24 August 2010

cinderella dan aku...

ini aku..story pasal cinderella ni..aku actually..dari kecik obses giler ngn cinderella ni..
cita2 aku,..jgn tanya la..sape2 pon tnye..aku ckp nak jadi cinderella..kerek giler aku kn..

keobsesan aku tu mmg tahap giler la..aku selalu fikir cinderalla ni cantik..pastu leh kawin ngn putera idaman..aku apa lagi..mengamuk la ngn mak aku nak pkai baju ala2 gaun..sampaikn..aku pergi mengaji pon..pkai skirt kt atas lutut..pastu pkai tudung ikat reben..bangang giler aku time tu..kesian kat mak aku..mesti malu giler nk hantar aku pergi mengaji..hahaha..sorry emak...

pastu..kalau kecik2 kn..asal maen je..aku mesti nak jadi puteri..hahaha..watak puteri mesti bagi kat aku..kesian kwn2 aku..mmg kerek la aku time tu..sampaikn nanges2 aku kalau org bg watak makcik ke ape..hahaha..

bagi aku..cinderella ni sgt besar pengaruhnya kat aku..dari kecik aku dah pasan angan2..kalau aku besar2 nanti..sumpah aku akan beli baju cantik2 nk pakai..
apa tak nye..dah bapak aku..duk basuh fikiran aku ngn cerita cinderella..xcinderella snow white..pendek kate..nk tdo je..bapak aku bacakan kat aku..sampaikan aku boleh hafal sebijik2 ayat kat dalam buku tu..start ngn ..bla..bla..once upon a time....hahahaha..
dahla si author buke tu cam bangang je pergi lukis gmbar kartun cinderella cantik2..haih..camne la aku xobses...

you all tau..sampai sekarang..aku suke bace buku cerite2 dongeng tu..yang ade gmbar cantik2..yang tulisan besar2..yang layaknya budak 6 tahun baca...
kalau aku nk baca..berebut pon..aku rela ngn budak...
alahai cinderella..tabik la pada si pereka cerita cinderella tu..giler aku obses..hahaha

aku rasa banyak yang aku impikan jadi kenyataan..terima kasih tuhan kerana menjadikan aku seperti sang cinderella...

p/s: versi malay pon.,.malay la..:p..jangan kutuk statement aku babe...sbb aku mmg kerek..:p

31 comments:

db cooper said...

so kne ubah nama skit la, jd nurulrella.. hehe

oppa said...

tnggu cinderella balik tganu. dream come true.hohoho

iJa said...

x sia2 obses ngn cinderella
mmg membesar mnjadi gadis yg cntik :)

rafiq said...

TERBOIK!!!!!!

ceguzeha said...

haha.
takpe2.kerek2 pong ade kualiti oke!
:)

teratakindah said...

cantiknye...

ZaliHazali said...

uum dan part time model...cayalah...

..DaK KeCiK.. said...

so gojes..patutnyer ko jadi model badiah oi...
Cantikkkkkkkkk~

piNky LuCiA said...

hehehe.. u cinderella versi malay.. =P

HonEyBuNNy said...

wahhh..nak jadi jugak cinderella...hehhehe...

Sis chantik.........

mytrajet74 said...

talam suka le tgk foto kat atas tu...cik nurul mmg ada talent tp kerek eh...kerek x per, yg penting bahagia kan...tp mana foto cinderella?

Mawar_berduri said...

Wah...sesuai pegang watak cinderella......
ala, xpe ...kerek tu perlu ...huhuhu

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

wahaha...da besar panjang nak men rebut2 ngan dak kecik lagi ke dear?cian dak2 tu nanti...

Nurulbadiah Lai said...

db cooper- oopss..dulu teringin gak nk nama camtu,..nape lah mak xbg nama camtu..hehehe

oppa_ can wait nk di shoot by cik oppa..soon ok..

ija_ terima kaseh kerana memuji syg..

rafiq_ awk buat sy malu..hehehe

ziha_ kualiti erk??thanks sygg..much love to u dear

teratakindah- terima kaseh pd awk yng pro ambik gmbar..

zalihazali-ish2..malu eden..jgn puji lelebih

Nurulbadiah Lai said...

dak kecik_ aku nk gak jd model..tp xckup tinggi..hehehe

pinky_ hehehe..versi malay pon xpe lah syg..asal leh jdik cinderella..

honey_ anda xperlu jdi cinderella..anda sudah cntik..

mytrajet- owh..gmbar cinderella suda femes..maka sy letak gmbar sy je awk..

mawar_ hehehe..mmg kerek syg..tp jgn benci i ye..hehehe

nazlina_ tu la psl..rebut pon rebut la..klu nk nazlina pon..nurul rebut asal buku tu dpt nurul baca..hehehe

RastaMat said...

Beb, bosanla cinderella..
ape kate ko try jadik FIONA

Lagi glamer beb..

hahahahaha....

soffea said...

tercapai impian. kamu memang cantik. seperti cinderella juga. harap2 jumpa putera impian itu la. tapi.. pari2? haha.

ENCIK TIKUS said...

saya dari agensi model CSL. kami berminat mengambil anda sebagai model kami. boleh ? ;P

Teratai Wangi said...

u r cinderelaa.. cantek.. dlu pon ske cinderela.. snow white.. fairytale.. sbb cantek2.. hehe.. smpai skrg pon ske..

Amri Rani said...

cinderella raya kat kuala tganu ke tahun ni...?

rafiq said...

nape pulak nyer??

nuyuEna said...

woott..woott...nak pggil kakak cinderella la...comei2..suke2..hihi~

Syida Shukor said...

i pun suka cinderella ! selalu perasan je hee hee

Lovely Bella said...

heheheh suke berangan gaks jadi cinderella.. tp huhu hanye angan2 jerk.. :) gembire dpt bergolek ke sini.. slmt berpose

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kasut ko yang tertingal haritu ada lagi gua simpan

joegrimjow said...

sebut obses obses ni
teringat plak obesiti
hakhak
=)

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

huhuhu...siapa yang tak obses dengan cinderella??
hehehe sabo je la..p nice pic yg kat sawah padi tu...
dah boleh la tu macam cinderella.. ^_^

akuvision said...

dalam cerita cinderella miss nurul ada step sister x?, hehehe just joking!. Prince Charming ada jumpa ker?

NADHIRAH HAZWANI said...

u lo0k so g0rge0us in yell0w..
u must kn0w sis!!^_^

zalizalu said...

mane ni? macam tengah padang yang dipenuhi lalang..

ARC™ said...

btol x i ckp aritu? tup2 dah 500 followers hahahha hebat ah
btw gmba u cun gile tp xdapek nak nengok lame2..poso hahah