07 March 2012

emang dasar,,

okey..main kasar sikit..
say no to bajingan like this..

kalau u pakai baik..nicely..dia cakap u tak up-to-date.kampung.malu nak bawak pi majlis..

u pakai sexy or pakai cantik2..
dia cakap u ni slut and giler perhatian.

kalau u argue dengan dia..dia cakap u ni degil..kuat melawan.
kalau u diam..dia ckp u slow and stupid.

kalau u call dia selalu..everytime..
dia ckp u ni desperate..serabut..
kalau dia kol..
dia ckp u patut bersyukur i call u!

kalau u buat derk..buat tak tahu...
dia try to win u..mcm2 dia buat sampai u jatuh hati..

bila u melayan..u mencintai dan jatuh syg..
dia tinggalkan u..

kalau u tak nak @#%^ dgn dia..dia cakap..fine..u tak sayang i..

kalau u @#$%%^ dengan dia..
bila ade apa2 berlaku..bergaduh..dia cakap u cheap and easy..

kalau u duk pot pet pot pet mengadu problems u dgn dia..
dia ckp u ni giler annoying..irritating..manja nak mampus

kalau u tak share dengan dia masalah u..hal2 u..
dia ckp u tak percaya kat dia..dia cakap u tak pentingkan dia..

kalu u nasihat..tegur dia..
dia cakap u ni tak sedar diri..mcmlah u ni bagus sgt bla bla..

tp kalau dia nasihat u..lectures u..
dia cakap yg dia cares dekat u..

kalau u mungkir janji.u terlupa..
dia cakap dah la..u ni memang tak boleh percaya..

kalu dia plak mungkir janji..
dia cakap dia terpaksa..nak buat mcm ne..

kaalu u kantoi menipu..dia cakap..its over.i tak bleh maafkan u!

kalau dia menipu..
dia ckp..u should give me second chance..

realiti nye banyak kn??aduhh.. emang dasar kn??


lu bikin ribut..gua jadik serabut.
motif?

peribahasa je.

Thanks For reading..

43 comments:

sea_lavender said...

jadi lebih baik jadi diam ke ~~ =_=

LIYANA MASTURA said...

Betul! setuju!:) haha.

p/s: kak nurul sangat cantik..hehe

oyyuon said...

lu bikin wa panas hihiiiihh

oyyuon said...

lu bikin wa panas hiihihi

*SiRibenMerah said...

hehe.. ai like this entry.

salam kenal~

Siti Nor Salwa Che Lah said...

yahhhh...really agree dgn k.nurul...nice entry...wa ska...

Kc Kasedah said...

BETUL TU!

nur amalina athman said...

manusia..ada saja yang tak kena sedangkan diri sendiri pun lebih kurang.

Rtp Farra Arisha said...

emang dasar nggak tau diuntung. we care about him/her, but at last, we got nothing. how sad. lebih baik kita pedulikan hal diri sendiri daripada mendapat malu berteman dengan manusia seperti itu...chill. :)

Anonymous said...

kau yg up-to-date ke yg seksi ?? hahaha :D

IEQAH said...

betul sis..ieqah agree..tapi nk buatmcmne da emang dasar nye..tp alhamdulillah taklaa ieqah rsa sume ni sbb ieqah still leh tolerate dgn si dia

cira nd said...

tudung lawaaaaaaaaa

Si Gadis Semasa said...

soooooo truuuueee ! apa yang dorang nk sebenarnya . =__________=

Prettywrite said...

lawanya tudunggg..urghh...hehe

memang ramai sgt org macam tu..menyakitkan hati betul..apa2 pun tak boleh nak layan sgt..biar jelah dia dgn hidup dia sampai dia rasa puas..huhuh

yana said...

kak nurul~!!! cntik tdung..beli ktner 2?? hihihi n kak pon cntik :)

♥AieN ChoiN♥ said...

muahahaha..
emang dasar bajingan.. :D
bdw sis, xrespect laki or somebody putar alam beribu alam macam tu..(",)..
Alhamdulillah dijauhkan..dan hati berbuah gembira now..


thanks sharing !~ (",)

ezzamalik said...

fuhh terbaikk(:

Tentang Kita said...

nice entry...

Aisar Zain Dean said...

emang banjingan . hahaha ~ nice entry . LIKE this one !

Purple Lavender said...

salam kak nurul. salute arr ngan entry ni. hehe. honestly, memang banyak bajingan macam tu.semua tu terang2 lagi bersuluh. moga dri ini dijauhkan drpd bjingan itu. thanks kak nurul for sharing.:)

Feza said...

setuju sangat ni. emang dasar cowok! haha

Myzatul FarahinSatimin said...

like dis entry so much!1 totally agree!!

Syazwan Che Deraman said...

heehehehe,,

simple tapi padat!.

teringat lagu emang dasar.
by the way, bajingan tu ape ya?

Wawa.Wafiyyah said...

like +9858637900654764345

saya gemuk saya comel..^^ said...

hehe...abaikan aje ape org nak cakap sis yg penting kita hepi.

niwey lets join my contest dear freinds. http://sayagemuksayacomel.blogspot.com/2012/03/contest-saya-nak-jadi-comel-bersama.html

myra abdullah said...

huuu..reality!

onie said...

apa yang kita buat semua tak kena ..itulah manusia kan...miss u kak nurul :))

Ms Fai said...

semua tu memang biasa terjadi...

Orked Amelin said...

MEMANG DASAR LELAKI TAK TAHU BERSYUKUR...(MARAH LAA KONON-KONON)...BUT SOMETIMES, GIRLS MACAM TUH JUGAK...SENANG CITER, ITS DEPENDS ON DAT INDIVIDUAL LAA AKAK KAN...
TOL X...BUT MOSTLY LELAKI LAA MCM BAJINGAN AMAT...OPPSS..TERKASAR SUDAA...:)

AKAK PUN PAKAI TUDUNG CORAK BUNGA CAMTUH..HAHAHA..

Korean Style Online said...

waduh..life is complicated..yeah interesting...and nice, do visit me Korean Fashion Online

AsH ShiKaNo said...

emo nya akak.. sabar2..hehe

MiSz fiFiEyQa said...

iya sih...ini cowok patut dilempar aja ke dlm Krakatoa..haha

zubect said...

moga2 Allah jauhka sy dr laki2 cmtu

aniswany said...

kesimpulan nya..jgn peduli ckp org ;)

hazanis said...

perghh....terbaik la kak nurul...:))

Bob Merley said...

ni pantun kan? bole masuk pertandingan berbalas pantun!

Ima Amalina said...

betul! setuju sangat!

aimaniman said...

tahniah terpilih blogger pilihan dalm intrend... akak datang dr blog makdara... memang layak sangat2..

Anonymous said...

be patience girl.a man was not like clothing that u can just throw when u hate it..

i mean it takes time 2 love someone,and it takes a lot more of it 2 value it as ur own self.

pokoknya..harus ditebang,kalu tidak,ketimpa mobil..

Nurulbadiah Lai said...

thanks for commenting...

tudung ni nurul beli kat kl..and ade menjual jugak hehhe..

Hishyamuddin said...

hohoho..emang dasar %^&*.hahha.. like this!!

Sangatz KY said...

huh derk memang kasarr giler tu...tp akak setuju...

Eva said...

Hehehe