09 March 2011

Cerita saya yang tak glamour pergi Grand Dinner!!

hey i am proud to declare that i can attend a Annual Grand Dinner without even thinking and wondering nak pakai apa..nak nampak cantik and menarik..yess!!PROUD.hahaha..so WTFish aite..

so OMG since have nothing to blog about..jom layan cerita saya pergi Terengganu Bar Annual Dinner semalam..

my Boss ajak saya pergi annual dinner tapi at first saya refused..i dont know why tapi ada rasa sedikit segan..having a great dinner with all the senior lawyers and judges agak tidak selesa bagi saya..they all semua hebat2..but me just the picisan je..

what was on my mind adalah..mereka pasti sombong2 since they are VIP kn..(saya selalu disogok kn dengan cerita lawyers yang senior ni sombong..hebat..speaking speakang london kaw2..pastu time saya study pon selalu je ada yg pandai and selalu score ni..agak eksen jugak lah..mana nak pandang saya yg pemalas dan xpandai sgt ni kn..(padahal u student je pon masa tu..big LOL)

but then my Boss said that..pergi je lah..time ni nak kenal dengan dengan semua orang..

Then, after abes je office hour saya followed MySayang pergi event Hotlink.so sampai malam saya xbalik rumah lagik..
ntah nape ntah tbe2 rasa gatal nak accept invitation nak pergi dinner..so saya gamble je pakai baju yang pergi office tu..make up pon tidak.. dunt know why akhir2 ni saya makin suka pakai simple2..pastu saya macam xkesah sgt dah xnampak cantik or menarik macam zaman saya remaja dulu2..chewahh...

Kemuadian pergilah saya kat dinner tersebut..(gile skema ayat cam nak buat karangan haha)

hati dup dap dup dap..yelah pakai baju yang macam nak pergi jual ikan je..dahlah busuk seharian dah pakai..

tapi bila sampai kat hotel..they all yang hadir semua nampak sangat biasa.,.low profile and humble ..even they all ada yg Datuk, yang banyak pengalaman..yang kaya raya.they all ni sangat BIASA and HUMBLE..!

haaa sapa yang rasa diorang tu pandai sgt..kaya sgt..cun sgt..pastu nak sombong2..nak berlagak..simpan jelah niat awk tu..ye dak??

pictures?ok..ok..i know u wanna see pictures hahaha..BUT not much pictures taken..

-nurul
masa mula2 masuk..my face was like..awww..outfit simple giler malu gak eden ni ha..

Photo0485-edt
my new friend Ira look damn pretty with that blue kebaya..saya lak?look damn.. (u name it) with that blue baju kurung yang seharian dah pakai g opis..xmandi.xmake up..but its okay la..

Photo0484
with kak ayu..a pretty young lawyer..mula2 segan..tapi lama2 sembang2..friendly sgt kakak ni..

Photo0503-edtt
see?see?selama mana saya mampu bertahan utk jadik so serious and behave?so short..after dah kenal2..sembang2.perangai giler saya pon muncul....abang comel kat sebelah tu pon cakap saya ni asyik duk cakap je pot pet pot pet..nasib ko lah abg oii duk sebelah nurulbadiah ni..

Photo0507
ok.majlis is over ..sufficient for me to show that..im superdupper happy..even pergi gamble camtu je..even pakai outfit simple cam nak pergi pasar je..but saya happy..(tapi still lapar coz i always hate makanan kat hotel..nampak sedap tapi actually..biggest NO!!)

siap sudah entry ni...
eh.eh..jap..
kita nak tunjuk bos kita yang sgt baik hati..

Photo0489-edtt
tu..yang baju putih kat sebelah kita tulah boss kita..sgt low profile and humble giler..die lawyer yg sgt berpengalaman..dulu study law kat UK lagik u all..tapi okey je..tak kerek pon..tak macam ewww..(ada yang terasa lah tu hahaha*evil face..)

p/s: peoples..do remember this..

The happiest people don't necessarily have the best of everything.. they just make the best of everything they have..

got it??

Thanks 4 reading this..

121 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

bila la dapat jumpe si cantik ni T_T

Dea said...

u lookss gojes in blue.. hehe

Maizatul Akma said...

Agree with that kak nurul :D

BTW, you look sweet with everything you have on you.

meaw said...

hahahahaa! dah tengok dah....ala,sis mula2 je sogan,dah konai tade aihh nak segan, pape pon...seronok tengok sis jumpa lawyer yg hebat ..... :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

betul tue...kadang² x semua org yg pandai² sOmbOng..tapi lumrah la dear. kebanyakkannyer memang ramai yg sOmbOng!

cira nd said...

tetap anggun loo kakak nurul.....
x make up pon cantik

PiNky@hEarT said...

cantik je i tgk.. comel jek! =)

Qaseh dalia adelia said...

sis pakai ape pun tetap cantek !

Anisa Hang Tuah said...

nurul sgt cantik :)
nurul pakai ape2 pun tetap cantik

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

simple nye gi diner..tapi cik bad still maintain comey =)

Phat said...

org dah cantik pakai ape pun cantik cik nurul ;-)

Dawa said...

smo ni lawyer ke?

CahayaCintaIlahi said...

wah.. sis cute la
tak make up n tak mandi pun (oopsss ) hehe ttp somey jew..
btul tu simple tapi menarik taw.. siyezzz... love ur picCAs..

p/s : chy tak prnh ad gmbr dgn my boss .. isk2.. :'((

annenyss said...

bakal lawyer yg sangat cantik..hehe:)

lady XOXO said...

wah wah wah... pergi DINNER.. wahhhhhhh nurul.. kamo lawa n chumeiiii sangat.. so natural.. p dinner pakai camtu la sebenarnya LAGI LAWA.... ehehhhe.. berbaju kurung.. lets be PROUD with BAJU KURUNG.. hoyehhhhhh

Mummypink said...

da memng comel.. pakai ape pun comel.. :)

fatah said...

tetap cumil =)

Bro Framestone said...

bila la dapat jumpe budak nie ek

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nurul..less is more..
kamu nampak manis sgt..

kak pinky pun di ganu..bile la boleh kita ketemu..baru dtg blog pun dah pengsan..hahaha
jumpa nurul in person?
OMG..

my wishlist..agak2 leh x dapat jumpa smpena my birthday bulan 10 ni huhu..

Norfa said...

nurul pakai apa pun tetap chumel walaupun tanpa makeup

MamaEma said...

bos akak pun baik..biarpun dari polis dan army...

comellah adik pakai tudung2 cam ni...cute sangat...nanti nak try...huhuhu

Haa Haha said...

comey! suka biru. ;D

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

sis...apa la yg u pkai smpai muka u x bermnyak lgsung..jles lahh.. :(

Wanie Wonek said...

sis badiah pakai ape pun tetap meletop lah !!!

mizzkechique said...

cantek!!!

amier azrul alias said...

hoho dinner sek2 lawyer ;p

but the attire is still ok! ;)

tomato said...

simple but nice.. kak nurul cantik, pakai ape pon cantik jugak..he :)

bagus lah dorang semua humble je.. :D

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

manisnya kamu berbaju kurung..

nurul asyikin(kak chik) said...

awk cntik pkai menda pun still cntik,,,hu,,,xstdent uum er?

Nanie Hussin said...

nurul comel! nak cubit pipi gebu tu boleh tak! ;D

fathiah said...

wah... comey je nurul nih... uhuhuh

~eZmALiZa~ said...

kak nurul,

it simple but very nice one dear... org cantik, pakai ape pon tetap cantik :)

kite tggu kak nurul up lagi, mesti gempak abes baju dinner die..hehe.. tggu next year punye dinner...ekeke.. :P

much love. :)

momieto said...

weee!~ comey je sys nurul ni tau.. cute :P ta pakai glemer2 pon da cntek tau..

EmanTheHalia said...

style tudung tetap terbaek! HUHUhu loike!

unieMARKS :) said...

saya lak?look damn...ayu + comel ;)hee

Anis Nasri said...

alaaa sis nurul pakai ape pn tetap cantik meh..
like i said..
neutral beauty :D

Ryna Tri Asmara said...

baju kurung kak nurul cantik ! x) eyh, you still look nice laa. seriously~ :)

amira azhari said...

pakai simple2 pun akak still cantik :)....by the way,best kalo ada bost yang baik mcm tu.

me suya said...

outfit simple pun ttp outstanding la dear.. comey3.. hehehe

penyisir rambut said...

huhuhu...
certain people mmg agak angkuh...
ye la..
dorang kan org key ell..
kite kg je...
tp dop sedor yg parents dorg asal kg jgk..
mane2 pon still malaysian jgk...
herkk....

najwa's said...

hehe yela, tgk muka pun sooo humble dumble gitu..:P

agaknya dlm filem je kot sume lawyer2 nmpak kerek, realitinya..ok je kan? (^_^)

peace nurul.. i lap u.. :P

arieynbuleyh said...

simple tapi sgt cantek.....:)))

Hishyamuddin said...

kak...simple tapi menarik..:-)
bile nok mari dungun o besut?hehe

makdara TERdiva said...

walaupun tak mekap, ttp gorjes! natural beauty tu yg penting.. :D

efa said...

bestnya akak semua2 tu lawyer erk?cantik pkai baju warna biru like sweet..

Afie said...

simple but still cute...

Afie said...

simple but still cute...

Oasis said...

cantik baju corak bunga2...bertuah u dapat pergi dinner, ada orang ajak lagi tu..

Mata Pena Fadz said...

wah..beshnye nurul dpt jOin dinner cmtuh....x sgka mreka pown simple2 sje.....x la se'demand yg disangka kn....

aNa said...

muke kak nurul nk comey je kn?! p/s: xpe xde org tau xmndi g.. hehe:)

alinac lover said...

nurul pakai pape pon lawa :)

EzSyA said...

rumate sayang!!u tetap glamer oke! ;)

DaRk ViRusZ said...

hoho..glemer dh 2..cm gadis arab pun ada..hik3

Rara Farah said...

sis nampak comel la..macam kanak-kanak riang ribena..hehehe

Cik Nathrah said...

alaa orang dah cantik pakai ape pon still nampak cantik la sis. dont worry :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

simple outfit but nice sis ! :)

delarocha said...

tak glamer ke?? mcm terlebih glamer je..huhu

liana'azmi said...

blue suits you much sister ;)

durisemaluberbisa said...

pape pon nurul cumil jer...hehe
simple pon bagus..u know wat..ase nya da mcm idola sy nurul neh..^_^Y

Nana said...

nurul tak makeup pon cantik tau
tak yah makeup
natural beauty gitu..
suka nengok muke nurul
bersih suci je

ct kamila said...

wahh...dah lama x pegi dinner.. hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

simple is nice la kakak :)

storyfromme said...

simple2 pon.colour baju kurung yang u pakai tu sweet sangat.buat gambar u lagi naik dari orang lain :)

NisaAdnan said...

wlaupon simple but still over cantek dr yg len. suke suke ^^

sumaiyah mokhtar said...

buat la dinner bersama peminat kak nurul. huhu :)

Cik Syafika said...

sokong nan komen yg ats ni :)
buat la yup,sis...hehe

Alin Marlini said...

so sweet lalink..suker sgt..simple...bos kamu samer ngan bos2 (lawyer) Kak Alin. Kak Alin pun keje ngan lawyer firm tapi kak Alin Pa bos jek...

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
alhamdulilah....
pembaca semua sgt baik hati komen each of my entry
thanks sgt2..

korang..jgn kecik hati kalau nurul xke blog korang..
nurul bukan sombong..tp nurul bz..memang kadang2 terlepas pndang n xsempat nk jenguk

maaf ye korang..

owh dinner ngn peminat?masalahnye..ade ke peminat haha??

thanks guys love u all

shazika said...

sis nurul simple pon lawa jgk...

sis, dun 4get me eh

juliet. said...

waaahh..simple tapi power..u look gojess dear!! :)

misz molecule said...

katne dinner ni???









awalnye buat dinner...









company law kat mane??












cewahh.. mentang2 org tganu jugak..














busybody nak tahu smue..ngeee..












kak nurul tak make up pun..











muke still nampak heaven..











just pucat sikit je..










cili byk2 kat dinner tu..













confirm merah bibir punyalah.heheheh

liyanaziz said...

kak nurul, something yang buat yana teruja nak baca blog akak not because how you dress up or some sort, tapi sebab the entry inspired me a lot, the lawyers thingy.. hahahahha.. masih mengharap.. hahahahhaha

Una Ulala said...

akak pakai ape2 pon still cntik. heee

suke la baju kurung akak tuh! ngeee

Intan said...

Simple but you look so sweet and gojes in blue :)

Comei sangat!

alexa yussida said...

ayu gituuu:D

diri sndiri yg tentukan sumtin tu akan bes atau tak..janji usaha:)

thankz nurul sbb sudi singgah :)wanna meet u in person!

Bungakopi said...

pandai pilih kain.

nazirafarahinomar said...

wahh, nak p pasar beli ikan pakai baju kurung ngan shawl ada brooch juntai-juntai? cantiknyaa nurul.hehe.

syamimi fatin said...

akak nmpk sweet n ayu... sukaaa
dan words terakhir tu pun best, suka :D

Encik Psychopath said...

hye. cantik kurung.

HonEyBuNNy said...

sis chantik....;-)

O'gosh said...

erk...pakai cenggitu ke g pasar...lawa sangat dah tu...

Ekin_Alia MySara said...

hye..pretty sister... saye beranikan diri untuk komen this entry...selame ni silent reader je hahahaha oppsss (~~,)

~deashuQin~ said...

tutorial care u pakai selendang cam gini...suke plak.

Amirrah Zawani said...

nurul tetap nampak cantik.. :)
lawa lah baju u..

bella said...

anda ttp cantik walaupun simple :)

Indah Mulya said...

kak mmg slumber gle lah!tbik spring kasi akak!hehe..pape pn,kak ttp menten lah..makeup skit pn lawa =]

lea said...

but u still look sweet :)

lisa said...

baju kurung <33 cantikk :)

Fadzleen Ezyani said...

cantiknyaaaa lah hai makluk ciptaan Tuhan yg ni sorang ni..hehe..suka sgt tgk kamu..siyes!!

jom buat dinner ngan peminat.. =)

khalija ibrihain said...

sis ! even lect sye pun study kat uk . doank tak berlagak pun ! doank sporting ! heee~~

Shawl's@ayucinta said...

walau ape pun tetap comell..

Nini Mohd said...

sekarang nih memang musim Bar dinner, kan.

btw, cantek ape pakai baju kurung pegi dinner. still nampak gojes. ;)

amy syahirah said...

sis nurul cntik gler time ni larh !
org klau dah cntik pkai ape pon mmg ttap cntik kan .

cik bubu said...

ohmaygodd , u just so beauty nice kakak :)

pinky sue said...

kak....winduuu sama kamo..hee..alah kak nurul paka gapo2 pon comel jgk..mugo tuan comey kn..hee
kak chmbering mn??wah besh2..pah 9bln gak terus jd loyer lah..congrate2..sue jgk lah lmbt ag huhu..=D

alexa yussida said...

nurul...yus rasa macam jauh sgt dari nurul la...uuu rindu awk la :(

Max said...

can't remember the last time i attended a dinner. must have a century ago.

XD

Izatie said...

Cantik as always! :)

Anonymous said...

hi..
sy just salah sorg yg suka godek2 blog awak ni...boleh kta everyday buka..
sgt suka ngan sikap awak yg semakin mtg..should be lah kn coz dah kje..
anyway awak seorg yg cantik n i like ur personalty + penampilan yg simple tp menarik..
btw,i wish i can be ur new fren even we never meet.

Nurulbadiah Lai said...

salam readers..
thanks all 4 ur support..

nothing much to say..just a short note to remind myself and u guys..be humble in everything..

hidup ini bulat..kadanglaka kita dibawah..kadangkala kita di atas..

chill:)

Ji said...

oo patutla cam kenal je "kak ayu"..my friend rupenye..
anyway, u look pretty even without make up.

ayulunera said...

bagi la ape2 dress pon kat u..mesti nampak cantik....eh..eh..tggi u bape ea....nmpak kecil molek gitu..ayu pon pendek gak...tapi pendek sangat..eheee

fatin farhana said...

still cantik la sis :)

d_LA said...

wahhhh..gadis2 gojes di mjlis yg grand..suke^^

CIK FAFA said...

waaaaa..seriously u r pretty ^_^

bleyy jadik mentor saye to be a successful gorjes lawyer.muehehehe

iyou said...

comel! suka tgk mata.. bulattt! =)

nurizyanazri said...

kak nurul g dinner kat PERMAI INN kan..kitaorg baru ni pon wat dinner kat situ,,..hehehe

azzra shaheen said...

still nice..i like it sis

nadzirah aqilah said...

i work with lawyer.. but my lawyer also seriously simple n humble giler..
sempoi je ngan saya.. really happy work withe him.. (^___^)

::Budak Degil:: said...

sapa kesah yunk femes ke x..hhuhu

Cherrie Pie Sweety said...

dear.. baru terjumpa ur blog.. sangat sukaaa.. thanks for the tutorial.. nak share the tutorial boleh x?

Nusyaz said...

My bro is a lawyer too as well as my bro-in-law...:)

Zana_MamaBatrice said...

sometimes ...simple pun cukup memadai...lagi ler nampak ayu gitew...

Puteri Iqa Izyan said...

simple but nice ;))

p/s: ari tuh mimpi jupe kak nurul. haha

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

cantik dan gojess!! lagisatu ..natural beauty..perfect toll!!


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

yuyu aziz said...

wah nurul, u study kat mana dear?

Skrg u dah habis chamber ke dah start keje?

Sorry i excited plak dapat jumpe org comelsantek macam u ambik bidang yg sama. :)

I pun nearly, about to finish LLB this mei, insyallah. Hope u dont mind kalau i nak tanya ape2 nanti.. :)

BTW, i pun selalu disogokkan cerita yg senior lawyers ni sombong2. Lega that u say it was'nt so, but the other way around. hehe.

yuyu aziz said...

owh tqvm dear follow i.

u ni awesome. popular but humble.. :)

Lolly Gurl said...

akak.. nk tutorial cne nk pkai shawl mcm dlm gmbr tu.. nmpk nice sgt... thx! XD

Qaseh Qistina said...

cantik je..natural beauty..=)

Weeda said...

nurull...

yang tudung merah tepi sekali tu orang kampung weeda..bos dia pakcik weeda..ehh x ingat dah dia keje x agi ngen pakcik weeda..

Anonymous said...

*NUMPANG PROMO, yach...
Pengen dapat info2 penting tentang FACEBOOK di hp kamu? Khusus pengguna TELKOMSEL sepuasnya dan tanpa batas . GAMPANG! cukup ketik REG FB kirim ke 9789 (khusus pengguna telkomsel, yach..) Anda akan mendapatkan tentang trik2 membuat facebook (upload foto,chat, update status, comment, dll..) Ayo ooo jgn sampe ketinggalan update2 info...