25 December 2011

perkara yang tidak sepatutnya berlaku yang buat aku bengang

ntah..terasa tibe2 bengang sampai telinga bila terkenang kenangkan kejadian yang tidak sepatutnya ini...

time aku ade duit 3posen dalam wallet..time tu lah aku tengok ade barang2 yang cantik..murah..sampaikan sale 80%..namun apakan daya..duit tiada maka hanya mampu merenung saja dari kejauhan...or paling tidak..saje testing2 kat fitting room untuk hilangkan kempunan..

time aku ade duit satu beg..dengan semangat yang menyala-nyala nak shopping..time tulah apa yang aku nak tak de..tak cantik..or dah abes..and nak tak nak..aku beli jugak lah yang tak berapa cantik pon sebab terpaksa memandangkan puas berjalan2 aku tak beli ape pun..

time aku nak cepat..rushing..time tulah traffic light asyik merah..minyak kete plak dah kosong..kat pam minyak plak ramai orang..jalam jammed giler..ade accident lak kat tengah jalan.sumpah time ni aku howt giler..time aku nak cepat ni lah..macam2 jadik cukup untuk buat aku naik sawan..

time aku tengah pokai..time tulah laptop wat hal..pastu kena bayar tu..kena bayar ni..tak cukup dengan tu..make up dah abes..shampoo sume dah abes..time tu lah jugak kene beli benda tu..benda ni..sampaikan aku rasa lemas..time tengah duit tak de sesen ni lah..macam2 kena guna duit...memang aku rase macam jatuh ditimpa tangga-tangga..

time aku beratur kat atm nak amik duit..dekat sejam beratur punyelah panjang..orang sebelum aku okey je dapat withdraw duit..pastu sampai je kat giliran aku..tibe2 duit dah abes or out of service..yang ni memang celaka giler rasa..beberapa kali dah jadik kat aku..memang sangat2 geram nak2 kalau aku memang nak guna sangat duit..

time aku nak beli makanan..tapi kat gerai tu orang tak beratur..tuan kedai main hemtam je bagi kat sapa dulu..and kalau aku beli goreng pisang je..kalau time ramai orang..mesti aku akan dapat yang last even aku datang awal pon..punyelah lama aku tunggu and aku dapat yang last..paling haru..selepas aku tak de sapa lak yang kene tunggu..conclusion nya..aku sorang je yang rasa azabnye menunggu..cehh..

time aku nak...aku bersungguh..aku baik..time tulah orang buat tahik dekat aku..layan aku macam pontianak..buat endah tak endah..time aku dah delete nama dia..time aku dah give up..time aku dah malas nak ambil peduli..time tulah dia datang merengek rengek minta maaf.pfff...

nah..
cukup untuk buat aku sakit darah tinggi and kencing manis..
and sawan sekali..


tension gua grrrr!!!!
p/s: abaikan muke macam kene tembak dek Osamaladeen diatas.
terima kasih kerana membaca.

40 comments:

sYiRa LoKMaN said...

dugaan tu kaka.. sabar je laa :)

LIYANA MASTURA said...

Sabar eh kak nurul:) Kite pun selalu kene mcm tu jugak. haha.

IEQAH said...

sabaq..entri sis ni mmg menarik..normal laa..slalu mcmtukn..
mmg bengang ^^

Emy Sharmimi Nadia said...

sukasuke >,<

Nor Zilla said...

sama la ngn kita.. duit tgh ciput doh nie.hehe

Suraya Aris said...

biasalah tu kakak,
time kita tak ada duit, banyak betul barang yang kita nak,
tapi time kita ada duit, macam sayang je nak keluarkan duit, tak pon bila tengok barang mesti macam tak ada nafsu nak beli. hehe

Nursyahira izzati Ngadimon said...

hahahaha . chill lahh kak . duit boleh cekau mane2 :)

COMELLAHHH . aumm

ANIS DIYANA said...

hahaha...
mmg time tu emosi dan kesabaran kita will be full tested ...
hehehe....
sabar ye...

kite pon sma....

alexa yussida said...

pandang semua tu dari sudut positive..insyaAllah nurul tak akan rasa pape..:) tc my dear

Yana Luciana said...

wah , bleh rasa tahap ketensyenan kak nurul..sabo sabo....

Anonymous said...

salam akak..sabar ye akak..tu kan hanya dugaan..Allah lebih sygkan akak la tu,sbb tu Dia bg byk ujian kt akak :)
*love ya ^-*

Aisya said...

hehe. saba ye kak :)

SHAWLlover :D said...

hahha .lawak la emtry kakak ney .still nmpk shumell wlau bengang . chill kakak ! :D

cik wanie Lovela (CWL) said...

saba kaka cyg

Niena Farrah-Hana said...

agreed!!hehehe..especially shopping part..

jaa64 said...

sabarrrrr!

Eyfa Zalifa said...

alahai sis..I can understand..Even i had experienced the same situation..Always the last to be served even i'm the first,and when no money in pocket(little or not enough),a lot of beautiful stuffs..But when i already have the money,nothing suitable for me !Argh!Tension!Whatever sis,just relax..Eat chocolate banyak2:)Dapt kurangkan temper and stress :)


Have to say,u looook damn beautiful in the picx,beauty fairy:)

Fad said...

nurul..nurul...hehe

Gua said...

haha. betul. semua situasi kat atas, betul2 boleh buat darah naik gila-gila punya.

umie naziera said...

tensen tensen!!huhu

Nikisa Izas said...

sabar yea dear:)

yaya_flanella said...

Sabar ye sys syg. org yang masuk syurga dulu ialah org yg sabar. sys antara insan terpilih yang Allah nak uji. so smile. :)

Mrs Sufatiha Nur said...

yg membaca ni pun jadik tensen gak...arrrgggghhhh...

♥AienNajwa♥ said...

bende biase sis..so, hadapi dengan tenang yer..=)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak dah selalu rasa..kiki

✿....rossa alina....✿ said...

WAHHH MARAH BEBENOR.. :)

asmadaud said...

situasi mcm tu pun biasa jadi pd sy jugak..xde arah la..nasib badan

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sbr..segala yg berlaku ada hikmahnye =)

shanas ishak said...

chill la kakak nurul.. layan entry ni nescaya hilang perasaan tak tentu arah : http://shanasituaku.blogspot.com/2011/12/bicara-dengan-dia.html

Anonymous said...

inilahh yg biasa berlaku pd aku

QieyLa EisaBeLLa said...

hahaha... sabar je lar kak...dugaan tuh =))

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Masa cenggitu la boleh tengok samada orang tu jenis penyabar ataupun hangin.. hehe..

nina ibunga said...

pernah jugak lalui bnda yg sama..mmg geram,,grrr..

Anonymous said...

so what? perlu ke bersungut? seolah2 kau sorg je yg ada masalah? apa kira org lain punya hidup sempurna ke? hmm propaaa

Nurulbadiah Lai said...

dear readers

thanks for de comments..

hargai sgt2..

anon: i think it is just an entry..:)

WaWaNajWa said...

same la....sob2..=='

O'gosh said...

sabar ye dik..tuhan sayang sgt kat NBL la tu sebab dia bagi ujian banyak2...

relic said...

sindrom shopping tu mmg betul sgt! haha bila duit ada dan dan xde sale kan

phoebe said...

hye kak nurul.maybe sis x igt sy but i still wanna post something for u. hope it'll make u better.
i know sometimes life can be so cruel,indeed fro me i've enough facing too much problems in my life but somehow when i ponder again i will find that Allah is the one who observe us and giving those challenges to us. That shows that He never forget us and asks us to remember him in the first place. Just bear with this - EVERYBODY HAS THEIR OWN PROBLEM, LIFE WITHOUT PROBLEMS TOTALLY DULL SO ACCEPT THE PROBLEMS AS CHALLENGES!
so, senang je kan,aite? and one more thing, whenever i read yr blog, u inspired me and why not if u could do the same for you. btw,thanks for all yr beneficial entry. with love <3 :)

Nurulbadiah Lai said...

thanks my dear for de comment..tuvm