29 March 2011

eh kau rasa bibir kau tu cantik sangat erk?

DSC_0089
pardon my very gedik picture..u know im so pro with that face haha..

nurulbadiah lai..
eh kau rasa lips kau cantek sgt erk??
sebab kau rasa lips ko tu bajet2 cun..sebab tu time amik gambar ko buat mucung itik la..buat ternganga la..buat belok2 la..cantik ke??
cantik la kot.what??no??jahat la korang xnak kawan dah....

eh korang termasuk saya sendiri..usah dok perasan yang lips kite ni cukup cantik..sebab ade lagik yang bagi diorang lips diorang ni sgt cantik..and lip2 macam orang2 kita ni..xcantik..nanti xde orang nak kawen ngn kita..huwaaa...

nah ambik ko..

presenting u..the most sexiest woman in de world lol..a women from Mursi Tribe..
bagi diorang..ni lah yang paling cantik..tebuk lubang kat bibir tu..pastu letak plate kot..ni lah cara diorang express their beauty..ni lah cara diorang attract their man or husband..kalau diorang xbuat macam tu..is like no man want them..

it may appear as freaky as hell to us..tapi bagi lelaki2 Mursi..their women with this kind of lips so sexy, pretty, sweet cute etc.etc.ce bagi kat orang kita macam ni..sumpah saya percaya xde sapa yang nak kn??see??see our man sangat demand haha..

pelik bagi kita..tapi bagi diorang..bibir macam kita2 semua ni pelik..haa..terbalik pulak..

moral of the story??
kecantikan tu memang sangat subjektif..kadang2 bagi sesetengah orang this and this cantik..and for some peoples this and this not..
sebab tu kita akan dengar..eh camne lah laki tu boleh suka kat pompuan tu..xcantik mana pon..xpadan pon..tapi kita xtahu..mybe bagi laki tu pompuan tu sgt cantik.kn??pastu bagi laki tu..muka kita plak mybe cam hantu raya tengah mengawan..nobody knows rite??(so len kali jgn duk suka sgt mengata kat orang haha..)

so..do u agree with me when i say that everybody is beauty in their own way???

kalau korang tak agree jugak..xtahu lah....u are really abnormal and need to see a doctor.seriously.(with mother face like nak kejut korang bangun semayang subuh haha)

p/s: eh tibe2 saya rasa that picture tu macam lucah plak..feel guilty.hoping that no one of my friends buat yang tidak2 ye bila see this picture haha..guys..i dont trade nude here tau..

thanks 4 reading this:)

81 comments:

me suya said...

yup.tp kamu ttp gojes.. hahahaha.. biarla ape org nak kata.. suya nk ngampu jugak.. Kipas3

y u y u Z u l a i k h a said...

macam mana pun, u tetap terlawoooo ^^

Anisa Hang Tuah said...

yeah my dear..everybody is beauty in their own way..semua manusia ciptaan Tuhan tu cantik.
(:

suke gambar nurul.cuteyy la

♥ moy ♥ said...

hantu raye mengawan ke.? HAHA :D

sab said...

sis..sy malu tgk dat picture. :D

Nini Mohd said...

huhuu~ agak lucah jugak tu. ;D

Selepas 2 Bulan...dan Kisah Tangki Penuh
Johor Bar Annual Dinner and Dance

fittiariri said...

macam2 jew huu:)

✿ milly molly ✿ said...

LOL !

gambar u : cute!
gambar lagi satu : cutest! Hehe

♥CHENTA♥ said...

weee!!
sume org tantekkk lol!!
xkira lar sape2 pun dia tu mmg dah cantik tapi kita boleh usahakan utk nampak lagiiiii tantekkk!!

but kalo org tu dah tantekk tp kan makin2 over nak nampak cantikk..pelik jugak!! tp cantik ni kan bukan pada benda jer..kadang2 natural pun nampak cantikkkk..

cam kamooo lar dear!!
buat muka camane pun..
ko totap cantik dikkk!!

pe arh ngarut2 ni..
hehee..sowi bikin semak kat sini..

Shawl's@ayucinta said...

yunk laki ke pomopuan ni..hhhahaha..nape tut die tuttt...ekekke...ee..geli tengok lips dia..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

haha~ ok je picture tu..maera tgk takde nafsu..rasenye lelaki laen pun tgk tak bernafsu kot..

zarifahmr said...

erkkkkkkkkkk!

~eZmALiZa~ said...

yup! bukan semua org tahu menilai erti kecantikan yg sebenar....lagi pon kite lebih tahu ape itu CANTIK! :)

saharinasaharudin said...

nurul badiah,
awk mmg cntik :)
takut plak tgk 2nd pic tu..huhu.

Amirrah Zawani said...

kecantikan mmg sesuatu yg subjektif.. kita tgk cantik, ada yg cakap tak cantik.. yeap2.. pic tu agak lucah.. haha!! =p

Señorita Layla Zahara said...

nurul dh mmg semulajadi cntik..
2 psl rmi pempuan jealous ngan u..
pedulikn aje dorg 2 :)

CikHanis said...

everybody is beauty in their own way^.^.sy sgt setuju!kakak pon sangat chantek :)

saya bukan tomato said...

hihihihiihhi..lucu... ;p

betol2..semua org cantekk la kt dunia ni :)

Bella Ayub said...

Bella agree!!!everybody is beauty in their own way . Kalau rupa cantik tapi perangai tak cantik nak buat apa jugak..dua dua harus cantik dan murni.. alaaa..tapi kalau muka tak cantik tapi pangai cantik pun tak pe..eh!! semua orang cantik okay.. HEHE

DOVE... said...

erk,speechless for a while.....
tgk org mursi tribe tu!
haha.
btw,dkt negara mana tu?

cira nd said...

everybody is beauty in their own way <---- setuju sangattt !!

Cik Lyana ヅ said...

memang lucah sikit. ops ! bukan sikit. banyak jugak tu. hehe !

Syafiq Rosli said...

hehe..tol2...cntik itu memang subjektif..eh2 btol ke ni..hehe

h f said...

agree with moral of the story. tak suke bile org ckp nape awek mamat tu tak cun, he can do better etc, cause we'll never know whats inside his head. beauty is subjective

Nasuha Salleh said...

fokus kat tang bibir tu je..
bahaya fokus kat tang bawah2..haha

followers yg ke 5000!! hoorayy =p
congratttt ;)

eLLa said...

euuwww..xlawa r..hehe..pelik2 drg nyer taste...

zOeY zAu YaH said...

kamu mmg lawo lah..putih berseri haha

alinac lover said...

heee terkejut tgk gmbr tu ~ ngeee

Ainnur Afiffah :) said...

yes ,betul2 cantik tu subjektif kan .pada pandgn setiap org berbeza-beza :)

Bro Framestone said...

ops he...23x

sensor la pic tue... ish nurul nie

lama bro xpantau die.. makin jadi cam nie.. sensorkan dulu baru publish he...23x

Mais said...

kita idup nie bukn dok sowang2,,
setip org de pndgn dia endiri,
n kaum pun bukn kaum kita jer,
byk lgi kaum yg ade kt sini,,
n adat pon brbeza so x heran la kalo cantik tu meluas,,
bukn tertumpu pda satu,,,

huhu =)

maceklala said...

HAHAHAHA OKEE, STUJUUU ^__^V

ria said...

huhuhuhu. .saya sokong semua org ader kecantikan sendiri. .

Adeela Oh Lala said...

haha , seksi ar gamba yang 2nd tuhh! hakhakhakhak

fiq. said...

gila seksi pic bawah..
*malu2, top mate*
hahahaha

asiah_najihah said...

hehe..memang cantik la kalo wat bibir cam tu..(^_^)

nuruashia said...

ahhahah. seksi sgt tu sys :P

Izyan Masri said...

CANTIK LIPS ORANG ATAS TU.I ADORE IT .HAHA :D

The Lady & Mr Vampire said...

mmg lucah =,=

saya under age! wakakak...sis, ada contest kat my belog..tgk kat sidebar.wiii:D

´¯`·.¸¸.·♥ amirah liyana´¯`·.¸¸.·♥ said...

cantik tu memang subjektif....(^_^)

Novelgurl said...

Salam..haha..gmbr tu mmg agk keterlaluan sket huk2..apa2 pun cntik tu kan subjektif ^^ setiap pndngn orng berbz.

storyfromme said...

setuju!!!:)

Dawa said...

kecantikan yang sejati dtgnya dari dalam hati. jika hati cantik, yg lain semuanya cantik di mata org lain

Nurul Fadila said...

betul tu nurul. kebanyakkan pempuan selalu rasa diri seniri tak cantik. padahal dah cantik sgt dah. kalau setakat mulut senget sikit pun apa nak kecoh asalkan boleh makan, boleh gelak. syukur lah dgn apa yg ada.

Balqees Amanda said...

hmm..terpikir pulak..kalau dah bibir cam tu..macam mana nak kiss.......

gadis oren said...

yes cantik tuu subjektif , & everyone in this world is beautiful (: thanks to allah swt .

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sory nurul..lambat menerjah nurul sbb kak pinky di kg huhu..

psst..AGREED wif U..
smua pun cantik..ciptaan dia tu dah sempurna..
kita kena pelihara spya dia nmpak lebih cantik ;)

take care & hugs~

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sory nurul..lambat menerjah nurul sbb kak pinky di kg huhu..

psst..AGREED wif U..
smua pun cantik..ciptaan dia tu dah sempurna..
kita kena pelihara spya dia nmpak lebih cantik ;)

take care & hugs~

Mata Pena Fadz said...

kecantikan ...pada sudut pndg manusia..mmg berbeza beza....

sizuka[Izzati] said...

makin ramai buat entri pasal cantik itu subjektif sekarang nih.kehkeh.penangan matluthfi ke eh :P

Intan said...

Btl tu nurul, kecantikan very subjektif and setiap org mmg dah cukup santek Allah kurniakan, tak kira lah gemuk ke kurus ke hitam ke putih ke.

Bersyukur dgn pemberian nya :)

Latest n3: http://www.babyintan.com/2011/03/apa-yg-gelap-tu.html

Nur @n!sa said...

akk..seksi ar..hahaha malu kowt die orng tgok pic die haha..
betol2 lain2 mate lain2 citerasa kan..

NeenaAnuar said...

yes!! totally agreed with you dear!!! :D

Nur @n!sa said...

akk..seksi ar..hahaha malu kowt die orng tgok pic die haha..
betol2 lain2 mate lain2 citerasa kan..

nurayunni said...

bdk2 bwoh umor xleh tgok gmbo nie..18sx...haha

Mek Norfa said...

mek rasa bibir mek pun cantik gak.. ahaks..hehe setiap org tu ada kelebihan dan kecantikan tersendiri..

cantekk said...

assalam....

betol betol betol...
kecantikan tu subjektif,,
ada org pdg sesuatu tu tak cantik, tp bg yg lain pulak kdg2 kecantikan fizikal tu bukan menggambarkan cantik yg sebenarnye...
rumit kan?

hihi =D

amy syahirah said...

"do u agree with me when i say that everybody is beauty in their own way???"

agree sgt2 sis !! sape yg ckap lip sis xcntik tuh ?? lips dye cntik sgt ke ?? ce tgok , ce tgok ! for me , n im seriously saying that sis nurulbadiah lai is beauty from end of hair to the toe . fullstop .

Nabila Shamsudin said...

yup sgt2 setuju dgn kak nurul..
setiap org ade kecantikan diorg sendiri..
kite npk cantik tp pada org lain xcntik pn..
jgn mgate org..
kite sendiri pn xsempurna... :)

Axieda'great said...

cantik tu sangat subjektif : saya shuke

Che @re.... said...

mcm 2 sakit la...cntik tp sakit buat apa..biar cantik dan xsakit..simple2 dah....hihi

Anonymous said...

eee .. malu la tgk die punya tetttt .. hehe .. :))

Cik Yana said...

Erkkk~ camane dorang makan ek kalau ade lubang camtu kat bibir.

Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan :)

n a d e a said...

yes. 100% agree !
semua orang cantik.... Beauty is in the eye of the beholder

btw suka baca nurul punya blog. the way u express urself. straight forward. ;))

Anak Die said...

cnteknya..leh x ajarkn cmne pkai tdg 2??ade x kat u tube cre pkai tdg 2..??

shanas said...

cantik luar cantik dalam.
cantik dengar sini... blablabla..

i like this song...

semua orang cantik tapi kecantikan itu berbeza dari setiap sudut.

mummy2k said...

kalau letak plate kat situ camnr nk makan ek??macam2 betul..

Oasis said...

uitt...sanggup ke?

yatie's EPISODE said...

YATI SETUJUUUU^^

TAPI SIS TOTAP LAWOOOOO~ (:

wawa ~ said...

haha . . cung lah ~

awexinside said...

tq sis follow my blog..

u r so cte!
geram lah..
hihihi...

awexinside said...

sis sory curi 1 pic..
hihhi

excited sgt la..ade entry khas tuk sis

http://awekinside.blogspot.com/2011/03/nurulbadiah-follow-blog-ai.html

zaira said...

nurulbadiah!! thanks for leaving comments on my blog. terharu nih... huwwaa! blogger popular kot follow kita. omg. thanks a lot!

KatekateKite said...

memang cantik itu sangat subjektif! kite setuju!
lain org lain pandangan mereka tentang cantik.
----------------------------------
Hu hu huuuuu T_T . . . . ---> Memang buat gua marah lah lu!

Encik Psychopath said...

ahh ai nampak sumthing yg batalkan wuduk. damn.

add fb tak approve. amboi.

CWL wanie LovelA said...

kakak comel ..hehe bertuah abg Amirul Izhan <3

aLya maNip said...

ayookk..da tak nampak bibir da lam pic tu..nampak bnde lain lak..hahaha

Anak Die said...

http://ieycaprincess.blogspot.com/...saya da follow akak cntek nie..be my follower yew..:)

Mamachia said...

cantik2 ,lawa..awak kat atas tu..bukan gambar bawah tu iya...tapi dorang ni cantik tau kat suku dorang.. hheeeee..

bumm moore said...

hahah.sy pun slalu kene ngn org2 mcm ni sbb pose mulut.
dorang jeles kot mulut dorang xcantik n xtahu nk pose kott.
hahah. ;D

juanthegarage@gmail.com said...

setiap org ada pandangan ttg cantik ---its universal so there is no one that we can label ugly in this world--the important thing is how you carry the beautiful in u!!

http://juanthegarage.blogspot.com/