10 July 2011

entry macam bagus.


This is me.
aku pon..
busy.
busy gak la.
*busybody.
(*diatas sikap org lain)
okey tutup kurungan.

blog blog blog

dan blog lagi,

kondem sana kondem sini

bersih kotor bersih kotor

media hancing giler..besar-besarkan perkara sebesar tahik mata.
biar nampak gah.nampak grand.nampak puaka dan binatang.
walhal benda nya tak de pape pon..provoke je lebih.
tu yang menjadikan dua dua belah pihak semakin hangat dan bertelagah.
si pembangkang tak semua suci
sang kerajaan tak semua suci
apa pon dua dua jangan buat bumi ni macam bumi abah kau.

sumpah BOSAN!!!!!!!!!!!!

actually petang ni bosan giler..
actually aku xde benda nk dikongsi.
and time frame yg pack dgn aktiviti..bangun pergi kerja..ulang mahkamah.balik ofis.esok pergi kerja lagik.tunggu weekend.
pergi gim blaja gimnanstik harap2 dapat masuk olimpik (tipu).
dengar cerita malaysia layak ke piala dunia(rumour yang tak masuk akal)
Brat pitt dah clash dengan angelina jolie. (ye ke????)
ye lah kot sebab semalam brat pitt ada call aku.(serius)

bangla kerja kat sebelah ofis aku ni gatal gile.nasib baik kat bawah ofis aku ade klinik.
klinik wan saleha namanya.
kalau die gatal and menggatal lagi.aku suggest die pergi amik ubat kat klinik tu.
semalam dapat sms cinta dekat facebook lepas tu bf mengamuk suruh delete.
kawan baru aku ain and ira cantik.
lebih cantik dari aku.
kawan baik aku dah lama aku tak jumpa. tau2 dia dah kene dump.
main bola aku jadi keeper(semalam mimpi)
justin timberlake cakap aku lawa.
kulit muka aku ade jerawat.
sumpah aku benci aircond.
tekanan keje dan perasaan menyebabkan aku karok sorang2 dalam jambam.
lagu baik baik sayang aku hafal.
tadi godek2 dalam laptop jumpa lagu "bekas makwe ku yang macam bagus"
tajuk best tapi lagu hampeh.
aku tak mampu nk beli kete lagi. kenapa org laen mampu?
aku gurau2 ngn kawan aku.aku cakap i want your money your money not you.
kawan aku cakap i want your body your body not you.
aku rasa nak bagi penampar.tapi tak nak kotorkan tangan.aku sabar.

sape nk aku bekenalan dgn abah boyfriend kau?
aku baca buku Beriman kepada Allah tulisan sapa tah aku lupa
dengan buku kisah2 lawak para2 sufi aku pinjam dari ain. special wink.
eh ade reporter usha aku.(tak tipu)
aku liat macam selipar jamban nak bangun semayang subuh.
Allah tolong ampunkan dosa2 ku.
without me my blog is nothing.
without my blog..
im just doing fine.
so on and so forth!

thus,
ko generate la sendiri idea berdasarkan penulisan aku diatas utk agak2 cerita disebaliknya.

57 comments:

Anisa Hang Tuah said...

when you talk about media.
yeah im a part of media side.
but for me,
the mainstream media & authorities cannot tell blatant lies & get away with it anymore,

nanti kalau tak,makin hanching.

samel said...

hahah!

qailah said...

sumpah best nurul !! :D

Nurfatin Liyana said...

ok suke entri nie.

aahahaaa

deeya said...

muahahaha ! cam entry nganjeng jer kan ..

normala_ali said...

heheeh.. pening bace.. papepon sabar ye sis.. manusia nie memang dengki ngn orang laen.. heheheh.. *maen teka jia nie.. (^_^)

anis aneesa said...

huuu..garang akak comey,tp lawak r entry nie..huhuhu..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

dua-dua degil takmo tolak ansur..tak mo berbincg sesama. hurm...

dear, maera takleh ping blog kt SB..maybe ade org report as SPAM

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/07/im-sooo-down-nape-lah-nak-naya-maera.html

diana said...

hati2 dengan bangla..:p

cheqwa said...

nice entry!sebab walopon cm merapu tapi ayat tuh sedap... ;D

emeera asnary said...

perghhhh, dashat lah ayat kak...

Wahidah said...

kesimpulannyaaaaaaaaaaaa...........
.....
.............
................
...
.......
.........
hati kena BERSIH..

nurul kt ganu eik skrang..??? how i wish i can see u one fine day..:)

Izzul Amir said...

geddit !
anda sangat bosan , kan ?
:P

Nur Zaheera said...

haha. kelakar la kakak :) btw, kak nurul ni comel la. suka tengok !

msredcheesecake said...

Cik nurul,
Rambling berisi....pasti ramai yg terasa...bagus kalau kita amek utk pengajaran...

edayah nur said...

kak nurul :))
dah baca lom chat kite pasal zizan tuh ><

dayah said...

kak nurul :))
dah baca lom chat kite kat akk pasal zizan raja lawak tuh ><

GaDis BuTtErFLy said...

kenapa nie akak? x ceria??? happy2 selalu k.... sometime, things will get well with just 'smile'... hihii, love u... :)

**::CIKNUURUL::** said...

sonok bace awk pnyer luahn,..tp tlisan yang ni bukanlah satu yg mnyeronokkan kan?,.am i rite?,.

bella said...

awk cantik sgt..tu yg bangla pn menggatal..hee

nuruashia ♥ said...

pasaipa ni sys???

fiq. said...

wah, ni tak pro mana2 pihak ek?
betul2 , bosan dan risau.

paling risau kalau ada pihak berniat buruk terhadap agama kita.

Siti Khadijah said...

hihi..comel..:)

Nizam Ijam said...

best gler entry nie.. :)





Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join ramai2
saya hilang bloglist sebelum nie...
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

Anonymous said...

Hahaha..
Lawak la bila Nurul tulis camni.. Motif?? Mesti stress gile ni sampai leh wat entry ni. Tapi dengan entry ni buat saya senyum + gelak sorang2.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

tak berapa nak paham la kakak. tp serius rase mcm nak gelak pun ade. kakak mcm tgh tension gile je. hee

Nyonya Noor said...

Huu. sis baca ni. agak merepek but tu yang terlintas memang best dari pulun type panjang2 pikir banyak benda tapi jalan tak best! suka blog akak.

Encik Psychopath said...

sarkastik habis.

IEQAH said...

Pergghhhh laa sis..
Ireally like your writing..
wahh mmg idea kak len dari len..
I LOVE IN IT ^.^

muka buku tajam said...

kau memang rock habes..

ko kadang2 cool..kelakar..serius..sinis..and kadang2 innocent sgt..
sumpah minat gile kat ko and blog ko

meaw said...

kakak nurul...bosan letew,kihkihkih...

Hishyamuddin said...

entry kak tetap best walaupun ringkas..ajar sikit caraaaanyaaa..hehehehe

nuha ahmad said...

sound ridiculous pada sape yg tak bley terima..
haha klakar la kakak ini entry..
really unik!=)

Sung Je Kyo said...

lwk kot..even ada yg tah ape2...best2...

Mata Pena Fadz said...

utk seharian mcm2 berlaku....seminit sje sudah memadai :)

Fad said...

geng motor anak buah sy diupah untuk membuat kacau di perhimpunan bersih..tp dia xpegi..huh!main kotor..sy xminat politik..tp benda yg salah dpn mata buat hati rasa menyampah

aLya maNip said...

comei gile..hahaha..hilang jap stress baca entry nie..gelak sorg2 plak tu..hihi

hana nabihah said...

wow ! tepat semua sekali mengena dalam hidup kakak la ni ek ?

shazzy :) said...

salam kak nurul, nak ajak join http://senozea.blogspot.com/2011/07/shes-no-you-giveaway.html :)

Mira said...

haha..best r kak...

Penggemar Coklat said...

banyaknya cerita..hehe

Eyka said...

tak leh blah laa...sarkatik pon kalh derr!! haha...sriuss bestt! bosan thap cipan kot ni nurul..haha:P

LUNA LANUN said...

Dia je Yang Maha Mengetahui kebenarannya...

Entri terbaru dan entri pilihan, pilih je mana yang korang nak baca:
1. Venice of the East - Kampong Air Brunei Darussalam
2. Patutkah aku lempang budak ni laju-laju?!
3. Dimana letaknya kecantikan wanita?! Di hujungnya kah, di pangkalnya kah?!
4. Bila Nafsu Sudah Memuncak...
5. Masjid Omar 'Ali Saifuddien, antara masjid yang paling mengagumkan di Asia
6. Masjid Jame' Asr Hassanil Bolkiah, betulkah kubahnya diperbuat daripada emas tulin?!
7. Bandar Seri Begawan, ibukota negara Brunei Darussalam

Ima Salsuzaima said...

hahaha..sanagt faham perasaan kamu disaat tulis ini entry..kahkahkah.. lega tak?

EZAN IDMA said...

bosn dgn permainan politik

misz molecule said...

boleh buat refleksi diri jugak ni..hehhe


thanks kak nurul datang jengah blog sy...



da lame kak nurul xdatang..

nmpk je nme kak nurul terus bece..heheheh..


bile boleh jumpe ni??



nak datang beraye kat rumah la nnti:)

amier azrul alias said...

brad pitt tepon tu dop caye starang
hehe

Pyka Rahmat said...

bumi abah kau ya. bagus bagus.

Anonymous said...

nurul ko sempoi!

Nurulbadiah Lai said...

thanku u all baca and komen this even ini entry paling hampehhhhhhhhhhhhhhhhhh..
thanks

blackANDwhite said...

wahhh...comey sangat,sbb tu bangla pun sukeee....*salu bace je...arinipost komen :)ngehngehngeh salam perkenalan :)

IEQAH said...

akak buatlaa entri hape confirm ieqah like..
da kna mandrem ka ni..hehe

Anonymous said...

buku beriman kepada ALLAH tu karangan tg abdul hadi awang. jilid satu. buka mak beli. hahaha

Nadia said...

comel gilak entry..

Nurulbadiah Lai said...

hehehe..thanks semua..muahhhhhhhhhhhh..

einz miszmessy said...

kire kak nurul ag kuat merapu dr einz..hahaha...terbaek...tp mmg de means dlm tiap ayt....

Anonymous said...

klinik wan saleha trg k akak..