13 July 2011

Lagu ini memberiku semangat

Bismillah..

264298_2292763917745_1208442176_32966375_2764438_n

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh

setiap kali aku rasa semangat aku mati..setiapkali aku rasa aku tak mampu nak lakukan sesuatu..aku akan dengar lagu ni..

untuk apa aku terus menangis sedangkan aku boleh tersenyum..
untuk apa aku terus jatuh sedangkan aku boleh bangun..
untuk apa aku merasakan aku tak boleh sedangkan aku boleh?
tiada siapa yang berhak berkata YA ATAU TIDAK melainkan diri aku sendiri..

Aku bersyukur kepada Mu Ya Allah....

Thanks for reading this.

51 comments:

faY said...

nostalgialah lagu ni. slalu nyanyi mase competition je..

Burung Hebat said...

good motivation..:)

~eZmALiZa~ said...

i know u can be better! yeahhh!! good luck kak nurul!

Hang Leo said...

Xsia-sia ada lagu tu...:)

Hang Leo said...

Xsia-sia ada lagu tu...:)

alinac lover said...

kuatkan semangat ok!

Mohd Hazwan Hashim said...

apa-apa pun, kalau kita olwez +ve thinking . memang semuanya mampu kita lakukan or usahakanya dan tak kan terseksa jiwa raga :) hati pun cool je ..

GaDis BuTtErFLy said...

akak, pic cam nur kasih laak.. hihi, ceria2 selalu :)

Chempaka said...

hohoho..mcm patriotik pon ada gak nih...

terbaru dari chempaka: BERSIH 2.0 : Peranan Pengundi Baru ?

Miss Xyz =) said...

:) lagu ni slalu ada kat kem motivasi..

n!cK said...

like!!!!

tomato said...

awat ni kak nurul ? tamo muram2 . ramai ada utk kak nurul ^^

zmah said...

Akak kena baca dengan teliti...sebab panjang tapi ada sesuatu yang menarik disini.

Fad said...

love u nurul..:)

InaAchik said...

kita sendiri lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita...
berserah mengalah atau terus bangkit berjuang...

all the best...

cik Dil said...

sis, chill ok..suka tgok sis happy2..namo la sedihh..

dil suka lagu gemuruh..mmg semangat giler bila dgr..^^

nadyasupra said...

moga allah kurniakan kita kekuatan melebihi dugaan yg akan ditempuhi . (:
berusaha kak nurulbadiah!
you'll never walk alone!

delarocha said...

evergreen lagu ni, sampai sekarang masih relevan untuk didengar.

AliaJustea said...

heee :) alia ingat lagi lagu ni alia pernah nyanyi untuk motivasi form 5.. dah lama dah. .

Gieyana said...

LAgu nie mmg best..:)

Lagu pembakar semangat..:)

Cik Suheela said...

nurul..sy sedang down..sy baca blog awak..naik sikit smngt..thnks nurul :)

maya sarry said...

nice song. lagu ni memang memberikan semangat =)

Mimie Cikonett :) said...

May Allah bless you sis :')

IEQAH said...

salam sis..
Perghhh dgr lagu ni mmg bersemangat..
hehehe

Anyway..i love your picture..
nk brgambar dgn sis..shuke shuke

Finaz Jaafar said...

oh ya, lagu ini memang sangat bagus untuk bagi semangat pada diri sendiri..

Ms Fai Ayie said...

lagu ni mmg blh menaikkan semangat setiap kali kte rasa down. nurul, kalo ada lagu ni blh x bgi fai? puas cari nk dwnload kt internet tpi x jmpa la..huhu..

msredcheesecake said...

cik nurul,
kalau jatuh tuhan tentukan...
bangun pulak kita sendiri yang tentukan dengan usaha dan doa...

Miss Y and Her World said...

saya pulak suka dengar lagu Hadapi Dengan Senyuman by Dewa. beri saya semangat ;)

Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?
Tips : Cara Mudah Kantoikan Boyfriend Curang

EZAN IDMA said...

bersyukur. be strong ya :)

echa takashimaya said...

good girl =))
semangat!

Anonymous said...

assalamualaikum .. yeah mmg btOl 2 .. heheheee .. makin lma mkin ska ngn blOg kak Nurul niy .. Owez ada sOmething yg bley d'amik jd reminder 2k dri sndri .. keep blogging yea .. cant wait 2 read ur next entry kak !! <3 !!

> bella <

..::warna::wanie::.. said...

sokom2....Boley dan kito mmg boley!!

Terbang Bersamaku said...

lagu nie masa zaman saya sekolah rendah...cantik pic nurul..:)

LUNA LANUN said...

NASH...

LATEST ENTRIES
1. Hujan rahmat pagi Jumaat, antara waktu mustajab berdoa.
2. Padang sikit punya luas... Tang tu jugak dia nak main!
3. Jeng! Jeng! Jeng! Sapa cepat, dialah dapat hadiah misteri ni...
4. Kurang ajar punya PEREMPUAN!!!

Anonymous said...

fav song!

SHIMA EMMA said...

bangga dgn semangat awk nurul ... sy xmungkin sekuat awk :)
neway u r so pretty gorges...

Izzul Amir said...

saye ade banyak lagu yang bagi saye semangat ! :)

Hishyamuddin said...

lagu ni besttttt...terbaikk

Mizz ErMa said...

masa kecik2 dlu pon sy suka gak dgr lagu nih..hehe

Yana said...

that picture very awesome..kudos to the photog..
u pretty

cEro said...

semua org ada saat jatuh bangun sendiri..
jgn jatuh tak bangun2 sudah..

kawaii_desu said...

Salam nurul. thanks for visiting my blog sometime ago :)
good motivation btw

d_LA said...

lagu ni kalo dla ada match ape2 mmg suke nyanyi..mmg bertmbh smgt kan

comey lak tgk follower nurul 7777..

Bob Merley said...

bola kata lagu classic ni (=

Nurulbadiah Lai said...

hidup kadang2 bukan selalu diatas..
hidup bukan sbb apa kite jatuh or bgn..
hidup adalah tentang mcm mana kita harus bangkit apabila kta jatuh..

may Allah bless Us always..

eik`S noName said...

sayu mendengar

Anonymous said...

Hi this is amazing site! really perfect and it will be a new inspirations for me

Qaseh dalia adelia said...

lagu masa sekolah2 dulu heee

Nurulbadiah Lai said...

thanks everybody for commenting here..
u guys so cool:)

SYARIFF HAIKAL said...

JIKA JATOH..BGUN LAH..BIAR PUN LAMBAT.KERNA JATOH ITU MENGAJAR KITA MEMAHAMI ERTI KESAKITAN.

biskut chipmore said...

muka akak masuk kosmo arini..comel sangat