01 March 2011

tiba-tiba rasa cam angelina jolie kat Jom Heboh!!

guys..
Hari tu beria bebenor saya nak tutup belog yang hudoh ni..tapi tibe2 xjadi?reason?sebab dengan adanya belog ni..saya rasa at least boleh gak rasa cam artis haha..yelah ade org benci..ade org suka..pretty cun aite??

no la..i just joking..saya xmahu glamer or dikenali or apa..but saya mahu dihormati macam saya hormati orang lain..glamer2 buat apa aite?tak menjamin walaupon sesen..so sapa2 yang rasa die tu agak glamer atau dikenali..just be humble..glamer wont bring u to anywhere..maybe setahun or dua tahun okayla..after that??nothing..so..Say No to GLAMOR life!!

tiba2 saya cakap pasal glamer??meh nak cerita kat u all..

ce cite..ce cite..ce cite...(mencik betul dah mcm jadik fenomena kalu sy nak cerita sumtim..diorang akan sebut this words..alahai kak limah..)

ok lah.
finish crapping..

last week ada jom heboh kat Terengganu..happening giler..i followed my beloved..helping him promote Hotlink Stuffs..pretty cun there!!me like seriously..

nak dijadikan cerita..sepanjang 2 hari kat jom heboh..lots of people.. yang tegur saya and asking macam2 like

-macam kenal la..nurul badiah aite?
-ni bukan nurulbadiah lai kat blog tu erk?
-akak ni owner belog nurul badiah eh?
-kak nurul..bestnye jumpa kat nurul..saya peminat belog akak..
(cukup membuat aku rasa cam angelina jolie hari tu hahaha**shit!!korang tampar aku sampai pengsan okay)

yang paling best lagi
-akak nak amik gambar ngn akak..
-dear..jom shoot..
-nurul..boleh saya amik gambar awk?
(ini buat saya lebih perasan pfff)

hahaha..
so no wonder la that day saya rasa cam artis haha..
thanks a lots yang sudi tegur saya even saya xperasan or xkenal ur name..yang sudi amik gambar ngn saya pon..thanks..do tag me or email me that pictures guys..nak jugak gambar korang..coz that day so busy..xsempat nak amik gambar2 korang ngn hp buruk saya..

i know i know u wanna see pictures.

pangg!!saya gila perasan.cepat lempang!!

this pictures sumenya saya curi dari blog and facebook orang lain hahaha..saya amik yang korang tag kat saya..thanks guys..
fyi..semua orang2 dibawah adalah orang yang 1st time saya jumpa and they know me from my blog..wahh..happy!!

nurulbadiah
paparazi shoot wtf hahaha..
credit to SYUKRI..curik dari ur flickr hehe.
Photo0245
ehem,ehem.

jom heboh 1

opps!!okey..sentiasa disisi takut saya kene culik..thanks muah muah..(pic credit to Garage Poklie)

jom heboh 2
i received a msg kat inbox together with this pictures and form of text:
(yg ni sepepu saya tau,, adik pmpuan dia (id fb Ecah Lalola) peminat blog nurul kot.. selalu tnya pasal nurul)..
thanks garage poklie..blushing2.

jom heboh 3
org first yang tegur saya, akak ni nurulbadiah eh??
thanks dik..u such a lovely girl..:)
Photo0235
eee..manis senyumnya..i loike..

jom heboh 5
tetibe jumpa kat tengah jalan ngn si comel cik miey and his bf..nasib baek sempat tangkap gambar..thanks adik cumel:)
jom heboh 8
teruja jumpa ngn si gadis yang hot2 ni.they all knew me from my blog..guys u r so nice..sorry curik pictures haha..

jom heboh 9
she said she's my silent readers..thanks dear..

jom heboh 7
almost forget ur names..but never forget ur kindness dtg tegur saya even time tu saya terpinga2..thankss darlingsss..

jpm heboh 6
she said..macam kenal??nurul kn?
hahaha..i meet this stylo girl..syarifah suhaila..u r damn stylo babe!

ok.enuf with pictures...

p/s: tibe2 ade staff kat hotlink tu tanya saya..awak ni sapa erk?artis?model??or awak ni celebriti tv3 sebab nampak banyak je orang amik gambar ngn awk??hahahhaa..

u know ape response saya??

i just smiling..hahaha..saje bg orang konpius..*evil!!
tembak kang!!

thanks 4 reading this ..

136 comments:

alia shahira said...

wahhhh kak nurul!! dah macam artis plakkk!!! hehehehe suka gilaaa jadi cmtue :") btw kak nurul cantikkkk <3

Phat said...

wah dah mcm artis dah...glamer gak ye tulis blog ni hehehe ;-) http://phatthegreat.blogspot.com/2011/03/bercuti-di-kampung.html

Izzaty Ishak said...

Pergh sejibik macam Angelina Jolie dah. Hehe

All the best sis, jangan heran ckp2 org tau. You know who you are kan. Keep smiling! ;)

norakmalinda muhammad tumiran said...

jom heboh kat kl dtg gak erk??hahaha
ganu juh nya nk pi..huhu
neway tumpang epy coz nurul epy..epy tgk nurul epy..haha bape byk epy dah neh..yg oenting same3 epy lah en3..^_^Y

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alarrr nape kak pinky x jumpa kamu nih? wrong timing ke?
hukhukhuk..kalau x, pasti dh bergigam bsama(gile gambo) kat situ..

xde rzeki kite nk jmpa lg =)

y u y u Z u l a i k h a said...

artissss! artisss! heheh.. nak signnnnn ^^

Siti Nurazlinda said...

rugi nya linda tak pegi Jom Heboh tu ! kalau tak mesti dah jumpa kak nurul yang glemer ni tau. :) apa2 pon, kak nurul mmg layak jadik glemer. love you kak ! <3

Dawa said...

mesti selebriti TV3 pon jeles tgk ni. huhu

cikyuyu said...

waaaa!! :))

dah tepek tuhhhh , like like.
Heee.. apa-apa pon rasa nk jumpe skmo nurul !!

CahayaCintaIlahi said...

wah bestnyeeeeeeeeeeeee
nak jumpe kak nurul gak
tingin nak jumpe sis nurul
tercayang ni .. weeeeeee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wow..cik bad sgt glamer..hihihi~ nak keje kt maxis gak ar <--tetibe je..hahaha~
u sgt comel ok! =)

yang comel,
khumaera ismail

zuk zuhaiza said...

haha..kelakarnya..sampai orang ingat sis artis..ramai sgt peminat..huhu..

bila buleh jupe sis nurul nie..

Cik Azizah said...

jijah pon suke baca blog sis nurul! tu la lau lah dapat jumpa sis jijah pon nak amik gambar gak! huhu
bila lah tu kan...

btway sis nurul mmg gorjes!! suke la image sis :)

nuraien said...

sweet gler u dear..=)

cira nd said...

wahhh bes nya dapat jumpa kak nurul..nak jumpa gak..hehe

Anisa Hang Tuah said...

nurul dah macam selebriti lahh..
nurul.teringin nak amik gmbr dgn nurul jugakkkk:)

nurul cantikk

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

nak sign ! hehehe...
finally , dapat gak tengok beloved sis...^^

efyna.pinkladies said...

staff hotlink tu tak tau kot blog tu ape. haha~~

Finaz Jaafar said...

oke jeles ! hahahha
artisssss!!!!!

aZr|n said...

adore ur polka dot shawl. sangat manis!

sicKo^ said...

giler fames ko.. blogger pun dah jadi cam celebrity gak

Marya Hana . said...

meriah, ramai nak tgkap gamba ngan u.. ;)

ficqa is mee..! said...

if i was there pon nk tangkap gambar ngn u jugak..hehe...thumbs up!

Dea said...

shawll awk cantek!!!..XD

Wahidah said...

nurul............wai dah dkt sebulan kat mesia...

tp tk dan jumpa pun..sip dh nak blk jeddah blk khamis depan...


rajin2 join GA wai..kalo tk rajin pun tk pe..no hall....


take care...:)

NeenaAnuar said...

betol2.. totally agreed with you dear.. just being humble.. tak rugi pun kann.. kalau org kenal and tegur.. means org value & appreciate kite... lagipun glamer tu dtg secara semula jadi tanpa ade sebarang paksaan on it.. so just value it.. :)

Gen Fujita said...

Kurangkan perkataan benci dalam kehidupan, it can make your life better. 2 cents. :)

Anis Nasri said...

best nye dorg dpt jupe sis.
klo tau da terbang g sane..
ahahahha
poyozz...

cik fai said...

besttnyer...
kalau boleh saya pon nak shoot ngan kakak :)

efa said...

hehehe glmor akak hehehe waah2 bestnya bila la leh jmpa akak kan hikhik nk gak cmtu huhu

Fatul Akrul Ramli said...

wahh.. nurul si artis.. hihi

Auni said...

hehe..suke baca entry nih! kalo auni pon, auni akn ty cm staff hotlink tu jugak! angelina jolie malaysia! kak badiah TERBAIK! :D

lady XOXO said...

SALAM.. HYE LOLELY..

Thats right.. klu popular just BE HUMBLE and DOWN TO EARTH.. jgn DOWN to HELL lak.. ehehhehhe Kidding erk..

lamer xoxo tak coret2 kat sini.. wah bersama insan tersayang erk d JOM HEBOH erk.. niceeeee....

wahhhhh cam angelina JOLIE.. come on la dear. u lagi CANTEK dari dia lor.. ehehhehe... wahhhhh ramai tu take pic dengan dier.. mmg ada gaya artis...

CE CITE CE CITE.. nk tergelak dengar perkataan ni.. teringat kat KAK LIMAH ahahha

so biler nk turun penang ROGER wokays dear.. ehehhe

NURUL u LOVELY ROCK tapi HUMBLE... like that LIKEY LIKEY...

take care dear.. XOXO

NADIA RAHIMI said...

hihi so cute :)
mesti you terharu gilo kan

myravea said...

wahh..nak jumpe kakak chumil ni jugakk!!hehehe :)

Cik Nathrah said...

bestnye dorang dapat jumpe kak nurul :)

NisaAdnan said...

kaka cntek sgt sgt ^^
like u damn much ;)

Nyssa Nuar said...

wow glamer sungguh!
hehehehe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

wahh~ bestnya nurul. heee~ takpe, 1 day..kita akan shoot photo tgether okey syg :-*

p.s : seyes kalah artis!

Qaseh dalia adelia said...

hahaha sis dah jadi macam artis dah jugak ... ! yeyy nak jumpa jugak angelonie mesia ni

Ieyqa Adam said...

waa~~~ta adil.
na jumpa kak nurul jugakkk.hhuhu. ;'(

ieda CUMA said...

nice.. akk sgt2 comel n co0l.. nak jmpe akk jugakkkkk!!!! akk nk jmpe ieda ke???? pk sjuta kali jap.. HAHA...

naem glizzy said...

u r so hot dear sis :) mmg patot org kenal kakak..

faradeeba said...

pehhhh, mcm artis dh nih.
kalo kite jumpe nurul pun mesti nk amik gmbr jugak.
kenangan... :)

najihah zulkifli said...

seriously mcm artis...
kn best kalo dpt jmpe kak nurul gak..
kesian staff hotlink tu t'tnye tnye...

sab said...

huhu. untung la :)

InaAchik said...

welcome back bebeh!
miss u... ;)

Myra Arshad (: said...

waaaa. nak jumpa akak jugakkkkk. meh turun penang T__T

~AliFFaNiS~ said...

wow..sis..!!mmg hangat mcm hotlink r..huhuhu..beznye..syg skali mse jowm heboh, anis x dpt balik kmpung...huuu..miss dat..pape pom,i'm happy bile ade bnda bsar mcm jom heboh kt tganu skrg..^_^

fiezah solehah said...

ala, x jupe pun sis, huhu~

d_LA said...

my god, nurul ade masa jom heboh aritu yer???dla x pegilah yunk even blkg rumh jer..just dpt tgk kesesakan yg melampau dpn rmh ni haaa sbb dla pegi kl ari jumaat tu so x smpt la nk pegi..kalo x leh jmpe nurul..rugi tol

sherah said...

wahhhh angelina joliee gittew.babe why ur skin so fair haaa.cecite cecite :P

Melati said...

Woowwwww!!! i tak tau nak tulis apa, tapi i likeeee!!! =))

Happy Blogging Nurul!!!

sherah said...

and about the heartbeat earning.u tgk kat sidebar i belah kanan atas sekali yg tulis earning laju2 tu.sign up lah oakyyy hehe

i am S!L4H.. said...

kak nurul kalo sy tjmpe sis nk salam smbil blushing2 bole?heee

Mata Pena Fadz said...

alOooooo.....fad pown nk snap pic ngan nurul... jeles2.....jeles2.....mish kt nurul....pic comel"dlm ati doa byk2...smoga dpt amik gmbr ngan nurul satu hari nti...":)

fathiah said...

aishhh... rugi x pegi.. hehehe... lau x boleh jumpe nih....

aiko kato said...

comel nya dia...so sweet...;)

amy syahirah said...

sis nurul!!laaa , sy pon nak jmpe sis . sy pon nk amik photo ngan sis(ayat manja) .peerghh , gile best rr akk2 yg dpat jmpe sis tuuuuu . akak tak teringin ke dtg melaka . mane tau kite TERjumpe ke ??? ngeeeeeeeeee . btw , akak cntik gileeeeeer ler ! aduh , ttbe rse jeles lak dgan org2 yg dpat jmpe sis tu . :(

asfira aminuddin said...

haha. babe, u HOT mcm artis gak. tak lama la tu org nak amik berlakon. :)

Tulip Putih said...

rginye xdpt g sne jumpa akak..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ala alaaaaaa gamba sy xde ke ? hihi

eLLa said...

itu saye..hehe

arabella said...

wah bestnya, ai pon teringin cam nih,=)

Ryna Tri Asmara said...

awwww~ this is sooo cute, kak nurul :) wahhh~ boleh kira agak well known juga kak nurul ne :)

btw, is that your partner ? first time saya tgk. hehehe~

Amirrah Zawani said...

hahaha!! comel lah..
berangan jadi artis kejap lah.. :D

soffea said...

wah!!! nurul cyg.. u memang glamer okkeh. n i can see that u r sooo friendly.. i pon teringin gak nak jumpe u, dear.. teringin sgt agak2 u kenal i tak? weheee~

nway, miss u nurul. takmo tutup blog eh. i suke lepak n baca sini.. much love~

Alin Marlini said...

teringin jugak nak jumpa Nurul yg comey...sangat teruja dengan tudung2 nurul..kalau dtg Sg Buloh..jgn lp inform ek...

eykameow said...

Hehehe cute je. heh, jgn gatal2 nak tutup blog sbb u rasa u rmai haters k? lantak ah org nak benci u..diorg kenal u pun belum dh benci2. alahai..jelous dgn u lah tu :)

Btw, i pun mcm penah nmpk u dkt sunway. tp mcm x confident nk dtg tegur...tgok mcm akak2 je =P nmpk garang . (maybe bukan u. dats y xnk tego) hehe ok bye .

syamimi fatin said...

waa... bestnya diorg dpt jumpa akak. nk jumpa jugakkkkkkk

ct kamila said...

wow...glamer.. hehe

mai meowmeow said...

seronok nyee !

nak jugak jumpe you yang comel tu :)

Wan Zulqhairi said...

kenapa kebanyakan posing mulut seakan sama.. hahaha.. but its nice.. really nice. hehe

Siti Noraisyah said...

Bestnye dorang sbb dpt jumpe Nurul face to face.. huhuuu.. sgt jeles~

shazzy said...

allaaa..beshnye diorang pt jupe kak nurul.huhu..
next time,honeymoon sok2,pegi srwak ek kak nurul :)

fatinhanna said...

alaaa..tersilap komen guna abg punye acc.heheh

Rara Farah said...

waaaa...xdapat snap pic pun dgn akak sebab booth hotlink giler ramai orang...terkepit kat celoh tiop...sobs....waaaaaaaa

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..

waa so happy..u all bg respon positif..

im so happy u all hargai apa yang saya tulis..n hargai diri sy..
u all semua adalah sahabat yg baik buat sy

thanks guys..

love u so bad

Nurulbadiah Lai said...

btw..kalu jumpa or terserempak saya..tegur k..plz..so leh la saya banje korang mkn hehehe..
leh snap pics sama2..

love u..
muah muah

nazirulhazwan~ said...

dem, patutla den aso cm brad pitt hari tu.hahaha

shazika said...

jom heboh kat ganu tu ke????
akak, jgn lah away dr blog ni..sob3...

nurayunni said...

ruginye x tegor sis nurul ari tue..
segan la sis..nanti jump kite ambik pic same2 ye sis..yeay!!

liyanaziz said...

nak jumpa jugak nak jumpa jugakkkk! jeles!

najwa's said...

hehe wah2, bestnya. glamer gitu. :P

NuNu EeRa said...

i pun ur silent reader jjgk.. ;)

AiDa AzRyN said...

wah! dah rupa macam artis dah.. hehe.. :D

tomato said...

weeweeett ! kak... nak sain boleh ? kekekeke :P

roxybelleiyramethyst said...

waaa...feymesnye sis.......jeles! huhuhuhu

Ayun Ayunar said...

wowowowow! suke.. biler la kite nak amek gambo ngan nurul ni! aishh *jeles*

Sophie Al-yahya said...

wahhh..giler lah dah macam artis ni..

Kenapa la saya tak jumpa dgn nurul.. T_T nak bergambar jugak.. huhuhu..

Apa2 pun keep blogging k. Suka nurul sbb nurul tak sombong =)

haniey said...

cantikla sis ni..suka2 tgk akak sb cute sgt..btw thanks ye sb akak sudi singgah blog haniey..thanks sgt2.. :)

Lyn Sery said...

ala kak..
kalau org yg baik disukai orang.
as simple as that.
keep it up sis.
will always suport u and be ur silent readers as well.
jangan endah ckp org yg jeles dgn akak.. :)

p/s:teringin gila nak jumpa kak bad and take a pic also!

alexa yussida said...

femes amos..hihihi..nanti yus nak amiik pic ngn nurul gak!wajib!masuk dalam wat-to-do-list nex summer break punye!:P

Layla Zahara Isabelle said...

femesnye dia mengalahkan artis.
wee :)
terngin nk jmp u gk :D

nurul syazwani said...

untung laa dorg dapat jmpa akak...bila lak ktorg yg len dapat jmpa akak ek?? heeee

yatie's EPISODE said...

yati nak amek gambar jugak dgn sis! ^^

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wahhhh nurulll..pesal xjumpa pown nge sayaaa..!! nak berpicca jugak dgn kamoooo!! ne aciiiiii!!!

CWL wanie LovelA said...

sis nurul sayang hehehe tq tau vote muah..nie jeluz nie diaowg kepit2 ngn my sis hehe..nak juga!!!!

BLADE EDGE said...

salam nurul...

saya x pegi pun jom heboh tu..biasa la, byk keje lg yg lebih berfaedah yg nk dibuat...

kdg2 parade mcm tu, xde apa sgt. sbb ada artis n konsert jer sbg tarikan. selebihnya jualan2 n tempat utk spend duit..

pi kat karnival suarasa tv9 dulu pun lebih kurg gitu jugak...

Syima Emi said...

wah nurul best jadi org glamer ni..hehehehe.. kawan biar beribu2.... best tgk gambar2 tu..semua hepi jeee..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

salam, first time jumpe blog ni..agak ketinggalan, nice blog..

meaw said...

fuyooooooooooooooooo sis.....jeles nye,huhu...btw,hensem la kazen sis :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah... memang macam artis...
hehhee...

dulu OE ada jugak pergi jom heboh...
tapi sekali je pergi waktu tu dekat Johor...
lepas tu tak nak pergi dah sebab terlampau sesak dan jam nak pergi sana...
hehe...
(n_n)

Nur Aju said...

akak nie kiut miut la.. ;D

MiZ Rayy said...

alaaa... jelez laa... sy pon nk gak jmpa akak...

ecah said...

cute and cantik..isk2..geram ah tengok..lawa gilak kulit sis makin hari~

Miss Meen said...

Wah !!! tahniah ^_^
Silap hari bulan Nurul b0ley keluar TV9 k0t ...
Macam Cikgu Sheeda tue ...
Hihihi ^_^ 0key Nurul sem0ga aktif berbl0gging !!!
Yeay !!! pas neyh j0in laa HOTLINK yeh .. leh gak jumpa nnt hehhe

cik amar said...

lama tak dengar cerita si nurul manis nie =)

Encik Tikus said...

ehem ehem testing testing

amier azrul alias said...

adusss..

rugi x balik ganu aritu..
hoho!
klu x, leh gmbar dgn artis.
cewwwah ;p

lysasahara said...

sis nurul nak jugak!!! nnty jom heboh kat KL kite tgu akak kat gerai hotlink!

http://lysasahara.blogspot.com

ckin (*_*) said...

tomey tomey tomey
nurul ni org ganue ke?

people dont judge something by it's cover...heheh

aNa said...

bestnye! nk jmpe kaka nurul gk...
jom heboh mne g akak trun? nk join!! huhu:)

misz molecule said...

kecewa sangat2 tak dapat balik last week because lots of test & quiz that i hve to face..









kalau tak, dapat snap2 pitcha ngan kak nurul jgk...








bila dapat jumpa k.nurul jgk ni???








k.nurul mmg selalu ada kat tganu ke skarang??











:))) LOL!

Nurulbadiah Lai said...

darlingssssssss
u all mmg best giler..
thankssssssssssss

love u guys

Romie Pujaan said...

mcm x caye buat blorg leh jd standard siti nurhalijo ahaha. thanx for dropping by at me blorg!

ANIS DIYANA said...

kak nurul mmg baik lar...
sgp amik gmbr wlpn tgh sbuk..
tringin sgt jmpa kak..
hehe..
bla tgkp gmbr msti kak lbh menyerlh..
hehehe...
kn best..
hrp2 leh jmpa ye...
luv u..sbg slh seorg blogger ye..
jgn slh fhm..
heheh..

Shawl's@ayucinta said...

waahh bukan mcm da memang pun..kalah artis lagik...org cantik dan lawa...mestila ramai peminat...cayala nurul..

NOOR FATIN said...

ruginya xpegi! kalau x, bleh jumpa nurul.. hehehe

♥ kisah aku, kau dan kancil ♥ said...

assalam... akk saya baru jia nk jd stalker blog akk.. hehhe.. 1st time tgk akk sya memang suka giler akk punya style.. sgt2 gorgeous... cara akk pakai shawl nmpk artis... eheheheh.. mesti best dpt jumpa akk depan2 mcm yg len 2 dpt jumpa akk kt jom heboh kn... heheheheh.. :)

utHe mauRa said...

alaa...saya pun silent reader..tp xley amek pic same2 plak..hukhuk..

nurulafiQah said...

alaaa..
sy balik tganu jom heboh da abes dh..
kalo x leh jmpe kak nurul!!..

shahsyaz said...

dear nurul...

i nk sgt jumpe u..huhuhuhu..
rase2 de peluang x????

sumaiyah mokhtar said...

wahhhhh rugi nye jadi insan yg tk dpt jumpa kak nurul :(

Cik Bucken said...

cik bucken nk begamba jugak ngan cik jolie...^_^

Cik Bucken said...

cik bucken nk begamba jugak ngan cik jolie...^_^

Judiene said...

Wah!
Memang dikenali ramai la Cik Nurul ye.
Bila agaknye sy boleh jadi famous cmni.
Hahahaha.
Poyo pulak!

:P

Kumbang Jingga said...

awak memang femes hehehe..jeles2 hehehe

Bob Merley said...

ganah badiah! nok autograph bulehx? nk sign kat bju (=

Dee Zahari said...

hahahahha! glemernyeeeeeeee!

dah macam artis la pegi jomheboh kan.

rugi xpegi

Nur Ezzat said...

wahh..bestnye diorang dpt jumpe kak nurul! nak jumpa jugak! huhuhu

yaya said...

nurul natural beauty! nice !

eiffel said...

wah!kemain tau nurul ni...

nk otopgrap...hikhikhik

yuyu aziz said...

u deserve the recognition and such warm celebration for your very own unique personality. adore u. nanti kalau i jumpe u, most probably dekat court ke, i tegur. :)

suSuEmIMiE said...

hai...when i looking ur pic...
ur face look like my frenz..she is sabahan...

Weeda said...

masa jomheboh tu x kenal lagi blog ni...kalo x mesti gi gak kat booth hotlink tu..ngeee