31 May 2011

kalau aku rampas kekasih orang..




jgn ambek boypren aku sedey weess..
nanti aku ambek boypren ko balik wakaka..
weh nurul ko ape kes!
(kata2 hiasan semata-mata)

I'm just joking.... i would never do that!unless your boyfriend look like brat pitt wakaka

no offense..
my opinion in general..
ok

i know people make mistakes..i know love is blind..i know maybe your husband or your darling sekarang adalah bf or suami orang yang dirampas daripad pompuan lain..i know and i know everything..
so ni nasihat saya pada orang yang pernah merampas bf orang lain..rampas laki orang lain..rampas hak orang lain..

babes..

tak guna kalau nak cakap kenapa kau rampas die..kenapa kau buat kawan kau mcm tu..kenapa and kenapa..
just accept the reality..maybe jodoh kamu sudah tertulis dengan lelaki tersebut..
tak pe..people make mistakes. i'm a firm believer that sometimes its right to do the wrong thing.
in positive way..bagi saya..its okay..sudah tertulis begitu kan..


tapi babe..
ingat..bila kamu mencuri hak orang lain..kamu menyebabkan orang lain menangis,,kamu menyebabkan hati orang lain terluka..kamu menyebabkan hidup orang lain kucar kacir..
jadi..apabila kamu berhasrat untuk bersama dengan orang yg sudah jadi milik orang lain..maka lakukanlah dengan berhemah..

akui kesalahan kamu..
minta maaf pada perempuan tersebut dan terangkan kepada dia dengan cara yang paling tidak menyakitkan..
kamu kena tahu..Stealing is wrong. Therefore you clearly are doing something wrong..so u have to admit your mistake and ask for apology..

ya..
mungkin kamu dah tidak mampu untuk meninggalkan that guy..so..just stay with him perhaps he was created for you..but..fikirkan tentang perasaan orang lain..minta maaf dengan cara yang paling baik..

benda paling bodoh sekiranya..

dahlah kamu rampas hak orang lain..kamu maki2 plak plak perempuan tersebut like:
kau sedar la diri kau sikit..muka mcm hantu ada hati nak kat boyfwen aku bla bla..

kamu call or warning perempuan tersebut supaya jangan kacau boyfriend kamu.just kerana bf baru kamu msg ex die tanya khabar..kamu tengah malam buta sanggup call pompuan tu and maki2..giler tak lojik..

kamu mengumpat2, buruk2 kn perempuan tersebut semata2 nak nampak kamu suci..
bukannya kamu nak jernihkan keadaan..tapi memburukkan keadaan like:

aah..bukannya i giler kn die..die tergila2 kn i..i nak wat camne..dah u xpandai jaga boyfriend.

i know maybe its true..tapi agak2 la kot..mind your words sometimes dear..

kamu yang bersalah tapi kamu menyalahkan perempuan tersebut..hey you..before you wanna point your finger to someone else..make sure your hand are clean enough..

kamu menunjuk2 or menayang2 that guy depan perempuan tersebut dengan niat nak sakitkan hati dia..

kamu membandingkan2 diri kamu dengan perempuan tersebut like..
kau sapa?aku sapa..kau ingat kau ni bla..bla..bla
What if someone stole your boyfriend?? I know you wouldn't like it..kan..kan...dahlah kamu rampas hak orang..bukan nak mintak maaf ke apa..tapi kamu siap maki2 lagi..siap tayang2 lagi..nak bagi perempuan lain sakit hati..wait my dear..u will pay someday because karma is going to get you hard.

tak salah kalau kadang2 kamu harus meletakkan diri kamu kat tempat orang lain..You shouldn't have to steal another girl's boyfriend, you should be able to get one yourself...apa yang menyakitkan kamu..maybe menyakitkan orang lain jugak..

and sekiranya bersama kamu ini adalah seseorang yang pernah menjadi milik orang lain..then u should notice that..what u have done is wrong..
perhaps..there is nothing that u can do to undo it..but maybe u can pay her a truly sorry from u..why dont u?


its okay.
people have right to make mistakes..
but please dont be cruel.

notes to self: beware of your fake friend..they might steal your bf or playing trick behind u..

ahhh..life:(

Thanks for reading this

99 comments:

SofieyAzwa said...

Klau boleh elakkan rampas rampas nie. Kalau dah terampas jangan nak dok kecoh lak. minta maaf macam Nurul cakap!

LIKE;)

misz ifah said...

kadang2 si perampas ta sedar yg dye amek hak orang n nak lebeyh2, tapi kalo dah jodoh . na buad cmne lagi :)

normala_ali said...

stuju2.. kadang2 kawan pon sanggup amek bf mmber sndiri,... hidup2.. :)

Neesa Jamal said...

Salam (^_^)

Agree with this entry sebab;

We will not learn any lessons if we're not making any mistakes

and

Karma is real so..that's why lah..before kita buat any decision regarding any matters (in general) we must first think about the consequences.

Redha dan harus bijak. A reminder to myself too.

Cik Zara said...

Salam~

Zara pernah kenalah kak. wuwuw. sedih giler. tapi xler sedih sgt sebab Allah nak tunjukkan perangai sebenar lelaki n perempuan tu. so kesimpulan yang zara buat.. i deserve to get a better one. hehehe. satu lagi dont trust some1 tu ssgt walaupun dye kwan baik kite.. haish~~ dunia2..

p/s: teringat slot samarinda yang baru ni. entah dh tayang ke balom kat tv tp dah bce sinopsis dye. kisah cmni gak, main rampas2.. tpi ni lagi terok, rampas suami orang..

nak tiru dialog akak lah..

"jgn ambek laki aku sedey weess..
nanti aku ambek laki ko balik wakaka.."

nayaaaa3~~

msredcheesecake said...

cik nurul,
im a firm believer of this saying,

what goes around comes around...the only issues is when and in what way?

reminder to myself...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

pasal rampas merampas nie, mcm2 ade. ada tu memang sb pompuan tu tgila-gilakn laki/bf orang.ade tu sb harta.ada tu sb ade udang disebalik me (contohnye nak suh jd pak sanggup). tapi yg paling tak best kalau LELAKI itu yg memulakan dulu dan memberi peluang kepada PEREMPUAN itu melakukan rampasan.huhuhu~

Nurfatin Liyana said...

sokong nughulllllllll :)

cik najihah said...

suka lah this entry..
em kadang2 bff sendiri pun tergamak

ATI PERTIWI said...

thumbs up sist =)

s said...

huhuhu memang sakit bf kene rampas.. saya harap bf saya x d rampas sape2 sebb saya sayang dia sangat2 even perangai dia cm Seth tan dlm Nora eleena...

* Seri0usly lelaki nampak lebih mach0 kalau dia ikhlas and jujur tinggalkan semua kejahatan dia dulu, untuk semua kebaikkan kini, bila d samping wanita yang di sayanginya sepenuh hati. *

s0 just hargai siapa d sisi kita. budaya rampas merampas harus d elakkan..

faiez said...

i loike the way u write.....

mogobja said...

nice one babe!

alexa yussida said...

suami pon tak nak share..apetah lagi kalo main rampas2..mmg nak kena simbah asid..oppsiee..:p

bunga said...

as salam..bunga selalu gak datang cini tapi xkomen..rasa tergerak nak komen entri ni..hehehe..

nurul mmg sweet pakai baju kurung..bunga sendiri tertarik..:)

Are Kam Eq Bayl said...

haha.. sapa kena dump ni ?

bella rusli said...

ouh sis what the great story la! siyes bell sokong 150% . da salah juz admit je la . if rasa diri tak bersalah pun jangan salah kan orang lain pulak . juz think la pe rasa nya kalau BF kesayangan yg telah di rampas dari pmpn lain tu back to their ex ? bapak malu weyhh .

chill :)

darxniq said...

xder perenggan ker??..hahaha..pening bace..

Anonymous said...

sayang. i like this. -ojayanie.blogspot.com

Anonymous said...

knp pendek je kak nurul....i expect the content something more sinis...huhuhu....

PinKy MoMMa said...

x mo rampas2 tak best..hehe..
setia pada yg satu..wahhh!
baru la kasih abadi namanya..

adik sila hati2 ada kisah blogger tipu blogger..di terengganu khabarnya ;)

Yumie Afikah said...

dahsyat betul lah perempuan mcm tu :(( hindarilah aku dari benda2 mcm tu ya Allah..

sea_lavender said...

setuju2 post nie..spatut nya seseorang yang rampas kekasih org tu sedar diri bhw die tlh m'gambik hak org sblmnya..walaupn org tu sdh melpasknnya..lebih berhemah dalam berbicara tk perlu utk memaki semua~ bukan keadaan mnjadi baik ~~tpi brtambh tegang je~~

nazirulhazwan~ said...

xde pon orang nak ngorat aku, dem

siti nurul ain faika said...

kadang-kadang kita tak pernah terfikir nak jatuh hati kat lelaki orang or bf orang . tak ada sapa yang nak . tapi kadang-kadang dah tertulis pada takdir kita , kita akan lalui semua itu sama ada kita nak atau taknak , rela atau tak .

lelaki , please , kalau awak rasa awak dah tak ada hati pada gf awak , awak lepaskanlah dia dengan cara yang baik dan berhemah . jangan buat hubungan dengan perempuan lain dalam masih awak itu lelaki or bf orang . kesianlah sikit kat kaum perempuan , tak ada siapa pun nak berkongsi dear .

dan saya pernah rasa :)

Anonymous said...

akak.sy one of your slent reader.and sokong dis entry!sob2:(

AliaJustea said...

but it hurt kan dear.. alia pernah lalui semua ni, sangat2 sakit.. tapi alhamdulillah, alia tak de lah sampai maki balik prmpuan tu.. jz pgang prinsip life is karma..

nurul harnani said...

suke kak.. best entry ever.. dlu sy penah rasa, biarlah org laen amek hak kt, janji Allah, die tetap janjikan masa depan @ hikmah yg berganda2 baiknya..

luv your motivational quotes.. sindir tapi power~

syuhadah azri said...

Kumbang bukan seekor yg nak rampas org lain punya tu kenapa? ishish
Kalau bukan jodoh,maybe Allah nak temukan lelaki yg lebih baik dari apa yg laki kita dpt dulu.

Lumrah hidup biasa la tu (;

AINI CHE DIN said...

indeed true...double like...

nerves said...

girls!!

ape susah2 nak rampas kekasih orang

aii ni single n available kot

rampas la hati aii

lala~

NinaAz said...

huhuh..terasa plak dengan entry ni, aku pun di cop perampas jugak, walhal never! huhuhu,,,sampai skg masih lagi di cop perampas dan buat guna2 kat bf aku skg..aku pun sedey nak hadapi insan2 y cop aku ni perampas~ bila la diorang semua nak terima hakikat ni..hakikat yang aku ni bukan perampas!! muahahaah... =D

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah...penah lihat awak yang cantik nih dalam FB ayie. photographer tu
awak mmg cun

Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"
Momoy dan Mee Maggie"

nadyasupra said...

yeah.easy way to think is that he's just not meant for you.

Anonymous said...

akk, tgelak sy bc ape y akk tulis kali nie sbb sy prnh kena mcnie ngn kwn baik sy. my own best friend. n still sy kwn lg ngn dia. hipokrit gila org skeliling sy ckp. tp sy mmg xblh nk benci dia, nk cri gaduh ngn dia. cuma, kenape dua2 org manusia nie xblh nk jg prsn sy nie klu sy blh je let go, n buat biasa walaupun mula2 meroyan gak tp diorg plak blh dating hari2 depan sy tnpa rs brsalah? klaka lah sy rs. huhuhu. :)

IFA Athirah said...

kak nurul!please bukak link ni http://galeri-awek-tudung.blogspot.com/2011/05/awek-tudung-comel-gila.html
saya x rasa org ni brniat baik bubuh gmbr akk.

Adeela Oh Lala said...

wow ! ni entry paling best for me !
ehek, betul la sis kan? tak baik pulak kalau dah rampas bf org pastu nak tunjuk tunjuk lak kat ex die ! kesian kot kat ex die !

i dah penah dah alami benda nie,
pompuan yg cuba nak curik bf i tuh ! bsfrend i kut dulu ! diorang blaja tmpat yang sama and dah rapat ! agak agak la, siap balik kg sampai 4jam dalam satu keta yg sama bedua ja ! mmg i panas kut dapat tahu ! yg pompuan ni pulak bole sound i yg teruk teruk!! mmg tak sedar dirik gilee! bole plak now semua org ingt i ni penting gile bf! oh goshh! die buat salah die nk tutup kesalahan die dgn tunjuk kt org i yg salah ! huh, mcm nak lempang lempang je ini pompuan !

sorry ! teremo plak ! btw, i suke diz entry ! :P
peace yawww!!!

Siti Noraisyah said...

Like this entry very much! But siti x penah curi bf org k.. cume, Siti yg dicuri.. hehheee...

amier azrul alias said...

wow!


speechless.
huhu..

tp betol lah, jgn rmpas ape yg bkn hak kita.. ;)

tomato said...

betol kak nurul .. kalau si dia tu dah takde jodoh dgn kite biarkan jela kan .. and kalau kite dah ditakdirkan untuk brsma dgn dia , smua kena terima..nape nak dengki2 plak kan . ;)

haniey said...

btul ckp akak..kdg2 kita xleh pcaya sgt ngn org walaupun dia kwan kita..ee sgt mnyakitkan hati bla kwan sndri rampas pakwe kita..sgt tdk blh dterima..

Izyan said...

bf saya baru dirampas oleh seorang pompuan nie..and dia maki2 saya lagi..sedih memg sedih tapi fikir fikir balik..pompuan yang dok maki maki nie maybe xda education kot..

puteri katak said...

nice entry sys..stju sgt ble xpyah nk tnjuk2,maki2,,ape sume bagai..huhuhu

tp cmne plak klu yg "dirampas" tu yg sengaja nk tnjuk konon die dpt kwn beik kte??sobs~

PinkLuscious said...

yes! totally agreeeeee..~
mind our language,,

syue said...

sukanya kat entry ni :)

jgn amek hak orang. karma beb! kang esok lusa nnt kena kt diri sendiri pulak.

setuju bangat "people have right to make mistakes..
but please dont be cruel."
-dah rampas takyah nak jadik bdk kurang ajar.

kaizen said...

setiap tindakan akan ade akibat...

kueh bakar said...

somethings are better left unsaid...

Lina Ong said...

sometimes life ni unfair. but then, tu namanya pengalaman. for those yg merampas,bebahagia lah. siapa yang dirampas,tuhan dah tetapkan someone special for u :)
i tell this to myself. i suka bace semua post u nurul. thumbs up! <3

misyamissyou said...

ade yg lg teruk drp ni sis..xckp kasar tp mkn dalam..pura2 kesian la kononnye bf tu tglkan ex dia n pegi kat dia whatsoever..perempuan mcm ni xtau la nak ckp mcm mne..tgu pembalasan je la..karma is very b*tch..

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

k.nurul cute larh..
hehe..

*ade iras2 cik epal...

grapes_sunshine said...

love this post....

Qaseh dalia adelia said...

sis nurul ! sedeyh sangat baca entry ni .. dulu bg qaseh kena amek org hurm.. kira first love lah .. so sad..but now qaseh dah terima hakikat n now dah de bf baru ..lebih baik dr dia .. baru2 ni qaseh add org yang pernah rampas bf qaseh .. but now dia n ex qaseh dah xbersama tapi sakit hati sbb dia lgsung tak rasa bersalah .. siap sindir2 lagi .. siap tanya tak berhubung dah ke dgn *si dia* qaseh kata nape ? n then she said dia kan eexxxxxxxxxxxxx kamu .. mcm menyindir pulak.. n then dia ckp dia amek ex dulu coz utk kepentingan dia je .. wtf ! hurmm qaseh de tnye dia ..kalau org amik kbhgiaan kamu ape yg kamu rasa ? dia kata relax je.. geram sgt nak doakan supaya dia rs apa yg qaseh rasa tapi xbaik kan doakan ketidakbhgiaan org :( .. redha n sbr je lah

Mata Pena Fadz said...

wah menyengat la...entri kali ni...
:) apepOwn yg terjadi suratan tuh da ditentukan....kdg2 kite x niat nak rmpas....
tapi kalau da jodOh x ley ckp...
:)
miss nurul...

syieda said...

^_^

elly hamzah said...

salam

love to take a break here, just to 'ronda-ronda' what's happening here

tokwan muda said...

kalau bf or gf tu xlayan xpe,yg duk layan tu masalahnya...

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..

thanks 4 de comments..
i read all of them..
thanks..

dear readers..

kita manusia..
normal bg kita buat silap..
kadang2 normal bg kita buat org lain sakit,,tp cukuplah sekali silap kita..

jgn kita jdik kejam dgn org lain berkali kali..
xbaek..

kn?

thanks 4 reading

Finaz Jaafar said...

like this entry..

tapi dalam situasi ni nak salahkan sape sebenarnye..orang yang merampas atau orang yang dirampas itu?

tepuk sebelah tangan takkan berbunyi kan

EZAN IDMA said...

kalau dah jodoh mmg taleh nak halang. tp lakukan secara berhemah. i like :)

ida said...

i'm just a silent reader...
like this entry..tapi kadang2 lelaki pun rajin layan.. bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi..
selalu cakap kt my husband "if u TERbekenan=TAK SENGAJA suka/fall in luv kat pmpuan lain, plz let me know.. i'll be consider & i akan lebih marah dan kecewa if tau dari org lain.."
kepada yg nk rampas gf/husband orang, plz reconsider perasaan perempuan lain..

isyam mirah said...

adicctd kt blog nurul la..hihihi...

isyam mirah said...

kakak..kakak..kakak..
mnta halal ek..kite curik 1 gmbo cun kakak ltak dlm blog kite yg udush2 tu..heheh..1 je..nnt lain kali xnk curik da....
halal ek kak... :)

gmbo kakak kt n3 nih : http://nurulbadiah.blogspot.com/2011/04/bila-aku-dilahirkan-sebagai-anak.html


ni blog kte : http://isyamnmirah.blogspot.com/

Wahidah said...

suke la entry ne..rampas merampas..isk3..no good oo...

tp kalo dh jodoh kn..tp jgn la jd bongkak n hina org len pulak kan...

minta maaf ape slhnya kan

~eZmALiZa~ said...

kak nurul,

bukan semua manusia itu sempurna kan..anyway,soal rampas merampas ni bukan semua org suka...tapi kalau dah laki tu pon terhegeh2 kat kite, jgn salahkan ibu mengandung la kannn...hahaha :D

nice entry! kupasan sgt bernas! :D

Gee said...

hehe..uish x bek curi2 taw..cari sendiri kan sng..hua3 peace (^_^)

Leeanna said...

like this entry so much! :) good job kak nurul!:D hehe.

Sufy said...

org ckp usah dicari kasih hati, kelak ianya kn hadir sendiri...:) apatah lgi merampas..hempehh~

tia @ Ini Kisah Tia said...

ah! sangat sokong kenyataan ini .. boyfwen Tia pernah kena rampas dulu . and that perempuan really annoying . perasan cantik ! dia maki Tia . and now , ex-boyfwen Tia dah tinggalkan dia . guess what , ex-bf Tia still begging kat Tia sekarang ask untuk together balik . no way! Tia dah ada sesorang yang lebih menghargai Tia ..

Tutorial Buat Header Sendiri

PikaPiko said...

huyooo.,.
stuju sgt...
thanks 4 ur advice...
double like :P

zacky ~786~ said...

sedih yer.. sob3

semaq ali said...

yeah,,mcm tu la i penah kene dulu sis,,dah la rmpas org punye,,ade plak nk buat cite macam2,
ish,,nerdy girl pown bole naek darah kowt..huh!
tak patot pompuan tu bt camtu..
padahal that girl n i kan same2 pompuan,hmmmm...
rase mcm lege sket bile bace entry sis kali ni,,kurg2nye ade jgak yg phm kan ?:)
kalau la sume org pkir cam sis,makin pupus la agknye pompuan b'title PERAMPAS. .hehe..
dan yg teraniaye ni plak,,kene la blaja trime knyataan slow2,,KUMBANG BUKAN SEEKOR ,rite ?

Izyan Masri said...

TAK SUKA PEREMPUAN BERGADUH SAL BOYPREN.AWW. :D HIHI

Anonymous said...

:) tp d realiti nye, byk yg tak sengaja m'jd "peramapas".. salah siapa? jgn jz tuduh org ketiga secara melulu.. kite bkn bdk sekolah baru nk up lg main serang2..

and, pegang pada prinsip ini saja.. apa pun posisi kita si gf or si perampas.. anggap saja dat boi tak matured lg.. masih t'cari2 yg t'baik buat diri dia.. itu hak dia kan?

kita juga as a woman klau dah rasa firasat dah lain mcm about dat boi.. cuba2 lah beri kan peluang utk kumbang2 lain..(bkn curang k)jz kawan2.. mana tau dlm byk2 kawankita kenal itu lah jodoh kita ;)

hidup yg mendatang tak kita duga..

destiny of me said...

ske ttis entry....

n stuju cgt2....

ni pgajarn tok cpe2 yg prnah melakukannye....

aLya maNip said...

uwaaa...i stole someone bf tapi tak pernah mntak maaf pon. cuma alya tak pernah cmpur hal dia. bila dia msg alya juz rply elok2..bila baca nie rasa cm nk pi mntak maaf plak..huhu

cantekk said...

'saye tak rampas dia,,mane la saye tau dulu dia kapel ngn cik kak.. saye tak salah.. ms kenal dia kata baru 6 bulan break ngn awek dia.. saya takde kaitan dlm hal ni.. ape sala saye'

haha..contoh...

farin feana said...

slm..rs nk drop comment sbb diri ini alami benda ni..

btul org ckp,berat mata yg memandang berat lg bahu yg memikul..

if kita xberada dlm situasi tu sndr, kita xkan dpt tau mcmana perasaannya..cuma yg blh kita lakukan empati dan simpati..

peritnya bila bf/gf apatah lagi suami/isteri dirampas bila kesetiaan dibalas dgn kecurangan..

it takes two to tango..jadi cinta tiga segi..

if slh seorang xmove on, keadaan takkan berubah..

pasti ada insan yg trluka dan dua insan yg akn menuju ke jln bahagia..

yg pasti mslh ini sudah suratan takdir..kuasa tuhan kalau dia nk alihkan hati org yg kita syg pd manusia lain, kun fayakun sekejap je dia blh buat..

kita kena ingat..sume yg ada pada kita,sume bnda yg kita dpt milik ALLAH..

even kekasih kita sndr..kalau ALLAH nk tarik nikmat itu iaitu kekasih kita itu, ALLAH blh ambil bila2 ms saje sbb tu sume milik ALLAH..

kasih syg,cinta,kesetiaan semua itu kurniaan ALLAH..ms dpn kita di depan kita takkan mampu tilik..

sy berani brckp kerana sy sndr mengalami bila suami sy dirampas begitu shja sdgkan prmpn tu tau hbgn kami suami isteri yg sah..

hya tuhan yg tau keperitan menanggung derita berbulan2..

tp hnya sabar dpt menyelamatkan..

kepada mereka yg milik mereka dirampas, redhalah..tuhan tu maha adil..karma itu sll menuruti perkara2 yg pernah kita lakukan..walau kita xpernah melakukan kadangkala kita diuji utk menjadi pengajaran untuk manusia lain..

bertabahlah..semoga asa sinar di hdapan insyaallah

Melati said...

i loveeee my bf bubuubu!

DIVAinDenial said...

tau takpe, pmpuan jenis perampas ni, ntah ape la kepuasan yg dy dapat.. i mean really, kalo laki cmtu yg dorang nk, yg buruk2 kn gf sendiri, then pmpuan tu rase hebat sbb laki tu dump gf dy demi pmpuan tu.. come on! grow up! bukak la mate besar2.. kalo dy leh buat cmtu kat gf dy, dy leh wat bnd yg same kat ko la!!! n tak rase guilty ke rampas hak org lain.. sekalipn laki tu yg gatal2 ngorat dy... tak pna fikir ke... what goes round comes round!!! open ur eyes up wide la! stop looking, start seeing!!!
I love this post! :)

Nurulbadiah Lai said...

thanks all for the comments..
u all tooo cool

love

nurul

beautifulgirl said...

sbb tu baik bercinta slps kawin... kan?lps tu xleh sgt memuji pasangan kita to public...sbb pasangan kita jgk manusia.bila2 masa akan berubah...kalau kearah baik ok la...takut makin xsenonoh itu yg xmau...hu3...

like this entry

http://beautifulgirl84.blogspot.com/2011/01/kami-tiada-jodoh-wat-hell-xx.html

Dr Love said...

fikir2, mcm buang masa je memikirkan rampas merampas ni.jodoh kita hanya allah je yang tahu.jangan buangkan masa yang ada...

SENARIO PERIGI MENCARI TIMBA DI DI SISI ISLAM

kc kasedah said...

hihi sokong aje

Anonymous said...

so sad.. tp cmne plak klu boy tu dh tak cnta ngn gf die n die dh clash tp gurl tu merayu2 mnx couple n boy tu couple coz cian kn gurl tu coz gurl tu nk spm.

tp that gurl tak prnh amk tau psl that boy. that gurl 1 claz wif me. but tak rpt. n ble that gurl tau i couple ngn boy tu, die n kwn2 die sme mrh i. n die bruk2 kn i dkt that boy.

n 1 day, i t'srmpk ngn die n i pndg die. but die cm tkt. so i wat status kat fb tuk tnye fren yg lain npe die tkt jmpa i sdgkn die col bf i n bruk2 kat i.

tp i tak tlis nm die. takde satu pn nm die kat mn2 komen fren i. n esoknya, die sruh supervisor die col n maki hmun i.
n tak lm lps tu, byk no tak knl mcg i. n mcg yg lucah2. diorg pgl i pelacur, n mcm2 lg. smp tahap diorg hina family i.

itu yg i tak dpt time. i de mnx maaf ngn that gurl tp that gurl tu gtau org lain yg i takde mnx maaf ngn die. cdh sgt hati i ms tu.

i cbe tak cntact ngn boy tu ms that gurl tau i couple ngn boy tu, tp that boy still cntact i. bkn niat i nk m'rmps. n 1 day kwn die col bf i n die sruh i mnx maaf ngn diorg n diorg akn lupakn sume nya.

sng diorg ckp, tp yg lalui nya sy. die ckp yg i slalu kutuk die kat fb n die tak prnh pn kutuk i. tp sbnrnya tak. die still kutuk2 i. yg i buat juz diam. i cdh d perlakukn cmtu, tp i sbr.

n i dh lm maafkn pe diorg buat kat i, cuma i ak dpt nk lupakn diorg hina family i. that's make me so painful..

Qutiq Ishanee said...

cntek nyeee :)

isma said...

nasuha shuhada ryte???yang kt gmbar tu..

Mohd Hafiz Safwan said...

well said...

Anonymous said...

hmm..nak mintak pendapat korg yg bce entry ni..sy slh sorg yg org yg dipanggil perampas..xtau nk explain cmne...sy kenal laki ni da 2 tahun n tau die da de gf..kami rapat n salu share mslh..tbe2 die ckp die da xde hati kt gf die n suke sy..kami bcinte n bf sy ckp nak mase tuk bterus trg..tp b4 smpt die trosterang,gf die dpt tau..n mntk putus..then die send msg kt fb maki2 sy..n sy da mntk maaf n cakap baik2 ngn die..tapi smpai skang da 4bln kami bcnte,die still msg maki2 n ugut2 nk malukn sy...dlm kes ni plak...pe ptt sy buat???

solo sniper said...

i agreed dgn kata2 u

"before you wanna point your finger to someone else..make sure your hand are clean enough.."

just nak bagi another analogy

"once u point your finger to people, see how many finger point at you"

:)

Anonymous said...

saya berusia lewat 40an belum berkahwin...tidak salah kalau cuba ambik hak orang,saja nak test..kalau dapat belakang kira,lagipun dia tak setaraf dgn aku.Kami kerja company sama selama 20tahun,aku secretary,dia umur 50an,pulak kerja construction.Kini pemandu teksi.Saja saya bagi macam2 alasan supaya dpt sama dia.Saya cungkil masaalah peribadinya,saya mula masuk jarum.Walaupun isteri & anaknya sms minta saya jgn ganggu mereka,saya jadikan ia satu cabaran.Saya tetap hantar sms/gambar kpd dia walaupun kini dia tak balas.Pd ramadhan ini,saya saja sms minta dia lebihkan masa layan saya,tapi dia balas dgn jgn hubungi dia lagi.Tapi saya tetap hubungi dia dgn nombor lain sebab kena block dan saya hantar ucapan selamat harijadi kpd dia...saya terima sms yg bunyi..selama ini awak tahu siapa awak sms.Saya isteri.....,apa niat awak? Saya tetap akan cuba.....

MarniNazihahRamli said...

boyfriend i br kena rampas.but it's ok,he way too far from brad pitt.hehe..i redha..tp gf dia tuduh i hipokrit.kononnye i ckp baik smata2 nk buat my ex tu suka i.xpaham dgn org mcm ni.dh la buat salah,nk buruk2kan i lg.padahal dia tak tau apa yg i lalui spanjang 8thn hunungan i dgn ex i tu..hmm..manusia,kn?just doa for a right guy for me..

Anonymous said...

sy pernah melalui saat ini.mmg sakit hati bila bf sendiri dirampas oleh org yg sy kenal,my junior.dia siap msg,call sy tnya psl bf sy before ktorg break.dlm hati sy dah syak something.
tapi sy still believe on him until one day dia ckp xdpt nk teruskan dgn sy sbb sy terlalu baik.xsama dgn dunia dia.
fine,ktorg putus.xsampai seminggu trus dorg couple.waktu tu hanya Allah yang tahu.betapa sakitnya hati sy.Sbb terlalu geram sume brg pemberian ex - bf sy tu sy poskan kt perempuan tu.memang dasar tak tahu malu bila dia request sume gift yg my ex bg.
sy pon dah xsanggup simpan lg.after few month,he seek for my apology.i already delete his number.block his account and even dekat fakulti pon i jarang pegi cafe sbb xnak terserempak dgn dia.
But now,im happy with someone who love me more than him.
Sy dah maafkan dia dan perempuan itu.biarlah mereka bahagia berdua.mungkin sudah jodoh mereka.sy redha.
my friend siap fire that girl but im not enuf strenght to do so.
whatever happen.move on.and Allah will pay you with something more special.. :)

DuLu Kini DaN SeLaMAnya said...

well it's happen to me .. 9yrs our relation end up wit a lady yg xsmpai setahun kenal .. permulaan mmg sakit xleh timer tp then i redha .. kebhgiaan org yg tersyg lbh penting biarpun atas kehancuran hati sndri .. but then this lady takut ngan bayang2 sndri .. siap xbg bf i jumpa utk pulangkan barang yg i nak .. siap amik barang tu xbg kat bf i .. geez .. dlu masa aku ngan bf aku dlu .. ko xde lak pk perasaan aku masa curi2 jumpa bf aku .. dah tu bila kantoi aku tnya cara baik ko leh lak ckp meluat kat aku .. then kononnya ko ikhlas nak kawin ngan bf aku .. tp napa kat status ko tu ko leh ckp aku dapat dia .. is dat niat ko selama ni utk merampas dia dr aku?? well kalo ko nak sgt .. ko amik laa .. bg aku lelaki yg tak mampu pertahankan cinta yg selama aku perjuangkan maka dia bkn lelaki terbaik utk aku .. n ko ingat k .. jgn buat dat laDy jgn sesekali persia2kan bf aku tu sbb kalo dia buat bf aku merana .. aku cari sampai lubang cacing sbb bf aku tu bagaikan nyawa aku ~

Liyza Aziz (LA) said...

Hai uols... wah best ye citer pasal perampas ni kan, Actually honestly LA cakap LA mmg di tuduh PERAMPAS bf org... huhuhu, bukan nak bangga atau cuba mempertikaikan statement Cik Nurul... sebenarnya LA pernah juga dirampas bfnye 5 years ago, mmg sakit, mmg perit (maksudnye di sini bukanlah nak balas balik apa yg terjadi dulu) tapi bila LA berada di situasi sekarang ni baru LA sedar dan faham... sebenarnye tiada istilah perampas unless mmg org tu ade niat tak baik ler... sebenarnya dalam situasi LA ni apa yg LA nampak adalah soal jodoh pertemuan sebab ianya terletak di tangan ALLAH, siapa lah kita utk mempertikaikan qada' dan qadar dia.. So di sini LA amik pendekatan mudah je, LA sendiri minta maaf pada dia atas apa yg terjadi, mmg rasa bersalah sangat2... tapi sampai satu masa tiba2 terbaca msg dia dalam FB bf la yang boleh memberi statement nak goda exbf dia tu balik + ajak web cam nak merangsang2 la katanya.. huhuhuhu... ntah la.. sendiri igt la kan, walau pun LA ni di beri title PERAMPAS, tapi utk maki hamun n tuduh bukan2 tu bukan LA la ye... =)

ejulz said...

best sgt ke rampas hak org lain.. xde pilihan lain lagi kot.. xpe Allah Maha Adil..

Anonymous said...

pnh drampas dan c prampas tu mmg busuk hati, jahat sgt.skrg da kahwin bf sy yg dia da rmpas..sakit hati. hrp dua2 myesal dan padan muka la ex bf sy tu.curang dgn pmpuan mcm tu..c prmpas ni mmg xnak kalah lpskn ex bf sy smpai dpt kawin, byk cara dia bt utk mhlg spy ex bf sy xcontact dgn sy, sakitkan hti dgn gmbr mesra kat fb. plg myakitkan prampas tu tlnjur dan tpksa bkahwin dgn ex bf sy.tp xda prasaan bslah lnsung thdp sy buat cool je bla sy mta pjlasan..sy tau ex bf sy xmgkn dpt lupakan sy smpai bla2 dan akan myesal dgn tindakannya utk curang. ex bf sy tu masi lg contct tp sy dah xlyn da..da jd suami org. bukan jodoh tp dah jd pilihan dia..tp prmpas tu jg plg sy benci sbb da tau dia da ada gf masi mggatal dan sering sakitkn hati sy, mnuduh sy pla phlg n tikam dia dr blkg..skrg gigit lidah sndiri, smoga apa yg mrka tudu dan maki hamun sy dlu akn bbalik pada mrka. kebahgaiaan rumahtangga mrk jg xkan kekal, sbb xbsedia utk bkluarga tp yg pntg sy xjd mcm prampas tu..kata nak tolong ibubapa xfkr nak kawin, nak keja konon..sbaliknya tgendala masa dpn umur pun masi muda, smpai masa mysal jg sb skrg masi mnta maaf pun xda.tu la mrampas.

Nur Hafizah said...

i tak atahu saya ni perampas atau tidak.. tapi..yang selalu mengata, menghina i, ex my bf..n i xpernah nak menghina dia.. n dia kata i perampas..

Anonymous said...

Mane tau itu Mmg da tertulis yg die Akan jmpe jodoh dgn cara macam nie....smua tu Bkan kerja kita...yg penting..mcm Nurul cakap...mntak maaf..baik2....

Yellowishskin said...

Dituduh merampas tu lagilah menyakitkan hati! Hish, macamlah orang nak sangat .padahal kitorang kawan, dia boleh jadi terlalu paranoid sangat sampai bila cakap dengan laki tu pun dia ingat nak merampas. Haduh.