16 August 2010

things that i love about him


that's the things i love about him..

I love him because…he always told me..dia ramai girlfriends..he like to be friend with other..but he love just me..

I love him bcoz..each time die bermsg dengan other girl..he will let me know that girl text him.he showed me what did he talk about with that girl...even im rarely told him that I texting other guys.

I love him because..setiapkali die menginginkan saya kelihatan menarik dimata nya..die tidak menggambarkan saya seperti Angelina jolie..lisa surihani..kate wislet or sesiapa saja..dia hanya menginginkan saya menjadi diri saya sendiri..

I love him becoz..he always tell me that im ugly..im worse..but at the end of conversation..he tell me that he just kidding..saje nak main2 kan saya..saja nk buat saya merajuk....

I love him becoz..when I cant answer his question..like kami selalu berteka teki..die ckp..baby you are so slow..stupid or whatsoever....then bila saya merajuk becoz of that word..he said that he stupid too…

I love him bcoz…dia xpernah tunjuk kat public that dia care bout me or he love me…but when public aren’t see..dia totally changed till I cant stand to hear he repeat that –im love u..i love u..i love u..

I love him bcoz..when dia cakap saya cantik…dia xakan cakap saya yang tercantik..dia always told me..benar..ramai lagi perempuan cantik didalam dunia ini compare dengan saya..but im perfect enough for him..even I jelous bila dia ckp perempuan lain ramai lagi yang cantik..but at last.i knew..at least..dia xbohong…dia tak hiperbola..so I accept it..

I love him becoz…dia sentiasa jujur walaupun perkara yang pahit..perkara yang boleh buat saya mengamuk..thats why..bila dia memuji each thing yang saya buat..saya merasakan seperti mendapat award kat Oscar…coz I knew he mean it..but bile dia mengkritik saya…like baju yang saya pakai tu seksi n xsesuai dengan saya..saya merasakan seperti batu yang terhempas kat badan..coz I knew he mean it too…

I love him becoz..he always be true when he with me..no hipokrit story to tell..kdang2 die suka marah..dia manja..sometimes die disgusting..sometimes dia sgt polite…I knew that..its him..even kadang2..saya sendiri xsanggup nak tunjukkn kelemahan saya kat dia..i always shows the good things je..but he never do that..even perkara yang sgt menjelekkan pon..die let me know..dia tulus..


I love him because…he said that..he is not going to promise me anything..but he will do it..he dont promise me that I always in his priority..but he will always remember…he ever love me before...so I accept it…dia tak memberi saya pengharapan yang tinggi…tapi dia memberi saya cinta yang saya rasainya sekarang.

i do addict him..i do love him:)

20 comments:

Encik Tikus said...

di tujukan untuk saya ek ? malulahhhhhhhh

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

tikus-sila lah malu..mmg entry ini ditujukan untuk anda:P

Nasrina said...

so sweet jgak la dear :) who's that lucky guy? =p

Nurulbadiah Lai said...

nasrina-someone..someone yang occupying my mind..

-SycoCuko- said...

nk jgk pic mcm ni...huhuhuhuhu

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

sweet la kamu dan that guy...hehehe...semoga berbahagia dear....(^_^)

ceguzeha said...

hihik.
kakak flowery.wahhh bunga2!!
sukaaa!! ^^

Nurulbadiah Lai said...

sycocuko_that pic?this was taken by photographer Muizzudin time buat photoshoot kat sawah padi that day..:)

nazlina_thanks syg 4 pray 4 u..:)

ceguzeha__my dearr ziha...yup..flowery sgt22..thanks dear

~fisha~ said...

i read ur entry for more than 1000times. more or less, hmmm.. ur HIS is just like mine.. best kn.. hehehe,,, hepi always... gudlux~

jojolisa said...

u...jeloznye i..
ur so lucky..having such a gud person in ur life..but me??
hurmm my boyfie curang!!! i hate guy..seriously..damnn..

Nurulbadiah Lai said...

Fisha- OWHH..GOOD to hear that dear...best kn..dpt someone yang agak sarcastic..nmpak mcm die syg kita..but actually he does...heppy to u too dear

jojo-thanks dear..jgn jeles ngn i..nothing la..i just love him the way i can..same goes to him..
jgn sedih2 okay dear..dia curang kt u..maka dia bkn yng terbaik tuk u..u sweet..ramai lagi yang menunggu okay

rafiq said...

best la post yg nih :)
really want to learn being myself as perfect like him....
thanks friend, u make me realize one thing that oredi forgot for an ages :)

weeee....im hepi now ;) n GOOD LUCK 2 BOTH oF U :)

p/s: nk copy n paste with litttl editing n post at my blog..can i???

Nurulbadiah Lai said...

rafiq- OWH..saya merasa dihargai..yeah2..silakan..:)

rafiq said...

:) suka tgk kwn2 bahagia.....thanks

Haura Malina said...

ouchhh so sweeettttt!

anieesshh said...

cool dear. sama laa mcm sy, too addicted with him hehe

LynN LoLa~~ said...

anyonyonyo~~ sweet lah kak nurul ni. kawen cepat2 taw! ;)

sea_lavender said...

Untuk buah hati tersayang la ye~~hehe ~penuh kejujuran disulami dalam diri die kan~ nice person..

puteri rimba said...

cinta dan sayang bukan hanya menerima yang indah saja...harus juga boleh menerima keburukan dan kelemahan...

kartini marzuki said...

em. dah lame tak jengah blog sis.. sekarang baca balik entry-entry sis.. hihi,

okay, you are so lucky.. Tini suka tgk muka sis. cantik sgt. and ayu je.. :-)

entry ni menyentuh.. and ada pengajaran gak.. em.. anyway, wish you happy till jannah.. :-) amin