06 August 2011

kalau Fb buat hal..makilah FB.jangan maki aku..sedihhh tau tak!

hye sunday..

kenapa facebook makin hari makin tidak berperikemanusian..gara2 facebook..aku yang tak bersalah dihukum..tak shukew tau..tak shukew tak shukew(keh keh rase nak bagi penampor tak)

seperti pohon yang tidak bergoyang..kemanakah angin pergi..begitulah perumpamaan facebook aku ni..facebook yang bodoh itu telah mendelete dan meremove ramai kawan2 kat fb termasuklah fans blog ni(masalahnye ade ke fans??) tanpa mengucapkan gudbye..
yang tensionnye aku tak tahu siapa yang di remove sebab aku memang tak tahu menahu berkenaaan dengan hal2 ini sehinggalah ramai yang texted aku dekat fb..tanye kenapa aku remove diorang..

sesungguhnya..aku memang tak remove sesiapa..kepada yang ter-remove maafin ibu ya dong..ngakk sengajaaaa ngak tau gimana lagi seh mau dibikin(perli Mak Su aku actually ni sebab die hantu citer indon)..

Gara2 facebook ni..hati aku banyak lah jugak tersakit..termasuklah menerima msg yang agak terkurang ajar..perkataan sombong..bajet bagus..kerek..etc..dah kalis and biasa sgt aku dapat gara2 facebook bodoh ni..

biasanya aku dapat msg yang agak sopan yang bertanya kenapa aku remove die..but this time..aku rasa orang ni memang sgt2 menyakitkan hati aku...

vbnm,
gua benci lu der...gua reply baik2 u maki gua balik der..gua..gua..gua hot ni der..

so aku nak clear this things..
in case u dont know..my fb kene virussssss........sorry sgt2 kalau ter remove...so sorry hadirin hadirat sekelian..

and kepada sesiapa yang aku tak approve lagi..actually bukan tak nak approve..tapi dah tak tahu nak approve sapa..even u all yang add PM me kat fb yang u all ada add me..still tak jumpa cari korang dekat request..penat Peah aku nak cari satu2 nama..so sorryyyyyyyy nurul xsombong or kerekkk..tak.tak.

pic 2
see?till today ade 966 request..now account fb hampir full..so agak mustahil untuk nurul approve korang even korang gtau yang korang add nurul..maaf sgt2...hope korang faham...


begitu jugak dengan msg2 yang tak terbalas..sumpah bab msg ni aku tak sempat sangat..kalau sempat pon..baca je..nak reply memang xsempat..kalau ade masa..lambat ke cepat..aku pasti reply..so sorryyyy bukan tak nak layan pertanyaan korang or mendengar luahan hati korang..sorry sgtttt..

pic 1
nampak tak bulat tu..?baru je minggu lepas nurul baca semua msg2..and just sempat balas tak sampai suku ..huhu..bukak today dah ade 212 unread msg...so hope korang fahammm nurul tak mereka reka cerita..nurul memang tak sempat...maafin ya dong..


huh.lega dapat explain kat korang..
lepas ni xde spekulasi spekulasi lagi tau..
brat pitt marah..die tak suke orang marah kat gf die ni..kehkeh..(serius)

Thanks forr reading this

116 comments:

fiq. said...

ala, itu pon nak emo,,nampak sangat suke stalk nurul,huhu,,,sabar2 jelah..

yarn liyarnalin said...

kerek gila sapa yang sound tu ^^ haha.

JMR said...

dugaan bulan ramadan kot tu..sabar2..

Salim Harmanain said...

macam2 hal fb skarang ni.. haish..

♥CIK KUKUMERAH♥ said...

kelako je orang tu.. hahaha

Cik Eka said...

adesss apelah nak marah2..eka langsung tak boleh nak add akak sebab dah penuh..sedih tau takpelah..eka boleh tgok akak kat blog dan fanpage...hehehe

jangan marah2 tau

NURUL AINI NORAZMAN said...

kesian akak,.

Missha said...

Salam :)

takpelah Nurul. adat manusia selalu sangat menyalahkan. Nurul tau yg sebenarnya. Let people say what they want, selagi dorang boleh berkata. Tapi Allah tahu kebenarannya :)

Salam Ramadhan.

fuad said...

hoho..blan pose mmg uji sabr mnusia..tp mmg rmi yg nk kwan ng nurul erk.gila la,

janaheaven said...

sabor je lah sis....
apa kate sis buat jer page kat fb....
uuummm... biasa lah....
org mmg x suke tgk org lain lebih....=)

Eyda Syahida said...

sabar je la kak nurul... akak dah explain, dah mntak maaf, so kalo diorang tak puas ati jgak, nk wat cemane.. chill.. :)

Cik Yeen Gadis Tometo said...

Jangan pedulikan mereka tu semua . haihh, mereka tak faham condition kamu then sesuke je nk judge kamu . Hurmm , sabar ea syg and stay cute ♥ ;)

Anisa Hang Tuah said...

sabar je la nurul
:)

ღ p!nk veLvet ღ said...

ehhh! mine also kena like tat ... dah la fb p remove my bestfren, lelaki ... mmg kene maki sakan la, uwaaa~~

Beeha B. said...

erk. tAH Pape duk marah org...=.=
xpe nurul...cool je ....

haryani said...

kak nurul, org pun pernah kena. sedih kan? :(

cik Dil said...

suka suki jer nak marah org...
xyah lyn dia kak..krg ajar tuu..

ari tu, dil pun pelik, kenapa dil x friend dgn akak dekat fb..pdhal, b4 ni, friend jer..refresh balik, tgk2, da friend balik..

fb ni daah tuaa..dah byk masalh...xpsl2, akak nurul pulak kena marah..adoii..


sape2, marah kakak sy lagi, dil geget dia..hehhe..^^ heart u sis

Fad said...

belagak giler la budak tu...dia period la tuuuu..hehe..sabar ek...fb mmg kdg2 bengong sejak dua menjak ni..

amier azrul alias said...

fuhh terbaekk gila ayat die.
sabor je la ye.

armando_et said...

pergh.. pedas gle kata2 org tu...huhuhu.. ssh nak entertain sume org... diorg tak pk tu....

Bulan said...

yunk,dia sentap x dpt kawan ngan sis yg cantik.sbb tue dia sentap cmtue. eheeee msti dia x hensem kn?sbb tue marah sis sampai mcm tue.

sabar ye sis :) dugaan di bulan pose nie

ezzaty harith said...

hee..sabar r kak..selamat berpuasa :)

ted said...

sabar je dude...br la taw femes gle u ni...i nye friend request pun u xleh nk approve..its ok..da full right..btw,,bwk bersabar di bulan ramadhan ni...

Rtp Farra Arisha said...

iya laah sis, sometimes fb ni menjengkelkan. byk sgt virus..ramai stalkers and strangers and fighters..i bet there's somethin wrong with fb's system. don't worry sis, everybody knows u as a friendlyyy girl..:)

Nihayatuzzin said...

wow. . . turut merasa sedih. emang dia itu sapa ya, kok ngotot banget sampai marah2? semoga dia baca postingan ini ya. kalau perlu postingan ini di tag di fb mba aja. . .

soffea said...

nurul syg! miss u dear.. ntah nurul ingat lagi tak kat sofea ni~ huhu :'(


sabar banyak2 ye nurul. memang tak patut kan kene marah n maki mcm tu, padahal bukan salah kite. adeh..

-Faridz- said...

mmg fb ni ad virus nurul. aritu ter unfren ngn nurul jap. pelik gk la nape ter delete ke ape. tgk2 pastu ok..

cik wanie Lovela (CWL) said...

alaa sian sis

Far8 budak baik said...

hahaha..ambe nok add pung dop bulehh..agagaga

hana nabihah said...

ALOLOLO SHIANNYE AKAK KITE NI :)

SyaFiq said...

rmai nye pminat..=.="
dgki3.
y bwt hal 2,bia kan je..xyh lyn^^

Momonae Song Yoonji said...

duh duh..pantang bt0l 0wg main serbu cm tu je..nsib baik sis ni dh biase ngn mnde2 tuh..abaikan ! rmai lg yg syg kak nurul !

Terbang Bersamaku said...

Fb sekarang mmg dah mcm2 masaalah.....dgn virus nye lagi..
Hurm..harap awk bersabar ye Nurul...yg penting skrg nie awk dah terangkn kedudukan awk & awk berada di pihak yg benar...

Cik Mira said...

Adoi pelik btol la org mcm tu. Fb kn private. Suk hati la nk approve or tak. Bkn nk kate dica. Tp it personal rite. Dadia yg ckp nak add bukanape sgt pon tapi yg die sibuk tu wat ape? Nmpak sgt nk jd stalker. Haish. Sorry nurul kite plk emo

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

WOW!!!...sgt la byknya....

SLeM said...

same goes here.aku pun dituduh remove bestfriend aku.padahal tu benda treakhir aku nak buat kat bumi ni.bsuk pye keje sp,la tu..huhuhu.please don't judge me for what I'm not.right? sekarang da ok da =)

RepublicAku said...

cubaan bulan puasa ni...keh3

FazRiNa said...

aik?die ckp xkesah kalu nurul remove die...tp gaye cam cam kesah je...sbb marah2...haha...lawak la..sabar ye nurul... :)

Jiejah Gorjes said...

fb mmg tgh menggila...sy pun dah jarang on fb

Liquid said...

perghhh wa hot ni der... dah la lapar, hot plak...

eh... ttbe jek lalalalala~

vampire and his lady said...

orang pemes!

auny aizie said...

kite nak like status kak nurul pun tak bleh dah .

tapi tak removed pun lagi .fb ni mmg makin lama makin menggila .

haha..

Civvy Street said...

Salam Nurul,

Nice explenesyen..;]

Sy salah sorang kawan kat dalam FB Nurul. Dari ape yg sy tingok, memang FB ni menggong sikit kebelakangan ini. Sekejap status kita friend, sekejap tidak, pastu friend balik. Harap2 tidak termasuk senarai yang diremove permanently secare otomatik olih FB..:)


Sy rase system yg digunapakai olih FB ade problem kot. Sy sendiri hilang hampir 100+ kawan2 kt FB.

Nak buat camno.. Sabo jer la..

BLADE EDGE said...

salam nurul...

byk2 la b'sbr di bln puasa ni... dugaan la smua tuuu :-)

Eiqa Pika said...

Haih, manusia manusia.

NishaIcha Yahya said...

cian akak kn..adoiii, npe lah mnusia nie xpnh nk puas hati kn2....

sabor ea....lap u sis

i am S!L4H.. said...

sis nurul...
semue itu dugaan...

miss juejue said...

chill yaw..yes..sekarang nie byk virus fb kan..

J.Syazwana said...

sabar je lah.
memang tak boleh nak puas kan hati semua orang kan.
:)

Faezahasbullah said...

Sabo je la kak nurul~

asyiqin nasir said...

sabar dear..:)

Amna.Qadeeja said...

hehe kak nurul lain kali xpyh nk sensor2 nme yg kutuk kak nurul tuh publish terus.. org cmtu xpenah nk serik bg explain caner pn still keras kepala. sabar eh k.nurul chill :)

SYARIFF HAIKAL said...

kesian kat ko nurul..lek sudeh..fb mmg bdoh pun...yahud tu kan bgsat..wt x tau je..mane leh nk jage sume at org kot..

eik`S noName said...

btol3...esyad tahu yg nurul xsomong...so so kind lor...
org yg xknal je akn kate kite nie sombong...bagi esyad nurul xsombong ...
knal xdgn Dayang fatin farhana...
^^

nini said...

tak pe.....yang penting kita dah balas secara baik...
satu hari nanti orang tu akan sedar...
tayah sedih2 ye....

rugi je akak sedih2...dia bukan taw pun akak nak sedih sebab dia...=D

Miss Xyz =) said...

mak aii, bykknya~ fening jgk kdg2 klu byk sgt cam ni.. xpe2 hrp diorang fham le tu ;)

mzhany said...

nurul, haishhh emo ok baca mesej yg kes remove tu. tapi kan nurul, after dia dh mesej nurul mcm tu, tak payah la nak add dia lagi ok. for me kan, ni fb kita, suka hati kite nak remove ke ape kan, haishh mcm2 la manuasia ni kan...

isma said...

siannya k.nurul.. sabar ye.. orang bijak menuduh. tapi idiot berfikir.. sabar ye...
bulan pose ni kene banyakkan bersabar...

Lyaa Suriany said...

feh
trs i p check
nsb i xkna remove ..
virus3
sabo je la hun

yuyueyuliana said...

kak nungul, yuyue penah gak la jadi mcm kak nughul remove yuyue. pahtu refresh 2 3 kali ok balek. hehe.

nuruashia ♥ said...

huwaaaa...nuru slh sorng mgse kekejaman fb..tp nuru xde laa smpai nk maki sys cmtu..langsi gile sape maki sys tu..penyek idung dio ahahhaha

nazirah said...

ya Allah siannye sis sye ni ..
sis tabah ek .. biarlah dorg tu
tak memahami... sis pnye la bls bek2
bole lak die nak maki2 sis lagi eee menci nye org camtu .. aish pastu nak slhkn pmpuan brtdg lak ni yg hangen ni .. leps tu kata da tak nak dtg blog sis konon la kan tah2 jadi anon ee mencik tul la aishhh

Boo said...

Kak Nurul sabar jelah, saya pun ada add. tapi takpa kalau tak boleh, sini pun boleh je =.=

Anonymous said...

kesian ish ish ish

GaDis BuTtErFLy said...

x pe kak nurul, aju tahu tue.. hihi :)

Hishyamuddin said...

kurang ajar loh itu org..

Nur Zaheera said...

kakak, kakak relaks je. kita pun kena jugak. tapi mangsa kena remove. bhahaha ! :D cheers. selamat berpuasa :)

NoRa said...

banyak bersabar ye... :)

nurul diana said...

huhuhu , ksian akk , abaikan je org tuu .

najwa.haneem.aziz said...

haha, agak kurang ajar la yang atas tuh. tapi , kelakar kot yang part brad pitt akak marah sebab akak kena condemned tu. :)

amy syahirah said...

saya paling benci orang yang menuduh tanpa usul periksa . orang tu sngat tak matured . malu je dengan umur 18 tahun nie . nak maki2 pon agak2 laa derr . jangan la main nak terjah tak tentu pasal . ye dak ?? haha . sabar k sis . luvchuu .

Rara Farah said...

ade ke maki gitu skali...eleh,dye cakap je tak kesah..kalau tak kesah,takdenye nak hot gitu seme...sabor kak nurul..tapi kadang-kadang fb rara pun dopleh cari fb kak nurul...fb sakit kot...

isyika melody said...

sabar je yea..

Anonymous said...

pooorahh!! kalo tulis2 kat wall pon nak reply kat yg cantik2 and blogger yg tgh naik. ponpuan2 lain tak layan pun, buat kiteorg ni mcm terhegeh je nak ckp dgn kamu. buat kiteorg ni mcm peminat! we want toi be friends with u ok!

IEQAH said...

salam sis..
sabo ye sis..
kawan ieqah pun kena mcm ni..mulamula sakit hati jugak nampak ADD AS FRIEND..tsapi someday ieqah boleh baca wall dia,sometime mcm diemove..another day pulak friend balik.padahal ieqah n dia tak buat pape pun..fb automatik.
siapa yg tak pernah kena mana la taw kn :)

asfira aminuddin said...

babe, tak payah layan la org camtu. cam da kurg ajar gila.

aiNa yaZiD said...

sabar nurul..sabar. haish, jgn tuduh sebarangan. tak salah kalau kita cakap cara baik.. =)

Judiene said...

Sabar la Nurul.
Mungkin ni antara dugaan yang Nurul kene tempuhi bila dah jadi antara blogger yang fofular.
Hehehe.
Good luck!

:)

Mimy Marizd said...

rude gile org yg anta msg cmtu. tu tandanya jelez kot. hihihi

jiwaku satu said...

so kesimpulannye xblh add awk la eik???

sy phm wat u feel... sy da 4 kali bt fb... stiap kali pown org hack... termasuklah yahoo, n blog sedey la...
camne pown hope kwn2 phm la coz dunia digital nie bkn la matlamat kita... yg penting making good fren... :-)

kaizen said...

dorg x paham situasi akak tu... akak pon manusia biasa yg ade komitmen keje, peribadi, family dll... masa juga same 24jam sehari bkn lebih dr org lain pon...

*manusia jenis tu dengki sebenarnyer...

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

ISYIKAMELODY said...

SABAR JE LAH

ISYIKAMELODY said...

SABAR JE LAH

Mata Pena Fadz said...

bersabarlah....
die depressi la tuh...
:)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

biasalah tu nurul.... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alahai takkan sampai mcm tue sekali sbb fb.. tanya la elok2 nape remove..

faa.rosli said...

fb ni kadang2 menyusahkan jugak kn?

nurayunni said...

hebat la nurul!

TeQah Khaire said...

dier jelez ngan u lah tuh ouh..

xpew peduli aje lol..

NurEqa said...

kesian akk smpi org ckp cmtu skali kt akk . huhu . sabar oke . chilll :)

Umang Sim said...

sabarla..manusia bermacam2 ragam..apa2 pun i suke bc u punyer blog..yang kate x suke tu pelik jugak diaorg baca jugak..kedengki la tu huahuahua..

Enna Banana said...

i dah agak, mesti ada certain people akan mengamuk bila jadi macamni, memang bukan salah u pun,
kelmarin i ada hajat nak stalk FB u, then i pun search, then i mula2 mmg terkejut sebab tetiba unfriend, tapi bila i check dlm friend list i, u still in there and i pun faham, u sebenarnya x remove org pun, tapi fb yg salah, u terkena virus. as long as i knew u lah kan, u are the best blogger yg sangat mesra dengan semua org, like seriously beb, bukan mengampu ni! hah! jangan nak terasa sangat dengan certain people who act like rubbish tu, biarkan mereka. asalkan kita dah cuba buat org happy sudah, ngeeeee :D

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..thanks for de comments..thanks faham and tak marah..so sorry dia ats kekhilafan yang berlaku..
love u guys,,salam ramadhan..

to anon di atas yang tulis ni..

"pooorahh!! kalo tulis2 kat wall pon nak reply kat yg cantik2 and blogger yg tgh naik. ponpuan2 lain tak layan pun, buat kiteorg ni mcm terhegeh je nak ckp dgn kamu. buat kiteorg ni mcm peminat! we want toi be friends with u ok!"

i tell u sumtim..
never ever terniat nak buat mcm tu..plz do tell me if im ignore those yang xberapa nk cantik or glamer bile diorang post kat my wall?setahu saya.saya xpernah abaikan sesiapa yg post kat wall bila diorang tegur..at least saya akan balas even pendek pon..xkesah org tu hodoh ke.cntik ke..xglamer ke apa..

sorry kalaulah ade saya terbuat seperti apa yg awk ckp coz setahu sy..saya xpernah diskriminasi and buat sesiapa sebagai peminat..saya layan org sama rata..

Ecah Shafiee said...

huiyooo, ssh jugak jd glemer ni..

mynameismy said...

haih~ kerek tol peminat nurul tuh kan kan hehe...

betul la nampak sgt die stalk nurul slalu sbb tu marah bile unfriend hehe..

susah nk puaskan hati semua org ni kan?

sabo je laaa

sYafIk-wAy said...

bersabar je lah , payah nak tutup mulut org ni .

Anonymous said...

benda ni pn nk cite kt blog? gile best blog anda. tahniah.

Amirrah Zawani said...

sabar je lah nurull.. saya paham.. :)
nasib baik sy tak kena remove.. heee

mazni md said said...

relax je sudah..nak marah2 kenapa anon tu..kecoh je..

Cik Suheela said...

mai aih..kaso nye manusia tu..laki ke pempuan tu??

NiaAniza Hamzah said...

sgt kurg aja..
saba ye awk =)

ejajoes said...

shakira pon termasuk gk ek??hehehe

mimi said...

giler..glamer sggh mu loni deh...

Cik Intan said...

sabar2 la yer..ksian kt nurul..

n i think those people yg tulis mcm tue..sbb actually dia jeles ngn u..

dlm hidup nie kta xdpt nk puaskn semua hti org..just be urself k..


keep writing, love reading your writing ...

~eZmALiZa~ said...

ini mcm punye org pon ada ke? tanye elok2 sudah la.

tp ezma mmg terkejut la bile ter-unfriend dgn kak nurul. nak add balik mesti dah full fren request :(

nasib baik dapat balik fb tu :)

shafikafeeka said...

sabar keyh nurul..member sy nyye fb pon jadi cam kamu gak...

penaberkala said...

fuh, glamor sangat dah ni
hebat-hebat

tomatokering :) said...

looo ape daaa org tu .. marah tetibe .. ceitt -..-''

sabo jela kak nurul .. eh tak perasan tah2 sy dah ter remove . g cek jap..he

-Faridz- said...

aik tomato pn ade gk~

syieda_joy said...

hihihi sabar tau?skrg mcm2 ada org.. add salah. tremove pun salah..^_^

Aren Alin said...

yang antar mesej maki maki tu kenapa?sakit da ke?macam nurul putuskan hubungan kekeluargaan dengan dia pulak..hihi..kesiaann.. 1 lagi nurul,yang request friend tu,nurul x payah approve semua..just kawan rapat,kenalan atau org yg nurul tau je jadi friendlist.yela,nnt bila dah full,kawan2 and saudara2 x dapat add da..utk reader blog nurul,suruh je diorang like page nurul..yedak?ni pendapat kita la.. :)

AYIE said...

err.. ape tu 'drama prmpuan btudung yg tipikal'?
nape nk highlight tdung2 plak ni?
xde kaitan dowh, huhu

Kamil.ace said...

awat emo sangat..haha, like page sudah, lagi senang kot :)

ku-cit said...

giler kentang..byknya peminat dia

meaw said...

pengsan jap tengok notification kak nurul,banyak gila lah...

RastaMat said...

pegi mampos sama pesbuk..
tak payah maen lagi la menatang tu..
tak mati pon kalau takde..