03 August 2011

STUPID THINGS to do to get your EX back

salam ramadhan..

dear nurul..

"macam2 saya dah buat tapi my ex bukan saja tak nak balik dengan saya.tapi makin membenci saya..how to get my ex back??

DSC05992

haipss..sejak2 aku rajin update tentang cinta kat blog..ramai lah si broken heart datang mintak ajaran sesat aku..sebagai penceramah(deleted) yang tak bertauliah dan tak bersijil jualan langsung yang sah..aku pon berilah sedikit2 nasihat yang tak berapa nak berguna sangat..alhamdulilah..ade yang nak terjun bagunan tingkat 8 tak jadik terjun..

"macam2 saya dah buat tapi my ex bukan saja tak nak balik dengan saya"
why??????

meh aku gitau korang the most STUPID THINGS to do in order to get your EX back..
ini adalah error yang korang tak sepatutnya buat if korang berharap ex korang akan balik dengan dengan korang..trust me..if u do this..it may kill your chances of getting your ex back..

**counterattack yang macam bangang**

let say la korang clash sbb korang rasa ex korang tak setia..or korang clash sbb pasangan korang rapat dengan orang lain yang lebih baik dengan korang..so korang balas dengan benda yang sama..korang sengaja buat die jeles..dengan harapan korang akan dapat tarik perhatian die..seriously dengan cara korang buat ur ex jeles hanya akan menampakkan korang lagi worse dari before..that relationship akan jadik makin bengong and tunggu masa untuk belah menanti hancur..tak pasal2 ex korang cop korang sebagai murahan..oh no.

**memeras ugut macam lintah darat..**

tang ni tak perlu sampai korang ambik pistol and ugut nak tembak kat kepala...
tapi cukup dengan kata2 like.."kalau awk tinggalkan saya..tahulah saya nak buat apa"..

or lebih celaka lagik ayat mcm ni.."awk ingat apa yang awk buat ngn saya..jangan sampai saya gitau kat semua masyarakat(wink wink) apa yg dah kita lakukan"..oh no..

Never make threats. Never-ever try to bring your ex back by force. Don’t make threats of any style and don’t resort to any category of dirty tricks.

**“awak ade orang lain kn??kan?”**

Ni ayat paling celaka yang akan menghilangkan chance korang untuk dapatkan ur ex kembali..sikit2 cakap.."awk de org lain kn..ade kn..ade kn??

annoying giler okey..kalaulah ur ex betul2 ade..its okay..jangan melatah dulu..find the best solution macam cari bukti betul2.konfumkan..tunjuk depan die yang u dah tahu....smile and say thanks..move on..konfum die regret....
and let say la ex kite takde org lain..kite duk ulang2 tanya mende yang sama..serabut okey..kalau seminggu korang duk repeat the same words..minggu ke 2..hari isnin..tak pukul 3 petang..pukul 9 malm konfum korang kene tinggal buat selama lamanya..

“There will be never be someone that love you as much as I do…”

Hello...please la..jangan pernah ucap perkataan ni..macamlah korang ni bagus sangat.and nanti ex korang akan cakap..time bersama..time dah tak bersama..perasan tu tak abes2..

"There will NEVER EVER be someone that love you as I do". Yeah, right. It’s something that easily pops out of your mouth in the heat of the moment, but please don’t say this.Never think that your ex won’t ever find someone who will love him or her as much as you do. They can and they know it. That’s part of the reason that they left you.

why not u say this "awk akan jumpa org yg lebih baik dari saya..yang sayang awk lebih dari saya..tapi nilah sekadar termampu saya..kalau awk terima alhamdulilah..kalau awk tak terima..saya tak paksa awk tapi saya harap hati awk akan terbuka untuk menerima saya kembali"(the most wise words to say okay!)

e
nough for today okay..nanti ade mase..Propeserr nurulbadiah akan update lagi dengan ajaran2 sesat yang tak diharamkan oleh undang2 malaysia.
hope entry diatas membantu korang sedikit dikit lama2 jadik bukit..adios..

Thanks for reading this

52 comments:

Cik Tqah said...

hoho.. byk betul tips.. thanx for sharing =)

Cik Aish said...

hehe bgsnya sis...byk bg support kat org yg heart broken ni...:)

n a d e a said...

Don't do something permanently stupid just because you're temporarily UPSET !

IEQAH said...

salam ramadhan sis..

wahhh walau sis penasihat tanpa sijil..
tapi ieqah sukaa entri akak.. ayat ayat akak.. mayb belum jadi pada ieqah but myb i can use this words someday kn..

sis ni,nk intai kit celah otak..best je idea..hehe

~ NANA ~ said...

well said dear! :)

Suhaili Sarif said...

hehehe..nice nurul...
habisla lepas ni, kalau ada mana2 lelaki baca tips2 ni..
sure dorang goyah if ex dorang pujuk balik.hehe

Amy A. said...

kalau sy..let them come to you..kenapa kita nak tgeik2 nak dia..ade org len kot yg 100 kali ganda lg baik :p

saya bukan tomato said...

semua tu annoying kan .. mmg mnympah la .. serius .. heee ;p

kaizen said...

tang ugut tu sy sokong!!!

*penah tgk awek kne ugut ngan bf...

latest entry ST : Nisbah Lelaki-Perempuan

Eyka said...

agreee dgn entri nii!! eyka penh break dn opinion kite tentg ni same la nurul..

#thumb up..:)

kite disajikan dengan petir dan kilat dalam kehidupan tapi kite perlu sabar sebab disebalik petir dan kilat itu akan timbul nya pelangi yang cantik dan indah..:)

single lagi besh dari kapel..serious..heaven gila!:D

♛ Azie Azra ♛ said...

one word. BEST! semua setuju. tp kalau ex dah buang kite. jgn harap ah nak dia balik. wtpe? dia dah buang hidop2. xnak ah dia lagi. bkn dia sorg ok dlm dunia ni. no! xnak lagi. just move on..kalau pelajar, pentingkan study dlu..kalu keje, penuhi tggungjwb as a son/daugther ke..tlg parents jg kebajikan adik2 ke. tu lagi ah berguna dr teringat kt dia tu. lps clash mmg ah sedih..kite ada perasaan kan..tp xnak la terhegeh2 lagi kt dia..azie tak kuat gak lps clash tp kalau azie tak salah..dan dia bulat2 tgglkn azie ngn alasan ntah pape simple. nmpk sgt dia dah xnak..anggap je ah azie yg tgglkn dia sbb kepala dia xbetul. hehe *garang semacam je cik azie ni yea*

Beeha B. said...

hahhaha...semua benda kat atas ni I buat nurul...hahhaa...memang patotlah lah dia tak balik2..tp mmg patotlah sbb dia mmg curang..n i rasa i tak layak pun utk dia...kah3x.. i desrve someone better..

anyway..semua entry u mmg superb!! kenapakah i lmbt jumpe blog ni sebagai inspirasi ketika mengharungi saat2 sukar sebelum ni...kenapakah!

normala_ali said...

hahahhaa ayat paling celaka.. lawak la sis.. ntw this is a very2 good entry.. heheh.. (^_^)

Khumaera Ismail said...

alaa..tkyahla gi balik kt ex tu..yg terbaik, wat solat istiharah. dah dpt jwpnnye, baru buat keputusan. ye dak? =)

shida ismail said...

dulu penah la jd bangang bengong segala bagai cm owg gile sewel yg bodoh..shit!!! sgt la bodoh dulu...but now! da jd lbey baik dr dulu..n suke sgt en3 akak kali ni..bedebuk kne la atas muke sebb dulu2 bodoh dn biol.. sentap la kaka NurulBadiah Lai !!

Anonymous said...

this is why I don't want my exes back. semua ni betul sangat nurul! thank God ada orang cakap benda ni. phewww

msredcheesecake said...

the most honest advice, i like it very much....

gadis melayu said...

mgkin bkn jodoh kita ngan dia.. lupakan jela.. ^_^

Darkbatman said...

wahahaahah.. byk terkene kat batang idung sendiri daaaa.. kehkehkeh

zalizalu said...

dokter cinta? hahaha.. tahniahh.. :))

Fad said...

aik..cam terkejut cf arini sbb cpt plak nurul update blog...biasa dalam 3-7 hari camtu..update dr nurul yg cf tgu selalu..yg ni pun menarik!

Lee-Yan-Naa said...

sangat berguna..ada jugak ayat yang pernah sebelum ni..pengajaran untuk saya tak buat lagi :D thanks nurul

nazirah said...

sis.. sy stuju jgk dgn sis..
ape yg sis ckp kat ats ni sme
btul cuz sy prnh buat with my
ex but satu pun tak brksn
nmpk lg worse lg adalah now
sy da lupekan die da. i just
want to focus on my future h/b only

delarocha said...

bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.

nuruashia ♥ said...

aww..nice tips..hahaha.tp kn sys cmne kalo nk suh ex lupekan kite?? kasi tips sikit sys hehehe

norizan said...

hahahaha...... menjadi ke tips ni??hahahah....kelakar seehhh...

fiqaliqa said...

suke ajaran popesser ni. hehe :)

cEro said...

“There will be never be someone that love you as much as I do…”
ayat tu mcam akan membuatkan kita fikir, "mmg tak salah tinggalkan dia"

c'mon, nmpak desperate..hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

ish.. bile dh jadi ex, ex la jugop.
hahaha =P


masa nilah kita nk nilai balik diri kite sndri. baiki mane kelemahan yg ade. then, boleh jdkan sbgai pengajaran akan datang.. ^^.

LyaLuna said...

shukee. thx 4 shring d tipsss tipss.. btw. love ayt pling wbh tuhhh. mmg ayt pling ssuai n wisee laaa >.<

http://yanadimple.blogspot.com

eik`S noName said...

hehhee...so so bahaya skill penceramah nie...ahaks...mmg brani mati la kan...hik4
nak amik pedoman nie..hikhik

trigyy said...

pgalamn bnyk ni.. hehhhe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak kerap baca sini jugak sejak masuk contest bff tue.

dah kawin tapi suka baca blog anak2 dara yg cute2 mcm ne sbb buat akak teringat citer zamn muda..haha

ini nasihat akak: kalau seseorng lelaki tue dah tak nak kita tak payahla nak buat mcm2 cara tarik dia balik.kalau dia ada org lain pun biarlah.konsep & pegangan akak "tak akan berebut/bergaduh semata2 seorang lelaki.kalau dia nak kita dia usaha.. akad nikah cerai ditangan lelaki so? korang nak paksa2 org suka kat korang? lupakan cariklah org yg mmg ikhlas sukakan kita"

itu konsep akak & alhamdulilah now i'm bless with a pair of child & loving hsbd. dugaan berumahtangga biasalah tp setakat ne alhamdulilah sbb lelaki itu benar2 sayangkan kita bukan kita paksa dia sayang kat kita..

till then bye adik yg comel

ieqa said...

Jangan laa jadi perigi mencari timba, especially for the girls kn?
Ade jodoh, tak ke mana. Kan kak kan? ^^

Mata Pena Fadz said...

wah.....btul2 byk tips...how to get back ur ex..... :)

misz sheyla said...

ohooo....ajaran sesat ni sikit2 leh pakai gak..

zety said...

i facing the same thing right now.my ex keep hunting me.even, he might know i have bf

* f i f y said...

hye sis nurul yg cantik... minx ijin nak share ur advice kt my fren yg tgh heart broken ea... :D muax!

Cik Bucken said...

Alhamdulillah..stakat nih becinte dgn ery putra ok lg..:P jmput dtg mywedds nnt...:)

BLADE EDGE said...

salam nurul....

knape la ada sesetgh org yg berfikiran cara mcm tu?? why not buat jer solat hajat mintak pertolongan Allah supaya dimudahkan jodoh? jgn la duk harap sgt dgn si dia tu kalo putus.. kalo la Allah sediakan org lain yg lebih baik dr ex tu, mcmana? xkan la xnak kalo Allah nak bagi.. cuma perlukan ikhtiar n usaha..

xperlu la nak serang or assault utk balas2 dendam tu semua. kalo pun masih ada jodoh dgn ex tu, serah la pd Allah supaya smua berjalan dgn baik..

Nurul Ainee said...

like2~
lagi menyampah kalo ex kite nak kite ngn care cakap,'kalo kamu xnk terima saye balik,mungkin saye akan mati,bunuh diri,jd bengong'.huh!
c'mon,kalo diri kite sendiri pon,nak ke jd camtu semata-mata sbb ni.haih.
juz percaya,ape yg jadi ade hikmah,kalau die btol untuk kite,tak kemana pon. ;))

sha my heart said...

nice entry good 4 people who deserve this advice =)

Hishyamuddin said...

hehe..bgus tol penceramah tnpa lesen jualan langsung ni..ehehe..

hok nok terjun bngunan tingkap 8 pon xjadi..hebat unggoh..hehe

akuwanblur90 said...

nice entri.. :)

Etong said...

true said. those stupid things are just typical and make you lose ur pride. :)

Anonymous said...

pernah terjadi kat diri sendiri..now dah serikk huwaaaaaa

shanas said...

nasihat yg bagus!

Nurulbadiah Lai said...

thanks everybody for de comments..love u guyssssss

Acid said...

ok fine. boleh la pujuk ex balik pas ni.

ekekeke..

Anonymous said...

i will try to change..hope it works

~eZmALiZa~ said...

allah dah menetapkan jodoh yg terbaik utk kita. insyaALLAH, berdoa dan berusahalah untuk mendapatkannya :)

Anggun Humaira said...

SETIAP KALI INTERNET BUAT HAL,SY HNY FIKIR NK BACA BLOG AKAK.. TAKDE ENTRY YANG MEMBOSANKAN.. AND U KNOW, SEMUA ENTRY YG ADE DLM BLOG AKAK MCM BG SY NASIHAT... dah sebulan ta bkk blog.. bile dpt bkk, trus baca entry akak.. TENKIU yaa ~