20 August 2011

kadang2 kite terjatuh cinta kat seseorang tanpa kita sedar..

assalamualaikum korang..


pernah tak korang berada di situasi dimana korang tersuka or terjatuh cinta kat seseorang..pastu korang tak pasti dengan apa yang korang rasa..and korang sekeras kerasnye menafikan bahawa korang dah tersuka kat org tu..
maybe org tu macam tak berape nak cun ke..or hensem ke...or maybe bagi korang org tu bukan sapa2 pon.org tu just mcm orang2 yang just in case je...tapi jauh disudut hati..korang mcm ade lah rase weird sikit2...

let me tell u this..

let say la..korang pergi kat suatu majlis or mana2 lah..korang pretend to ignore that person..pandang pon tak..jeling pon tak..korang buat derk je..apa barang der layan mamat camtu..then tibe2 someday..mamat yang tak de brand tu tibe2 menghilang..korang pon cam org giler duk tercari2 manalah yaakob ni...and korang tak senang duduk and terus ter-badmood..
actually at that moment..you are in love with that mamat okey..!

let say la..mamat ni org2 kebanyakan je yang bagi korang..mustahil lah korang nak suka die...and one day..katakanlah orang tu nak pergi travel mana2..and someone tu sepatutnye call korang untuk gitau dia dah selamat sampai but demm..your phone is quiet and you are desperately waiting for the call!!!mata korang asyik duk tengok phone je..plz la call..plz la call..and at that moment..korang sebenarmye dah tersuka dekat mamat yang korang rasa just so-so je tu..

let say la..even kat tempat korang tu..dah ade someone yang bleh mengheppy kan korang..yang bleh buat korang ketawa terbahak bahak..but your eyes and attention might go only to that someone yang langsung tak terlibat dalam proses tersebut maka sedarlah manusia bahawa anda sebenarnya sudah terjatuh cinta dengan beliau itu.

let say la..dalam banyak2 msg..korang tertunggu tunggu org ni msg korang..and bile phone beep beep tet tet je..korang harap die yang msg but actually anak sedare makcik rogayah yg msg..and korang terus rasa frust. korang kalau kat depan2 buat mcm tak heran je padahal korang tertunggu2 sgt die msg korang..so tu tandanya korang dah tersuka dan terjatuh cinta ngn org tu

let say la ..org tu jarang2 sgt text korang or call korang..and korang sanggup tak erase msg2 yang dia hantar so that korang bleh baca balik bile time korang bosan2.and korang sendiri tak tahu kenapa korang mcm tak nak delete msg2 die..and at that moment..actually you are in love..

and lastly..You keep telling yourself, "that someone is just a friend", but you realize that you can not avoid that "hurt feeling" when you see "just friend tu" bersama ngn org lain..korang selalu cakap..kawan je lah..we are just friend but dalam hati korang mcm ade rase cemburu or tak sanggup tengok die ngn org lain..so at that moment..you are in love..

so conclusionnye..kite mmg selalu menidakkan hakikat dengan menyatakan no la..tak la..even deep down inside..kite sedar bahawa hati kite berbunga2 bile org tu dekat ngn kite and hati kite mcm lost something bile org tu jauh dari kite..

so if u think that u are in love..just let them know becoz like a sweet talker said.life is too short..u dont know which day will be your last..because tomorrow is not promised to everyone..

thanks for reading this..

eh btw..while u are reading this silly post..if someone appears in your mind..then u are in love with that person..chack!!i know u do..grrrrrrrrr..

DSC_0279
p/s: in love...:)
again..

terima kasih kerana membaca..

91 comments:

penyisir rambut said...

owh...memang penah kena...
tersangat la seksa jiwa raga time tu..lg2 time tggu msg tu...sob3.
hampeh btl anak mkcik rogayah!

starzieti said...

eh, betul ke nih ? @_@

maknenye saye dah terjatuh cinta la nih. hehehe. :bb

darling said...

yeahh,,btul tuh..

lyadyana said...

awww,terigt tetibe.

Fad said...

:)..dengan siapakah?

-Faridz- said...

woo nurul in love~ haha sape la org beruntung tuu~

akuwanblur90 said...

waa.. muka berseri-seri bagai Inlove.. huuu

nuruashia ♥ said...

aduyaiiii..terkono hek9!~ betul laaa sys..nuru sukung entry ni..i'm falling in love right now weeeee~

amy syahirah said...

sis nurul !! btol la ape yg sis ckp ni . btw , sis nurul cantekkk sgttt!!

LILY ELISA said...

Tapi kan ada orang cakap macam ini pulak, "Sesiapa yang jatuh cinta kemudian menyembunyikannya hingga
kematian datang menjemputnya,
maka dia adalah seorang yang syahid"

Peace !

pha is said...

huh... amat terasa... ehehehe

MisS HoNeY said...

btul.benar2 belaka kata mu itu..**asal ayt semacam ak nie ha?hihi

diba said...

yes..i in this situation..ahhaak..rasa xsuke pn ade kdg2..undefined feeling sometime..fren, love, bff

Syazwan Che Deraman said...

banyaknya lets say.
but they are true.
jangan tunggu lama lama, nanti lama lama, dia dikebas orang.
hehehe.

selamat berpuasa :)
have a good day.

tokwan muda said...

yeeesss tepat sekali....saye pernah tapi kadang2 keras2 nafikan pastu siap carik gaduh lagi jumpe je gaduh jumpe jerk gaduh...aduhhhh....

Hasninie Mohammad said...

sweet jer..hehe

BuLat i2 CirCLE said...

pelik kn hidup neh . kadang2 kite x sedar ape yg kite suke .

shida said...

et say la ..org tu jarang2 sgt text korang or call korang..and korang sanggup tak erase msg2 yang dia hantar so that korang bleh baca balik bile time korang bosan2.and korang sendiri tak tahu kenapa korang mcm tak nak delete msg2 die..and at that moment..actually you are in love..

argh...
huk3~~~~
lama ni die x msg lg..adeheiii

Amirrah Zawani said...

im in love toooo :)

Fox's Style said...

Nak tnya..., Klo daa bgtau kita suka..!!! Tp kena reject macam mana pulak... Aiyoooo!!!

bukan photographer said...

aduh..ramai sgt y appear dlm fikiran ni..fall in love dgn ramai org la maknenye ni..

msredcheesecake said...

Dah rasa dah camtu, well most of it. That someone dah pun pinang msred....hheee....

Memula memang tak nak ngaku suka dia sebab dia tak hensem....hhaa

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

sokong ape yg nurul tulis..^_^

sometimes ade juga mcm tu, skrg pun still m'hrap kat dia tp taklah seserius dulu..^_^

maiz_azrin said...

sweet sangat...sngat kena dgn diri saya...suke3... =)

Akulah Pak Lan said...

Love and Hate is just an infection, time wil cure it..

saharinasaharudin said...

hehe.agreed beautiful nurul :)

fifagreat said...

yes i do in love with someone..huhu, tapi die ade minat kat orang len..xpe lh, kwan je... nice entry, kak nurul ni bleh bace mind orang ek..hehe

i am S!L4H.. said...

really???

>.<

pwiNcEssnoVElish said...

but the one i love do not remember me like i do..

cik manja said...

terbaekk :)

NeNeK sAyHa said...

nenek sayang cucu nurul :D awww!!

Lea IsNaw! said...

ahaaa...nice entry

yeah! im in love rite now <3 hihihi

haslinda said...

betol tu kak... tp kita terpaksa menidakkan feeling yg kita in love kat someone tu sbb kita cuba nak setia dgn org lain yg da memang sedia ada dlm ati kita before someone tu wujud lagi...

raje carl said...

saya setuju n saya click button like .. hehe

Nalisa Syahira said...

fuhhhhh , pernah sangat ,

TRIPLE S ♥ said...

wahhh menarik !

delarocha said...

cinta separa sedar la ni ye...

pepol said...

sokong sgt2,hehehe

cik amar said...
This comment has been removed by the author.
♛ Azie Azra ♛ said...

pndai la kak nurulbadiah. haha. ye. he's just a friend. tp bila dia msg rasa sgt hepi tertunggu2. ye. jtuh cinta pd dia. tp. rasa tak layak pulak. hehehe

aziey nasrudin said...

bestnye bercinta.. :)

lolitasinta polkapolkie said...

tawu tapee
have a good life^^

CKIN SUFFRAGE :) said...

nice entry :))

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe. terasa~ ^_^

sjiehan said...

awak ni model ke?


hohohoho

Anonymous said...

Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

waaa suka entry ni..hehe :D

Amna.Qadeeja said...

yes i'm love with him eceh ;)

nini said...

erk.....cam tamo ngaku je ...boleyh...?? =p

Rtp Farra Arisha said...

well, ur statements are so true..really agreed. even i've never been falling in love with anyone, but in my first sight, i can know most of the poeple around do the same like u tell above..kenyataan yg boleh diterima pakai..hehe..
hee, u got very sweet smile!! lebiuuu so much la ;)

Aimi Razman said...

that's happen to me ! ahahaha btw, congratulations dear, You are the one who are in love :)

~+aSma dAud+~ said...

alamak time baca entry ni takde ingat kat sape sape pun..maksdnya mmg belom falling in love ngan sape sape lagi la ni

~belog gadis~ said...

hey kak nurulbadiah! saye ade buat entry pasal entry ni. ade copy sikit.
http://blogainaisyah.blogspot.com/2011/08/assalamualaikum-let-say-la.html
:)

mocha~ said...

sweet!! dah jumpa pengganti ya :)

AliaJustea said...

waahhh ! rasa macm sedang melaluinya..

g0m0k9enDek said...

cantik even x pakai shawl lah uuu! cute manis jerrrr!

myra abdullah said...

alamak ade terlintas someone..
bru jer msj die smlm..
but..
betul ker ni kaka.huhu

Etong said...

betul.kita tidak pernah menyedari bila kita jatuh cinta. perasaan itu dtg dgn sendirinya :)

anak abah said...

terimbau lak kenangan lama bile baca entri ni. Hiee. BTW, congratulations sis!
^_^

meeranamera said...

oky, i admit that im in love.. wuuuu T_T

syahiraaghani said...

ehh , mane ade suke . kami kawan je. grr

Fida said...

impossible..i cant love him..
emm he's just a fren..of cos,just a fren..

ummi.nur.atirah said...

i love everything that you post kak..
sbb ianya exactly trjd kt sya..haha
thx sbb buat ummi lbih paham ape yg ummi rase skang nih..aceceh
waiting for your nest post..hoho

.axon. said...

yeah..him:)

c u m u h a m a said...

yeahh ! that true dear . sgtt menyokong . sedang mengalami. :)

but still conpius ngan perasaan sndiri . hu3 .

ezzaty said...

alala..sweet r entry nie..

yes im in love :)

Mata Pena Fadz said...

sy pernah terasa camtuh ...tp cepat2 istighfar dear... :)

haryani said...

saya rasa saya in love. haha jiwang jap. tapi org yg saya suka tu tergila gilakan sorang pompuan tu. and dia selalu cakap kat saya pasal pompuan tu sampai saya rimas. so saya give up and tak hope apa apa pun drp dia. the end. sedih tak? haha.

Qi Naqia said...

betul2.. pernah terjadi dan sekarang kami dah kapel.. hehe

Cik Suheela said...

tak boleh tahan nama YAAKOB dgn anak sedara makcik ROGAYAH! HAAHAHA lawak lah nurul ni..

Aida Azryn said...

me too! in love jugak ni. :P

::. SeydaSulaiman .:: said...

the best entry! ;)

amirfazwan said...

"eh btw..while u are reading this silly post..if someone appears in your mind..then u are in love with that person..chack!!i know u do..grrrrrrrrr.."

terbayang tuan pny blog..hehe
hah,mcm mane plak tu.

Kumbang Jingga said...

mcm kisah aku je hehehe

BLADE EDGE said...

salam nurul...

eh btw..while u are reading this silly post..if someone appears in your mind..then u are in love with that person..chack!!i know u do..

kalo org yg muncul dlm mind saya tu nurul, mcmana??

nazirah said...

alalala comel la sis ni ..
waahhh.. tp ape yg sis ckp ni
betul taw.. lumrah alam. kan
tanpa kite sedar... yes life is
too short.. hrp sis bahagia dgn
life sis amin love u sis ;)

Beeha B. said...

hahah...nurul..yang last sekali tu..u ckp kalau dia yang appear dlm minda kita maknanya kita sdg jatuh cinta..


TAPI...

3 org yg muncul dlm fikiran..mengikut situasi yang penuh dgn "let say" di atas..Antaranya my ex dan juga 2 org yg lain..CINTAkah? haha

oh ya,update kerap sket leh tak? meroyan je tunggu u update blog.

rosmina samin said...

betul2 kena dengan batang hidung I hehehe Thanks for this entry ;)

Nurulbadiah Lai said...

hey semua..thanks for reading this..
kan da ckp...mesti ramai yg berada kat situasi camni..kn..kn..hehehhe

eh btw ..jgn nakal2..

take care people

IEQAH said...

sis.. alhamdulillah takat ni in love with same person je..haha.
tapi ieqah percaya pe sis ckp ni..yela sometimes tersuka org yg da berpunya terpksa la mnidakkn rasa tu ye dak..hehe

nadyasupra said...

hmm .. sometimes.. I do say "I just want him to be happy." But actually deep in my heart, I still want to be his happiness.. :")

bella said...

hurmm .. tgh suffer ngn feeling cenggitu .. fuhh .. b'drah aty .. :(

h f said...

kalau rase mcm suke kat sumone tu, hepi je bile dapat sembg ngn die, da la hensem. tapi bile die takde, takdela tertunggu2 nak sembg ngn die lg. takdela tertunggu2 msg die. maknenye suke kite tu bukan suke betul2 la eh, sekadar mainan perasaan? heehee

sy tak slalu ade pengalaman yg mcm nurul cerite ni tp pengalaman opposite mcm sy cerite td adela

sumaiyah mokhtar said...

kite pn da jatuh cinta dgn sis, cantikkkkkk sgt sis ni.

Lina Farhana said...

so true. bila dia bla dr hidup kita, kita rasa mcm nyesal tp on that moment kita dah tak boleh buat pape.

mintak share eh kak :)

afams-chan said...

Ermm...been there

tapi sometimes, if the person that we love so much is in love with someone else who can make them happier, we need to take step back..

biarlah kita yg sakit melihat mereka bahagia daripada melihat dia sakit kerana cinta kita.. kerna sakit kita itu akan hilang atas dasar cinta kita juga..setuju tak?

Anonymous said...

so aku dah fall in love lah ni.hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah penah rasa mcm ne dgn hsbd akak..haha.. mak akak cakap gini "ye ke angah tak suka dia (hsbd sekarang) kalau tidak takkan angah tunggu dia call, angah keluar dgn dia..mak tgok dgn org lain takde pun... muahaha ..terpana di situ.. yeke aku suka dia??

feyhan-ain-kariya said...

sangat tepat terkena! =.=''

pemikir sempoi said...

this aint love. it's just a common case of infatuation.

perhaps it would be best for the guy to keep ignoring the girl.

then again, true love might begin with such inception.

wallahualam

Orked said...

"if someone appears in your mind..then u are in love with that person..chack!!i know u do..grrrrrrrrr.."

yg ni seyesly mmg terkena...hahaha...wakenabeb...

akak, u ni leh jadik dr cinta laa....hahaha