05 May 2011

how sarcastic you are?tell me..

Motif gambo??saje2..:P
hye mammals..

eh..korang pernah tak rasa sakit hati or annoying dengan pertanyaan yang kadang2 macam bangang nak mampus..xpon sakit hati dengan ayat2 yang ditujukan kepada korang??pastu korang macam blur2 je nak jawab kn?nak sakitkan hati die balik tapi korang xtau nak cakap camne kn..

ni meh nak ajar korang untuk menjadik sinis atau kejam sekejap..okey??
jom2 korang ikut saya mengarut haha..


situasi satu..

korang nak test baju kat fitting room..tapi tibe2 situasi bangang ni terjadi..
me: Akak..xmuat la saiz ni..ade saiz lagi besar tak?
akak: awak ke yang nak pakai..?
me: eh..tak delah..orang kat sebelah bilik ni nak pakai..ce try tengok ade tak saiz besar tuk dia..

situasi dua
korang dah sah2 tengah baring tapi mata celikk tibe2 kawan korang tanya soalan bodoh ni..

kawan: tido erk?
me: tido lah kot..kita tengah bercakap dalam mimpi ni.

situasi tiga
bila korang ikhlas puji kawan korang tapi tibe2 die eksen plak..

Me: wow..u look great today..suke2..
kawan: yeke?urmm tapi i cant say the same about you..urm.....
me: no prob..just do like me..lie!

situasi empat
korang tahu die tu cantik giler tapi saje nk cakap hudoh sbb nak mintak korang puji..

kawan: saya tahu saya ugly(padahal hoping to be praised)
me: tak yah la sedih..ramai lagi orang hodoh dalam dunia ni..
kawan: sob sob..sedihlah camtu..nak wat camne kan..
me: dont be sad..if i was ugly as u..i'd cry too!

situasi empat
bila kawan korang mencarut kat korang suke2 hati je..

kawan: cam sial..go to hell la!!
me: why?you work there?

situasi lima
kawan korang2 suke2 hati je nak korang berambus sbb kwn korang tu rase eksen sgt dia duk malaysia..

kawan: eh pergi berambus la..nak backup2 orang luar..pergi pindah la..xyah duk malaysia..
me:why not?buy me ticket!

situasi enam
bila kawan korang tanya soalan sama berjuta2 kali..

kawan: aku cantik x?
me: cantik..
kawan: cakap la aku cantik tak..cantik x??
me: sorry..aku xpandai sgt nak menipu..

situasi tujuh
bila kawan korang rekemen kan abg dia kt korang..

kawan: u tau tak..he loves u..
me: u tau x..i hate him

hahhaa..funny aite?ni contoh2 je..selamat menjadi kejam dan sinis..

p/s: Fact: If you ever hurt me...you get it back 10 times worse...

thanks 4 reading this

117 comments:

Makbed said...

saya pun agak sarcastic juga... sebab tu lebih suka dok diam-diam je. kang kalu cakap, telebih jujur. hehehhh..

Miza Yusof said...

HAHA. sesekali nak try menjawab macam ni lah. sure bengang. hehe :)

Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

AimiBanyakCerita said...

cool !

NaNaT said...

hahaha! true also. sometimes sgt annoyed dgn soalan2 yg membuang masa. wasted! malas nk layan ye tak! kui3.
yg tak bleh blah part"saya ugly la" padahal mengharap dipuji. LOLZ!!

http://natradiary.blogspot.com/

rara pinkmafia said...

huaaaaaaaaa kelakar.tp mmg ramai yg suke tny soalan yg agak2 bodoh tu.bile tgk kite basuh kain.tanya ag.basuh kain ke.aarrggggg tekanan.

Dayana AZ said...

haha interesting :) !
dayana tak reti buat ayat2 mcm ni, kalau org ckp ppe pun malas nk layan diam je ;) nk try la pasni haha.

Admiral Hafiz said...

haha..setuju dgn sumer point kat atas ni

Entri Terkini: Penggemar Barangan Apple & Peminat DSLR pasti sukakan ini!

Belle Membebel said...

hahahha. terbaek lah kak nurul..mmg best situasi2 tu sume. but same as u,if ade sesape sakitkan i,mmg balas berganda2..

zila said...

ade-ade jer kak nurul eh.. haha

Ashraf said...

haha! lawak!follow anda!

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/contest-paling-simple-dengan-hadiah.html

btw, contest survey =D

Hishyamuddin said...

hahaha...nk try blh?
haha..akak wat pe tu?tido ek?hahahah

habsahharun said...

salam...

ouh sy tak suka situasi yg nombor 4 tu..dah tau cantik/kacak, but still nak suruh org puji2 dia..cambest je kan..?kan?kan?

hek eleh..

Mila Ahmad said...

haha...sO funny...tapi giler best jawapan!!!

| Cik Hani Alani | said...

kdg2 nk jadi sinis mcm tuh, tapi tkde keberanian. uwwaaa...help me.

fza_eyzzah said...

hak3~ mmg dasat tol la jwapan2 2 sume. leh gune 2. heee~ ;)

❀aRaBeLLa❀ said...

situasi 4 tingat sorang minah ni..selalu sangat jumpe dlm entry dia kata dia hodoh la gemuklah ..padahal dia dikategorikan org yang cantik..drama queen sungguh!

Aunie Hanis said...

hahahhahha..
terbaek lah akq nie...

Smoker Haven said...

hohohohoho...xckup kejam lagi tuh... tu kira cam msih mjaga ht n persaan kwn hik3x... :)

kAmi dAn mEreKa said...

biasala tu kak,
dah terang tang tang nampak kite dok buat ape, sibuk nak tanya banyak kali, hehe ;)

saya afiqah laa (: said...

hahahaa jwpn yg sengal utk persoalan yg sengal..

mungkin boleh diaplikasikan pasnie :P

Cik Tqah said...

hihi..sangat sinis..selalu je berlaku kt sekeliling kan

cik EPAL said...

ouch sangat sarcastic hehe :D

Anis Nasri said...

sy sokong yg no.4

xde sebab tetibe nak mencarut bagai..
mcm org xbetul je..
haih..

Pak Pandir yg Sengal

NeNeK sAyHa said...

nak try :):) tapi takot..hahahahahahahahahaahahahahahahahahaha :):):):)

cik yaya said...

salam nurul..
wah best juga m0dal nk menjawab 2..
nnti yaya apply ye

tokwan muda said...

hahaha...tapi situasi kedua tu mmg adat pun kt kmpg pun mcm tu org tua2 salu tnye cmtu jd terbiasa,kadang2 nga makan pun,kite akan ditnya "tengah makan ke?"...dahla mmg sah2 die nmpk kite makan...hehehe yg tu saya anggap biasa,tp bg yg tk biasa itu agaklaaa....heee

::amoimaniac:: said...

cool gila !

LiNuX^MaS+Er said...

terbaik..pocah porut eden baco ni haa..:)

ayleencutegirl said...

hahaha.. nurul kejam kalau macam tu :)

dhea hashim said...

i like it... :)

AiNa said...

hehehe..leh try neh..thanx sis! ^_^

hawasumiri said...

hehe.. tu baru jujur namanya..

OreO HitaM said...

Gud...

Cik Layka said...

hahaha ! dont be so mean~
those words are sooo BRUTAL ~
anyway , kinda agree with some dialog.. i'm use to be in it..

☻UsaGi NaNa☻ said...

suke la!!!!akan sy buat!

ZIEMA said...

haha!!! best ni best!!! ziema suka kalau ajar sikit org2 cmni!! :)

CutieIntan said...

hahahaha...serius lawak...best la nor!!

fittiariri said...

sgt besh lah!!!

fiza said...

hahahaha..! saketnya hati..sabor jerlah..hehek

Rara Farah said...

haha...nombo duwe tu selalu buat...annoiying gila...dah tahu tanya lagi

L Y N said...

WAKAKAKKAKAKAAAAA!! sumpah kelakar nak mampos. :P

einz miszmessy said...

tp sy penah jumpa manusia yg sy tak pasti sama ada perasaan or tak???sgt2....menjengkelkan!!!
tooo....blur....dye smpai ne blsh nan roomate dye ag...isk2....

cik aletheea : said...

wakakkakaka.
selambe katak je jawapan tue.
sinis tahap gile ar tuk situasi tiga dan empat tue
tepuk* tepuk*

muhamadsufian89 said...

tak pandai nak jadi sinis. tapi ok jugak tips ni boleh cuba. hehe

Niezmomo said...

haaha cool !

myra yusreena said...

haha..yeahh nicee!!selamat menjadi orang kejamm!!haha

haniey said...

hahaha..lawak la akak ni..bgus2 blh guna nanti apa yg akak ajar ni.. :)

Miss Hamilicious said...

woww..!! edisi khas ke nur??? i will do ALL THIS !!~

YEEEAAAAHHHAAA~~~

Miss Hamilicious said...

woww..!! edisi khas ke nur??? i will do ALL THIS !!~

YEEEAAAAHHHAAA~~~

nazirulhazwan~ said...

Sy amat sinis,setuju?haha

Fahmi Mahat said...

pehhhh.hebat~

sebelum ni pnah dgr gak, tapi yang ni versi superkijam woo.

yang bese dgr, time nak gi basuh baju..

S: holaa~ basuh baju eh
J: taklah, nak gi main badminton ni ha..

:D

yang terasa nak sinis sesekali,
FahmiMahat

Eyka said...

kejam gilakk! haha:) eyka pon nak jadi cm2 laa~ :)

Munirah said...

haha. i'm sarcastic too :p

Firdaus @ Fert said...

playing the "me" line mmg challenging..hahahahhaah

honey smile said...

wau...
it's amazing...

_NisaFuzi_ said...

sangat suke la !! heee

♥:: cik fafa ::♥ said...

hihihihihi....suka3...nak try ar jwb cm nie gap...yes!!! memang sentap mak nok org yg dengar balik jwpn kita tu.....terus terjun bagunan 4 tingkat

nina ibunga said...

hahaha..lawak jugak nie..
boleh digunakan utk kgunaan sharian..hahah

Fizza said...

Akan cuba sedaya upaya menggunakan ayat2 dalam situasi ke-3!!! :D

nur amira said...

hahaha bagus punye idea kak nurul...

Alwani Raihan said...

NICE ONE! Suka gilaa bab sarcastic segala ni

On the phone
Kawan : Hey tga buatpe tu?
Me : Tga main badminton. Lawan lin dan lagi. nak join?

hahaha but I know my sarcastic not as cruel as yours :P

chapaticokelat^^ said...

xDDDD *sambil ketawa guling guling


sis . tengok jawapan pun, i know , you were BORN to be a lawyer


*masih ketawa guling guling tak cukup tanah

emieysandra said...

sian giler situasi 3 tu :D

nurfarah nadiah said...

mantap lah entry! *standing ovation* memang sentap kalau ada sesape yang pernah terkena camni.. hahaha~

awjan said...

like...camtulaa manusia zaman skrg...ikhlas tp sebenarnyer x ikhlas...hehe

misz molecule said...

hahhaha..lawak nak giler pulak an..

ni raase cam nak jumpe kak nurul ni..

nak blajar byk2 menda dgn akak..kekekekeh..

Indah Mulya said...

hahhaha..mantop sis..sinis itu menawan skali =]

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

hehe..jawapan yang baik.hehe..salam kenal kak nurul..:)

AmOy zEt said...

jawapan terbaek Nurul,,hahhah~amoy suke,,

Cik Nathrah said...

sukeee sgt! hahahaha. best2! tapi sis yg situasi yg hodoh mintak org puji tu bukan sy. sy mmg tak pernah rase diri cantik. seriusly! tak de niat nak mintak org puji :)

Adib said...

haha..nice..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bahahahahah nurulbadiah lai adakah ini pernah terjadi realiti di depan kamu?

sis penah kena gak..kadang2 rasa nak ku cepuk2 je..tapi bila fikir balik..aihh x kuasa nak layan..nnt tersakit hati ;)

Cik Yana said...

Nice! kadang-kadang annoying gile nak jawab/respons benda-benda camni. Tapi jwpn kat atas tu mampu buat orang tu terus senyap kot. Hahaha~

Lots of Love,
Cik Yana

Cik Firus said...

i like dis entry

Nur Hawa Mohd Zin said...

tersenyum2 bace entry ni :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

cik bunga dtg singgah BW blog kamo ^^


Mai ar singgah sini, mai arr..mai arr... heheh :)
Buat sunitkan BOTOX pada blog, yeahhh! cantik dah. heheh, Jemput masuk.. :)

Lyaa Suriany said...

auwwwwww
memang sarcastic habis la hun,...
suka..
bolela try afta dis

fazilzura said...

ado jgk yg kene pd zura, kdng2 rs nak maki je.. tp bile pk2 leh tergelak jd nye..

* salam kenalan dari fazilzurakil

NOOR FATIN said...

hehehe agak kejam ye ayatnya..

alinac lover said...

hehhe kejam2~ hehhehe

efa fairuz said...

pehh! sarcastic gile! haha

i like the one when, "no prob, just do like me, lie!"

hahaha

nadia ar-rumaisha said...

geram kan bila ader yg bertanyer macam tu...

alexa yussida said...

makan dalam..haha :)

Kumbang Jingga said...

funny2 hehehe..nurul leh masuk maharaja lawak ganti jihan miskin hehehe..anyway nice entry..love u so much..not u but ur blog hehehe

iChY said...

hehe..bleh try ni...

siti suraya said...

haha . suke gyler entry ini . sama lah kita . dont TRY me ! hehe (:

axuerha said...

hahaha...suke3..most of da contoh tu prnah trjadi pada sy...hehe

Nana Hussin said...

hahaha .. suka situasi 4 .. klaka gile ..

UXOP said...

err..menakutkan bila jadi situasi mcm tu..kadang2 kita pun ada buat salah macam tu

Max SayAm said...

ahaha...siyes kejam sis..loike it.ha3
:)

Wahidah said...

well if u ask me..jenis tak sarcastic mn..tp kdg2 agak sarcastic gk bile perlu..hahaha

CahayaCintaIlahi said...

hehe i LIKE it sis nurul hehe

Inche Vampire said...

macam entry maria elena. tapi yang kak maria punya lagi kelakar..

Az-Zahra Fauzee said...

nak tambah lagi..

situasi:
Anda sedang makan di cafe kolej seorang diri..

kawan:hai, sorang je ke?
zara:eh, xdelah.. ramai je orang kat kafe ni..sambil buat muke inesen...

cik fza said...

kadang2 jadi kejam satu kepuasan :D

aLya maNip said...

style la sys..memg tgelak-gelak bace nie..slalu gak dpat kwan cmni. lg2 yg part duk tanye dia cntik tak..adoi.penat nk mnjwab..haha

Fyqa said...

berguna. but. kelakar jugak. haha

Hafidzah Hafidz said...

hahaha..terbaek..yang tak tahan part go to hell, jawapan dye: why, you work there? hahaha..okai! boleh la fyza try plak lepas neh hehehehe >.<

Ary ariasputera said...

suke yang situasi empat... hahaha..

kueh bakar said...

1st!

annabella said...

hahah..
akak!!!
thanx 4 giving me the idea to be a sarcastic person!!
hahaha..
syuke2..(^_^)

annabella said...

funny laa..
sah2 org yg kne tuh gelak kt kter..

delarocha said...

typical conversation.

benda rutin yang orang tak sedar.

♥c!k Ann♥ said...

hahhaha!
nice!

Jiejah Gorjes said...

sgt suke situasi 1 tu kih3

Mek Norfa said...

mek suka bila ada masa nya kita perlu jadi kejam & sinis.. warghhhh haha

Ima Amalina said...

really funny..:D

Anonymous said...

mcm kawan sy je . selalu dok kata "nape la aku ni hodoh ha ? "
time dok tgk pic die lam kamera . padahal dah mmg lawa . nak suroh org puji la tu .menyampah tol . konon merendah diri la . buerk !!

Akmal Ezzah Alias said...

cool giler r jawapan tu..hhe

Miss b said...

mulut saya lebih puaka. bahahhahaa

Nadzirah Azlan said...

hahahhahaha~terbaek..!~

~eZmALiZa~ said...

kalo jawab soklan cmni kat kawan, mesti dapat pelempang satu..hahaha :D

Farahiyah Khadijah Ambri said...

hehe. nak try la! x pernah terfikir. LOL ;)

sandra r.n said...

i love ppl that has good sarcasm but sometimes ppl just go overboard. since ur a lawyer, i adore u more! haha

aimannevermind said...

huhuhu... pretty mean tooo... like da way u lie... love my dear frenzzz much...
plezzz find n' follow me here...
http://aimannevermind.blogspot.com
http://aimantune.blogspot.com
http://www.aimannevermind.com
wish 2 be with u all... yosh!!!

RaraPuing said...

kakak yang cantik muka kemain garang tu hehe

love u

Orked said...

"sorry..aku xpandai sgt nak menipu"..kehkehkeh