21 August 2011

berbuka puasa rasa best bila ade orang belanja



assalamualaikum..

puasa dah nak sampai ke penghujungnye..kejap lagi dah nak raye..bile hari raya bleh bermaafan..di hari raya jugak boleh men- pau duit raya..bile hari raya jugak boleh ber-lawa lawaan dan beretis retisan..dihari raya saya sangat gembira..sekian karangan saya cikgu..

Markah: 12%

aku: (eleh 12% pon markah gak..okey la tu)

p/s: rindu nak kembali ke zaman budak2 dimana aku tak malu pergi rumah org tak kenal demi nak duit raye barang sehengget due..

puasa kali ni agak meletehkan bagi aku sebab kena pergi kerja and balik kerja..time study dulu tak de la leteh sgt..sebab abes kelas je..terus pengsan kat bilik..now pagi2 dah kene bangun g ofis and petang baru balik..huwaaa tak best tak best..air WAJA BEST sumpah tak sedap aku paling benci kalau adik aku beli time nak bukak pose..

bile dah start buat chambering..dunia yang baru telah bermula and mengenali org2 baru didalam profession perundangan..kawan2 yang lama2 semua dah merata rata and kerja kat luar..kadang2 rindu sgt nak kembali ke zaman study time bukak pose ramai2..now terpaksa la bukak kat rumah melainkan kawan2 ade balik kampung..maka haruslah sedih..

but then..kerinduan tu terubat sangat2 sebab dapat gak berbuka puasa sebagai orang yang bermasyarakat bile ade abang young lawyer yang sudi belanje..horayyy biasanya aku tak berapa nak suka sangat makan steamboat tapi bila ade orang nak belanje..tibe2 terasa sedap dan menyelerakan..

malas nak cakap banyak sbb letih der nak menaip..
haruslah pergi dengan girlfriends kesayangan aku ini..

makcik-makcik lawyer yg hot.
masalahnye memang hot giler time tu..haus sgt2 and udara pon dry sgt.

ni part aku paling suke..mengacau anak orang..time die senyum2 aku suke sgt..
tapi time die nangis..cepat2 aku blah hahaha..
kakak yang jahat!

aku actually tak sure aku ni mengheppykan die or menyakitkan die..
time aku kiss aku rasa mcm die happy..
time tengok gambar..ahh demm..

we are friend in same boat..we are in legal profession..

perhatian: yang dukung budak tu dan lelaki tu bukan suami isteri ya.

tu kite..and kawan kite Feez and ira..and anak PA abg hayatt..

p/s:
abang hayattuddin si tukang belanja. the most successful young lawyer in Kuala Terengganu..
i admit that fact..but what the hell with you?tercegat mcm kayu and that perut ewww..

sesi merebus zirapah.sedap nyum nyum..

sepanjang meja ni adalah geng-geng kami..hehhe..thanks Hayatuddin & Co for the treat..
i like!
if i bayar sendiri..
dont like..dont like..

btw..nak cari tudung raya yang cun2..do visit this butik..datang kat butik pon boleh..beli online pon bleh..

link:

Thanks for reading this..

40 comments:

Izzatie said...

Hehehehehe bestnye berbuka ramai ramai :D

starzieti said...

p/s: rindu nak kembali ke zaman budak2 dimana aku tak malu pergi rumah org tak kenal demi nak duit raye barang sehengget due..

rindu jugak nak buat cam tuh. bile da besar nih duk rumah je. tak bestnye bile da besar. uhuu.

FizaMustafa said...

hoho dun like oso if kuar dari poket sendiri haha

nazirah said...

wah sis.. kemain lagi ek hehe..
tapi .. btul la sis bile org blnje je
rasa sgt menyelerakan kankan kan
hehe i like ur outfit mse ni wane hijau2 LOike hehe ;)

Phat said...

wah buka puasa firm ke?best2...anyway selamat berpuasa n selamat menyambut hari raya aidilfitri ye cik nurul..

Eyka said...

untggg ahhh ade org blnjeeeeeeee!! hehe:P

Pembawa_Wacana said...

Time keje kene pandai bagi masa.... Waktu rehat tgh hari la masanya.... kene carik port untuk landing time....hehehe

Siti Suhaila said...

Nak berbuka puasa bersama juga :)

tomatokering :) said...

ehh air WAJA BEST tu ape ? huhuh

ehh rebus zirapah ? hehehehehehe ;p

amier azrul alias said...

mkn kt mane nih?
then, air WAJA BEST tu cmne?
erkk

EnciK AxixOu said...

bukak pose ramai2 mmg best..lg2 bile org belanje..

CIK JATT said...

memang best kan. dapat makan sepuas hati tanpa memikirkan bajet. bilala ada ornag nak belanja nih...

Judiene said...

Makanan yang paling sedap di dunia ni adalah makanan yang free orang belanje!
Setuju tak?

:)

PinKy MoMMa said...

kat mana ni adik? bestnyer sgt meriah hehe :)

nurul slmt ari raya ye sayang..sis nak balik KL dah..so wish awal awal :)
maaf zahir batin..

norhatizahmohamed said...

rindu jugak nak beraya macam kanak-kanak. :D
kalau orang belanja, sume okay je.sedap je. hehe
selamat berpuasa! :D

AliaJustea said...

uhhhuuu~ sedapnya steamboat..

Hishyamuddin said...

bet nya..kak, jom la g buke pose skali..hehee...

iddinm said...

Nice preparation for hari raya..hehe

ENCIK TIKUS said...

rindu nurul aih..

nuruashia ♥ said...

air WAJA tu air ape sys?

miss nur mohamad said...

heee kak nurul hope u will be success soon mcm abg lawyer tu gak..

jer deepcorepurple said...

woah.untung lahh :D hehe

Shahrul Tanaka Safeai said...

muka macam pelakon. hihi

Cik Suheela said...

yang..u rebus zirafah??hahaha apa tu??lawak lah nurul ni..hihi :)

meaw said...

waaaaaaa, syoknya ada orang lanje kak nurul.....

p/s:kak nurul memang suka pakai shawl crimple eh...

Finaz Jaafar said...

brbuka ramai2 mmg best !

eh kalo kamu de kt KL kn best..nk jgk buka dgn kamu..heheh

IEQAH said...

wahh mmg best..lagi lagi kalau sis la blanja ieqah plak.. salam aidilfitri sis ^_^

nub said...

ceq macam penah tengok muka hang.

hah ingat dah, dalam kosmo,


hahaha

farhana yusoff said...

kak nurul nati kak nurul belanje saya plak ek..hehe.. mest best kalau kak nurul belanje,
kalau ada masa jengahla blog saya kak nurul. http://ana9oo9.blogspot.com:)

sYafIk-wAy said...

untung laa kn

apik pehe said...

hehe..lame dop mai sini..
panggil kak jer la..mai beraya umah apik tau..hehehe..

meriahnyer tengok dia berbuka pose..
hahaha..ader lak kaco dak kecik tu

MIMIE AIZA said...

mmg sedap kalau org belanja sis

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

lagi best kalau cik bad lanje maera.hihi~ selamat menyambut hari raya.. =)

Izzul Amir said...

alahai sweetnyeee
best gilaa ~

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum nurul...



SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dik selamat raya.. letak gambar raya yg super duper goges tue tau

Izyan Masri said...

SIS NURUL,CEPAT2 UPLOAD GAMBAR ARAYA EYH ;D MESTI CUN

SoLy SoLicious said...

aik.. hazwan hamidun org tganu jugak ke??

Elih Japahar said...

Saya pun suka kalau org len blanja haha! :D nice shawl..

Etong said...

wahhh loyer2 ja semua niii hehe