30 March 2011

entry sempena 10years anniversary..our catdog love story..


Though I haven’t told you how much I care, how much you mean to me, it's not a good to say that I don’t value you, if you only know how much fear losing you then, you'll understand how much I care..

guys..
im not popular or smart or whatever but i have a great man who always stand up for me and bear with my temper/perangai giler/nakal macam puaka/lame jokes/gets-bored-easily-syndrome/etc.etc.so im proud haha..

i have a great man who always texting me 24-7hours.. im gonna say a big THANK YOU because i didnt reply any of the msg when i feel i dunt wanna reply it..*look down..

i have a great man who always dealing with a cute babes, beautiful makcik2..annoying bitches(hello i really mean it when i said..you bitch)..but then whatever happened..he never leave me and always run quickly to me whenever i need him..

i feel blessed..

kami kenal time form 4..first2.. kami terserempak kat pintu library..time tu saya senyum je..then after that..kami selalu terserempak..last2 kami bersembang and dari situ..bermula lah episod perkenalan kami..hehe

time saya kenal dia..dia xde apa2 pon..moto pon xde..so still remember first date kami..keluar town naek bus mini no 11 tambang 60sen then pergi makan nasik ayam..then balik haha..pernah jugak kene panggil ngn cikgu disiplin sebab bercinta kat sekolah..hehehe..

then hubungan kami bertahan sampai sekarang alhamdulilah..time paling kritikal apabila time study..dugaan terlalu banyak..kadang2 saya give up... but..Love doesn’t always end the way we want it to. But it always ends the way it is supposed to.

bila kita kenal dah lama seseorang tu..kita akan rasa:

-akan terserlahlah segala keburukan dan peelnye yg kita xberkenan..
-time tulah kita akan disogokkan oleh bermacam2 dugaan..
-kadang2 kita merasakan ada lagi yang lebih baik dan bagus
-kadang2 kita merasa bosan tahap gaban yelah asyik orang yang sama je..


tapi kita harus ingat..

-orang yang kita baru kenal tu memang nampak bagus pada mula2..thats life..mula2 semuanya indah..nanti lambat laun entah2 lagi celaka daripada apa yg kita dah dapat..
-kita harus ingat..adakah org yg baru kita kenal tu baik dan bagus selama2nya dengan kita.
-adakah org yang kita kenal tu sanggup bekorban seperti apa yang dilakukan oleh pasangan kita sebelum ni..

saya xde apa2 tips..cuma..percaya dan yakin dia menyayangi saya
tipulah kalau dia atau saya tidak mengenali orang lain..tapi asasnya..sama2 percaya dan tetapkan hati dan pendirian..itu saja..

saya xkisah dengan siapa dia berkawan atau keluar..but jgn bohongi saya..itu saja..i always told him..if u find someone better than me..then go on..but just let me know..

saya selalu menyayangi dia secara sederhana..dia mungkin akan jadi milik saya dan mungkin tidak menjadi milik saya..i just hope for the best..i know Allah already planned the best for HIS servants..

awk..thanks 4 everything..even kadang2 saya sakit hati giler ngn awk..even kadang2 saya nakal macam puaka..tapi saya tahu bila saya susah..awk mesti ada untuk saya..

eh btw i have something to show hehehe..

past few days ago..i received a msg with this pictures..

sketch by Nurzulaiha..thanks dear u made me so happy..sudi lukis saya and show me ur talent even we dont know each other..thanks..

then tanpa segan silunya saya suruh si comel ni utk lukis gambar saya dan awk..sebab kita sama2 tangan kayu dan xberseni kn hehe..

ni ha..saya dah tempek kat dinding..so nanti awk amik and print k..

100_2916
after 10years..ni lah 1st time gambar awk n saya berada dlm satu lukisan..

100_2918
even sometimes we just like cat and dog..but ..still I love you like a fat kid loves cake:P

thanks Nurzulaiha..saya suka sgt that lukisan....

happy our 10 years anniversary..

p/s: the last time i heard u told me im beautiful was 3 years ago..start from that..i believe that..words doesn't mean anything because when you're really mean something..ur mouth cant even tells..

thanks 4 reading this..

171 comments:

MamaEma said...

waoooo...10 tahun bercinta....

TAHNIAH... semoga kekal ke jinjang pelamin...AMIN

nanie zainudin said...

waaaaaaaaaa...so sweet dear~~
nanie doakan hubungan u all smpai ke anak cucu cicit cocot....
Amin ^_^

Wanie Wonek said...

10 YEARS SIS ? LAMA GILER .. MST BEST N MACAM2 DUGAAN KAN ? HOPE U ALL AKAN KEKAL HINGGA HUJUNG NYAWA ..

Nor Syafiqah said...

HAPPY ANNIVERSARY :)
lamanya..10 tahun..
harap2 berkekalan ye..

SyEraa said...

waaaaaa sgt suuuweeeett!!!!!
melting bile bce entry loving mcm ni :)

mahirahnazlim said...

sweet la sis ! sy doakan jodoh hingga akhir hayat . AMIN

Maizatul Akma said...

hope kak nurul happy ever after dengan insan tersayang. korang sweet sangat :D

Dayang Fazlyn said...

Waa.. Tahniah Kak.. Dah 10 tahun :)

meaw said...

sis,meaw suka dengan prinsip sis,sayang sederhana je, meaw dulu penah sayang gila-gila sampai gila jadinya n masa dia nak tinggalkan meaw...memang rasa dah give up gila nak hidup...
sekarang baru meaw tau....sayang seseorang tu tidak melebihi hadnya ....tengs sis :)

EmanTheHalia said...

hurmm bace bende ni. bilelah eman punye cik benar nak datang haha

Qaseh dalia adelia said...

semoga bahagia selamanya sis syg ~ cepat2 kawen n jgn lupe jemput qaseh hehek

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

10 years? wow..tahniah dear..alhamdulillah kekal smpai skrg..moga kekal ke akhir hayat =)

Farhana Sahri said...

sweetnye..comel sgt..=)...hehee...tahniah...cpt knduri nikah ye..=)

nuraien said...

sker sgt..sweet..
hope kekal hingga ke hujung nyawa..=)

zeeyra esa said...

wahh..sweetnye korang..da lame pun..

Nik Imana said...

so sweet sis! :)

ieqa zulaica said...

auwww ! so sweet ! eppy ever after k.badiah ;)

Bella Ayub said...

ya Allah.. lamanya sis bercinta.. terharu bella membacanya.. semoga akak bahagia dengan yang tersayang..
tiba tiba terasa nak menghargai apa yang ada.. oh! inspirasi ku :)

Encik Psychopath said...

10 years ? lamanye. jodoh ni. confirm.

Qyra Yuuri :) said...

so, tak salah kan bercinta time sekolah ? asalkan pandai bahagi masa antara study dan cinta.

time study, kita study betol2.
takyah dok pikir si dia.
ye tak kak nurul :p

hekhek.
btw,bila nk kahwin.
* soalan cepumas nih.
;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

omg, ten years?? kekal until now? alhamdulillah! semoga cepat2 naik pelamin then invite fifiy tau.. rindu sgt2 kat sis nurul, fifi dh lama tak update..huhu...

tamo dh makan nasi ayam, nak makan nasi minyak kak nurul:)

KELI OH KELI said...

semoga hepy selalu...patutlah gambar tu dah boleh pegang handset...org lain yg lukis...")

La Dolce Azila said...

tahniah kaka.. semoga kekal hingga ke akhirnye.. amin.. :)

Shira Afya Hashim said...

congrats kak ! 10 years..wow! bkn masa singkat tu..hehe
moga kekal yea..amin :)

! Nurida Ardy said...

happy anniversary :) wish smpi ke jinjang pelamin na...

aimi shahida said...

wow 10 years !
^^
besttt :)

sab said...

amin.. :)

fifianggun said...

so sweet!!! happy anniversary

Cik Azizah said...

tahniah sis nurul! happy 10years anniversary both of u...
moga relationship sis berakhir hingga akhir hayat..
Alhamdulilah jijah pon dah hampir 9 tahun jugak macam sis nurul...

CikHanis said...

sweetnye k.nurul :)

Cerra Oshin said...

So sweet! :')

intan lyana said...

sweetnyeeee..teheeeee
love it!

Scha Aryana said...

wewittt , sweet nyerr

semoga berkekalan yer, hgga ke anak cucu.. hik ^^

MiszFieqa♥ said...

semoga bahagia kak :')

My name is EDA said...

lahaiiii...so sweetttttt..smoga korg kekal slamanya..aminnn~

Leya said...

OMG!!! sweet gile ok!!
hehe..i dah 5 years ng bf pn mcm2 la cbrn..
but we have to be strong..
kan kan..
eh eh bile nak khwn?huhu =P

y u y u Z u l a i k h a said...

jeless... T_T

Anonymous said...

nice!!

NIDA SYUHAILA said...

10 years. wow! bnyk dugaan tu. event myself 7 tahun couple pun ade masanye rase nak give up dgn dugaan bagai halilintar. wish both u happy always :D

http://nidasyuhaila.blogspot.com/

IEQAH said...

nak like sgt-sgt bole???
anyway HAPPY ANNIVERSARRY

Eiy said...

So sweet. Hehe may GOD bless you both kakak ohsem! :)

SYAKILA said...

ske entry awak kali nih..
coz de kena mengena ngn life kite..
sangat agree ngn awak..

^_^

faa rosli sulaiman said...

congrats!

eLLa said...

sweeeett nyerr

haniey said...

wow..romantik..1o tahun lamanya..sweet couple..hope berkekalan sampai bila.. :)

Ryna Tri Asmara said...

kak nurul ! happy 10th anniversary :) that is such a long journey. hopefully, sampai ke jinjang pelamin okay. i'm going to pray for that, really :)

btw, i love what you wrote blue fonts :)

Che @re.... said...

so sweet....hihihi
smua bpusat pd hati
if hati ikhlas, kita akn bhgia
hope korg happy ever after.. ^_^

haniey said...

da 2,3 kali baca..serius terharu gile..sis bertuah dapat pakwe camni.. :)

CahayaCintaIlahi said...

wah romantiknye.. terharu baca.. alahai.. lama tu sis.. cpt2 kawen ye.. smg jdh sis brpnjgn dgn si dia amin... ;)

Axieda'great said...

sweet nyer
happy 10th anniversary
huhu

syakey said...

aww sweet je eyh. moga berbahgia yaw. ;D

terer gila lukis org tu.
penah trasa nak jugak reti lukis T__T

oshin said...

perghh lama gila . hope kekal smpai ke jinjang pelamin yer . suweet je;) bila i baca entry ney and i realize that seseorang yang selalu ada dgn kita adalah seseorang yang sentiasa akan menyayangi kita walau mcm mana pun kita ;) thumbs up for u dear

shahrul said...

cinta itu indah,cinta itu menyakitkan,cinta itu sedih,cinta itu marah,cinta itu buta,cinta itu sayang,dan cinta itu adalah SEGALANYA...

ucapan selamat ulangtahun percintaan untuk awak dn psangan~ :p

hepi2 selalu ye.. ;)

Rara Farah said...

betul sis ckp..Rara pun ok kalau dye jumpa org lain yg lagi baik dr kite..cuma nk dye berterus terang je dr menipu....hope sis bahagia dismping dye slalu...

no.11 bas mini tu sokmo2 ingat..hehehe...ade lagi ke bas mini area trgnu kaler pink ek??

~AliFFaNiS~ said...

waaa....!!!sweeetttttnyyeeeeee...!!suke...!!!i really hope u n ur lover will happy always...i'm always pray 4 u both,sis...aminnn..luv u...

cacing said...

wahhh!!! romantiknyeewwww.... heee... btw always epy and always fighting.. sebab kalo selalu gado nnti hubungan jadi kuat... heeee....

Anonymous said...

moge slalu bahagia ye cantik! :)

nongobex said...

so sweet..really sweet sist..suka suka..moga bahagia selamanya :)

nyna amani said...

wow.. 10 years.. kite baru 6 years.. hope dapat bertahan selama u .. chenta monyet.. it's awesome rite .. :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

sweetnye dear. hopefully ur relationship with him will ended by marriage. seyes suka baca kisah org yg bercinta cam u. lama..tapi ttp kekal, bukan sume ada camtu. just hope, u both akan tabah dlm stp dugaan.

luv u sis,

Sylmeena Hamzah said...

Congrats kak nurul! Bestnyaa dh 10 tahun. Moga kekal yee :)

EzSyA said...

awwww~sow sweet!!

sya harap nurul cecepat kawen ngn amir okeh!!

dua2 mmg mcm puake!!hahaha~ sya2 taleh lupe bile korunk dua begadoh terok

tp korunk still kuat ptahankn hbgn ni~god job my dear!!I LOVE U so muc!! ;)

.::hanna radzi::. said...

wow...10years.satu j/masa yg lama.jarang ada yg dpt btahan selama itu dlm zmn moden nieh.
hanna pun penah kawan & cinta ngan somebody ni for 7years..
but then what we planned was not same to Allah's planned.

Farah Suraya said...

woww lame nya kak nurul bercinta dgn tersayang .semoga sampai ke jinjang pelamin ye? :)

saharinasaharudin said...

both of u,
happily ever after :)

wawa ~ said...

10 anniversary . lame ny bertahan . gud luck ;j

fairuz said...

:)

ann dhaniah said...

wa!!
sweetnye!!
lame btul sis bercintan ye..hihi
saye baru nk masuk 3 taun..itu pown mmg byk kene byk brsabar la..hehe..congrats ye..smoga kekal hingga ke jinjang pelamin..heeee
;)

misz molecule said...

kak nurul...




we'r same..



but we'r almost 5 years..



kite memang tak harap sgt yg dia akn jd jodoh kita..
tp sekurang-kurangya kite berdoa agar dia mnjadi yg terbaik utk kite..
sy boleh rasa apa yg k.nurul rasa..
& sy taw apa yg kak nurul try ckp kn..
yg lame tu xsbnrnye mkin pudar..
kalau Allah dah tetapkan dia jodoh kite..
maka jadilah kan??


moga kak nurul bhgia dgn si dia..



he's proud to be with u..

& u're proud to be with him..


its enough to say that...



how much both of u...







S W E E T!!




EPY 10YEARS ANNIVERSARY COUPLE! <3

Anisa Hang Tuah said...

nurul.sweetnye
romantik..
semoga berbahagia yee
:)

suke tgok kaurang lah
comel
:)

FzaIbrahim said...

Babe, sgt betul yg ni.

-orang yang kita baru kenal tu memang nampak bagus pada mula2..thats life..mula2 semuanya indah..nanti lambat laun entah2 lagi celaka daripada apa yg kita dah dapat..
-kita harus ingat..adakah org yg baru kita kenal tu baik dan bagus selama2nya dengan kita.
-adakah org yang kita kenal tu sanggup bekorban seperti apa yang dilakukan oleh pasangan kita sebelum ni..

I DO AGREE. mula2 semuanya indah belaka, lama2 baru nampak itu ini.
so memang kena belajar terima apa yg ada. no one is perfect kan?
so terima seadanya.
nnt nak kawen sila jemput!! :)

Indah Mulya said...

oh man! 10 tahun! gle lama sis! happy anny, smoga cpt kawen sis! nnt jgn lpe jemput, nk rasa nasi mnyk! =]

CIK AYU ARIFFIN said...

congrate my dear sbb bertahan n i hope u olz bahagia hingga ke akhir hayat....sweet sgt..betul...kdg2 syg yang kita rasa x perlu diungkap..hanya hati dapat merasanya

Anonymous said...

so sweet la yunk .. bahagia selalu k .. :))

Munie Blushious said...

oh god ! soo sweet to both of you... wish u happy ending.. kenduri nti jangan lupe jemput tau... hehhehehe...

Izyan Masri said...

HOMAIGOODDD.10 YEARS ANNIVERSARY ? WHAT A GREAT LIFE YOU HAVE.JELESSHHH NYAAAAAAAA.GOODLUCK IN FUTURE YE SIS YANG CANTIK,MENARIK,TERTARIK MEMANG DEBOMB :D THANKS VISIT FOR SURE!!!!! :D

niji said...

wowww....lamanye..n sweet!!! =) tp nk ckp smthn, dat u sgt cntk ouh..wee~

dyra said...

comeel nye .

Cik Yana said...

Ooo. Sekolah dah pandai2 kapel. Bagitau cikgu disiplin :P

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

misluvcoklat said...

wahh sis ..
sweetnye..
dah 10 thun..
semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan ofoz hgga ke akhir hayat ;)
aminn :)

Aflina Affandi said...

sweet !

Oasis said...

Tahniah...10 tahun besama bukan satu tempoh yang sekejap.

semoga kekal hingga ke akhir hayat.

~Nur Zulaiha~ said...

so sweet la u too...

sama-sama kasih...

happy anniversary ya.. =)

♣dya aien♣ said...

happy anniversary to both of u.. :)

NiEzA aNiEyZa said...

wah...besnyer..happy annivesarry sis...

gadis chomot, said...

congrats sis ! very proud with you !,
hope saya dgn beloved saya mcm akak jugak. aminn..

cik CT said...

lalalal...sweet sgt...huhu :)

babykristal said...

wow...10 years ;)

atynnaddirah said...

so sweet.. :)
hope kekal sampai bila2..
AMIN :)

Siti Nor Salwa Che Lah said...

tahniah kak nurul sebab dpt bertahan...smoga kekal k jinjang pelamin...

saadah ismail said...

senyum je baca.. hepi for u sis... :)

MSS said...

10 years??...~wow...
i like this:-
"-orang yang kita baru kenal tu memang nampak bagus pada mula2..thats life..mula2 semuanya indah..nanti lambat laun entah2 lagi celaka daripada apa yg kita dah dapat..
-kita harus ingat..adakah org yg baru kita kenal tu baik dan bagus selama2nya dengan kita.
-adakah org yang kita kenal tu sanggup bekorban seperti apa yang dilakukan oleh pasangan kita sebelum ni.."..=D

chapaticokelat^^ said...

awwwww <3

sumpah SWEET sangat !

hope that both of you will last till like, forever, if both of you are really meant to be together.

amin C:

farez said...

so sweet..=)

pndai mlukis n wrna..

=like

echa chot said...

korg sgt2 sweet la...10 thn 2 brcinta..salut r... =)

Fieq Eum said...

awat tak kawin2 lg sis ? :)

Nurulbadiah Lai said...

salam korang..thanks 4 de comment..
alhamdulilah..nurul bersyukur dgn anugerah dan nikmat yang Allah bagi..berharap apa yg di impikan jadik kenyataan..begitu jugak nurul mendoakan impiam korang jadik kenyataan jugak..

:)

u guys sgt cool..thanks:)

pUanMaY said...

suwittnyer,,,,like like like like,,,moga bhgia selalu,,amin

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

always pray for ur happiness, sis...

memang korang diciptakn untuk bersama...:)

HAppy 10th Anniversary !^_^

Nurulbadiah Lai said...

owh btw ade yg tanya nape xkawen lagi..actually dalam planning..tapi since nurul baru keje..then banyak menda nk kena fikir lagi..planning dah ade cume take times sikit..pray for me kawan2 ye..

btw lukisan tu adalah hadiah daripada seorang blogger yg comel yang sudi lukiskan gmbar kitaorang..

thanks guys

Hanani Izzati said...

omjayyy 10 years.semoga berakhir dengan yg indah2, :)

Amirrah Zawani said...

tahniah.. semoga berkekalan.. cepat2 lah kawen.. hehe!! cantik gila lukisan tu.. pandai betul org yg melukisnya :D

Señorita Layla Zahara said...

OMG..so sweet. congrats syg! ape yg you ckp 2 sume btl. i setuju sgt.

btw boyfriend i pun ssh gler nk puji i..

ms mula2 couple dulu rjn la. skrg jgn hrp. lol :P

farahliyana said...

comell^^

ayinira said...

hehe..snokny tgk owg brthn lme2..appreciate that k?
kalu skali da owg da bley thn sume pgai buruk kite..means mmg dia la trcpta utk kite..coz dlm dunia ni, da smkin pupus lelaki yg bley dhrapkan..wish u the best!!.. nt jemput ye mjlis ayinira bln 5 ni..=))

cik bubu said...

awww omg sis nurul :))
so sweet lah ur story nie ^^
i hope i can be just like uols ;)
happy everlasting ye korang !

iezaty taty said...

sweet sgt...moga sentiasa di bwh redha ALLAH swt..insyaALLAH ^_^

Lyaa Suriany said...

i suka part

"saya selalu menyayangi dia secara sederhana..dia mungkin akan jadi milik saya dan mungkin tidak menjadi milik saya..i just hope for the best..i know Allah already planned the best for HIS servants.."

u r so sweet hunn

seriously

memang betol
kita tak tau sape jdh kita
n just mampu berharap, yang orang yg kita syg tu la jdh kita
pray for both of u hunn

cikwani said...

10 tahun...mmg lma ah...sgt kagum ngn awk sis,hope berkekalan ke akhir hayat.

Hazrina Erin said...

10 years??wow~tahniah2..smoga terus bhgia..sy pun ade pengalaman serupa mcam awk..hihi^^

syamimi fatin said...

smoga berkekalan :)

zuk zuhaiza said...

oh..mengapakah air mata nak menitis membaca entri ini..


terharu kottt..10 tahun tu bertahan..setia giler..huhu

mendoakan hubungan sis ini hingga ke jinjang pelamin dan sampai syurga..amin..

zuk zuhaiza said...

oh..mengapakah air mata nak menitis membaca entri ini..


terharu kottt..10 tahun tu bertahan..setia giler..huhu

mendoakan hubungan sis ini hingga ke jinjang pelamin dan sampai syurga..amin..

sherah said...

pergh i baru je 6bulan.bestnyeee you dgn dia :') i paling suke ayat last tu.bf i pon sgt222 lee susah nak puji i cantik haha kalau dgr dia puji memang wow!kau biar benar,sihat ke tak ni. gosok2 mata :') hehe thniah sayang :)

AliaJustea said...

semoga berbahagia..
:))

janna sapei said...

suwee nye kakak:)

-aqmalazmi- said...

10tahun?? FUYOO!!!

Nasuha Suhada said...

suwit muwit laa kak nurul!
semoga ke jinjang pelamin dan bahagia ke akhir hayat. ;)

ayue! said...

26tahun lah ye umur kamu.

GematriA™ said...

hye! Nurulbadiah!
Happy 10th anniversary!


To, Mr. BF, please take care of our beloved NurulBadiah!

liyanaziz said...

kak, hari ni yana punya relationship masuk 5 tahun.. heeeee... suka entry ni, sweet sangat.. happy anniversary to both of you.. =)

cik HaniBhulat said...

10 years??? lamanye... i baru 2 tahun... tu pon dah pening..asyik nak gduh..sonok gaduh ary2... tehee =.=

moga kekal yew...nice drawing..chumel n sweet sgt...

u pon actually amat chumel, putih gebu mcm susu...geram..nak cubit!!! *__*

pink said...

wahhhhhhhh lamanya bercinta ! bukan senang nak menempuh cabaran2 en ? Chaiyo2 la sys! :D

Happy anniversary ya! :D

n'ieda_faieda said...

woww...epy enivesery sis..
10 tahon..lame tu..sy yg baru nk msuk 4 tahon pon,macam2 dugaan..tp,mcm sis ckp,kne saling percaye and yakin.
sy bangga sgt dgn sis ! cpat2 kawen taw..hehe

+ NANA HERE + said...

sweet n gempak sbb blh brthan til 10 years.. op kekal pai akhir hayat.. aminn.. :))

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wow!!
teruja!!
10 tahun bercinta..
lamanyaaa..
semoga pat2 naik pelamin yer nurul..
ajak akakmu ini juga yaa!!
leh jadi inspirasi pada kapel2 lain ni..
sangat sweet!!

cEro said...

bercinta 10 tahun, harap kahwin berganda2 lagi lama dr tu yek, seumur idup...
insyaAllah...

Anonymous said...

wahhh..nurul!! beruntung sgt2...

nothing substantial said...

u're gorgeous, i get that.

u're stylish, i cant agree more.

u're a sight for sore eyes, no use denying that.

but ...

shouldn't u be posing only for your husband?

don't get me wrong. im a guy. like any other guy, i really enjoy looking at ur pics. but soon afterwards, i experienced intense *guilt*.

because when guys look at ur pics, they dont really have good thoughts in their mind.

how do i know?

well, i can hear them talking about u.. and the exchange is not really something one can be proud of.

honestly, girls like u should wear *purdah*.

because u're too beautiful, and u put our iman in jeopardy.

24:30 (Malay) "Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: ""Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat""."

i mean how can we defend our eyes (pandangan) when ur pics are readily available in here?

how can we say 'no' to looking at you, again and again and again, even when we know that it's wrong?

i know my confession might sound disgusting to u, but i just need u to understand the adverse effects of ur pics (despite its utmost allure) on us guys.

so have sympathy. dont show us ur beauty when u're well aware that it is something we cant have. save all ur pics for ur husband please.

if the guy standing next to u in that pic is ur future husband then save it for him.



ps:

im not of those ppl who are trying to put u down. i know there r many of them but im not them.

i truly appreciate ur beauty but i dont think it's good for me or any other guys to *gaze* at ur blog.

fatin farhana said...

tak sabar nak tunggu akak kawin :) hee

Sophie Al-yahya said...

wow..10 tahun. mesti banyak dugaan tu nurul. insyaAllah harap sampai ke jinjang pelamin.. =)

Wahidah said...

Alhamdulillah..moga korunk kekal bersama selamanya..

Cinta sesederhana yg mungkin..I likess...:)

storyfromme said...

wah!lamenye.doakan korsng bahagia hingga akhir hayat :)

adaadean said...

hebat sgt2! 10 tahun tu... adaa paling lama pon almost 3 years.

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..

thanks 4 all de comments.
thanks 4 the lovely praying for me..alhamdulilah..im thankful enuf..
but like i said before..

everything is depends oh what Allah already planned for me..just hope for the best..


the one yang rasa saya syok sendiri or whatever as u dropping comment and leaving text kat shoutbox..im so sorry for that if making u not soo comfortable..my advise it..just stay away for my blog dear..so..u wont hurt me..i wont hurt u..

nothing substantial: i think this is the best comment of the day..
none of your words i dont agree..every single of ur words i take it as a holy advise from u..

all the things that u talk about was absolutely rite..

i know that but sometimes i cant be perfect all de times and i cant control all de times the way i behave..

but then i always try for the best for my life..i try and try though i failed many times..

i do appreciated ur comment and it really make me THINKING DEEPLY ON how i am now...

thanks:)

caHaYaKuntuM said...

huhu.. kak bad. telambat pulak bace.

apesal rase nak nangis eh. tersentuh gileee..

FiZ said...

semoga berkekalan...cepat2 kawin...hihi :)

@dD@ said...

sweet nyer nurul ..
wish u r happy forever n after ..

@dD@ said...

sweet nyer nurul ..
wish u r happy forever n after ..

qin said...

wow...10 tahun..lme tu k.nurul..cngrates ye n happy 10th anniversary to both of u..hope ur relation will never die.nnti kawen jmput sye eh:)

mynameismy said...

hepy 10th yrs annyversary nurul!;)

anaiha yusof said...

*i always told him..if u find someone better than me..then go on..but just let me know..
i like this part,really2 agree with u thumb up double like=)..

tieha ismail said...

auuuwww...suke-suke....wink2~

Djev0jk@ said...

thaniah nurul...lame gle korg couple..sonok je tgk..hope kekal smpi kahwin and akhir hayat...

fittiariri said...

wahh so sweeettttt lama tuh kapel hope kekal selamaya ok=_=

Anonymous said...

belog ko ni ntah apa2..hodoh giler..entry cam sampah..
aku heran sgt nape ramai sangat duk komen entry ko..duk follow ko..

aku ade blog lama dari ko tapi follower aku ikhlas nak follow..even xseramai ko tapi aku rasa entry aku lagi bagus dari ko.heran betul aku napa ade jugak org follow blog sampah camni

actually orang2 yang follow blog ko sebab dah dikaburi oleh gambar2 ko yang perasan cun tu..padahal ko biasa je okay.ni aku nak nasihatkan ko..xpayah nak tempek gambar2 ko yang syok sendiri kat blog ko..tengok ada tak orang nak follow ko?haha.mesti xde kan sebab selain gambar2 ko..entry ko adalah sampah.haha..haha.gelak lagi.haha.

blog ko ni naik mendadak.ingat..yang senang naik..senanglah jatuh..nanti jangan cakap aku xpesan plak.

aku bukan dengki ngn ko atau apa..cuma aku nak nasihatkan orang2 kat luar sana jgn jadi buta dengan rupa paras ko yang syok sendiri tu padahal entry blog ko ntah apa2..

my last visit here..bye

miszlullaby said...

hye darling...sowy la tak nyempat2 nak join awak nye contest.busy bebenor sekrang ni. isk isk...

suweetnye korg..semoga kekal selama2nya insyaAllah.

tp darling, yg kat Russia hari tuh pe citer pulak?

Mata Pena Fadz said...

heppy aniversary...nurul..
smoge hbgn berjln dgn baik...
then..fadz nk ckp yg kowg berdua lOok sweet cgt... suke2 :)

emieysandra said...

happy anniversary, tumpang happy for you nurul.

~_^

liyani rasdi said...

wow..!!!
hepi anniversary nurul...:)
semoga kekal smpai bile bile...
amin amin amin...:))


p/s : sy suke nasihat nurul tu...:)

c i [k] j e L i t a said...

Semoga have happy ending kak nurul ;)

DiNaZ said...

tahniah! dah 10 thn jgn tunggu lama2 lagi...naik lah keperingkat kedua dalam perhubungan...

Semoga kekal ke jinjang pelamin dan bahagia selamanya...

ingat satu dalam bercinta kita kena jujur dengan diri kita kena jujur dengan dia dan harus ada sikap toleransi.

Jangan terrlalu memikirkan diri sendiri dan harus fikirkan tentang orang lain jugak... :)

hope u happy dear:)

.plastic roses. said...

moga bahagia slalu akak chantek :)

Fatin Diyana said...

btl2..atin sokong apa yg akak cakap 2...bkn senang nk mengenali ssorang ni..lg2 org yg baru kita knal..org ni mcm2 ragamnye..kite pun xleh nk duga apa yg akan diorg akan lakukan pd kita..so bsyukurlah dgn apa yg kita ada..

ekin.. said...

wah,,em betul2..bile kite dah dpt sumone yg bgus..time jep seadenye,,jgn cube cari yg len..
nobody is perfect kn??:)

Queen M said...

sweet! ^^

alexa yussida said...

sayang..wow..10yearsss..hehe actually dah baca post ni smlm when u ping at SB tp tak smpat nk dtg baca:P gomenasaiiiii...kawen jmput saya oki...(buat la masa saya balik msia.....puhlissss..tetibe..hehe:p)

asmiera emiena said...

wahh , dari form4 . lame tuhhh ! salute akak :)) nak contohi akak lahh ^^,

Fadhilah Bakri said...

awok...awok....kite ade kopipes words awok hat kaler2 biru tuh...suweeettt...

*blog awoklah yg kite dok layan hari2 pas break-up. motivating sungguh!i Loikeeee!!!!

eqacashperlala said...

10 tahun?
lama gilossssss..
cepat2 kahwin ye :)

nurein hayup said...

doakan korang hingga di akhir ayat...

atyn nayn said...

whoaa! congrates sis ! sweet gilak ! hope berkekalan ingge akhr ayat. nak cam akak :D

awexinside said...

wow! 10 years!

hope kekal abadi ok..

..: syahiera bazilin :.. said...

wahhhh so sweet :)
congrate sis nurul..hope adeq akan jd spt sis nurul..kekal dlm hub :)
cuz adeq ngan bf da 6tahun..cm sis 10tahunn..congrate sis :)))))

Anonymous said...

congratzz dear,
10 years is amazing<3
wish u all d best
now i know how strong u cn be
10 years is something to be proud of:)

COKLATLOVER said...

=) shomel..

_fiey_ said...

waww ! akak, lamanye 10 tahun..sy baru 5 tahun .sy setuju dgn kata-kata akak td ;D btw sy doakan moga akak dan bf dijodohkan bersama hingga ujung hayat .wish u luck ! ;P

cik manja said...

fuyoo.lame uh 10 years.hehe.hope kekal ke jinjang pelamin :)

cik CT said...

saya suke ayat warna biru tu...copy ye..thanksss

ekah said...

10 years? that is amazing. I agreed, after few long years, we'll see their true colors. And yes, I agreed with everything. I hope Allah swt give me the same blessings with my En.Nestum. InsyaAllah.

fifie said...

10 tahun ? wow. Lama nya. Tak leh beat u. Hehehe. Congratulations :D