06 July 2011

perkara yg girl selalu buat time pergi dating tapi please jgn buat ok.

korang yang tersayang..korang mesti pernah keluar dating kan ngn boypren korang or bakal suami korang..tapi korang perasan x..kadang2 ade benda tentang korang yang korang xberapa nak sedar yang bleh buatkan lelaki rasa korang ni annoying giler..
so..
jom kite lihat ramai2 situasi dibawah..



tak ready with your dressing keh keh...selalu keep people waiting..

tang ni yang aku selalu buat(xpernah tak buat)..lambat lagi melambatkan..bile aku cakap..jap2..give me 5 minit..(it actually padan muke hang ..at least 30min lagi kau kene tunggu aku bersiap)..
and yang ni aku rasa part paling lelaki tak suke..as my boyfren selalu komplen.."len kali tobat kalu janji nak kuar kul 2 petang..kul 5 petang baru nak datang amik "..
entahlah..aku pon xtahu kenapa jadik masa nak bersiap xpernah cukup..xpernah nak tepati masa..selalu buat org tunggu2 kite(ala xpelah lah kan..sapa nak sapa?kau nak aku kau tunggulah) **with eveil face mata merah2 tanduk kaler kuning susu.:)
tapi bile orang lambat datang pick up..aku call xputus2 sampaikan habis bateri phone org tu pastu bile die sampai..aku tarik muke 400 kilometer kuala terengganu-kuala lumpur.



betul2kan rambut and tudung pastu tarik cermin tu buat macam cermin kat jamban rumahmakcik Bedah yang dah balik kedah tu.

ni pon aku pernah buat..boleh plak aku pergi tarik cermin kete yang kat tengah2 tu pastu betulkan tudung aku..
sekali bleh lagik.
2 kali bleh lagik
kali ke 3..boypren aku bagi satu ayat je
"kalau lah cermin tu boleh bercakap..pasti dia akan cakap kau tengok aku sampai pecah pon muke kau macam tu gak..dah xbleh nak oter2"
okey sentap.
jahanam punyer boypren.


duduk elok2 jangan buat macam kau tengah ratah tulang lembu kat rumah nenek kau.

as a perempuan..kadang2 kite kene behave sebab nanti lelaki yang nak buat kite bini..tibe2 cancel balik macam tekan button backspace kat laptop..jangan cakap2 sampai tersembur air liur nanti lelaki jadik geli..
kadang2 yang ni aku selalu gak buat..tapi xde lah sesial gambar diatas..setakat duk bersila time makan kat kerusi or bersila kat kereta jelah..tapi bile fikir2..memang xberapa nak sopan sangatlah..hehe


janganlah jadik sentimental sangat..

lelaki paling pantang tengok perempuan nangis kat depan public..kalau boleh elakkan lah nangis2 kat public even hati kau remuk redam camne pon..really..men dont like tear especially in public..jangan duk paksa2 die cakap sesuatu yang die xnak cakap..nanti lelaki akan rasa korang annoying giler..
aku pon pernah gak sakit hati sgt..pastu aku tak bleh tahan air mata menitis jugak siap masuk dalam cawan air yang aku minum lagik..pastu boyfren aku memang bengang giler(padan muke) and lagik die suh aku diam lagik aku paksa2 biar air mata kuar lagik banyak(aku bayangkan cerita winter sonata yang sedih tu nak dapat feeling supaya air mata kuar wakaka).
kau sakitkan hati aku..aku sakitkan hati kau balik.
padan muka.



bergurau berlebihan.

tahulah korang jenis bising2 and aktif tapi agak2 lah sikit..
janganlah korang gurau2 ngn lelaki yang korang sayang kat depan public macam kau bergurau dengan anak beruk pakcik Mail yang kau bleh cubit2 telinge die..tenyeh kepala die..lelaki bengang siot kalau korang tak berlapik camtu..
korang cover la sikit ayat korang and perlakuan korang jangan sampai lelaki fikir korang ni sebanarnye badut yang tengah beraksi kat dalam sarkas..

so perempuan..ingat tu..hehe
pastikan everything under the order..

kan comel je kalau baik2 camni..susun elok2..duduk elok2:P

Thanks for reading this

102 comments:

Gieyana said...

Beg n kasut tue cantik...:)

faa.rosli said...

alaa...ngan hrpan last entry ade gambar u ngan boyfie u...hikhik

faa.rosli said...

xpenah date...sedeyh x??apakan daya....tiada yang sudi....huuuuuuu

nadzli azlan said...

wahhh ! memang betul ;p hahahhaha ~ dah experience some of these !

Hishyamuddin said...

hok lain ok lagi, hok tunggu lama tu yg xsuka..menunggu satu penyiksaan..ehehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

true-true =)

$h@h_Izn@n said...

owh baru ku tahu kt ke k.l 400km keh3.....steady...

sila ok lagi jgn ngankung n ngankang da la sis keh3...

cx's said...

thumbs up!! entry yg best dgn lawak jenaka cara penyamapaiannya.. good job! suke yg tarik muka 400 kilometer kuala terengganu-kuala lumpur.. gila lawak. huhu

Siti Suriani said...

hahaha.. yg lmbar tu xley bla yerp.. :)



http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/07/gadis-berkaca-mata.html

beLLa said...

pasal siap tu, agreed!
pasal cermin, agreed!
yang laen2 tu tkdela buat sgt. btw, nice sharing ^^

normala_ali said...

aah la kadang2 xpasan ape yg kita buat 2 annoying giler..
pasnie kna jaga2 ckit.. hehhe.. (^_^)

Liyana Aziz said...

yg first yana selalu buat.. kadang2 janji dia amek pagi, last2 tengah hari baru gerak... dan dia tunggu la sampai tengah hari... kikikikiki...

:: cekodod :: said...

waa..sukalah entry ni kak nurul..1st date kaki duk terkinja dlm wayang..nak kencing ! huu..malu

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! slalu buat yg fes n 2nd tuh, keh keh

Siti Hanizah Sahar said...

hehhe..suke entry nie...
luv u dear..=)

amier azrul alias said...

hoho..
Lagi satu, erm bila mkn dgn sudu or garfu,
jgn sampai aym dlm pinggan terbang ke meja sebelah..wakaka.

O'gosh said...

haiyo...dasat la NBL ni...yang penting..kerjaaaasama!!!

PinKy MoMMa said...

saya memang pemaluuuuuu ;)
nak jumpa nurulbadiah lai pun saya malu wuwuwu ^_^

Finaz Jaafar said...

alamak..terasa diri ini ckup sopan dah bila baca ni..heheheh

Nizam Ijam said...

tuan blog mesti selalu buat nie..haha




Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join ramai2
saya hilang bloglist sebelum nie...
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

meaw said...

haaaaa,duduk elok-elok kan comei,hehe... actually,meaw selalu borak dengan member rancak gila tapi bila dengan boyfriend sendri,sunyi sepi tak terkata apa pon, macam segan pon ada,even dia tu bf sendiri,jenih gano tu kakak?haha..pelik tul meaw ni,huhu... buat bf tertunggu tak la sangat,tapi meaw salu tunggu dia, huhu...

but, dah lama tak kapel ..so, mesti kekok gila kalau kapel lik,huhu

zie_ira said...

betul2,,kadang2 kita tak sedar da buat lelaki tu rase annoying kan,, uuhu,,patut la ira kene tinggal dlu,,agak nye annoying kot ira ni,,sobss,,T^T,, tobat tak buat da pas ni,,huhu

INI KISAH MISU2 DAN SI GEDEK

DOORGIFT comel sesuai tuk majlis istimewa anda,,^_^

imah-jpc :) said...

heeeheee .
sebenarnya banyak lagi kan ?

lady-rara (; said...

agree sgt! hehehe part yg dok bersila kt kedai mkn ngn dlm kete! hahaha smpai si dia tgur..dok elok2..omai.. :D

anis aneesa said...

ehehehe..gelak sowg2 bace entry nie..hiii..=D

cik violet said...

slalu bsila kat kete n time mkn..mcm habit sudah.. hoho

shida said...

he3..
kadang2 kan kak, bnda yang kita buat tu lah nampak neutral dan cute..:P
tp macam akak ckp, sekali sekala boleh lah..hehe..
kene pndai kontrol..:)

cheqwa said...

haha..tips untuk berdating dgn betul lah ni...kekeke

safarinnhhyahaya said...

owh..cmtu ek akak??kdg2 sy pn bedal je..dia nk jmp kita dia pndai2 r tgu..n kdg2 xbersopan lgsg pn..n salu nangis dpn public kalo nk mrh kt dia..hehe

cik najihah said...

comel je beg akak tu..
hihi

saharinasaharudin said...

comelss&cantikk! :)

cik cengeng said...

nice tips! :)

~+aSma dAud+~ said...

nak jadi y 1st komeng..arap2 berjaya..kite takde boipren..tapi nnti boleh praktis

funkylady2210 said...

hahaha...setuju giler....
lelaki nie kadang2 die suke perati an kite...
kalo pangai da xsenegheh *xsemenggah mcm yg u ckp kt ats 2..
memg kne reject la jwbnyer....hahaha...lawok abes...

nazirulhazwan~ said...

jom la kite date

MamaEma said...

memang comel...

Liquid said...

ha yang lambat x siap2 n tarik cermin kereta tu mmg slalu mymacik buat. tapi xde la sy bg ayat sentap nnt sampai ke balik x tegur2 hahaha

emeera asnary said...

sume di atas ialah saya ! wakakaka, naseb lah dye mmg memahami, anyway, ttap kene jauh kn jugak rite ?

SyaFiq said...

gambr y last skali 2 y pling stju...=)

Nur Zaheera said...

mantappp :D hihi. suka gambar kak nurul yang tuh. cantikk :D

eykameow said...

yeah, semua di atas sentiasa saya lakukan! tp part nangis tu JARANG ah. tapi pernah. upssss

misyamissyou said...

hhehe..perempuan memang kena sopan w/pn dibuat2..haha..yg eloknye jgn dibuat2 la.. :P

farahd101 said...

haha farah buat semua macam tu kecuali part lambat siap and betulkan tudung tu and my guy seems to like me better when I'm being myself :)

maybe different orang, different cara kot.

Cik Zety said...

HAHA, setuju kot, tergelak sorang sorang bila baca entri ni sebab sume kena btg idung sendir :)

rOsepUtih said...

thnx wat i tawa bc ur entry...sempoi....da pnt2 kje pon le guling2=p

Dora Zain said...

haha, terasa gila kak, nice one :)

latifah said...

eheh ;P
comel !

Kembang Perawan 3288 said...

ha'ah.betul jugak tips ni. saya xde boipren. huuu

AZLIN said...

haha..duduk bersila itu feveret. pon penah nangis kat public, kat mcD plak tuh. sebabnya si boipren acah nk suap tanak suap beger.ngek tul la

Anonymous said...

Jom layan download Movie dekat www.sedut-licin.blogspot.com . KL Gangster pun ada, mudah mendownload movie dengan mediafire sahaja. Jom pei tengok.

DaYaH JeLitA said...

woottt..terasa..aku pon suma yang kat atas tu aku buat and selalu kena marah..wakakakaka

NeNeK sAyHa said...

cucu sgt comel!!!
rase cam nak kiz banyak2 je :)
hahaahhaahahahahahahahahahahaaha :):)
nenek love lah ur entry :)

NOOR FATIN said...

terima kasih bagi tips nurul! kadang2 kita pn xperasan apa kita buat. hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemmm..pict yg last tu memang cumil ok!

isma said...

most diatas sy penah buat. tapi tak la selalu... kekadang bila feel tergedik lebih.. hahahahahaha

nIeZa_sYid said...

mmg trbaik la...ehehe

sab said...

haha! terbaik entri ni sis! suke! kdg2 sy pn cm ni jugak! huahua..
tp tu dulu..now..dh tak dak bf pn.. T_T

nuruashia ♥ said...

ehhehe..tang pulas telinge tu yg best...hahahaha..
sys,,sopanyee laa pic last tu..pewwiiitt <33

soffea said...

hahaha.. a'ah kan.. kadang2 kite tak perasan pon kite terbuat sume tu. hehe.


miss u nurul :)

Izzul Amir said...

about the years! sYe setuju. lagi satu lelaki paling tak suke. perempuan overwhelming sgt kemaluannyer oppss..hehe. kepemaluannyer. tanye sepatah jawab sepatah lepas tu sengih macam beruk. nak harap pmpn tu pulak bukak citer. jangan haraplah...

cira nd said...

gambar last sekali tu sangat sopan..heeeeee...
kakak siapa tuuu ? :)

Judiene said...

Wow!
I really need to keep all this tips in mind since I never gone out with my date before.
But I sincerely agree that we hate waiting for girls to get ready.
It's okay if you're late once but you really need help if you do that the whole time you go out with your bf.
LOL.

nurulnadiamarzuki said...

btl3....:)

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

hikhikhik tq for da info dear nurul:)

Schajar McFlurry said...

alahai.... kiut nyer duduk macam tu...^_^

teha said...

wahh ! somell sngt.. :)

w.pyQa said...

haha. .

ade plak orang nanges dia surouh diam. .
ish ish . .

..::warna::wanie::.. said...

ha3..klakarr..:)
p biase la adat b'dating & B'cintan

nazirafarahinomar said...

haha. nurul memang comel :).
kita tak pernah lambat sebab kita yg slalu kena fetch dia T_T.

nyna amani said...

part duduk bersila atas kerusi memang tak boleh tinggal.. haha.

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

sis, you comell gilaaa. :)

Sufy said...

gud3..;)

IEQAH said...

Hai sis.agree laa dgn pe yg akak ckp tu..
ramai buat mcmtuu tapi kn,
yg ieqah slalu buat bersila waktu makan,bersila dlm keta.
ieqah jrgla lmbt siap tp klu org lmbt mmg kol 23477885794 ratus kali laa

Anisah Hamzah said...

kadang-kadang tu xsedar pe yang kita wat dan kadang tu wat ikot emosie je. so after dis gurl outside pliz behave. heee :)

Cik Suheela said...

HAHAH tak boleh blah yang part air mata masuk cawan air tu bhahahaha...

syana mizwateva said...

haha...syana xleh nk behave dpn cik boypren...lau duk kreta,mcm2 gaya yg syana salu duduk...xleh duk diam..n syana pun salu jgk mnitiskan air mata dpn dia...tp bkn dkt public la..xleh thn la..hehe...

agk2 dia nk ke jdkn syana bini dia?hahaha

J.Syazwana said...

part nangis tuh memang paling suke buat tapi bopren saya selalu diam je tak nak layan siot je. grrr

farra said...

hahah..bagoz giler entry camni..sume pernah wat kot..memang dasar pompuan x senonoh ..ahhaha,,xpe,,kalau laki tu btol nak kita,trima je kita ni camne pon kan..:P
nak jugak tu menang:P

Nadia said...

hahaha..xbleh blah betul..

Nurulbadiah Lai said...

guys..thanks baca and komen..
hahah..
kan terkene setepek kat batang hidung ye dak..

hahha
korang hati2 ye
behave sikit)cakap org pandai..sendiri pon 2kali 5 je)

heheh

thanks darlings..
love u all

Nurfatin Liyana said...

ahahhhahaa

entri yg comel ok nughullll ;))

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.. mmg terkena btg hidung sndri ni.

IQEISYA's story said...

haha..sis..mmg best entry nih,,pent nk ketawa..tol2..mcm2 bnda ktew xpasan..so,act kna la peka an smua uh..tq sis wt sy tersenyum :)

Izyan Masri said...

HIHI.ALRIGHT KAKAK CANTIK.NAK IKUT ALL THESE STEPS LAH.FOR REAL :D

kueh bakar said...

peguam..masuk kontest aku boleh?

ENCIK TIKUS said...

nurul.. nurul... saya hensem tak ? kikiki

Aida Azryn said...

aida takde boipren.. haha.. :P

humaira balkiss said...

memang tak nak kalah bila depan cermin ;D haha.thanks for the tips.

Indah Mulya said...

kak mmg kool abes lahhh =]

hasmila said...

x pena la pulak dating..
hehe..
sentap again

Fad said...

ahahaha...best entry ni..hehe..bila nak dtg blog cf?

http://dilamin.blogspot.com/

alinac lover said...

ok insaf sat

Cik Aish said...

biasala jd pompuan..klu boleh everything nak nampak perfect..utk sapa ? utk si dia gak kan.hehe..so lelaki kene faham

FazRiNa said...

haha...cara penyampaian yg besh..ayat xleh bla..klaka..hehe..

Nurulbadiah Lai said...

thanks people for reading this and comment here:)

nazirah said...

siissssssssssssssss.. tomeynyeeeeeeeee.. ehek windu sis.. banyak2.. bawu smpt skodeng blog sis ni .. waduh2.. tips yg bgs ni make sure pasni sy tak wat lg hehe ;))
takecare sis comel..

~eZmALiZa~ said...

kronologi cerita sgt fantasi la kak nurul..hahaha =))

tapi kan, dah namenye perempuan mmg mcm ni jugak...i am one of the list..hehehe =)))

Anonymous said...

lawak giler!!

Nurulbadiah Lai said...

jgn amalkn perkara2 xsenonoh diatas ye kawan2 semua..hahhaa

muahhhh

Sung Je Kyo said...

heheh..behave urself...

asmiera emiena said...

ini terbaik kak nurul . suka sangat !! ^^

Orked said...

gmbr last nge caption tuh comel giler ase..., klaka pun ade, akak, u can be a good joker laa, hahaha