speechles.. are you really a "lawyer-to be"?nak call u what?a hot lawyer?or a ntah apa2 lawyer? jujurnya,your attitute doesnt suit u well to be a lawyer..plus..lawyer tak perlu kot dress up bagai..dekat court tak de sapa pandang u cantik ke tak..it wont help u to win a case miss nurul.be a "cikai model" dah la.and smile in front of camera..poor your client..oh i think tak de client nak deal dengan lawyer yang tahu berposing je..they need a profesional one la miss! legal field dont need a "picisan hot-girl"..my mom is a lawyer too..dia sangat profeessional and dihormati..tak de nak dressing2 ala-ala model ni..very learned one..am proud of her.. totally different compared to u.bukan nak hina u..tapi just nak nasihat je..your attitute will give trouble in your practising later..ade ke lawyer yang yg pose cute2 camtu?dress up camtu?write junk??most of the lawyer yang jadi blogger pon.diorang tulis sesuatu yg berisi..not useless mcm ni..sedarlah miss nurul.. p/s: i pon law student jugak..in final years..and tell u what..most of my classmates yang dapat pointer paling rendah and tak cemerlang in class adalah dtg dari bebudak yang suke dress up bagai/yg ala-2 hot stuff sikit/tp belajar hampeh! for example: perhaps A PERSON like you..no hurt feeling.."

uitss...sentapppp aku..

hey baby..is that all u got to make me down?
nice try baby!

about your mom thingy or whatsover..
Am I supposed to be impressed??

are you bored or what??but i think u got a DISEASE..Whatever it is..
Get well soon.

obviously insulting someone like me, its really not that sexy hun!



do i look like i wear skinny jeans when i'm going to court???
or do i look like Lady Gaga when i'm going to court??

P/S: dont write..dont comment..and dont talk to me until you're actually a lawyer miss/mister anonymous.(LOL just kidding..kind of)

Thanks for reading this..love you peeps!!

190 comments:

Zara Bakar said...

sentap mak! hahaha =) nampak gigih la si anon menaip. boleh buat case masuk court! huahuahua~~

~misshuny~ said...

melampau tul r pompuan tu..sabar yer sis nurul..pompuan tu jelez sebenarnye tu..huhu..suke ati dye jer nak cakap cmtu.

starzieti said...

sabar ea kak nurul. tak paham betul ngan anon tuh. ape ntah masalah die. -.-

mrs chenta said...

its happen to me twice, lepas i block terus si anon2 ni xpat komen. setting balik u punya comment ya..jgn bagi hantu2 tu komen lagi... haihhhh take care!

Hasrina said...

anon tu apa masalah dia? confius?

Kena ada code ker okay lawyer kena macam ni. Doctor kena macam tu. QS kena begini.

She/He should get a life.

dysfunktion-tech said...

anonymous ni supposed to be somebody ke? mcm menyemak je... but they can write whatever they want... but cara tulis tu mcm dengkilah...hahha..xpe nurul... dun giv a f

Rtp Farra Arisha said...

she/he doesn't think before mengutarakan pendapatnya. sis, listen to me, biarlah apa orang kata, as long as you know yourself and you know who you're. nothing to be regretted cause you know what you you've done and what's inside you ;)) all of yours is true kecuali komen anonymous yang menjengkelkan ini!

Nyssa Nuar said...

Wuuuu.. sangat lah harshhhhhh komen itu~~ bukan nk menhina tapi...eh..sesuai ngan entri akak yg lepas2 tuh..bukan nk kutuk tapi...ahaksss~~~ bese la kak.. ignore je la~~~~~ jeles lettew sbb dorg tak dapat jadi cm akak kan??agagagagaga~

ZIEMA said...

my mom is a lawyer too..dia sangat profeessional and dihormati..tak de nak dressing2 ala-ala model ni..

(MAK KAU SEBAYA NGAN NURUL BADIAH KE?)

Nak tambah. Fatin Liyana tu pun doctor to be. Takkan kau nak cakap,

'Doktor tak payah kot nak dress up posing2 macam model masa tgh rawat pesakit'

Pfttt. Kau yang tak professional.

J.Syazwana said...

baca pos ni tetiba menyirap darah. tuh belum jadi lawyer tuh. kang dah jadi lawyer abes semua orang dia nak pandang rendah.

well lawyer is just an occupation. same like me amik engineering but tak boleh ke kite nak melawa-lawa kan kan.

i think la dia jeles kot sebab awak hot. dia mesti jeles takde orang nak kat dia or takde orang nak jadikan dia model.

kite ade ramai kawan2 amik law masa study dulu. semua gila fashion kot. at the end still graduate on time.


kemon lah anon-anon ni. berfesyen takde kene mengene kot dengan pekerjaan kita. haih. kan dah panjang bebel. hihi

nuruldaniel said...

sabor la nurul... just ignore it.

MEYY UMMIIZZATY said...

chill sis . just be what you are . you look great in your own way . peduli ape orang kate . you know yourself , right . for me , lawyer is a great career . ang untungg lah kalau dapat jadi lawyer yang berjaya . and dress up , make up , photo and what so ever is an advance yang ade pada diri you . its okay for me .# i pulak yang sentap , haha XD

FieDaus said...

huhu ada gak ek camni.. adus.. jelas tnmpak sape yg kurang matang dlm hal ni.. profession n personal ptt tidak dicampurkan.. ramai je lawyer yg hot katr ats muka bumi ni.. ramai je yg peguam kacak2 jadi model/pelakon

so angap la dia ni rabun ayam :)

EZAN IDMA said...

saya rase die jeles. haha

wanie wonek said...

minah ni lupa nak makan ubat sakit jiwa kot. tiba-tiba nak sound orang tak kena tempat. tak ada cop pon kat baju yang lawyer tak boleh pakai. tak kesah la lawyer @ profesional job sekalipun. adoi. kelakarla sis. buat tak tau jela dgn orang mcm ni. jgn dilayan sangatla.

SpidermanHere said...

Eii, geram baca komen Cik Anon tu-,-

Tina Othman said...

ya allah, macam ni pun boleh ke? sapa dia nak menilai kita, inilah masalahnya bila ada masalah jiwa ni, jeles kot

EKA AMIN said...

chill lah k.nurul...anon tu mcm xde keje jek...:))

mizzkechique said...

apala motip dia komen gitu... artis tu ramai je yg amik law course, xde lak nak pertikaikan..

Boo said...

sabar ya kak nurul!

Finaz Jaafar said...

tak kira apa profession pn kalau kau dah habis kerja tu suka hati kaulah nak buat ape..nak pose cute2 bagai ke terlentang ke pe..
kenapa ada yang nak pertikaikan??sangat pelik..adakah sebab beliau takde peluang untuk pose cute2 begitu??lalala..

Nazirah ms said...

Tak malu lah anon tu >.<

Liyana said...

jeles la tu die x cntik mcm awk, hohoho

Ani Nurhananina Abdullah said...

comment die perghhh .. sentap kot .. foe me la kan , dress up ade self satisfaction .. lawyer itu ade lah pekerjaan .. kenape ? lawyer tak boleh nak dress up bagai ? low minded ! :)

NinaAz said...

ceh! ni kes jeles ni..jan layan laa nurul..hehe.. kenal rahimah tak? yang kawin dengan org kelantan, sekarang tgh pregnant and maybe dah bersalin kot..heeee

Cik Kamoo said...

LAWYER KE APE KE ... semua kita manusia, ada hati ada perasaan dsbnya.

So, terpulanglah nak tonjol diri mcm mana pun selepas waktu bertugas asal masih sopan dan indah dipandang mata.

IZYAN KAHER said...

some thought :

tak perlu cepat melatah once others doing crap on us :)
that's kind of cool and humble attitude yang bezakan u dengan dia .

#all-the-best in lawyer-ing :D !!

lovecandysweet said...

anon tu tade hak na ckp akak cmtu... bukan akak melawa time pegi court.. mmg natural jadi pmpn, suka bnde lawa.. luar dari court, skati lah akak na pkai cane.. emo lebey =.=' kang selekeh ktuk g.. melaram pn kena ktuk.. =.=' ta phm btol!

MakNgah said...

ada beza hal koje ngan hal peribadi. tulis blog dah masuk hal peribadi. so takde mengena ngan hal koje.

aku pun tak tahu la apa la yang org dok mengeji sangat ni. tuan punya blog beli dress ke shawl rambu ramba sikit pun tak pakai duit depa. Awatla dok kalut sgt?

nak bandingkan mak dia ngan org lain pulak? apa kes?

tula org ckp bulu idung sendiri bersawang sibuk nak telek bulu hidung org lain.

hannah hermosa said...

salam akak, kite rase kan org ni jeles ngn akak.memg nmpk sgt lah.bg kite if someone tu pandai pastu pandai bergaye lak.memg satu bonus.dah memg akak pandai n becoming a lawyer dah tu akk memg pandai dressup nk wt cmne kan?die x pandai dressup tu yg die jeles tu.ape punye orang la kan.dengki tol die kan.bagi kite.jgn campur adukkn kerjaya n personel.akak memg layak jd lawyer.eh, kemonlah x kan asal jd lawyer je nk kene skema?kakak kite pon student law uia gak.die n kwn2 die dressup bagai jgk.tp bile time belaja stil fokus.so it's up to you lah.cmne nk bwk diri kite kan.ish akak.org ni memg jeles lah ngn akak kesimpulannyer.huhu.neway akak.kite suke care kite.go on k!!!!asssalmmualaikum.n plus kite penh keje kat lawyer firm.ala.lawyer kat sane pon enjoy je x ade nk control sgtlah.tp bile kat court.wow.amazing sgt.hehe..

AiniL Hawa said...

hahahaa... kelakar la ini budak. dusshhh3x....

dido dimuyy said...

hahaha ada juga org y dengki cmnie . masi idup . haduiiiii

Cik Muda Sae said...

sebab dia tak mcm ko nurul..dengki la tu.... ahahaha... mcm pointer dia tinggi benor.. kalo ye tinggi dia tak le bodo ngat tulis benda2 sampah mcm nih..ye dak?

Anonymous said...

hahahahaha....

Takkan nak all the time pakai pakaian lawyer, bangga sangat ke to be or being a lawyer....

Kasihan....

-pengutuk-

❤nadiah.rahim❤ said...

alahai...npe dia x caye yer sis.??
dia jeles lah tu..:)..

xpe2...sis sabar k..:)..pelik ..ade jugak org mcm ni kan..

alexa yussida said...

hahaha sumpah i tergelak baca komen die la nurul..terserlah kejelesan kat ayat2 die..aduhaii..ape masalah org nak melawa ke,nak dress up bagai ke..bukan susahkan hidup die pon kan..plus tak mintak duit die suruh beli pakaian pon!nk brag about her/his mom plak...kesianlaa...ishk2 :P

Hishyamuddin said...

dengki la tuuuuu

atie zakaria said...

ada org mmg x senang tgk org lain seng.. lain org lain cara..

mb dia ingat semua lawyer HARUS ikt spt mak dia or dia kot...

♫ Ct Hajar ♫ said...

LoL panjangnye nye comment anon tu

mcm entry dah tu =p

Qil_H0shi said...

kejam nyer cik an0n.,dengki lah 2., :) .,sab0r yer kak.,

BLADE EDGE said...

assalam...

huh.. rasa terhina btul! so, here's some advice utk nurul...

org mcm ni just bangga dgn mak dia jer. reputasi dia sndiri? kot lg hampeh drp nurul. reputation is something that u earned. kalo nurul buat keje elok2, xkira la berlawa ker ape ker, mcmana ker, u will get ur good reputation. still u will gain some respect drp clients.

that anon is such a bloody fucked-off.. most people mcm dia tu cakap jer lebih, duk bangga itu ini tp esok2 dia x ke mana. so pedulikan apa dia nk kata, apa org nk kata. just do your job n be a good girl :-)

MamaEma said...

orang yang hantar komen tu JELES sangat tu...entah apa-apalah yang dia merepek..dah mak dia mestilah dia respek...macamlah kita tak respek mak sendirikan...

lionteen said...

die jeles la tu. die ckp mcm tu, kang die yang tercicir br tau. sabor je la nurul

Phat said...

ada aku kesah mak dia lawyer ke x?mak dia bagi kita duit ke nk beli beras ? x kan....apa punya org dah...bajet bagus la ni..belajar pun x habis lagi

Cik Eja Rahim said...

awww... mmg cute la kata2 die... hehe.. die jeles tu u adalah antara lawyer yang cantik..mcm dalam satu cerita China ni.. Lawyer sume cantik2 dan bergaya.. :)

cheqwa said...

what the .....ish,peliknya si anon ni.ini bukan nasihat,ini condemn orang.adoi,sungguh ku tak mengerti.buat kak nurul,sabar yeaaa.semoga pahala kak nurul bertambah selepas si anon mengkritik kak nurul.muehehehe :D

Nayang Ahmad said...

Dear Ms/Mr. Anon,

jangan nak condemn orang macam nie lah, memalukan diri sendiri. kerjaya takde kaitan dengan hal peribadi sesiapa, nak bagi advice kat orang pun cermin diri tu dulu.

btw, u're so beautiful in person kakak nurul badiah. i love ur style. hope u'll success in your life. :)

WaniZakaria said...

kak,sabar.cemburu tu.bt lek jek.apa pun kerjaya samada jadi misi atau lawyer,penmpilan tetap pnting.anyway,akk lawa pakai tudng bawal.bt lek je kak nurul.good luck.:)

tieykah said...

HAHA

a loser will use anon

Love The Queen ♥ said...

Bila cemburu tengok orang cantekkk memang macam tue. biar kan jelaaa akak. bab kate budak2 kpop, haters gonna be hate :))

Shaheera Harun said...

eh lawanya pakai baju formal gitu :DD

S.U.R.I.A.T.I said...

sabarla nurul...sedih i tengok org tulis mcm tu. bkn sedih kat u. sedih kat org yg tulis tu.
sbb dia sbnrnya memalukn diri dia sndiri. & i tau dia xberjaya buat u down. jelas dr ape yg dia tulis, "DIA JELES!" so,lantak pi dia. be yourself nurul. ntah pape la org gitu....pastinya dia adalah seorg yg selebet & xtau nk brgaya (xkena tempat). full stop.

Picoz Shupalula. said...

HATERS MAKE YOU FAMOUS. ignore them. live in your own rules Kak Nurul. Jyeah ♥

ainnun.nadhirah said...

kadnag-kadang kan sis, kite tak paham kenapa orang-orang macam ni perlu wujud. cemburu, dengki dengan kelebihan orang lain mungkin? chill kak Badiah. orang cakap ape pun kite suke je baca blog akak. =)

Kumbang Jingga said...

hehehe lawyer gak erk yg tulis tu..itu baru org panggil loyar buruk hehehe

Wawa.Wafiyyah said...

org jeles memang begitu la kak nurul.

Asmahira Azman said...

bak kata org putih "DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER" kn kak ^^ luaran tak semestinya mencerminkan dalaman org tu :D

aTy _faRed~ said...

anon munguk..;p kalau lawyer nak dress macam lawyer ker setiap mase.. kalau doktor kene pakai baju jubah dokter setiap kali keluar.. n macamane ngan profession lain.. akauntan...engineer..kene tunjuk ker kat semua orang saper kiter bekerje atau belajar sebagai ape.. mungkin si anon n mak die tu tak suka bergaya tak bermakne yang org lain kene jd mcm dia.. dan tak semestinya tak akan dihormati dan berjaya dalam kelas macam die cakap dapat corot2 bagai..kolot sungguh tk serupe lawyer langsung..[eerr...ai lak telebih2 komen tuk si anon..] ;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

itulah kerja anon bila dia tak mengenali kita.

Cik Tqah said...

hi dear.. sorry for u.. ignore je semua haters u.. suka ati u la nk tulis pe nk dressing pe.. de kene mengena ngan die ke? i kdg pelik ngn perangai orang.. jangan ludah jilat balik sudah.. kata org nnt dtg blk kt diri sendiri.. be strong

lots of luv
Cik Tqah

syahira yusof said...

omg..berlagak yer that annon..seriously,..noob abeh...

Fatin Syahira said...

biarkan orang nak cakap apa sis. kita tak boleh puaskan hati orang lain.

i love your blog just the way it be =) no tears beautiful lawyer!

cantekk said...

ala, nurul kira profesional ape. when u do modelling, u act like a model kan, bile kt court u act like what u have to kan. mcm jugak , kalau bini bos, laki kuli. kt opis act la mcm pekerja dan bos, bile smpai umah u are husband n wife... itu contoh, sama je, cume situasi je lain,,, takde masalah la kt situ..

onie said...

belit beno anon ni...dia nak puji mak dia sebenaqnya...kan lebih baik pujian tu disimpan untuk diri dan keluarga si anon je,tayah la nak riak sangat, maybe dia tak riak tapi dia cuba nak sampaikan yang dia bangga dengan mak dia but..bukan macam tu caranya,huhu..sebenarnya terserah pada diri sendiri nak berpakaian macamana..kerja kerja..bila keluar tak kisah la nak dress up cane pon, takkan nak shopping tibai pakaian nak naik court ye dak sis,hehe... maybe si anon je macam tu,haha...


memang tak suka dengan statement si anon tu,begitu membangga diri sampai kakak dipersalahkan,apapon kak nurul, cuba yang terbaik dalam hidup..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

JANGAN LAYAN DIK.. NANTI ADIK YG DEMAM MELAYAN ANON2 NE

mimiey said...

always supporting u sis, jangan peduli dengan apa yang dia cakap, dia jealous tu, hehehehe

Miss Eiza said...

hahaha...biarjeee org mcm tu kak nurul...sy suka je tgk akak...beauty with brain....suka suka..and nak jadi mcm akak =)

me not rawrr said...

jeles kot tu -_-"

fathiahRAIHANA said...

tak app komen pun jd big issue. hahaa.

akak jgn pkir sgt la . ktorang yg syg akak rmai lg ^^

KatekateKite said...

ish, ade gak insan macam ni.
Kite selalu berfikiran, bile seseorang tu tak puas hati dengan kite, means die jealous dengan kite, jeles tengok awak pakai macam tu, die x pakai macam tu n mak die x pakai macam tu. heeeeee............

bolayankan je die tu yer nurul! saya suke style awak! =D

iz said...

tolonglah anon..datangla blog cheq... please2...

NaIaDHaNnI said...

eee...teruk btul anon nih. suke ati la org nak pkai ape pn. die jeles kot dekat akk.cian akak.takyah amik keysah pasal die pun. bukan nye die yang bg akak hidup.huhu...be strong!!! :) saya tetap sokong akak :)

cik ubi said...

kesian kat dia 2..annoying kan??hmm..btw, i suka sgt ape u share kat blog ni..LIKE!!!! :)

Liyana Aziz said...

it scared me off... as for me, seorang lawyer ada kehidupan privasi dia instead of being a 24/7 lawyer..

kalau dalam kehidupan peribadi, x kisah la nak pakai apa pun, asal masih jaga etika or some sort...

kakak, do read my latest entry how i wished i could be a lawyer one fine day... tapi benda2 yang macam ni merunsingkan hati.. eheheheh

tak kisah lah, i do wrote some quote: Manusia memang tak pernah putus jadi juri tak bertauliah atau lebih tepat hakim tak berkelayakan...

opsss, sorry pannjang sangat komen tapi to people out there, stop judging other person unless get to know them well at first...

aiNa yaZiD said...

kahkahkah... i rasa kan nurul, anon tu sawan laa!! haish, don't judge people from what they are wearing. is it looks "professional"....???

chill nurul.! (^_^)

SeƱorita Layla Zahara said...

mind set dia;

lawyer=xleh fashionable + xleh live life to the fullest.

wey, lawyer pun manusia biasa jugak la! kau xsuka cam-whore, blogging ape sume jgn anggap sume lawyer kena act mcm kau jgk.

fuck your life!

to that anon : i hope you'll read my comment. cheers! :)

Siti Nurazlinda said...

buat tak tahu aje kak nurul . work is work lah kan ? ada masa nya kita perlu hiburkan hati . dan mungkin cara kak nurul hiburkan hati dengan dress up dan posing sana sini . bagi linda itu menarik . kak nurul tetap cantik . so , ignore he/she tu ya :')

nyna amani said...

Kesian dia kan.. Kak Nurul ajar la dia dress up.. Jeles kot....

B33HA LoV4to said...

tergolek2 gelak baca ..haha..
mcm tu nasihat ke? ?


xpe..at least nurul boleh jugak update blog dgn komen anon tu...

dark said...

haters gonna hate!...

hahahahaha...klu betul die is so-called-to-be a lawyer!, nak letak identity dlm internet pon TAKUT!!...

to anons,

camne la klu kau handle kes2 jenayah mase dlm court, tgk penjenayah kecil je mesti da terketar2...mane x ny, nk face orang yg kau benci pn pakai anons.

klu berani reveal la urself!, b urself!..

kesian ur mum yang sgt professional and dihormati tuh...

oh well,

"Iman xdpt diwarisi"

...



p/s;u mad brah??

Cik Aish said...

sabar ye nurul..
tp kan..mmg quite funny la that person..takkan la kt nak hang out ngn kawan2 pun kena pakai baju mcm nak g court? so pity to her sebab dia tak reti grooming agaknya..and tak reti bezakan antara kerja dan luar waktu kerja..

sian dia..sabar ye nurul..bg sy, sy selalu jadi silent reader nurul sebab blog nurul sgt berisi and selalu motivate people outside..keep it up.. :)

dark said...

ouh btw Nurul,

Have fun with these anons...=)

quite sexy actually they're mad at you...

hehe

nurulain_alaui said...

eh..dengki gila budak tuh..aiyoo..tak baik nya..adei

SaYaLiYaNaSaiDi said...

erkk??!!
minat anon tu betol2 xde point.
berkerut kening sy bc komen dye.

Syahirah Rahman said...

ksian akak kan... p/s: walaupon kte x knal akk... ignore je org cm tuhh... arap akk jdi org yg berjaya ok... kte sokong akk..

nur fatihin said...

laaa....anonymous yg sgt kasihan (': he/she's lack of love i think...because people who always see bad things in others, his/her heart is full with hatred, and maybe nobody cares about he/her...stay cute sista! and congratulations on your engagement! semoga cepat ke stage seterusnya! (:

::fatihahanapi:: said...

i think si anon tu yg x profesionl..tegur org x beradab. lepas baca komen anon tu, i ble conclude la yg dia tu xde life! study2 la..x pyh nk campur hal lua dngn hal study..tgok, si FL..budak medik pon ade life..berfesyen..ade ko (anon) tengok every entry dia tulis pasai study medic dia yg tension..xde bai..sume yg happy2 pasal life dia.sama la dngn nurulbad ni...just my opinion..

javanese dove. said...

'bila seseorang tu cemburu thadap seseorang maka timbullah hasad dengki'

nurul,i tgk u takde la nak dress-up hot tak kena tempat/waktu.
pada i,it's ok je kalau nak dress-up selagi kita sendiri tau batas utk dress-up ikut aktiviti yg kita lakukakn.
taklah pulak nurul pegi court pakai skinny jeans/maxi dress/vintage style etc.
i tgk nurul posing/dress-up pun bila keluar utk aktiviti luar(selain hal kerja) kan.
SI ANON ni tau sgt ke diri nurul ni mcmne kt luar dunia blogging?
siapa dia utk judge nurul?
oh mungkin,SI ANON ni jeles dgn nurul kot.
sebab nurul cantik,bijak,comel!

p/s:pedulikan je SI ANON tu!
sabar ye nurul :)

miszneslo aishah said...

sabar je lahh kak . rasa nye , dia nak bangga kan mak dia kott . nak jugak dia bagi tau orang lain yang mak dia lawyer tapi tak tau nak cakap macam mana . so , ini je lah caranya nak gebang kat semua orang yang MAK DIA LAWYER and dia pun BELAJAR LAW , tapi takde lAW dalam nak menghormati orang lain . hehehe . jahat ke ayat saya ? rasanya biasa2 je kot banding ape yang dia cakap kat akak .

lagi pun dia tak boleh jugde akak berdasarkan apa yang dia nampak . macam orang kampung saya cakap , dont judge a book by its cover . heheh .

ape ape pun , akak still the best . and tak terlambat kan nak cakap selamat bertunang . heheheh .

MNGR said...

Saya bersimpati dengan mangsa tekanan perasan ini. Hanya kerana dirinya tidak di'approve' lantas menulis dengan penggunaan bahasa yang teruk. Beginikah cara seorang pelajar jurusan undang-undang tahun akhir?

Little girl, didn't your advocate and solicitor mother ever gave you a lesson about manners and ethics? No. I guess she did'nt have the time.

Secara jujurnya, anda telah menjatuhkan air muka ibu anda dengan menunjukkan perangai jelek sebegini.

You may be proud of lawyer-mummy-dearest, but is mummy proud of you? Guess not, or else she would have paid more attention to you. If she did, you wont be lashing out at others, isn't it?

What a shame for a law student... don't go criticizing others until you've learned the meaning of respect, humility, sincerity and humbleness.

Xpo Nurul, kawe sokong demo!

Wany said...

be cool miss nurul.. =)

cik mumu :) said...

haha . Skema sangat Anon 'lawyer-to-be' tuu . Takkan kt luar court pun nk blagak lawyer kott ? haha :D

#da lame tk dtg blog kak Nurul :)

honey roses said...

haha... so funny reading those cik anon punya comment. dia dah boring sgt la tu.

i think u should strict on people yg boleh comment ur entry. just choose the registered user on setting. and for sure, u takkan terganggu sbb cik anon tak boleh comment lg dah. ^^

nampak sgt la dia a fan of u. dia boleh read ur junk entri, maksudnya dia follow entri u la. haha... u ada peminat la miss nurul. :D

btw, keep writing ok. love all ur entries! :)

Sheraff Boroi said...

terima jelaa seadanya nasihat dia bagi...kan ?

Fadhilah Bakri said...

salam. poyo giler anon ni. so tak boleh blah. apedaa. lawyer tu karier kite, n modelling tu life kite. sibuk je nak kutuk2. ade je dokter yang jadik model. eleh,,,anon ni jeles kot takde sape nak suh dye jadik model posing2 depan kamera. hehee.. btw, komen anon ni jelas2 tunjuk die jeles. lantak dia lah. susah nak puaskan hati suma orang. kdg2 i pon ade jugak nak kutuk,tapi kutuk dlm hati dahle. ni kutuk siap post comment camni. tak pasal org2 macam i ni pon turut same nak kutuk anon ni. aduihai ponn. hihihi..

apepon,,chill lex r sis nurul. "People who always talk bad about you is actually jealous for not having life like you!" hehehe. i dah biase kene kutuk n biase jugak mengutuk. ngahaha...

*sorryla kalo terase ye cik anon.

Schajar McFlurry said...

sometimes hater does that because their jealous.. so just be it.. and keep being urself =)

Anonymous said...

agak aneh ya pemikiran law student tu. haha, lawak sakan! common lah, tak semestinya kalau kita nak jadi lawyer, tak boleh nak dressed up bagai. otak sempit kottt manusia tu! alaa, ada jugak kot student law yang tak dressed up, fail ! haha XD terserah atas diri sendiri la. tak perlu sempit sangat otak kau tu. dan, comment dia yang pasal diri dia tu, agak berlagak kot. hmm, mesti orang yang komen tu, poyo gilaa! ye la, tak dressed up kan ? err, sorry kalau kasar

Farhah said...

ouh just someone yg envy u. org mcm ni xleh nk amek port. this is the person who judge book by its cover..

"diorang tulis sesuatu yg berisi..not useless mcm ni.."

ouh well, this person just look at your engagement entries i think. like, all ur entries selama ni soo full of ideas n bagos.

xperlu nk buang masa nk butthurt dgn org cmni kan, sis? pape pun, keep posting ur brilliant ideas here! I like them a lot! :)

zatyfeena said...

Eja professional pun tak betul, nak kutuk2 org pulak =='

Let him/her be kak nurul. your blog bukan nak cerita pasal legal field semata mata kan. A lawyer is still a human being. Bukannya tak boleh dress up bagai bila kat luar. aiyoo.
siap cerita pasal mak bagai ~~

Chill je kan kak nurul :))

Anonymous said...

hum kepada anon yang xder nama n x puas hati tuh... dah x suka x yah bace la.. ape sangkut paut lak dengan kerjaya si miss nurul ni...

sekurang2nya dy ada kelebihan yang lain.. bukan pandai in court je.. tapi pandai possing depan camera..? but u....anon??.. orang kalu pandai n ilmunya tinggi dy x de mase la nak hina orang..sebab ape.. sebab asyik bace buku je... ko anon?? sure ko bace habis entry si nurul ni kan??.. dy lebih cute dari u..so u jeles.... haishh.. aku bukan nak masuk campur.. tapi bg aku.. orang macam ko ni sakit tahu....

jiwa tu sakit... tandus sangat ke idea lam pala otak ko sampai perihal kain org pun ko nak tegur..? ko kalu tegur si nurul ke arah kebaikan x pe.. wlaupun ko cakap x hina.. tapi sebenarnya ko hina.. hum ko kalu nak cakap ko pandang cermin.. then ko belek diri ko.. baru nak jadi lawyer..? haisshh ALLAH tu bayar cash sekarang.. ko sakit at kan dengan si nurul ni?? mengaku je la.. huhu

asal aku lak yang emosi..? padahal nurul ni rilek jerk.. aisshhh..

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

jeles dgn nurul lah tu...^_^

bda2ry said...

si anon a.k.a "law student" tu i rasa pun tak layak jd lawyer...
sebab kn....dia judge org lain just tgk luaran je...
kesian client ko nanti wahai anon...
camne ko nk jd lawyer nih?
siap kutuk2 org lain bagai...
camtu ke ko nk wat kat client ko nanti..
final year student huh?
maybe u one of the "yang dapat pointer paling rendah and tak cemerlang in class adalah dtg dari bebudak yang suke dress up bagai/yg ala-2 hot stuff sikit/tp belajar hampeh!"
educated people dont simply judge others kn?

for nurul - I REALLY ADORE YOU!

Qaseh Yana said...

pelikla anon ni..
cam bodoh je..
tak salah pon nurul nak dress up bagai..
xde kaitan pon ngan kerjaya yang nurul ade sekarang..
kerja tetap kerja..
dress just sampingan je..
tu hak masing-masing..kan?
chill k?

btw,i love ur dress up..kat mane eh nurul beli vintage dress tu? huhu

YenT0 said...

salam nurul.
just wanna share what i thought.
this anon maybe anti or jeleous with u.
then again, there's nothing wrong with ur dress-up.
n i don't think u dress up lebih2 pun.
sume simple je.

keep up ^^

LIYANA MASTURA said...

belum jadik lawyer da cakap besar ye si anon tu. sabar ye kak nurul:) Allah always beside us.

najwa said...

cik anon memang ta de kje laen!
haha

dye jeles la tu sis cantik sangat .
=)

beLLa said...

org cmtu takde sense of escapism agaknye. although profession ape sekalipon seseorg tu, let it be lah if kat blog ke website ke, fb ke nak tulis or wear ape kan. sape dia nak judge kte dpt low marks ke hape semua. eh, asal kite lak cm emo? hahaha. chill ok sis ! n stay cute ^^

Anonymous said...

tak setuju lgsg dgn penyataan anonymous tuh. setiap org ada style sndri kn.. buat ape nk follow org.. takpe kak nurul, think positive.. dy tak think out of the box! lawyer tak semestinya nak kene serious jer.. mcm takde life.. go go kak nurul :)

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

cehh aahat punye anon..die dengki r tuu sabao ye sis....

NurIzza said...

kak sabar yek.. biase ar manusia.. macam2 perangai.. janji kita di landasan yang benar...

kueh bakar said...

semoga selalu bertemu dengan kawan aku, peguam azrai md yusof di mahkamah.hahaha. delete msg ni.

Anonymous said...

der.. kutuk orang sane sini, eja 'attitude' pon salah. grammar ke laut, malu gile anon jahat!
setakat sembang lebat cakap mak
lawyer la, ape lah, aku pon boleh.
pfffttt!! shame on you anon! aku
pulak rase segan nak ngaku diri anon.

Aimi Nadirah said...

adoiiiiiiiiii belagoknyaaaaa diaaa! i yg sakit hati baca ! -___- tak jadi lawyer lah dia! eja attitude pun salah nak bising! grrr

farrah umairah ibrahim said...

The truth is she has tried so hard to be as good as you but she just unable to, so the best way to satisfy her dissatisfaction is by condemning you..kak nurul, just ignore this miss 'unknown and nobody'...hehehe xoxo love you blog!

gadis melayu said...

hahaha.. kelakar lak.. tak kesah la profession kta nnti apa.. sama ada lawyer ke, doktor ke, engineer ke.. tp xdela smpai social pown nk skema sgt.. x salah pown semua tue.. carier yg hebat x semestinyer menghalang minat seseorang tue dlm benda yg mgkin bg anonymous nie x professional.. laen org laen cara.. hehehehe..

CikPuan Fara said...

aduh rendah sungguh mentaliti ms/mister anon. br final year je kottt? anyway, she just jealous of u sis. cheers dear! ^^

amy syahirah said...

utk anon yang berkenaan , ske hati la kot kalau nk dressing2 bagai ke . hak masing2 kottt . yg dia sibuk jge tepi kain org knape ? oh lawyer xbleh la nk dressing2 bgai ? jgn pndang rendah la weyh dgn org lain . kalau kwan die failed , xsmua sama mcm kwn die tu . bgus sgt lee mak die tu . ooppss . attitude die pon mcm xssuai je kate amik law tpi dengki2 org bagai . heh

p/s : apasal sy pulak yg emosi ni . chill sis nurul !! comment tak kena approved pon dh menggelabah . student law mcm mne pon prangai mcm tu jgak tak gne .

Daisy Biru said...

bodoh gila anon ni. aku plak yan pelik betuk ke ko ni law student.law student tak ckp merapu tanpa research la. lainla ko dah kenal seseorang tu lua dalam. ni setakat kenal dlm blog dah judge suka2 hati. bukan aku nak menangkan si nurul ni. tak kenal pun minah ni. tapi anon ni macam mental je nak serang2 macam ni. macam jelouse pun ada.

ikah @ tikah said...

sabar kal..ada je manusia yg x puas hati ngan kita kan...

Anonymous said...

haha klakar ar bdak anondas ni rasenye dia ni slalu jles ngan org yg lebih baik dri dia...hurmm to anond...x semestinya yg dressup tu dpt pointer rendah...its depends on ur brain not looks...moga ALLAh bukak pintu ati ko..tuk berubah

✿farahwir✿ said...

assalamualaikum adik comel..

jangan sedih2 tau.nanti hilang seri, akak seorang guru, akak pon pernah kena dengan anon..yang hentam akak cukup2 bila baca blog akak tentang preparation BRIDE TO BE..

ayat dia macam ni la

" tahniah sebab nak mendirikan rumahtangga, tapi sebagai seorang pendidik, tidak seharusnya berperangai sebegini, takut menjadi ikutan kepada pelajar "

haishhhh sebabnya akak post 1 jer pon gambar berdua ngan tunang yang jaraknya 1/2 meter..ceit...

.memang menyumpah laaa itu anon..and kesimpulannya, dia cemburu..itu sahaja..tak best la kan kalau kiter keje skema jer..takkan nak pi kerja pakai baju skema..kat luar pon skema kan...^^

ramai jer doktor yang dressing lawa2 kat blog..agaknya anon tadi tu..hidup dia hitam & putih jer kot...cemburu dengan awak yang warna warni chill yer dik ^^

wirda ahmad

Benrauf said...

What's up with her?

cik najihah said...

opsss...
was that person she or he kak?
so.. pathetic.. rilek2 sude..x semestinye yg berdressup bagai x cemerlang & x menunjukkan profession..

hazirahahmadrazi said...

kenapa la anon tu dengki sgt? tu pon nak komplen. suka hati la kite nk dress lawa2 pon. hidup kita. ingt lawyer cam mak dia tu bagus sgt? skema hidup mak dia x berfesyen!

ciK Qin_Qin said...

there's no wrong to be a fashionista even u r lawyer wannabe...i think that girl is short minded person n jealous with what u have..i don't know if she can be a good lawyer someday kalau dia cakap macam tuh, even i have case to give, i would not choose that type of person as my lawyer..insulting people is not an attitude of a lawyer..besides..a lawyer can't be judge by the outside, but in her/his skill...

cik violet said...

memg giler yg komen tu.. persnaliti setiap org adalah berbeza dan pemakain ikut situasi..xkan la nak pegi court pakai warna wrni mcm model plak kn..be profesional la..hadoi anon ni jgn dilayan la..haha..

sweet heart said...

sabar je lah kak oii..
biasalah dia jeles. siapa kataseorang peguam tak boleh bergaya. akak bergaya bukan berlebih-lebh pun :D

Lil'Qarmaa said...

jeles ke benda si anon nih..nak bergaya ke x...ske kita la kan..

Nur Aju said...

owg jeles mmg mcm tu sis..ignore je..sampah sume tu..be urself ok..u go gurl! :))

miss kinah said...

ckp kat dye.

"wa sengattt baru tahu "

hahaha.. riak bagai.. dosa cik anon!

Peraih udang dari Zimbabwe said...

It's 'attitude' dude. U didn't even get that rite, wishing u well in your final ('years'?)... Ha ha ha...

ctm said...

fuhh. sentap betul ayat dia. haha :P

Alya Sumayyah said...

Sinis gila or dlam erti kata lain dia cemburu coz maybe akak ada ape yg dia xde..keep it up kak..as long akak jadi diri cniri.. :)

Loyar Lawa said...

adeii tu pon masalah ker...

Aishah Nasrin said...

Lol sis,dia jeles with u la kot.. Omg,i bkan nak mengata or nak boast around,but honestly saying my whole entire family studied law in uia/mmu/uum..rileks je,steady lagi.. I myself a banker in cimb..Cool je.. A true rich/educated wont behave in such way.. I like u seriously! I like ur face! :) U did photoshoot with my college mate dayang.. I liked those pix! Awesome one..I always read ur blog,i like blog's! So keep writing,err honestly saying,keep uploading pictures of yours okay..I like it sis.. Eh,lupa nak bgtau nama im sha =]

Thanx ! :)

Anonymous said...

Salam... miss nurul, im 100% on your side.. dont worry, coz those kind of people (uknown:lawyer gila) saje je nak jatuhkan org lain.. u're pretty, and have a relly good style, so..die jelous :p lawyer mcm tu lah xkan berjaya because they're kind of 'judge a book by its cover'.. nnt salah bela org..hahaha.. and i am definitely disagree with the statement that "most of my classmates yang dapat pointer paling rendah and tak cemerlang in class adalah dtg dari bebudak yang suke dress up bagai/yg ala-2 hot stuff"... sebab, i cantik, and dress up hot bagai... tapi i BERJAYA je... coz for ur info, im currently a doctor..:) alhamdulillah... u're pretty and u'll success too.. insyallah.. (SUCCESS IS NOT BASED ON OUTER APPEARANCE, BUT IT IS BASED ON EFFORT AND ATTITUDE TOWARDS OTHERS)
P/S:This personal comment is specifically to the so-called belum jd lawyer dah nak berlagak...

good luck miss nurul :)

FizaMustafa said...

apa masalah si anon tu.sibuk sgt amik kisah hal orang.ada ye orang yg mcmtu.tak paham..tak paham...

CIK JATT said...

apa kes ni eh. dia tengah test nurul punya tahap kesabaran kut or test how u react:)
be strong ok, mudah-mudahan nurul akan menjadi seorang lawyer yang berjaya:)

miSs aMaL said...

org mcm ni jeles lettew kak.biasalh tgk org lg cantik dr dye mulalh rsa tak sng hati.btw,sy ska cara akak,dressing n all.baru nampk style lawyer yg pro.bjk bgaya n bjk brhujh.bknya kuno.hmm,sabo ye kak cntik.:)

Asyikin said...

kadang2 penamiplan meyakinkan sesorang untk terus yakin dalam apa jua keadaan, boooo you anon ! Revealed yourself la kalau berani

hanim said...

salam..sempit betul pemikiran amoi tu sis..x yah layan la org cmtu..yes,mmg ada org kata pemakaian melambgkan sikap seseorang..tp,sy rasa bnda tu x leh pkai 100%..sape dia nk judge kite based on our clothes..cakap mcm da knal org 10,20 tahun..ok,sy pun budk law jugk..asasi bru,hehe..but in my daily life,sy sempoi jugk..hellloo,x kan la nk pkai htam putih 8 hari smggu..even lcturer sy pun yg prnah jd lawyer hmpir 10 thun,xde nk judge org cmtu..dia pki gi klas colourful tau tp bila mngajar,fuhh..yg pnting,cara kite brfikir,bawak diri n how to respect others..that shows our mentality..then,ttg apa yg sis nk tulis lam blog tu..dia x blaja ke human rights??it is about ur personal life,so x ksah la nk tulis pape pun..mybe dia x de blog kot..apa lg,gi la bt blog sal acts ke,enactments ke..kui3..haa,pasal nak pose cute2 tu..da mmg kita cute,nak buat cmne..eh,kita?sis je,hehe..yaAllah sentapnye sy bca comment dia tuhh..nak tulis bnyk lg ni,tp tkut dia plak sentap..hehe,k la sis..chill je..karier tu pnting but hidup bia gempak..Allah knows us better than others..love u :)

Zara_Chaiz said...

SALAM..adoi,sape yang jumut sangat tu kak..?? kalau lawyer kene pakai macam lawyer je 24/7 designer kene cipta bj untuk lawyer time makan,tido n mandi jgk ke kak..?? saya pun ada gak lecturer law.She around 40++ bergaya je, kalah student..hot..!!relax la..yg penting time professional kita kene la professional,time lepak buat la cara lepak..~skang kn da modern..otak pn kene la modern..opss sy bukan student law..huhu..chill k kak..diam xsemestinya kalah..i support you kak NurulBadiah..wott..wott

Mata Pena Fadz said...

nurul jgn give up dear...
toksah peduli ape anon tuh kata...
die x berhak nak judge org cmtuh...
stkat mak die or die yg msih study law tuh...igt da bgus la...
jdi diri sendiri tuh lebih bek...
nurul.....kuat smgt n truskn hidup..
lau pkir ape anon tuh ckp yakin diri sure hilg.... :) miss nurul

Tasya A. said...

bosan nye hidup mcm anon tu. wahahaha

♥Aien Najwa♥ said...

Hahaha ! ~~ ape der hal si anon tu erk..huuuii, dier sebenarnyer jelous wif u my dear sis..dont ever2 touching with her..u look so preety in front of camera..whatever she said..u sangat terbaik..dalam court or luar, lain crite..so, cool saje..hadapi ngan senyuman..kate "gadis si tudung tweet"..(^____^)..

yuyu aziz said...
This comment has been removed by the author.
atynnaddirah said...

kak, biarlah org nak ckp hape pom. be strong. sy suka cara akak. cool je. tade la nak serius memanjang walaupom budak law. akak sporting ! sy still support akak ! go kak nurul ! love youuuu <3

GematriA™ said...

hahaha..gigih gila si anan ni menulis panjang2 begitu..
alaaa..biarkan je la dia.. dia jeles ue kali.

btw, selamat bertunang cik nurul!
moga berkekalan ke jinjang pelamin dan selamanya.
:-)

ezaty razali said...

Salam. chill sis. tak semuanya student student yang pandai tu kena nerdy or tak reti dress up. you must prove that although, you love to snap picture with a cute face or pose in front of the camera like a model can also success in your profesional career(tak semestinya jadi lawyer tak boleh melaram). saya pun pernah terkena macam sis juga. duduk class first kena pakai nerd nerd, tak boleh makeup makeup sangat, nanti dia kata kita over pula.COME ON lah kann, takkan lah budak pandai tak boleh nak dressup like a model. such a sengal person lah that anon eh.

Nur Lavender said...

juz ignore her...^_^ juz pengutuk picisan..:P

Anonymous said...

hahaha..natang maner wat kelakor kt blog mung nurul..aku glepo sapa neleh air mater..mmg wat lawok bodo ah dia ni..sian dia,,kalu nok rendoh diri pun agok2 lah..terang2 ngaku dia ngn mok dia udoh... pesanan utk bakal loya pointer tinggi "DOH LAH MUKA HUDOH,MULUT PULOK BUSUK"

zubect said...

sabar je la miss nurul,x salah nak dress up asalkan tak langgar syariat islam,it doesnt mean you have to dress up like a mom if u are a lawyer ryte?takkanlah lawyer nak dress up mcm nak pergi pasar,makcik cleaner pown dah pandai dress up zaman sekarang oke,so to mr/ms anon tuwh,you better let go of your jealousy la dude...

laskar pelangi said...

sentap kot baca komen tu. serius pedas gila. pakai cili padi kot. sabar kaknurul.org pengdengki macam tu...dasyat tol!


berat nanang!!

qurratu.kushairi said...

Setiap orang yang cantik pasti ada yang jealous kat belakang orang cantik tu seriously :) Jgn cepat melatah. you dpt pahal org yg mengutuk tu :)

SOFINAZ said...

dats anon judge people dari segi pemakaian .. its not fair ..

*just wondering how he/she looks alike*

p/s: bukan nak kutuk .. tapi kata3 mencerminkan peribadi ..

sabar je la nurul ..

Anonymous said...

sabar la adik..ini namanya cabaran..akak yakin kamu kuat semangat akan menjadi lawyer yang terbaik suatu hari nanti, Amin.

Anonymous said...

alah yg mengate tu org gile..x payah layan la..anggap je org gile,klu dilayan,kite yg gile jdiknye..so..jz relax.. =)

izaFiza said...

aku tak paham serius.apa kaitan kerjaya dengan cara pemakaian.kalau someone tu model tp pkai outfit mcm org gila tido bawah jambatan barula sesuai nak kaitkan.aku as a lecturer pkai shawl belit mcm pljr aku sndiri ok jer.xde pon kena komen dek bos ke,dek student ke..ko ade nampk ke nurul pg court hari2?ko tahu ke dia g court dressup hari2 mcm ne?dah nama blog peribadi nak masuk gmbr ape2 pon tpulang kat dia la.bukan blog ni blog law firm dia yg harus skema formal.ini blog peribadi dude.

aku hrp cik anon tu bce komen aku.

Anonymous said...

sis, really si anon tu lawyer-to-be??

bahasa tak indah langsung. confuse lak.. mcm tu ke lawyer? nak fikir gak kalau anak dah mcm tu.. mak mcm mana? tapi macam tak elok je. baik tak yah fikir.

tu salah satu umat yg mencemarkan dan merosakkan bidang perundangan ni. ibarat dia palitkan tahi kat makanan lah. (dia kutuk orang yang sama bidang ngan dia).

em..mesti dia ingat if mak dia berjaya, dia akan berjaya jugak. hey, come on lah. hidup ni seperti roda beb! masa mak kau ade kau kat atas, mak kau xde nanti kau boleh maintain selamanya kat atas ke??

terbakar tak si anon tu kalau baca ni? tah hape yg dia dpt kalau kutuk orang. murah rezeki agaknya. =)

sorry sis, sy emo disini.

Liya Laa said...

Dont take it serious. Be urself :)

tehah. said...

mcm bongok je..suka hati la dunia org..yg dia nak sebok tu pehal.. kau tu baru law student. bukannya lawyer lgpun..nak main nasihat2 org bgai..kang tak pass jd lawyer baru tau..

Snazzy Naz said...

anon tu. asyik melihat kesalahan org, tanpa berani ke depan. hmm, gitu ke pelajar law? guna title 'anon' untuk mengomen. hmm, cetek bebeno nampaknya pemikiran budak2 nowdays. takkan seorg lawyer nak blog psl law memanjang kan? Kita ni lebih santai, bukan nak stress 24/7.

biarlah dia, sekurangnya nurul dah berjaya menjadi lawyer, dia apa ada?? baru final year student's law, dah berlagak sumbing cam dia lawyer terkenal. kalu camtu punya attitude, naz takkan cari dia as my lawyer. loser sangat nampknya.

Anonymous said...

kah..kah..kah ni ke bakal lawyer yg pointer tinggi tuh?english pn berterabur,bdak law la sgt...bdak ni jenis pointer tinggi tp x pndai bawak diri...gud luck lawyer-to-be

Anonymous said...

kpd anon: ko tau ke mak kau mase belajar muda2 dlu die xde posing2 mcm tu?..ko xde lagi kan time tu?..haha



-anon baik

Magnificent Deft ♥ said...

hek eleh, macamlah dia tu bagus sgt. konon bljr jd law, karang tak dpt mula lah. biarlah kak nurul nak dress sgla bagai. anon bajet bagus.

Riena Haiqal said...

Biarkan jer dia yang nak mengata tu... sabar jer la Nurul... Memang dia tersangat2 jeles dengan awak tulah makanya dia komen macam tu.. lantak dia la kan.. yang penting awak tetap maintain smart n intelligent.. :))

mizzmas said...

Hi nurul.alahai..kesian nya.glad nurul share benda2 mcm ni.she's just jealous tgk nurul cantik.doesnt mean u r a lawyer u have to wear something dull.tgk je la cita legally blonde.dressing gila2 n yet she is the best among all.u go girl..

Izzul Amir said...

hahaha sentaphatimanak ! seriously. wel to those mister anonymus, bagitahu dia. david beckham pon model ? cristiano ronaldo pon jadi duta yg dressup tak macam footballer ? everyone have a personal life ! to mr. anonymus. get a life !

rockyroshi said...

i wonder where does your blog poke this anon. xpaham apa motif dia tulis this kind of comment. tak membina langsung. cuma nak jatuhkan moral adelah. hm, if you are not a good lawyer later on, ape kena mengena ngan dia? i mean if you're not, people won't hire you, that's all. hm, biarkan jelah dia. just be you. take care dear.

LustfulLuv said...

lawyer ke doctor ke engineer ke semua pon manusia yang ada minat dan kemahuan.. tak salah nak posing ke dress nice ke.. itu hal peribadi.. yang penting is FLEXIBILITY!! we can be whatever we want to be, don't u think so..?? tak perlu specific je, depends on individual punya kelebihan laa.. ^_^

Faieza Maddaru said...

Aku pulak yang sentap baca...xde keje lain ke...han___ tu, opsss telebih sudah!!!! dear nurul...sabar ek...:)

Nana Hussin said...

mayb pompuan tu bakal lawyer yg xhott sbb tu jeles ngan u.. hehe

Mya said...

haha sentapnye! (mata ke atas tangan di dada)...

imej takkan melambangkan ape2pun. daripada comot baiklah jaga penampilan. n btw, nurulbadiah is pretty and dressing up pretty too...

nak nasihat orang tak perlu jatuhkan orang. orang pun takkan hormat u.

NaNaT said...

eeee,sakitnya hati baca comment anon tu. kau sapa nak kutuk2 org. tak faham dgn manusia yg bajet bagus,nk kutuk2 org sedangkan dia tak kenal pn kita secara personal.lawyer ke perangai cmtu?? kalo dia tu PROFESSIONAL sgt,ada ke dia buang masa nak kutuk2 org yg dia xkenal.kalo dh PRO sgt,gi la buat kerja kau. to those silly anon,stop commenting bad on others blog. cermin dri dulu. and to you Nurul,jgn dilayan manusia mcm ni,stay strong.

Melissa Mjb said...

Ya Allah cik Nurul oi. Gila kurang vitamin halusinasi ke si Anon tu. Astagfirullah..

Well, Nurul. I pon kene the same way. I am working a Librarian but some people say *kata-kata org dengki* I pegi office dah macam cabin crew Air Asia. So whatever.

Lantak lah orang nak pakai apa. Janji kita ikut dress code ditempat kerja kan.

I tau u sangat cerdik. I can see u ada separation between work dgn dunia u sendiri. Just be u, darl. U tu cantik. Si Anon tu jealous tgk u.

U tu LAWYER YANG HOT. Dia tak. Fullstop.

nina ibunga said...

ee geram nyer! kalo sy la kak nurul dah maki2 dah si anon..dasar pndgki orang mcm tu..

Rara Althafunnisa said...

pathetic person! ntah2 200x die bukak blog mu ni. semata2 nk tgk pesen baju mu.haha pathetic man! xgheetii bezakan professional dan peribadi! naseb bukan student aku, klu x mst aku tumpang malu!

Syieda™ said...

sabar akak..syieda pun pernah kene jugak..ngn budak "anon" opis sendiri. macam mn leh tau die budak opis sendiri, typing die..klakat bile nak jadi "anon" xmenjadi..hihihi


diorg jeles sebenarnya sebab diorg xhot mcm akak..hihihi abaikan org mcm tu..seyes kelakar jadi "anon" ni, nak tegur tapi pengecut nak tampilakn diri.

IEQAH said...

whyyy so busukk ini olang... sis be strong jee..ieqah tak faham apa niat ini olang mau bikin ini onar :)

SURIA AMANDA said...

sabar jer la Nurul..bukan senang nak senang kan..to that bitchy lady..watch ur words..allah akan tarik balik..now u final years kan..mana tau x lulus kena extend ke..sebab hina org kan..

Nana Nabella said...

Woahh Sys . Mesty mase ANON tuh menaip , terhentak2 kakyy dia . Btw , abaikan ANON tuh . Haters make you FAMOUS :D

riihulwardah said...

salah satu perangai orng mlayu xbleh tgk kaum sendiri lbh..kje nk ngata jer..bkn nk support..hmmm bahasa melambgnkn bngsa..hehe even nk nasihat pon kna la cara yg baik..2 yg Islam ajar..kpda kak nurul always smile..cobaan

say to easy=) said...

anon nie x betul eh?suka hati la nk dress up papepun..sy pun law student jgk dress up je mcm mne pun.. xde pun org nk tgur..kalo g court pun mne boleh pkai jeans pun.nie msti kes xde otak plus jeles nie.sbr k..:)

abazilah said...

hye . just wanna drop by . saya pon student law jugak but langsung tak agree dengan apa dia cakap . sebenarnya dia budak law ke ? Ntah2 nak course law tapi tak dapat . HAHA . Setakat nak mengutuk tapi pakai anon baik tak payah . Macam tu ke attitude student law ? OMG . Nak mengutuk dengan riak , cakap budak law tapi anon , there's no valid evidence la kan .

dont worry kak . she just jelous too much je . i dont think dia budak law at all . just a fake one .

apa-apa pun , chill . :)

Teratak Zaffendi said...

Ochh..that's hurt..tapikan so what with dress up??Is lawyer need to be serious all the time???hellooooo...

CikAnyss' :O said...

haha ,the way she wrote like.. she's educated , tapi mungkin educated lah dari segi pembeljaran , tapi tak educated dalam life kot . haha .. dressing lansung tak effect nak jadi lawyer ke , apa ka , kalau org tu pandai dressing , educated, cantik , tak ke molek lawyer tu .. patient ya miss badiah .. i love your writing sebab lebih ,macam mana nak cakap .. u lebih muhasabah diri , tak taw eja betul ke tak tu . hehe ..

Hidayah.Musa said...

Nak same kan kak nurul ngn mak dea..
kemon lah pompuan..
mak ko tah2 taraf mak aku umornyer..
lagi 1, ade aku kesah mak ko lawyer..
motif..?? yg ko nk bgthu mak ko lawyer..
kalu mak ko dressing2 mcm kak nurul aku ase, satu court pengsan..
hahaha..
btw, bagus gk ade org cm ko nh..
kelakr gk bace komen ko..
btw, aku pon law student gk..
x payah nk penipu sgt cakap dak law yg brfesyen2 nh pointer rendah...
aku ase tah2 ko jew budak pointer tinggi yang tak tahu pesyen..
not up to date...
haiiyaaa.... ini mcm punyer org pon ade ka...

Anonymous said...

lorrr, sori post lme baru nak comment, teka cmne bleh jumpe blog ni. kat kpk ade letak gmba akak pegang kucing, hehehe.
bce post2 lame, terbace yg ni, rase nak komen sbb sgtlaa tak logik bace komen anon tu, adoiii. saye pun suka pakai bergaya2 jugak, tapi takkanla sebab tu kesian kat patient sye sbb dpt doctor yang suka dressing2 ni. huhu. xlogik lnsung alsan tu.

Anonymous said...

anon tu maybe org yg ada kaitan dlm hidup ko kot? nampak sgt dia dengki kat ko sbb ko DEFINITELY BETTER THAN HIM/ HER... hahahaha cik anon buat joke kot tentang mak dia.. klu mak dia or dia tu power agt, nape moral dia cetek? don't worry la dear. buat don't know je. hey lawyer pon dress up kot.. welcome to the world of equality.. careers don't put a boundaries on fashion world.. cik anon tu dok dalam gua ke? mcm tu nak jadi lawyer hebat? lawyar buruk sesuai kot.. kihkihkih

Anonymous said...

hahaha...kelakar gile komen tu...sgt2 menunjukkan kejelesan :P