05 March 2011

shopping dekat bundle tu menandakan kita ni low class ke??

hye my dear babes and dudes..
guest what??
saya ketagih shopping dekat bundle rite now..i found shopping dekat bundle so fun and unpredictable

so sapa cakap shopping dekat bundle ni low class?i dont think so...i do admit ade certain people yang merasakan agak disgusting when they buy secondhand clothing..seolah2 orang yang shopping dekat bundle ni xde duit..orang yang xde class..hey you people!! no discrimination for singles ok..xbaik tu..

ya..ya..It is understandable for those who cannot afford new ones, but you see some people who can afford new clothes still buying used ones..why??coz sometimes the used one lagi berkualiti and ade sentimental value berbanding the new one.force yourself to accept this evidence k guys?

me?ada duit ke..tengah xde duit ke..saya xkesah spent my money there..even saya xmalu nak mengaku yang saya suka pakai baju bundle..saya xkesah and xpernah kesah sapa2 nak label saya ni outdated ke..xde duit ke..low class ke..coz saya selesa begini..

why sometimes i love to buy used one??

style: sapa2 yang giler fashion..i suggest bundle adalah the best place.You can get clothes from almost every decade- especially the fancier vintage clothing shops. fashion die kadang2 sangat rare..and jgn terkejut kalau kat malaysia u sorang je ada baju camtu..no joking.

originality- you boleh beli original bag or baju Gucci, LV, or apa2 saja dengan harga yang lebih murah dan sometimes..that item dah berdekad dekat pasaran..u all know kan..something yang oldschool ni sangat valuable rite?

I don't want to be wearing the same dress that hundreds of other are wearing. I want to wear an outfit -that friends or even strangers will say- 'hey thats a cool dress ..or jacket..where did you get it?"

dan inilah selalu yang berlaku apabila saya pakai outfit yang saya beli dari bundle..my friend always aking me..imaigod mana u dapat that dress stylo giler ah(sedikit tokok tambah lol)..

price: i love to buy the new one when it come to SALE..or else..i just spending my money dekat bundle shop..i can buy a RM600 dress for only RM 5..tengok berapa banyak saya boleh jimat?see..see..im so wise...like last month..i bought a very old school Gucci Bag dengan harga RM 150 which i think kalau time mula2 keluar dulu..around RM 2000 ABOVE kot (im not so sure)..

so?still thinking that the one who love shopping dekat bundle ni low class?if u still feel so..i pity u:D

meh saya nak ajak korang usha kat mana saya selalu shopping?
ni haaa..kedai bundle ..yang berlambak dekat Terengganu.open hari jumaat je kat sini..

last weekend punyer activity.

Photo0284
and so..i was all excited!!

Photo0298
baju2 kat sana banyak yang ala-ala vintage..and sangat2 style.me like seriously!

Photo0296

cara nak pilih baju sama je mcm u masuk dlm kedai MNG ke..Guess ke..(lol) tapi kat sini lagi best..open air..:)

Photo0303

haa..xsampai 5minit saya dah grad satu Kemeja jenama GUESS tu..pastu saya grab jugak satu dress topshop, and sehelai kemeja bunga2 kaler pink..and Guess what??its only cost RM 10!!
so that day..saya dapat 3helai baju yang cun melecun and my wallet just withdraw only RM10!!OMAIGOSHH..

Photo0308
muka puas hati..lepas shopping..leh plak lepak menghadap pantai..hati senang..kalau shopping dekat Mid Valley ni..lepas beli 3helai baju tu..konfum2 sakit dada..wallet konfum2 kosong dah haha..kan?kan?

Photo0346
sebab duit banyak lagi kat tangan..saya terus pergi melantak kaw2.order macam2...air siap bedal dua lagi..
see..see?sapa cakap orang tamak selalu rugi??untung je haha..

Photo0292

ni haa..nak tempek jugak muka orang yang melayan kerenah saya sehari suntuk tu..tolong tangkap gambar..tolong pegang handbag..mekaseh lain kali teman lagi erk..

pastu kalau amik gambar dengan saya..pasti akan dipaksa untuk buat muka cam saya gak..tengok tu jakun je hahaha..but anyways, he's lucky to have me:D

thanks 4 reading this..

158 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kak pinky suka sopping bundle kat area teluk ketapang..
boleh di katakan itu adalah bundle for ladies!!!
baju for only RM5..omgucci..mcm bg saje je rasanya hahaha

nak tawar lg pun x sampai ati okeh =)

psstt jmaat ni mau kasi terjah lg lar..syiokkk!
fashion not totally base on brand tapi da way we dress up..

eppy blogging nurul!

Anisa Hang Tuah said...

nurul.kalau stdnt uum selalu pegi bundle bukit kayu hitam..
nurul penah pegi?
yg best hari selasa.pasar bundle kat bkt kayu hitamm

murah..singgit jee
hihi

EnY YuSniZaR said...

kalau tengok economy sekarang.. shopping bundle lagi bagus lah nurul hehehe...

najihah sahami said...

wahh...xpandai la nak pilih brg bundle. selalu je singgh kedai bundle yg melambak2 tepi jalan kat ganu tu. tpbila masuk. aihh..seriyes xpandai. untung la akak pandai pilih. sep bajet. kan. huhu

khairunnisa ♥ said...

pernah beli dress RM 5-RM10 at Semua House. in front of of Noble hotel,KL. lawa lawa dress kat situ ^_^ but make sure cuci sekali lagi before pakai.. have a nice day Kak Nurulbadiah..

Engku Nur Syafirah said...

Hye nurul, :)
i'm Ira. ur silent reader n this's my 1st time comment here. hikhik

Well said there, i oso agree with ur opinion n mostly my attire comes from pasar mlm, bundle etc rarely from high class boutique **student maa, xdak budget :P

n sometimes they're far more beautiful n stylish than high class outfit n of course cheap! haha so, save lot of money there :D

anyway, u girl keep on blogging, i love ur posts anyway... :D they're natural. by da way, ur staying at terengganu which area? i oso from trengganu :)

Rara Farah said...

yeay..prefer baju kt bundle gak..wlaupun bundle,tp maintain je kualiti nmpak cam tade beza dengan baju branded..

janna sapei said...

setuju.janna layan bundle :)

zuk zuhaiza said...

my friends pun pernak citer pasal bundle kat terengganu..

dia kte besh giler shopping situ..

perlu try nie..huhu

♥NuR SyAFiQah♥ said...

i'm like bundle too..wahh sgt jeles tgk akak dpt jumpe budle comey2 camtu..nak pergi gak bundle tu :)
hehehehe

Leena said...

yeah...there're no reason to be call low class shopping at bundle..enjoy...teehee~

Pena Marhaen said...

dari dulu sampai sekarang saya mmg beli baju kat bundle termasuklah baju raya..hahaha..


lawa rayban BL Black General yg awak pakai tu..hehe..tu mmg brg rare!!hehe..

Norfa said...

kita pun suka beli baju kat bundle gak.. xkisah la org nak cakap apa.. baju kat bundle pun lawa2 & sure lah org lain xkan ada sama deisgn mcm baju yg kita beli kat bundle..haha

AcanCapik said...

agreed! best gi bundle ni, dapat barang yg exclusive lagi rare dari orang lain. hehe... ;-D

Amalina Jo said...

whoaaaa macam best! nanti nak try! thanks for the information sis! :D

Indah Mulya said...

best gle shopping dgn hny kua rm 10 sis!ini mendatangkan kejelesan..mekasih...hehe

Encik Tikus said...

untunglah orang tue ada pakwe...

Gen Fujita said...

No problem. Honestly I myself memang tak berapa gemar pakai pakaian terpakai (uiks, 3 kali "pakai", :D) except pakaian terpakai in my family of course he he he..., tapi no offense for penggemar bundle, everyone bebas dengan taste memasing, right? The thing is, orang cari pakaian bundle sebab value. A person like me, jenis tak pandang value, baju baru ke, baru lama ke, memang tak ambik tau. Tapi bagi aku, tak ada masalah kalau seseorang tu nak shoping kat mana-mana pun, kedai bundle ke, kedai apa ke, no problem. :)

MyzaAli said...

kat mne bundle ni. x penah beli bundle. nak try gak usha baju situ. heee.. :P

pilotHans said...

shopping kt bundle ker pasar mlm ke xde kene mengena ngan class....tp sesetengah org still berpendapat camtue..amatlaa kesian org2 camtue... ^_^

amier azrul alias said...

nnti bgtau kite kt mne bundle tuh..
nk g terjah..
hoho!

Ryna Tri Asmara said...

i don't think shopping at bundle is low class, kak nurul :)

i've done the same thing too. BTW, kalau shopping di bundle and you happened to be lucky, boleh dapat pieces yang original kan ! :D and guess what ? harga murah gila³ lagi. hehehe~

i ❤ bundle shopping (.n__n)Y

elly hamzah said...

ahaksss...yea, he's lucky to have u

~AliFFaNiS~ said...

ermmm..beshnye...anis pom suke bundle..brh bundle mmg besh n murah..bf anis suke btowl kasut n sluar kt ctu..huhuhu..

mOOn said...

Time study kat kuantan dulu slalu sangat2 berbundle, bukan tak mampu ke apa, tapi harga dia sngt tak boleh blah, baju cantik2 bleh dapat dlm rm1-rm5.. ini namanya orang bijak bebelanja bukan? bawak rm20 bleh rembat 5,6 lai baju! hehe. Tapi skrang dah kurang. kat tmpat baru nie jrang jumpa kedai bundle yg cantik2 macam kat kuantan dulu. Bleh dikatakan separuh pasar mlm tuh, penuh dng kedai bundle je, n baju dia mmg cantik2 lg. nk pkai pg dinner pun boleh.. hehe. pepun HIDUP BUNDLE!!!

nazirulhazwan~ said...

den x ponah beli barang kat kodai mahal. beli bundle punyer la.hehe smpikan org kate den kedekot:P

zaty zakarie said...

salam singgah.
bundle?i miss it.
dlu mse dip duk kt uitm dungun.
bundle kt p.mlm kames 2 sgt heaven.
dlu tak knal bundle tp ble dtg tganu mmg addict gle kt bundle.
tp skrg smbg degree kt pncak alam da tak dpt da bundle2 neyh.
but seyes bundle kt tganu mmb best.:)

Zam DiEnd said...

1st komen :P

anis taichou said...

kdai bundle nape ap kt ganu tu??
kat mne???

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

ohhss!! Saya setuju dgn kamoo dear!! saya pun suka gak membeli kat bundle..dress2 cantik..vintage and paling besh..jimaattt!! dats why kalo pakai dress sure de org ty mana beli?? muahahaha..mane de sama dgn org..kadang2 jer beli yg baru..tu pun sbb berkenan sgt...tp yg melebey..beli bundle jerk..trg hari jumaat..here i comeee!!!


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

Cik Suheela said...

yeahh he's lucky to hve u..
sgt cantik & baik..pewwittt! ;)

thanx follow my blog..
i heart u nurul..heee :D

farahAzreenHJAhmad said...

hahaha..sgt bijak sbb da rm 595 utk sehelai dress yg harganya rm600 :)

lady dayana. said...

huhu well its actually true kak :) my dad pun owner kedai bundle. and bundle is not always 2nd hand cloths. ada yang boutique reject and sbb dah lama. kira dah jd stok clearance. hehe. jemput lah dtg kdi ayh sy plak! :P

misz molecule said...

hahaha..












kak nurul..










depan astaka rite???









dulu time pening2 cari baju untuk dinner pun,, terjah sana jugak..






best giler...












banyak yg cantek2 boleh dapat....










tak rugi pun...









alah..orang pun tak pandang sgt da barang branded sgt..








even yg tiruan pun dah nmpk branded jgk...








yep2! he's lucky to have you dear:)

ayu toink2 said...

2 bundle kat mane..me like toooooooooooo....hehe

Mawar Merah said...

He is (^.^)

Mas Ayu said...

bundle kat mane ye..me like bundle 2...

aQueen said...

takper.. pakai bundle pun cun jugak.. org dh tk nmpak yg bundle tu.. sbb muka menten cute.. ;) gambar last tu.. si 'ehem2ehem' ke?...hehe.. sesuka jer nk jadik bz body kan? sowiii...

the c0lourfull m0nster said...

betol 2 sys..
x smestinye yg shopping kt bundle 2 low class..
kekadang barang kat bundle 2 lg unik drpd brg jenama at shopping mall yaw.. :)

nazirafarahinomar said...

bundle got the styles ;)

misshoho said...

stuju ngan sis..beli bundle kdg2 lagi syokkk dri beli kt tempat mahal2..bazir je bli mahal2 tpi x stylo kn2..:)))

Fadzleen Ezyani said...

Org2 yg kutuk kite beli bundle ni mungkin sbb dorang rasa dorang kaya sgt..
But for me, buat apa nk buang duit just to look gorgeous when u can save a lot lot of money and still be gorgeous..kan? =)) its not a matter of price, yg mana lg mahal lg elok.. its a matter of consequences..hee..

Hamizah Syamimi Supian said...

sangat menjimatkan! :D

Dea said...

sis!!..thnx 4 following... XD.. veru de sukerr.. hehe.. sy pon suker beli bundle2 nie.. yang bundle timbun2 tu, korek2 sampai ke dasar pon x kesah.. hehe

hani said...

wah..murah nye sukeee tapi jauh gile lah..caner nak g.huu

haniey said...

akak ni cantikla..camne pakai selendang cam2?haniey pn nk pakai gak..hehe..akak memang org terengganu ke?samala ngn haniey,haniey pn suka shopping bundle..selalu g bundle besut.. :)

Loyar Lawa said...

kak nurul nak taw tak?? last week dayah pergi bundle dekat bukit kayu hitam... dayah beli 16 helai baju sebab satu helai seringgit je.. sekarang neyh memang bnyk gak la budak law batch dyh pi beli dekat kedai tuh... sb seringgit je boleh dapat baju zara kalao bernasib baek. huhuhu.. memang rare n cantek2 lahhh...

farsa fira said...

bestnya shoping~~

Qaseh dalia adelia said...

hehe tak bermakna low class pun tapi qaseh xleh pakai benda2 bundle tah lah nape hihi

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

sis , bundle kat ne tu ?
Kuala Berang or kat Dataran Syahbandar ?

FzaIbrahim said...

smlm baru je bli baju dekat bundle.
paksa mom n dad bwk. haha.

bundle byk brand best sbnarnya.
plus, kita dapat murah with high quality.
lagi pun ok what, kita boleh pkai lain dri org lain.
mana ada low class. sukeee je.. :)

~emmie~ said...

as salam...

dulu2 time zaman blaja kat JB selalu g beli baju bundle.. especially dress..sangat best... tapi sekarang dah tak tau kat mana ada kedai bundle.. penah beli blazer G2000 for only RM8..ooo...sgt best...ehehe

BLADE EDGE said...

salam nurul...

psl apa pulak org nk kata brg bundle xde kelas? kdg2 tu, yg dkat reject shop pun ada berlambak baju2 yg lawa2, yg maybe xde kat shopping mall..

kalo ada pun yg kata mcm tu, rasanya just sbb mentaliti org jer. asal reject or yg bundle, jadi 2nd class..sbb tu semua brg yg org jual balik sbb dah puas pakai, bekas orang pakai..

sedangkan kereta pun, kalo yg 2nd hand pun ramai yg cari..ni kan pulak baju..

bg saya, you are still you :-)

zalizalu said...

aku duk kmamang.. sini bundle pon boleh tahan... stakat ni, banyak baju aku dari bundle... sebab rare molek... suar kalu sizen, memang angkut ah... lagipun, kat bundle saiz baju ada sampai xxxxxxxxl...rm3 jew

ct kamila said...

laa, sis nurul org terengganu ke?

me tOo.. ganu katne sis?

Иʋяʋℓ Ĵαииαн :Ɖ said...

sweet la sis dengan bf , heee saya pun suka shopping kat bundle . lagi murah daripada harga yang asal ^^

ain revival said...

mane ade low class..ain selalu jer bei baju bundle kat wakaf che yeh~byak y lawa..y pntgnya murah2~
janji kita selesa dengan ape yang kite pakai..xyah care org ape owg laen nak kate~huhu

Dee Zahari said...

hai kak nurul.
saya pon sama. lebih prefer bundle.
mcm mbazir je bli baju dkt butik mahal2. padahal dkt bundle ade je brand y sama cuma secondhand je la.
ala, xkesah la murah pn. asalkan ade brand.

beg LV, kasut clarks, baju2 saya sume bundle je. heee.

*dah lama xshopping bundle.

^__^

lily said...

I like bundle clothes too!!!! they're rare, unique, and affordable! kalau takut ada germs ke apa, cucilah berpuluh-puluh kali...problem solved! LOL!

zEt'DeyanEe said...

seriously,,,,kdg2 b'baloi2 taw lau kita beli kat bundle,,,tp tgk gak brg n kenelah pandai pilih,,,nak bgaya tak semestinye dgn brg2 mahal2,,tol tak cik lawyer,,hihih~~

Syafiq Rosli said...

i like bundle too..confrm xmerugikan..

ween said...

i xpena beli baju bundle, but i never put any assumption to those wearing bundles. pilihan masing2 kan. yg penting kepuasan diri :)

but if i'm to buy bundle items, i might consider bags. the original gucci bag for RM150 sounds interesting!

faa rosli sulaiman said...

i love bundle too..

sangat2 setuju ngan entry anda..

Mr. Swift said...

I'm a BUNDLEHOLIC too! HAHA.

*takpelah kan?

faradeeba said...

I LOVEEEEEEEEEE BUNDLE!
ops tercaps lock.
hahaha
sgt suke bundle. bkn je murah, vintage style pun bnyk.
tk yh buang2 duit sgt. :)

fathiah said...

nurul... kat mane ni? ye trg, tp specific kan... cam best jep.. nak try usha nih. hehehe

Mata Pena Fadz said...

yeah..
mmg besh lau shopping kt bundle...
dulu rjin pegi...
skrg da jrg2....
busy n x dew mse nk p jln2..
ngeeee...slalunye fadz temankn cik boyfie beli suar keje die kt situ...murh2...cm levis lelaki lau tgOk kt shop die kn smpai 3-4 rtus cmtuh..tp lau kt bundle hrga Rm45 pown ley dpt....
btol ckp nurul,,kdg2 kite x twu pown benda yg kite beli tuh..cm limited...n sush nk jumpe yg sme..
n fadz pnh grab 1 skirt labuh warna putih ...comel...juz rm5 shj...
heeee...suar pown ade skali pernah beli...comel...kbtuln fadz pernah tnye ngan owner kedai bundle kt tmpat fadz tuh...bju tuh dr mane die amik...
nk twu...
ngaaa...australia...jauhkn...
dan yg kebiasaannya singapore pown ade...
wah...sweet... spe yg x prnah tuh...jom la try... :)

sYafIk-wAy said...

siapa kata macam tuh , bundle murah apa . kaualiti pun ada apa . haha . sokonglah bundle . jangan tak beli . taoi kalau nak beli yang mahal2 tuh hal masing2 lah kan , dah kalau duit bnyk boleh beli bnyk2 kat bundle , tol ?

Izzati Mustaza said...

yay! seriously oh shop kt bundle lagi puas hati kan kan sis :)

yan_n.i.m said...

kat mane nih.?? ca, bes jek bju bundle dia..! jeles.! hehe

intan said...

u are so cool babe!
i dari kecik smpi dah umur 20 ni memang suke sgt bundle
hari ni pun i dapat beli 2 beg and dua tshirt kat bundle pasar loken ipoh.

Nurulbadiah Lai said...

hye there..
so unpredictable..u all pon suka bundle..we r in the same boat hehe..

actually bundle yang selalu nurul pergi tu dekat area shahbandar kuala terengganu..in case yg tinggal kat teranganu xtahu..die area dekat astaka..
surga bundle hehehe..
mcm2 dress..bag ayng cun giler ada kat sana..

the one yg tanya sy org trg ke?yup2 sy mmg org trg..tinggal kat area kuala terengganu..:)

nak date?give me a call hahaa

bella said...

betul2..kalau beli brang mahal pn tp poket kosong pn xbest..asalkn bile pki nmpk cantik pn dh ok:)
btw baju kamu sgt nice..me like it :D

dilla salleh said...

xlow class pown...
bundle lagi lawa kdg2 dear ;)

penyisir rambut said...

wow!!
ni yg lagi bekobar2 nak gi tganu ni...
i love tganu very much wlpon br pnah skali je pegi tros jatuh cintun...
hukk...
tapi nanti da kwen mybe sy dok tganu tros...
heee....

Roxy zai said...

me likey too!! org2 yg kata low class tu ntah2 pkai bju bundle gak kan kan kan..hehehe..we'll never know=)

fiezah solehah said...

tau ad jualan bundle kat dataran shahbandar ari jumaat tapi lom pernah pergi... sis ambk fzah leh, kita shopping sama-sama, hehe... jz kidding =)

Nur Ezzat said...

wah wah..bestnye akak bershopping ye...ngeee~

same la kite...betul tu..baju bundle memang menjimatkan duit...

dan kak nurul sangat comell! like3!

jay said...

org yang shopping kat bundle sebenarnya orang kaya. hehe...pernah jumpa seluar jeans evisu kat bundle harga rm600.

pakaian bundle dr jepun adalah yg terbaik.

marshmeloe said...

hye akk , akk comel , cntek smue lah , geramje , haha , ni 1st time sy comment2 kt sini ney , sblom ni sy bce snyap2 , haha =P yg pasal bundle uh marshmeloe pon suka , hari tuh pergi kedai bundle makcik saya kat mana tah , haha , dapat la baju gucci , beg , smuenye berjenama , haha , memang syiok gila seyh ,

nadia said...

oyeah! bundle area teluk ketapang :)
since study kat umt, selalu gak singgah bundle kat situ :)

myakii said...

try baden baden bundle kt PD plak...sure layan..pastu makan nasi ayam koboi!!!...

Nur @n!sa said...

kak..
mmng pown bile kuar gn mmbe sekepale nk lyn bundle je msti ader je say eyy x geli ke??
ala cm bju tu buat dri bnde haram lak an..
eyy x suke ar cm 2..
bundle sentiase di hati haha kat ganu bnyak bundle ea mau terjah la..
hahhaha bju bandel terbaik la..duit pown save!!

ANIS DIYANA said...

bundle nice ap...
hehe...
kita ska pn dh ok..
org lain xska biarkan..
hehe...

rjn tgk2 n follow na..
hehe...
kl rjn coment ap2 yg sy leh btolkn dkt blog sy..
Im newbie...
hehe...

My MiRa said...

nurul..mira nak jugak baju bundle...beli kat mira satu!!!!>...ehhehehhehehe nurul ......ni mira nih sampai hati nurul lupakan mira. :(

h f said...

eh, jam tangan kite same la.. guess rite? suke gile jam tu (:

tomato said...

tapi tak reti lah nak beli baju bundle...wuuu T__T

Bob Merley said...

bila nk bukak kedai bundle? hahaha

shahsyaz said...

dear nurul, actually, sy pon suker bundle gak...

sbb nyer, kt bundle lah ade size baju mcm sy neh..huhuhu..sedih sgt, tp yg syoknyer, sumernyer berjenama..hehehhehe...bleh berlagak cket..oops..hahahha

sab said...

he's lucky to have me:D

yup..totally rite my dearest sister!! :D

Romie Pujaan said...

UR 68TH FOLLOWER aahaha dat is sooo cute. btw i just bought xtina aguilera keeps gettin better compilation. really wanted to burn a cd for myself but im 4eva a lazy ass. found a 50% off cd! AHAHAHAHAHA super frugal giler and guess wat? Penjimatan adabi ahahhaa. thanx for following me blorg!

NisaAdnan said...

skng jugak nak grak beli baju kt budle ^^ *jakun ni. hehe

meaw said...

seriously, meaw penah masuk bundle,tapi keinginan untuk membeli tu agak kurang, ekceli, baju kat bundle mmg all da best la....ada satu bundle kat langkawi tu haaaaa.....mmg besaq gila....barang dia pon boleh tahan lawanya n harganya pon standard bundle,rugi tak amik....tapi kat situ bag dia memang meletop,kawa gila....

n meaw tak penah pon pandang sebelah mata sesapa yang pakai barang bundle...sebab ianya terbaik dari ladang :)

a.n.y.s.s said...

well said, nurul!

setuju..memang puas hati sangat bila pergi shopping kat bundle! taktau nak bagi point apa lagi dah sebab u dah sebut semua yg i fikir! :)

n kat JB pun banyakkkk sgt bundle yg berkualiti n baju2 rare. superb! :D

alinac lover said...

psst,,klo dtg kedah..meh yong tnjuk "butik" bundle mana pulak pilihan yong ..cheaaa! sini banyak jugak..hari2 bukak lak tu..sekali p siap rm 30 utk 8 helai baju..eh aa free gift skali tu yg xtahan tu..

suka nyaaaa p bundle :)

Layla Zahara Isabelle said...

btl2..
setuju ngan entry nurul nie.
i pun suka beli bundle.

kt Penang kan dear ade 1 kedai bundle nie best gler. cra pmbyrn kira ikut kg. i spend utk brp helai bju ari 2 x ingt la utk 95 sen je! best gler :D

CahayaCintaIlahi said...

wah2.. akhernye tempek gak gmbo si jantung hati hehe.. weeee.. sis.. comeynyeeeee kaler biru.. sesuai lorh... ala sis ni jauh la terengganu tu cmne nak g ni ..nak gak g bundle kat situ .. actually chy pun suke gak bju2 bundle ni tak kesah pun jenama .. harga semua janji selesa pakai..sangat setuju ngan sis taw !!!!!! :))

aiko kato said...

buy a bundle cloth does not mean u r a low class peeps..okay jer...
if u r confortable with it, y not??
just wear anything yg u r selesa with..rite??
but, personally...I dun like bundle clothes n i dun buy bundle clothes..bukan sbb rase low class ke hape..it is actually due to hygiene purpose la..sorry if u feel offended eh darling...

But..all n all..it seems that lots of ur fans/friends here mmg agree wif u..n it so happen...rmi jgk yg suka bundle stuff eh??nice~

the only bundle stuff yg i did hav is my second hand novels..hee~
(it's consider as a bundle kn?)

keep writing honey~

misz molecule said...

kak nurul!!









nak date..












my friend, sha said that..










she had meet you...









bestnye..nak jugak..:)

nina bobok said...

bundle memang best, ala ala vintage gitu. lagi ramai orang cakap low class, lagi x de orang nak rebut baju yang hot2, lagi senang hati shopping nanti heheee

storyfromme said...

mane ade low class. tu menandakan yang kite ne pandai berbelanja. bundle is the best lagi2 kalau kedai bundle kat PD. the best!

p/s : i'm your new follower. dulu sebelum ade blog selalu jadi ur silent reader kat blog u :)

Mila Ahmad said...

bundle pown berkualiti jugak
cuma dia pakaian secondhand jewk..
sy jugar pengemar bundle sebb byk patern :)

Zuliana Harun said...

sis, nana pun pernah p beli baju kat bundle.. cantik2 apa.. hehehe...

She's retarded said...

aisehmen.bundle shpos kat area kl ada tak?

^_^sh3ra^_^ said...

jum singgah kedai bundle ibu saya dekat puchong perdana...barang semua di import dari UK..bukan ulu klang tapi united kingdom..^^

~eZmALiZa~ said...

jgn pndg rendah jika hanye kite shopping kat bundle. kalo nak sgt tgk kite shopping kat klcc, bak meh duit..hehe..anyway, bundle ade yg best..kene basuh btol2 then baru pakai..

anyway sista, itu abang haaa sgt beruntung ade kak nurul badiah...so sweettttttttt........ :)

aLya said...

sys..bundle ni katne???
nak balik suppin tengganu gak la ginie..leh kite kuar same2..?hehe

Amirrah Zawani said...

penah ikut kawan pg bundle..
tp kena pandai pilih lah baru leh dpat yg cantik2. :D

PiNky@hEarT said...

holoh3! perasan diva kot sape yang cakap bundle tu low class.. walaupun i tak pernah beli bundle (sbb tak pernah jumpa bundle yg cantik dan murah T_T) tapi i tak pernah nak pandang rendah pada org yang beli bundle tu.. just make sure baju tu betul2 bersih b4 pakai k dear.. ^_^

MAI @ WAWA said...

saya pun shopping kat bundle ;)
like u said, baju kat bundle rare. murah. cantik ;))

alexa yussida said...

oki tak penah masuk bundle sbb dlu tak gile sopim..dtg sini baru gile:D hehe tgu balik msia nti nak serang gak la..teheee...tp my youngest bro sgt2 gila bundle..sume brg nak beli kat sana..ini rahsianya rupanya:)thnks for sharing ye nurul..yus sihat,tgh struggle for final lately..tdo pon tak ckup..sigh~miss u..tc si cantik!

zarifahmr said...

oihh bundle style apaaa. banyak kot shopping kat bundle, biasa big bundle lah. stlye and reasonable. nice ait? ehe :))

sumaiyah mokhtar said...

orang cantik,pakai baju kedai 2 ringgit pun meletop :)

Fakta said...

Mmg ramai org suka shop kt bundle.. tp klu tk silap, bundle ni adalah pakaian yg dh terpakai kan? nape org suka ngan pakaian "bekas" org len dh pakai? tk mampu beli pakaian baru ke? Walaupun byk style n pilihan kt kedai "bekas" pakaian org nih, kt shoping mall pun byk jgk pilihan pakaian BARU...

So, klu jawapan anda - bundle pakaian murah - maksud YOU, you are "cheap"... Dan bila seems you are "cheap" meaning ada tanda-tanda "low class" lor...

p/s: sume FAKTA adalah MENYAKITKAN...

♥yaya budak suka embun♥ said...

nk g gak la KEDAI BUNDLE!..hehe

peGuaM_BiSaYa said...

saya memang bundlista..hihihi..addict juga katbndle.x stress pilih baju memahal. kualiti sama.hihi

ct kamila said...

kat area astaka?.. tak tahu pon.. katne2? specific location please sis nurul..

tetibe teruja nk taw.. hehe

:)

Nurulbadiah Lai said...

fakta:
thanks 4 de comment..but at the certain point..i dunt agree with u..
beli pakaian murah meaning that u r cheap ke?thats totally cetek minded kot..

beli mnde murah..terpakai..bermakna u low class ke??siapa kita nak menilai low or high class seseorang??

sesuatu yang murah kadang2 lebih berharga dari sesuatu yg mahal..

pakaian terpakai ke..doesn't matter kot..it is just the matter of choice..some people so wise..some people so stupid..thats the point..

acceptable yang sesetengah org xboleh pakai used stuffs..but hate the people yang thinking org yang pakai used stuff ni..as cheap one or low class..

ur mentality for me..too bad sorry to saya:)

readers: thanks 4 de comment..love to read satu2 u all punyer komen..

btw bundle yang i selalu pergi ni dekat shahbandar..ada je kat situ hari jumaat..byk je

marish sha said...

best nye , nak cube jugak,
tp kat kl tak tau mane nak carik bundle.
teringin jugak bile org sane sini cerita pasal bundle

juliet. said...

woah. really kak nurul? cm xcaye jee ade bundle branded yg sgt murah gila okay. klu kak nurul tau kedai bundle yg dekat2 area shah alam or kl gtau laa. nk ke terengganu tu jauh. huhuuu

love this entry! thumbs up! weeee ;)

yang tadi tu.. said...

Amboooiii.. sedapnyer kata org stupid... i m sure u still kanak2.. nnt bila dh dewasa n matang sikit u will understand what i m trying to say...

yg td tri.. said...

btw, nape tk Approved jer my comment tu and c what ppl say.. hehe

fakta yg td... said...

mmg biasa bila org tk stuju ngan cara kita, kita kata org tu close minded la, stupid la etc.. tp cuba pk:
1) used cloth (benda len diff story), tp this is CLOTH! org yg dulu pki, kita taktau ada penyakit kusta ke pe, or bj tu dh ada BEKAS ape.. thn kita nk letak kt body kita- TK GELI KE? mmg penjual kata dh basuh bersih etc.. tp fyi bakteria + virus tk hilang babe... think!

2) high class or low class mmg sesiapa pun tk layak nilai org len... tp, caranya adalh kita perhati surrounding jenis2 org yg shop kt sesuatu tmpt tu n itulah golongan kita - ada ke org "high end" gi beli kat situ? byk lg pilihan bj baru n cantik2 di mall...

3)lg pula fashion kt situ bekas org len DH TAK MAHU... kita amik n kata kita fashionable?? so sapa yg stupid n sapa yg wise? r u saying beli brg dh bekas org tkmau n penuh virus + bakteria is WISE? hmmmm.. think again! Or ur defination of WISE - tebalik kut?!

4) u dun even know me, n u nk comment on my mentality?? i cuma jawab ur blog question- with a fact.. klu u cannot accept - i dun even care! tp tk perlu nk kata i m close minded ke, stupid ke etc... Think again n again.. What do we call ppl yg tk blh terima other ppl BAD comment n opinion? (yg u accept juz GOOD comment)... we call this type of ppl - DEGIL, ignorance n CLOSED MINDED...? so, who is actually CETEK MINDED?

Sume yg i comment ni, suatu hari nnt (bila dh besar sikit) awak akan paham... skrg ni since u tgh crazy shop kt situ, mmg rasa sume nye best..! klu kat baju yg u bekenan tu ada bekas tahi pun, u akan kata - takpeeerrrr canteeekkk, nnt blh basuuuuhhhh...

well, enjoy....

p/s: i sheldom visit ur blog ni, sj jer tgk2 so klu u tk puas hati nk reply - u can sent to : arismail7@yahoo.com klu u answer kt page ni jgk, mayb tk smpai kt i...

Nurulbadiah Lai said...

fakta: tha nks 4 de comment..1st i dint said yang u ni stupid..baca balik my comment carefully..

back to the issues..as i said b4..some people akan rasa disgusting pakai barang bundle..i do admit that but i just cant agree with ur point.

"So, klu jawapan anda - bundle pakaian murah - maksud YOU, you are "cheap"... Dan bila seems you are "cheap" meaning ada tanda-tanda "low class" lor.:

thats what i am talking about cetek minded..

u know what i mean..

thats sound so SOMBONG..u know what?u dont even consider about other people choice..u just feel that this is soo LOW CLASS AM I RITE?

owh supposed u ni mmg byk duit giler no wonder la..

but u have to know..ade org yang banyak duit pon pergi beli bundle..okay je?so i dunt think that org yang pergi kat bundle low class?
even my BOS(A SENIOR LAWYER WITH A WELL ESTABLISHED FIRM) pakai kemeja yang jual kat jalanan je, yg used one je..why?as i said..choice masing2..respect others choice..xkan i nak ckp my bos tu low class/?he buy cheap one because saving sgt2..wise lah kn??

pasal bacteria..xkesahlah the seller ckp basuh ke x..coz sure2 before u pakai..u basuh kn?so whats the prob? come ON la..kusta ke..penyakit apa ke..i dunt think akan berjangkit kat org kot..bukannya hari ni org pakai..esok terus g jual..it takes time..bakteria yg ada kt baju tu pon dh mati..i xpernah dengar lagi yg org pakai bundle ni kene penyakit..

I THINK U JUST SAJE NK PERBESARKAN ISU psl bundle ni geli la..baju org sakit la..low class la..cheap la..

tp actually..dunia sebenar..xde pon camtu..org2 yg selalu shopping bundle xde pon sakit2..same je ngn baju yang u beli baru..


fashion is not u beli barang baru or terpakai..to be a fashionable..doesnt mean u have to buy the new one kot..i dont agree with u..sorry

btw..i dont argue ur mentality..i just give my opnion bout ur mentality..kalu u cannot accept..i dunt even care..

sorry i just reply kat sini just to make this thing clear..i know u read it hahaha..i bukan xpuas hati..i just gve my opinion..:)thats my stand..

p/s: im old enuf to deal with this..xtimbul i xdewasa or apa..and no need tuk comment 2, 3 kali just to make sure i approved ur comment..i will approved it once i on9..dunt have to expect that i will check everysecond nak tgok u balas apa dekat my comment coz kalau i free baru i reply

btw i do appreciate ur opinion:)
thnks

LittleGurl said...

i dont think yang sume brg bundle adelah yg telah digunakan. honest LG ta pena pom beli brg2 bundle for sure. LG lebih prefer beli brg kt shopping complex even arga rm10. tapi bagi LG sume terpulang pd individu. my bro pom suke barang bundle. especially kasut kasut,almost arga rm100++ jugaks taw. LG mungkin xminat, tapi LG suke lepak lepak tengok brg2 bundle ne. sbb some of them nmpak lebey berkualiti.

dalam hidup ne, tak perlu la care ape org nak buat. terpulang pd kite janji xkacau hidup org kn sis. ape yg kite buat, itu yg kite suke. janji xluar dr batasan. so, for FAKTA, depends la pd u nak shopping kat mane pom. even i tapenah shopping kat bundle, i still respect others people punye interest. sbb i pom ade jugaks promot tempat bundle kt my hometown dlm i punye blog utk readers n bloggers. kite support la org laen. respect org laen. xsalah kan.

dear sis, just chills up ok. ignore sajela ape org nk ckp.

p/s: dtg kat klantan, ade 1 tmpt best jual bundle!open air jugaks sma mcm kt terengganu.suke sgt pegi sana taw...

Anonymous said...

ur bf's face like shea la bouf la. but u two mmg asowme.keep going...

Nini Mohd said...

bundle pun best ape.
kena pandai pilih. sure jumpa yang cantik2.

Anonymous said...

for me, saya tak berkenan nak beli barang bundle..bukan ape, pipi saya pun saya tak suka pegang, orang lain pegang apatah lagi kan..huhu..sebab rasa kotor..tapi saya bukan ade saket OCD tau..hehe..tapi tak tau la masa depan nanti kan..kot2 tetibe rasa tingin nak beli=)

abg saya keje pilot pun pegi bundle..so, nk ckp org yg pegi bundle low class tu, salah la..

Amanina Sofea said...

xsmestinya beli bju kt bundle tu xelok..bju kt bundle lg cntik

nn said...

mana ada low class seyh. i pun pernah ada kawan yang pandang hina orang shopping kat bundle. but i don't care. baju murah and cantik je kat bundle. tinggal lagi nak basuh bersih-bersih bagi wangiii. hehe. BUNDLE MEMANG MARVELOUS!

hudhud said...

susah nak cari bundle baju lawa2. tk reti and tatau kt mana ada area KL :(

~ NANA ~ said...

OMG! i adore dgn ur dress

*lari tajuk*

cujen said...

hahaha..i like bundle too.. u know last year i ade beli satu dress...lawa gile dress dia.. mmg vintage habis.. black color de buah cherry kecik kat dress tu... i rase kalau MNG jual mau dekat 200.. i beli 10 hengget je nok... tapi tak boleh pakai lagi sebab dress u longgar sket ngan i.. maklumlah sy sangat kurus orangnya..tggu lepas prgenant esok kot2 gemok..hehehe... i keep the dress for almost 2 years..sayang gile nak jual..even a few fren ask for it...

neway, i'm ur new follower... dapat link u from sherah.. ^_^

aTy _faRed~ said...

bundLe sekarang dah tak macam bundle duLu2 yang bau hapak..!! huhu... bundLe sekarang barang cantik2.. ade sesetengah barang hanye dipakai sekaLi dua may be..n still cantik...!! ade yang ade branded nye barang... even ai sendiri suke beLi branded bundLe.. ngan harge yang jauh sangat murah ok... :) yang penting kene pandai membeLi dan memiLih...:)

sweetlavender86 said...

mane nk crik kedai bundle yg
best2??jual bju2 n hndbeg branded?anyone know area kl/subang/shah alam?

wunny said...

hai nurul..i am ur new fan..hahaha...xlah fan sgt tp sonok tgk saudari saya nie..cantik, cute, pndai megurus diri(berfashion). Ini yang wat kita sgt berharga. Nice knowing u..Really enjoy reading ur blog..Walaupn saya nie xlah berapa best compare to ur fan yg dh beribu tu but i feel good..bley release tension pn ader..dudu..<3

RastaMat said...

lawak2..
sape2 yang pandang bundle tu low class, jijik n etc adalah sangat bodoh..
bukan bodoh tapi SANGAT BODOH..
Kalau tak pernah masok bundle, jangan banyak cakap..

Sekarang ni, bundle bukan datang dari dalam Malaysia je..
Banyak dorang amek dari Jepun, US, UK n etc..
Logik ke negara2 tu tak pentingkan kebersihan??
Logik ke ade HIV, kusta, kurap n segala jenis kuman kat barang bundle tu??
Kalau nak cakap kuman n bakteria, kat baju butik pon ade maa...

Kalau kat butik, terang2 semua orang pegang baju yang same, try baju yang same dalam fitting room..
Taknak plak lu geli??

Kepada anon yang takde telur tu,
jangan sombong sebab lu ade banyak duit utk shopping kat mall n butik..
Bercakap dengan fakta??
Mane fakta yang ade orang dapat penyakit kulit sebab pakai barang bundle??

For information ;
Engineer Malaysia yang keje kat Jepun, biler balik Malaysia pergi bundle carik barang..
Sebab tokey bundle Jepun cakap barang tu sangat rare n dah bagi kat tokey bundle Malaysia..

norakmalinda muhammad tumiran said...

even xpena gi bli bndle..tp xder uh terpikir sampai kesitu...

act..org tuh bara xpasal kot pasai neh...hish3..

b4 pakai kn kne basuh tuh bj..if da tahu bac ler jadah sume..kn3..so xder al lah pasai tuh..hak individu kn3..

^_^

gile belagak ayat tuh..huh~

Anonymous said...

hey FAKTA u should think twice about what u gonna said,u should respect other opinion and stand

lantak orang la nak pakai baju apa?ada kacau hidup kau?

to kak nurul:u're so fashionable comel gilaaa :)

Anonymous said...

Hi..Neway saya tak sokong sape2 dlm hal bundle ni..Tu opinion masing2..Tp it seems like kak nurul ni suka beta ngan org kan..yela da name pon lawyer..juz bg pendapat..kak nurul akan nampak lebih profesional if x layan karut marut org yg kak nurul tak suke..juz jwb THANKS even x suke comment tu..tu pendapat masing2..

Actually sy suka bukak blog kak nurul..sebab kak nurul cantik, pandai bergaya..pendek kate suke la tengok akak ni..tapi bile sy tengok balek older2 post, its seems like dalam ape kes ke perbalahan ke kak nurul mesti nak menang mesti nak beta..erm, yela da name pon blog kak nurul, suke hati kak nurul la kan..but my last advice is jgn smpai org suke jadik x suke..dats all, seriously i dun mean to hurt u..just my OPINION..this is my last visit..gud luck in ur life..bye....

Nurulbadiah Lai said...

salam dik..

n case u read this..

kak nurul bukan melayan karut marut org yg xsuka..xde istilah kak nurul suka ke x suka..i just give my opinion syg..

tp since ni blog kak nurul..xsalah kalau kak nurul reply for the things yang kak nurul xsuka..

as u said.,.setiap org bg pendapat masing2..Sama dgn kak nurul..jugak ada pendapat masing2..

tp syg..

kalau setakat PENDAPAT nak menghina..

it is not good dear..

kak nurul bukan nk menang..kak nurul just ckp apa yg kak nurul rasa betul..org xnak terima its okay..
xtimbul kak nurul n lawyer ke tidak..

but my prnciple is..jgn terima bulat2 apa org kata..
mcm org kata apa2..yg kita merasakan xbetul or salah..kta kene betulkan..tp itu juga xbermkna kak nurul betul..tapi juga xbermkna kak nurul salah..

dlm hidup ini..kita jgn terlalu bersikap berdiam dri..dan hanya menerima segalanya..even kta rasa mnde tu tdak betul atau tidak elok..

btw adik..

setiap org berhak utk suka dan tidak suka kita..thats lfe..but jgn kerana nk bg org suka kta..kita kena kut segala kemahuan dan kata2 org lain..we do not lve to please anyone..

dan jgn kerana takut org xsuka kta..kita takut utk melakukan apa yg kta rasa kita patut lakukan..

ni just my ipinion..i do appreciate ur comment dear

thanks

::Budak Degil:: said...

nope!..tu tndenye kite berjimat n tak kisah bout fashion pon..

haha..kesian kene paksa buat muke..comel2 aje..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nurul..entry for segmen ben ashaari ni is for U..
check it out dear =)

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

take care!
hugs~

haziQah said...

OMG u slalu g bundle kat tgnu jgk? kt tluk katapang ke? i ske jgk pegi ctu msa stdy kt tgnu dulu? aah kdg2 rmbang mata nk pilih n sgt best hrga dia ..murah kn ;)

yuyu aziz said...

wow u sangat9 cool la nurul!

tabik springgg. I pun sama mcm u, tak kesah nak pakai bundle tu smua sebab they all mmg unik dan super santek provided that pandai pilih la kan.

yg paling best, murah.

dulu masa i study kt dungun selalu gak sopim bundle sbb byk choice kt p.mlm dia but now, at my place dah takde....mmm, kalau ade pun byk baju laki je.

U R SO COOL AND I CAN TELL U THAT WAS THE REASON THAT MANY BLOGGERS READ N RECOGNISE U. bonus, u flawless dear. :)

mamashikin said...

tak kisah la bundle ke, branded ker..apa saja yg nurul pakai nmpak cantik jer..terletak ajer...

like nurul:=)

Suci Hanna said...

sgt2 stuju ngan kamO sis nurul ^__^.. bundle ok per.. hahaa~ bleh shopping byk2 ngan arge yg mrah.. cntek2 lak 2.. btol la kte sis 2.. jgn tkejot ble bju yg kte pkai 2 mang ade 1 je kt mlysia ni.. heee~
bundle lover..

Suci Hanna said...

sgt2 stuju ngan sis nurul.. bundle bez per.. hee.. da lah mrah.. cantik lgi.. mang b'baloi2 larh.. gler sronok ble shopping kt bndle.. yeeiihiuu..

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

i LOVE bundle too.
siyesly, baju die mmg vouge gile. kdg2 kt kedai pun xde, p bole dpt dktt bundle.

dahla murah, lawa plak tu.

jimat lagi

;)

naini said...

akak ltak la gmbar akak pkai bju bundle 2..xsbar nk tgok..hehe klu ada high heel bundle,OMG sy nk g serbu dlu..

Eyfa Zalifa said...

salam kak badiah.nak tanya ckit..

mana nak cari bju bundle kat kl? plz :) im a bundle lover too

but smapai skrg x pernah jumpa kedai yg ada bundle all..hurm :(

haswani said...

akak tak jual baju bundle ke?nak beli yg akak pny je la.mesti awesome!

Zul said...

sesiapa yg masih tercari2 pakaian branded baru atau terpakai bolehlah berkunjung ke http://tempahlah.blogspot.com/

tentang linie said...

assalamualaikum, sy nak jual tudung dgn baju . ada yg cuma pakai sekali dua dan kebanyakannya yg x pernah pakai pun .. Masih baru dan mostly branded. pembelian cuma masa ramadhan ni sahaja sbb sy tengok ramai yg berminat. ada stok yg blh buat raya lg..Nak jual murah jer,.. kalau berminat silalah singgah ke tentanglinie.blogspot.com

MG schmidt said...

eh?
murah gilo 3 rm10
belum penah dapat lg kedai mcm tu..
ktne tu ..nk g ..huhuhu

Syazwan wan said...

prnah prgi bundle.... tp mcm susah je nk pilih baju...... haha......

Anonymous said...

Aku pun nak beli baju bundlle tapi mak aku cakap jangan sebab bekas orang pakai ada kudis kotor.