01 August 2010

pernahkah...


pernahkah...
mencintai seseorang di dalam diam?
apabila kita mencintai seseorang di dalam diam..sakit bukan main...kita menderita kerana mencintai dia..melihat dia tidak akan menjadi milik kita..melihat dia mencintai orang lain..sakit bukan..

pernahkah..
mencintai seseorang yang pasti tidak akan menjadi milik kita..
sedih bukan?kita tahu..dia tak akan pernah dapat bersama kita..mungkin dia atau kita sudah menjadi milik orang lain..sakitnya perasaan itu bukan?kita mencintai dia yang sudah tertulis bukan untuk kita.

pernahkah?
mencintai seseorang yang sangat tidak setaraf dengan kita?
dia jauh lebih hebat dan sempurna dari kita..dia memiliki segala galanya..tapi kita?kita tak punya apa-apa yang perlu untuk dibanggakan..lantas..kita merasa amat malu untuk mencintai dia..tp hati tetap berdegil..sakitnya perasaan itu bukan?

pernahkan...
anda merasa sakit sebegitu?
aku pernah merasainya..ianya amat sakit.pedih.menusuk jauh kedalam hati..
aku amat membenci diri sendiri kerana mencintai dia..
tp jauh di sudut hati..
aku mengharapkan dia akan tahu betapa aku mencintai dia pada suatu ketika nanti..walaupun pada masa tu..ianya sudah terlalu lambat untuk aku atau dia memikirkannya..:(

8 comments:

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

pernah..dan nyata sangat sakit kan...~-~

crywolf said...

^^ haha...the best word is here at last "terlalu lambat untuk aku atau dia memikirkannya..."

terbaek2..
sedih..tp itu yg terbaek...^^

Elvyra = Elbo = Vera said...

pernah n masih rasa perihnya sampai skrg..huhuhu

NICK IRFAN said...

alamak! mcm kena kat sy je entry ni... sbb sy pnh merasainya... sdih2.. sob2...

missamy said...

mgalami yep skrg :(

rafiq said...

busan lah nk ingt benda dh lepas....sakit n lg memeritkan...

shida said...

hA3..skitttt...
adei..
akak..nk share entry ni kt my blog leh?kata2 akak sgt tepat n best..:)

cik^ungu said...

hehe mmg penah jgk merasai.... but then, apa yg ptt kite pk ialah org itu bukan utk kita, bkn takdir kita... ada org yg lbh lyk utk kita... kita hebat merancang, namun perancangan Allah itu lagi maha mengatasi perancangan kita... DIA lbh maha mengetahui apa yg terbaik utk kita.... spt dlm surah al-baqarah (ayat ke brapa x igt) mengatakan, boleh jadi sesuatu yg kamu sukai adalah sebenarnya tidak baik bagimu, dan boleh jadi sesuatu yg kamu tidak sukai sebenarnya adalah baik bagi kamu. sekadar sharing.... i had gone thru all these, it's seriously true..